Chokladmuffins med vaniljkräm
Vaniljkräm
1 äggula
2 msk strösocker
1 1/2 msk vetemjöl
1 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
Muffins
125gr smör
75gr blockchoklad
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Vaniljkräm:
Vispa ägg och socker pösigt. Häll mjölk och mjöl i äggsmeten och koka upp, och koka sen på svag värme tills det tjocknar. Kyl ner kastrullen i kallt vatten och tillsätt vanilj. Smaka gärna av så att ni får önskad smak av vanilj.
muffins:
Smälltsmöret och bryt ner chokladen. vispa ägg och socker pösigt och rör sedan ner det i chokladsmöret. häll sedan ner resterande.
Klicka ut i muffinsformar, hellst stora. Försök och göra ett hål i mitten och klicka i vaniljkrämen. Hacka 25gr blockchoklad och tryck ner i chokladsmeten runt vaniljkrämen.
Grädda i mitten av ugnen 10-15 min, beroende på formens stlk, 200 grader.
Servera den med lite grädde så blir det extra gott :)