Blåbärskaka med vaniljvisp
Ingredienser
125 g Margarin
1 1/2 dl Socker
2 ägg
2 1/2 dl Vetemjöl
1/2 tsk Bakpulver
2 msk Mjölk
1 msk Vaniljsocker
2 dl Blåbär
125 g Margarin
1 1/2 dl Socker
2 ägg
2 1/2 dl Vetemjöl
1/2 tsk Bakpulver
2 msk Mjölk
1 msk Vaniljsocker
2 dl Blåbär
Gör såhär
- Smält smöret.
- Vispa socker och ägg med en vanlig handvisp.
- Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker
- Rör i smöret och mjölken.
- Smöra och bröa en form med löstagbara kanter
- Häll i smeten i formen och strö på blåbären.
- Ugnen på 175 grader i 30-40 minuter.
- Ta bort kanten på formen och låt svalna.
- Strö över lite florsocker och servera med vaniljvisp eller vanilsås.
- Smält smöret.
- Vispa socker och ägg med en vanlig handvisp.
- Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker
- Rör i smöret och mjölken.
- Smöra och bröa en form med löstagbara kanter
- Häll i smeten i formen och strö på blåbären.
- Ugnen på 175 grader i 30-40 minuter.
- Ta bort kanten på formen och låt svalna.
- Strö över lite florsocker och servera med vaniljvisp eller vanilsås.
Kommentarer
Trackback