Thaigryta med kyckling och röd curry
I detta behöver du
3 kycklingfilé
2 tsk röd currypasta (varieras på grund av vilken styrka det ska vara)
1 Kycklingbuljongtärning
1,5 msk Fisksås
1,5 msk kycklingfond
1 tsk kinesisk soja
1 gul lök
1 grön paprika
1/2 röd paprika
1 burk strimlade bambuskott
1 burk vattenkastanjer
500 ml kokosmjölk
2 vitlöksklyftor
färsk basilika
Gör såhär
Skiva kycklingen i stora skivor och stek med lite olja. skör löken i långa strimlor och fräs på med kycklingen. Tillsätt en vitlöksklyfta och stek på. Tillsätt fisksås, buljongtärning, kycklingfond, currypastan och kinesisk soja. Puttra på svag värme i 10 minuter så att kycklingen drar åt sig smaken.
Skär undertiden paprikan i rätt stora bitar. häll av spadet från kastanjerna och bambuskotten och låt rinna av väl.
Häll i kokosmjölken och låt puttra ytterligare 10 minuter.
Häll därefter ner paprika, bambuskotten och vattenkastanjerna. Låt även detta puttra i 10 minuter.
Pressa ner en vitlöksklyfta och hackad basilika.
Toppa med en kvist basilika och serveras med jasmineris.