Kladdkaka med apelsinsmak
12-16 bitar
Tid 45 minuter
Ingredienser:
4 ägg
300 gr socker
400 gr mörk choklad av bättre kvalitet 60-70%
300 gr smör
300 gr vetemjöl
30 gram bakpulver
rivet skal från 2 apelsiner (endast det orange)
Gör såhär:

Tid 45 minuter
Ingredienser:
4 ägg
300 gr socker
400 gr mörk choklad av bättre kvalitet 60-70%
300 gr smör
300 gr vetemjöl
30 gram bakpulver
rivet skal från 2 apelsiner (endast det orange)
Gör såhär:
1. Smält smör och choklad i vattenbad eller microvågsugn.
2. Vispa socker, apelsinskal och ägg poröst.
3. Blanda ned chokladblandningen i äggsmeten, rör sedan i mjöl, bakpulver blanda tills du får en slät smet. Slå upp i en smord och bröad springform med löstagbar botten.
4. Grädda i 175 graders ugn ca 19 minuter, kontrollera med sticka, kladdkakan ska vara kladdig i mitten.
Servera med vaniljglass och njut.

Kommentarer
Trackback