kladdkaka under mint- och chokladtäcke
Ingredienser
175 g mjölkfritt margarin
1 msk ljus sirap
3 1/2 dl socker
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
1,25 dl sojagrädde
Glasyr:
4 dl florsocker
3 msk vatten
4 droppar pepparmyntsolja
Topping:
50 g riven mörk choklad
Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader. Smält margarinet.
Rör i sirapen och sockret.
Låt sockret smälta.
Sikta i kakao och vetemjöl.
Rör i sojagrädden.
Häll i smeten i en smord form med löstagbar botten.
Grädda i ugnen i 20 minuter.
Kakan kommer att se lös ut när du tar ut den ur ugnen men om den får stå ett tag får den den exakt rätta, kladdiga konsistensen.
Blanda florsocker, vatten och pepparmyntsolja.
Bred glasyren över kakan.
Riv chokladen och sikta över.

Foto: Stefan Mattsson
Kommentarer
Trackback