Kassler och blomkålspaj
Ingredienser
Pajdeg:4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 gr margarin
1 1/2 dl mjölk
Fyllning:
Ca 300 gr kassler
Ca 300 gr färsk blomkål
1 hackad gul lök
1 tsk hackad chili på burk
1 krm curry
örtsalt
peppar
Äggstanning:
4 ägg
3 dl yoghurt
salt
peppar
några droppar tabasco
Gör så här
Pajdegen:Smält smöret. Värm mjölken fingervarm i micron. Häll i smöret med de andra ingredienserna. Knåda till en slät deg. Förgrädda i tio minuter i 200 grader.
Höj sedan temperaturen till 225 grader.
Fyllning:
Dela upp blomkålen i små bitar och hacka kasslern i små tärningar.
Stek alla ingredienserna i smör i ca fem minuter och häll ner i pajskalet.
Äggstanning:
Vispa ihop alla ingredienserna och häll över fyllningen i pajskalet.
Grädda i 25 minuter
Kommentarer
Trackback