Kassler och blomkålspaj

Ingredienser

Pajdeg:
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 gr margarin
1 1/2 dl mjölk

Fyllning:
Ca 300 gr kassler
Ca 300 gr färsk blomkål
1 hackad gul lök
1 tsk hackad chili på burk
1 krm curry
örtsalt
peppar

Äggstanning:
4 ägg
3 dl yoghurt
salt
peppar
några droppar tabasco

Gör så här

Pajdegen:
Smält smöret. Värm mjölken fingervarm i micron. Häll i smöret med de andra ingredienserna. Knåda till en slät deg. Förgrädda i tio minuter i 200 grader.
Höj sedan temperaturen till 225 grader.

Fyllning:
Dela upp blomkålen i små bitar och hacka kasslern i små tärningar.
Stek alla ingredienserna i smör i ca fem minuter och häll ner i pajskalet.

Äggstanning:
Vispa ihop alla ingredienserna och häll över fyllningen i pajskalet.

Grädda i 25 minuter

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0