chokladtårta toppad med maräng, daim och hallon

Denna är till lillebror på hans födelsedag och önskemålet var choklad och maränger.

Vill man så man man köpa färdig chokladtårtbotten, eller så gör man en egen på detta recept. 

Ingredienser

5 ägg
3 dl socker
1 ½ dl mjöl
1 ½ dl potatismjöl
½ dl kakao
2 ½ tsk bakpulver

Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna ordentligt och sikta ner i äggsmeten. Vänd ner med slickepott tills allt är väl blandat.
Häll smeten i smörad och bröad form. Ställ in i ugnen på 175 grader i 44 min.

Fyllning
Chokladmousse med kross

Garnering
Grädde, daim, hallon och små minimaränger.



Vit chokladdigistivekaka med kessella och hallon

Jag är inte så mycket för supersöta efterrätter/fika så denna kakan passar superbra in hos mig.
Den är fräsch med en härlig smak som inte gör en så "äckligt" mätt.

Receptet kommer här:

10 digistivekex
75 gr smör
100 gr vit choklad
1 burk kesella vanilj
bär eller frukt

sätt ugnen på 175 grader.
Krossa kexen väl och blanda med smöret.
tryck ut i en form med löstagbara kanter.
grädda ca 10 minuter.
Riv chokladen grovd medan kakan är i ugnen och strö sedan på den varma kakan.
låt stå tills servering.
Bred då över kesellan och strö på valfri bär eller frukt.
Jag har hallon som är en supergod kombination med vit choklad.



RSS 2.0