Korv- och baconpaj

Ingredienser

1 sats pajdeg
140 g bacontärningar
1 purjolök
1 - 2 äpplen
300 g falukorv
1 - 2 tsk curry
2 dl riven ost
4 ägg
1 dl kesella
2 dl mjölk
½ tsk rosmarin
Salt
Peppar


Gör så här

Ugn 200 C

1. Fräs baconet. Låt rinna av på papper.

2. Ansa och skiva purjolöken. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Dela klyftorna på mitten.

3. Ta bort skinnet från korven och skär den i tärningar.

4. Fräs purjolöken mjuk och glansig i lite matfett ihop med curryn. Tillsätt äpplena, låt dem fräsa med någon minut.

5. Fördela purjo, äpple, bacon och korv i det förgräddade pajskalet. Strö över riven ost.

6. Vispa samman äggen med kesella, mjölk, rosmarin, salt och peppar. Häll det över pajen.

7. Grädda mitt i ugnen ca 30 min eller tills äggstanningen har stelnat och fått fin färg.

8. Garnera ev med äppelklyftor och persilja.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0