Korv- och baconpaj
Ingredienser
1 sats pajdeg140 g bacontärningar
1 purjolök
1 - 2 äpplen
300 g falukorv
1 - 2 tsk curry
2 dl riven ost
4 ägg
1 dl kesella
2 dl mjölk
½ tsk rosmarin
Salt
Peppar
Gör så här
Ugn 200 C1. Fräs baconet. Låt rinna av på papper.
2. Ansa och skiva purjolöken. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Dela klyftorna på mitten.
3. Ta bort skinnet från korven och skär den i tärningar.
4. Fräs purjolöken mjuk och glansig i lite matfett ihop med curryn. Tillsätt äpplena, låt dem fräsa med någon minut.
5. Fördela purjo, äpple, bacon och korv i det förgräddade pajskalet. Strö över riven ost.
6. Vispa samman äggen med kesella, mjölk, rosmarin, salt och peppar. Häll det över pajen.
7. Grädda mitt i ugnen ca 30 min eller tills äggstanningen har stelnat och fått fin färg.
8. Garnera ev med äppelklyftor och persilja.
Kommentarer
Trackback