Köttfärspaj med fetaost
Ingredienser
Pajdeg:3½ dl vetemjöl
150 g margarin, kallt i kuber
2-3 msk vatten, kallt
Fyllning:
300 g köttfärs eller lammfärs
1 hackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
Matfett till stekning
2 dl kokt ris
1 msk vetemjöl
1 hönsbuljongtärning
2 dl vatten
1 tsk oregano
Salt
Peppar
Pensling:
Ägg
Garnering:
2 tomater, i skivor
50 g riven fetaost
Gör så här
Arbeta snabbt ihop pajdegen i matberedare eller för hand och låt den vila i kylen ca 30 minuter.Fräs färs, lök och vitlök i en stor stekpanna. Rör ner riset och strö över mjöl och smulad buljontärning. Häll på vatten, koka en stund och smaka av med kryddor.
Klä en pajform, 22-23 cm i diameter, med en 3/4 av degen. Lägg i fyllningen. Lägg resten av degen i en snodd runt kanten och pensla med ägg.
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader ca 20 minuter. Lägg på tomatskivorna, strö över fetaosten och grädda ytterligare 10 minuter.
Servera med sallad.

Kommentarer
Trackback