Köttfärspaj med fetaost

Ingredienser

Pajdeg:
3½ dl vetemjöl
150 g margarin, kallt i kuber
2-3 msk vatten, kallt

Fyllning:
300 g köttfärs eller lammfärs
1 hackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
Matfett till stekning
2 dl kokt ris
1 msk vetemjöl
1 hönsbuljongtärning
2 dl vatten
1 tsk oregano
Salt
Peppar

Pensling:
Ägg

Garnering:
2 tomater, i skivor
50 g riven fetaost


Gör så här

Arbeta snabbt ihop pajdegen i matberedare eller för hand och låt den vila i kylen ca 30 minuter.

Fräs färs, lök och vitlök i en stor stekpanna. Rör ner riset och strö över mjöl och smulad buljontärning. Häll på vatten, koka en stund och smaka av med kryddor.

Klä en pajform, 22-23 cm i diameter, med en 3/4 av degen. Lägg i fyllningen. Lägg resten av degen i en snodd runt kanten och pensla med ägg.

Grädda i mitten av ugnen i 225 grader ca 20 minuter. Lägg på tomatskivorna, strö över fetaosten och grädda ytterligare 10 minuter.

Servera med sallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0