Kycklingpaj med svamp och portvin

Ingredienser


Fullkornspajdeg

400 g Kycklingfilé
2 styck Gul lök
100 g Bacon
150 g Svamp
1 msk Kycklingfond (konc)
3 msk Portvin
2 dl Crème fraiche (lätt 5% )
Matfett till stekning
Salt
svartpeppar

Tillbehör:
1 st Paprika
Timjan (färsk)

Gör så här

Förbered: Skala och hacka lök.
Skär svamp och bacon i bitar.
Skär kycklingfiléerna i små tärningar.

Stekpanna: Hetta upp matfett på medel­värme och fräs löken mjuk i ca 5 minuter utan att bränna. Lägg åt sidan.
Höj värmen något och stek bacon och svamp tills det fått färg. Lägg åt sidan.

Stek kycklingen 2-3 min. Rör om.
Smaksätt med salt, peppar, fond och portvin. Tillsätt lök, svamp och bacon.
Blanda med crème fraiche.

Paj: Lägg allt i pajformen och sätt i ugn tills allt är varmt i cirka 30 minuter. Tag ut och garnera med paprika och färsk timjan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0