Påskpaj med kyckling och ägg
Ingredienser
Pajdeg:3.5 dl vetemjöl
125 g margarin
4 msk kallt vatten
Fyllning:
4-5 hårdkokta ägg
3 kycklingfileer i bitar
0,5 röd paprika
1 liten purjolök
1 paket bacon
1 burk stuvade champinjoner
200 g smörfrästa champinjoner
2-3 msk portvin
2-3 msk grädde
1 msk soya
1 äggula till pensling
Gör så här
Bottna en pajform med äggklyftor och kycklingbitar somär stekta och kryddade med salt och peppar. Fräs paprika
purjolök och bacon tillsammans i stekpanna. Lägg över i
pajformen. Värm championstuvningen och tillsätt champinjonerna, portvin, grädde och soya. Bred stuvningen
över ingredienserna i pajformen.
Gör pajdegen , kavla ut och lägg som ett lock över pajformen.Pensla med äggulan. Grädda i ugn 200 grader
20-30 min.
Servera med en god sallad.
Kommentarer
Trackback