Sajsa´s bullar
Recept ca 40 st
Detta behöver du
100g jäst
5 dl mjölk
1 dl sirap
1 1/2 tsk salt
1 msk kardemumma
150 gr mjukt smör
16 dl vetemjöl
1 1/2 dl vetemjöl special
fyllning
Smör
kanel
socker
florsocker
vaniljsocker
Jag brukar variera, ibland har jag vaniljsocker i och ibland har jag utan. Går bra att bara ha vaniljsocker för att få vaniljbullarna. Men nu har jag gjort 50/50 med vaniljen.
(ett tips är att använda en Te-sil för att fördela vaniljsocker, florsocker jämt)
Värm mjölken så att den är 37 grader. lös därefter upp jästen. Tillsätt resterande ingredienser. Arbeta degen i 10 minuter i en matbredare. Har man ingen så arbeta i ca 12 minuter.
Låt sedan degen jäsa så att den blir dubbel, ca 1 timme. Dela upp degen i 2 delar för stora bullar och 3 för lite mindre. Kavla ut och bred på smöret och strö på fyllningen (snåla inte). Låt sedan jäsa ytterligare 30-40 minuter.
Pensla på ägg och strö på rikligt med pärlsocker, mandelflan och hackade nötter går bra det också.
In i ugnen 8-10 minuter.
Detta behöver du
100g jäst
5 dl mjölk
1 dl sirap
1 1/2 tsk salt
1 msk kardemumma
150 gr mjukt smör
16 dl vetemjöl
1 1/2 dl vetemjöl special
fyllning
Smör
kanel
socker
florsocker
vaniljsocker
Jag brukar variera, ibland har jag vaniljsocker i och ibland har jag utan. Går bra att bara ha vaniljsocker för att få vaniljbullarna. Men nu har jag gjort 50/50 med vaniljen.
(ett tips är att använda en Te-sil för att fördela vaniljsocker, florsocker jämt)
Värm mjölken så att den är 37 grader. lös därefter upp jästen. Tillsätt resterande ingredienser. Arbeta degen i 10 minuter i en matbredare. Har man ingen så arbeta i ca 12 minuter.
Låt sedan degen jäsa så att den blir dubbel, ca 1 timme. Dela upp degen i 2 delar för stora bullar och 3 för lite mindre. Kavla ut och bred på smöret och strö på fyllningen (snåla inte). Låt sedan jäsa ytterligare 30-40 minuter.
Pensla på ägg och strö på rikligt med pärlsocker, mandelflan och hackade nötter går bra det också.
In i ugnen 8-10 minuter.
Kommentarer
Trackback