Semlor till Alla hjärtans dag

Detta behöver du    ca 15 stycken

100g jäst
5 dl mjölk
1 dl sirap
1 1/2 tsk salt
1 msk kardemumma
150 gr mjukt smör
16 dl vetemjöl
1 1/2 dl vetemjöl special

Fyllning

300 g mandelmassa
1 dl mjölk
vispgrädde
florsocker
sockerhjärtan (strössel)
jordgubbar

1 ägg till penslingen

Så här gör du

Värm mjölken så att den är 37 grader. lös därefter upp jästen. Tillsätt resterande ingredienser. Arbeta degen i 10 minuter i en matbredare. Har man ingen så arbeta i ca 12 minuter.
Låt sedan degen jäsa så att den blir dubbel, ca 1 timme. Dela upp degen i 2 delar för stora bullar och 3 för lite mindre. Rulla ihop till en lång korv och skär sedan snitt och få ut ca 8 bitar. Rulla ihop dessa och sätt på ett bakplåtspapper.
Låt jäsa ytterligare 40 minuter.
Pensla och in i ugnen i ca 10 minuter på 225 grades värme.

Smula ner mandelmassan i varm mjölk så att den blir lagom fast, mer åt det lösa hållet.
Vispa grädden. skär av toppen på semlan och tryck ut ett litet hål i mitten av bullen. Klicka ner mandelmassan och sprittsa på grädden. skiva jordbubbarna och lägg överst på grädden.
Skär ut locket till en hjärtform ( givetvis går det bra som den är) strö på florsocker och fäst på hjärtan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0