Skaldjurspaj med krabba och räkor
Ingredienser
Deg100 g smör
2 dl riven ost
1 dl keso
2 1/2-3 dl vetemjöl
2 msk Dansukker Fibrex
1 tsk Dansukker Farinsocker
1-2 msk vatten
Fyllning
3 ägg
2 dl matlagningsgrädde
1 dl torrt vitt vin
2 tsk Dansukker Farinsocker
2 dl riven ost
1 burk krabba
20 g finhackad dill
1 kg räkor 70/90
1 liten purjolök
200 g grön sparris i bitar
Gör så här
Ugn 200 grader.Arbeta samman ingredienserna till degen och tryck ut i en form med löstagbar kant.
Nagga.
Ställ i kylskåp i minst 30 minuter.
Vispa samman ägg, grädde, vin och farinsocker.
Skala räkorna.
Ta bort eventuella "ben" i krabban.
Skölj och ansa purjolöken.
Skär den i tunna ringar.
Lägg purjolöks-ringarna i formen.
Täck med sparris och räkor.
Blanda ost, krabba och dill i ägg-smeten.
Häll smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen tills fyllningen stelnat.
Servera med en fräsch sallad till och ett glas vitt vin.

Kommentarer
Trackback