T A C O P A J

I N G R E D I E N S E R

500g Köttfärs

1  gul lök

1  röd paprika

1  burk majs

1  burk minimajs
1 burk ananas
2 tomater

1  burk creame fraische

1  dl matlagningsgrädde

2  msk majonäs

4  dl ost

tacochips
1 påse tacomix

P a j d e g :

3  dl vetemjöl
1  dl rågmjöl
200  gr smör
2  msk vatten

G Ö R   S Å H Ä R :

Blanda ihop ingredienserna till pajskalet till en klump. Låt stå kall i 30 minuter.
Gör undertiden köttfärsröran. Bryn färs + lök.
skär paprika, ananasen, tomaterna och minimajsen i mindre bitar. Häll i tacokryddan i köttfärsen och löken och tillsätt creame fraische och grädde. Rör ner övriga ingredienser, dock inte chipsen.

Ta fram degen och tryck ut i formen och förgrädda skalen i 10 minuter. Nagga pajen med en gaffel. Därefter lägg i köttfärsblandningen och smulö över chipsen. Ställ in i ugnen 15 minuter på 225 graders värme.
Låt gärna pajen stå och dra sing efter det. Annars kan det hända att den blir lite gäggig. Bäst blir den om man sen värmer den dagen efter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0