Choklad och jordnötsrutor
Ingredienser
Botten:
120 g smidigt jordnötssmör
80 ml ljus sirap
80 ml flytande honung
45 g osötat kakaopulver
55 g ljust muscovadosocker
180 g mini marshmallows
1 tsk vaniljextrakt
120 g puffat ris
120 g jordnötter
Topping:
250 g mörk blockchoklad
1 msk smör
Beskrivning
Blanda jordnötssmör, ljus sirap, flytande honung, kakaopulver och muscovadosocker i en stor gryta. Koka upp blandningen på medelhögvärme. Minska värmen til låg och tillsätt marshmallowsen. Rör om tills allt har smält ihop och är smidig.Flytta grytan från värmen och rör i vaniljextrakt, jordnötter och puffat ris. (Det står inget i recept om jordnötterna ska vara saltade el ej. Jag har använt osaltade rostade jordnötter.)
Tryck ut bottenblandningen i en liten smord långpanna, 20 x 20 cm.
Smält chokladen och smöret till toppingen i vattenbad. Bred chokladtoppingen på bottenblandningen. Ställ in formen i kylskåpet.
Då chokladtoppingen har stelnat, skär upp kakan i rutor. Rutorna ska serveras kalla.
Kommentarer
Trackback