Choklad och jordnötsrutor

Ingredienser


Botten:
120 g smidigt jordnötssmör
80 ml ljus sirap
80 ml flytande honung
45 g osötat kakaopulver
55 g ljust muscovadosocker
180 g mini marshmallows
1 tsk vaniljextrakt
120 g puffat ris
120 g jordnötter

Topping:
250 g mörk blockchoklad
1 msk smör

Beskrivning

Blanda jordnötssmör, ljus sirap, flytande honung, kakaopulver och muscovadosocker i en stor gryta. Koka upp blandningen på medelhögvärme. Minska värmen til låg och tillsätt marshmallowsen. Rör om tills allt har smält ihop och är smidig.

Flytta grytan från värmen och rör i vaniljextrakt, jordnötter och puffat ris. (Det står inget i recept om jordnötterna ska vara saltade el ej. Jag har använt osaltade rostade jordnötter.)

Tryck ut bottenblandningen i en liten smord långpanna, 20 x 20 cm.

Smält chokladen och smöret till toppingen i vattenbad. Bred chokladtoppingen på bottenblandningen. Ställ in formen i kylskåpet.

Då chokladtoppingen har stelnat, skär upp kakan i rutor. Rutorna ska serveras kalla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0