Farfars skägg
Ingredienser
125 g margarin
125 g (1½ dl) strösocker
4 äggulor
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
Fyllning:
5 msk jordgubbssylt
Maräng:
4 äggvitor
3 dl strösocker
Beskrivning
Smör och socker röres vitt och pösigt. Äggulorna rörs i ett i gången. Mjöl och bakpulver blandas och vänds i degen växelvis med mjölken. Platta ut degen i en liten smord långpanna. Gräddas 15 minuter i ved 175 °C. Tag ut kakan och bred ett tunt lager jordgubbssylt på den.Vispa äggvitorna styva. Tillsätt 1 dl strösocker under fortsatt vispning. Vänd försiktigt ner resten av sockret i marängmassan. Fördela marängen over kakan, som gräddas i ytterligare 15 minuter
Kommentarer
Trackback