Festlig marängkaka med rabarber



Ingredienser

50 g smör eller margarin
1 ägg
3 äggulor
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk

Fyllning:
1 l rabarber i små bitar
1/2 dl socker

Maräng:
3 äggvitor
1 1/2 dl socker


Recept från ( http://www.matklubben.se/matklubben/Sajsa/kokbok/?id=1448141&recipeid=26834&offset=2 )

Beskrivning

Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en rund bakform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.

Blanda rabarber och socker. Smält matfettet och ställ det åt sidan att svalna. Vispa ägget, äggulorna och sockret vitt och poröst. Sikta ned vetemjölet och bakpulvret, tillsätt mjölken och rör varsamt smeten slät. Vänd sist ned det ljumma matfettet och rör åter varsamt smeten slät.

Bred ut smeten jämnt i formen och strö över rabarberbitarna. Ställ in kakan i nedre delen av ugnen och grädda ca 35 minuter.

Vispa äggvitorna till marängtäcket till ett fast, vitt skum. Tillsätt sockret, litet i taget, under fortsatt vispning till en blank och styv massa. Ta ut kakan ur ugnen och bred över marängsmeten. Ställ åter in kakan i ugnen och grädda ytterligare 15-20 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0