Idol 2008- veckofinal

Kvällens avsnitt var minst sagt en intressant och rolig tillställning.
Nu när idolerna får göra två låtar bra är det kul att se om dem gör en låt dålig eller om dem har en dålig dag som det brukar låta. Alice verkade ha en sån vilket jag håller med om.
Innan programet satt vi och pratade om vems tur det var att åka ut idag. Johan var en given person till det, men jag anade att han på ett eller annat vis skulle åka ur. Jag har under de senaste programen funderat på om Anna åker ut och så gick även tankarna denna fredag. Hon passar inte in i idol. Hon borde ägna sig åt sin stil vilket absolut inte är pop som idol söker. Dem enda två "pop" artisterna i idol är Alice och Kevin. Men det finns ju lite rockig pop vilket Robin Bengtsson och Johan Palm ställer sig under. Dock är Johan ingen riktigt idol i mina ögon. Han kan släppa en singel rätt så snabbt ifall hans röst inte är öronvänlig när den är färdigutvecklad.
Återgår vi till framföranden och kvällens program så fick vi rätt så övertygad blick om vilka som briljerade ikväll, Robin och Kevin.

Robin Bengtsson- bägge hans framförande var av hög klass idag och man märker så himla tydligt hur han utvecklas efter varje vecka. Hans scennärvao blir allt bättre i samma spår som rösten blir säkrare och säkrare. Låtvalen var bra, en med lite mer drag i och en lugnt vilket gjorde att vi inte bara fick se en sida av honom. Ett stort plus är att han plocka med sig gitarren in på scen =)
Juryn verkade uppenarligen avguda Robins framförande denna kväll vilket gav honom lite bättre förutsättningar inför röstningen,
Anna Bergendahl- hon sjunger ju så bra så det finns inte. Hennes röst är som alla vet något specielt. Men varför väljer hon alltid så tråkigt låtar "/ Det är kul att höra hennes röst, men ännu roligare ifall hon kunde ta låtar som var roliga att lyssna på också... Hon passar som jag sa inte in i idol, tyvärr!!
Kevin Borg- Killen är en fullfjädrad idol som har all sin talang på plats. Finns inte så mycket mer han kan bevisa för oss. Vi vet att han fixar det mesta och det gör han med en sån otrolig glädje och charm.
Alice Svensson- kvällen var absolut inte på hennes sida. Antingen så börjar de andra att komma ikapp eller så har hon inte så mycket mer att ge. Rösten håller inte och hon kan inte hålla i toner specielt länge. Hon sjunger bra men hon har absolut ingen jättebra sånbegåvning, den är hes och go att lyssna på, men inte alls orginell.. "/
Johan Palm - Nu är det snart dax alltså.. killen är långtifrån det bästa han gjort i idol just nu. hans röst är skrikig och gäll och det är absolut inte roligt att lyssna på längre..

Efter kvällens programm borde Alice, Anna och Johan stått för det lägsta rööstresultaten, men Alice är en av favoriterna och en av de tippade till finalen och därför halka hon nog med på Kevins säkra plats.
Tur var väl det att Robin kunde gå och sätta sig nästan direkt efter att han fått beskedet "du hänger löst"

Anna åkte ut ur idol. Det kändes inte specielt jobbigt. Detta var väldigt väntat från min sida och nu kan hon få hjälp med en platta i sin egen stil, vilket jag är sjukt nyfiken på att höra :)

Nästa vecka blir gospel, mycket intressant och det känns som om Johan kan få en riktig tuff fredagsfinal framför sig.. bra är väl det kanske..

2008-11-24 @ 21:48:25 Idol 2008 Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0