28/12-08 Alexander fyller 21 år

I morse ringde min klocka kvart över åtta på morgonen. Skulle upp tidigt och fixa frukost. hade nämligen som överraskning bjudit över Alx föräldrar på frukost så att dem också var här när vi väckte honom. Han blev överraskad och glad såg det ut som. Var mysigt att sitta och kolla på soluppgången och äta frukost med dem här hemma.
Hade bakat scones till frukost så att det skulle bli extra gott :)

Alx fick en Perfym av mig. Hugo Boss pure, och av hans föräldrar fick han koppar till sin servise, trisslotter och en ansiktsbehandling.
Vi satt en bra stund vid frukosten innan Bengan och Lena begav sig hemmåt.
Och efter det satt vi igång med städningen. Tog en bra stund. Duka iordning och började sedan med potatisgratängen.
När den var insatt hade jag en liten stund över att duscha och göra mig iordning :)
Sen var det maten igen, duka fram allt och gjorde sallad. Laupp på fat och tog fram lite ostar.
Här skulle det bjudas på Potatisgratäng, kyckling och sallas. Lite bröd och ostar.

Klockan tre var Bengan, Lena, Ander och Daniel på plats. och en halvtimme därefter rullade sista gänget in bestående av David, Sophie, Måns och Göran.

Maten serverades strax därefter. Var riktigt mysigt. Blev väldigt varmt med så många personer i en 50 kvadrats lägenhet med golvvärme ;) vädrade nästa hela tiden.
Maten smaka bra och eftersom att alla från julafton var samlade så kollade vi på alla 262 kort därifrån. Vissa var väl inte helt okej, några trötta och ja alla kort blir ju inte bra ;)
Sen var det fika med mina bakade kakor och en daimtårta. Mums!!

Ja så mycket mer blev det inte. Massa prat och hade det trevligt. Jag hade att göra hela tiden. Plocka fram, ta bort, diska o ja ..

När alla gått så städa vi iordning lite fort. Var inte jättemycket att göra men skönt att få det gjort så att man kan sätta sig och slappna av efteråt :)
Och som nu, sitter jag här med min blogg och Palle vid sin älskade dator.
Har fixat ordning lite kvällsfika så efter att jag tryckt på publisera så sätter jag mig i soffan med älskling och kollar på The Rocker och fikar <33

Imon ska jag till Varberg på förmiddage, kika runt.. kolla rean lite och sen dra oss till Veddige för att hälsa på mamma :) Ska bli roligt. Var rätt så längesen vi träffade dem. Kanske kan övningsköra lite :O får ju med mammsen min ;) <3 hade nästa glömt :P

Men nu blir det mys med älskling. Har ju lovat att göra denna dag bra för honom! JAg älskar han av hela mitt hjärta :) <3 och vet ni vad.. ? han är min och bara min :D <33



Grattis Älskling :D:D hoppas vi lyckats med en bra dag sötnos :) <3
2008-12-28 @ 21:43:03 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


27/12-08 förberedelser

Idag skulle det hinnas med en hel del trodde jag. Skulle handla massa mat till Palles födelsedagskalas och baka och grejja. Så full fart var det hela dagen. Åkte iväg till Svenljunga runt två tiden och handla massa, slank förbi Texas Kebab också :$ är ju så himla gott ju ; P

Kom hem och hugg i maten direkt. Kom på att maten inte var upplockad när Mikael kom och hälsa på. Tycker Pallen om att hans vänner kommer förbi en snabbis så att det blir en lite del socialt i alla fall. Det saknar jag "/ är varken så här eller i Göteborg, att kompisar bor nära och bara kikar in och säger hej, lånar en film eller fikar eller ja..?  vad som hellst.

När Mikael åkt börja jag på att baka och greja medan Palle spelade dator.
Blev tre olika kakor bakat för min del. Dels jordnötskakor, citronkaka med ananas tosca av kokos och apelsinmuffins med vit choklad glasyr.
Efter det var tanken att vi skulle fika lite och se på en film. Men Pappa ringde och tjöta en stund. Sen ringde mamma och vi snacka säkert i 1 timme. När jag bett Palle att avsluta sitt spel så ringde min syster.. Så ni anar att det blev lite väl sent... kvart över elva plocka jag fram en pizza bit och kladdkake bit till pallen.
Han kom på att han nog inte skulle äta pizzan och åt istället upp kladdkakan istället. Men under filmen (strul) så lukta det tydligen kebab så han var tvungen att skära av en liten bit och äta ;) hur sött var inte det eller.. Svårt för er att föreställa.. men kan lova att det såg rätt så sött ut ;)

Sen var denna dag avklarad, och vet ni vad.. Imorgon fyller Palle 21 år ;) har en liten överraskning åt honom på morgonen :)
Sov så gott och kika in imorgon för mer ;) <3
2008-12-28 @ 21:20:35 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Annandag jul

Vaknade upp rätt sent denna morgon. Har vart två tuffa dagar bakom mig så en rejäl sovmorgen satt verkligen inte fel :)
Palle kontaktade Mackan rätt omgående efter att vi stigit upp. Bestämde en tid för att åka och handla kvällen mat tillsammans. Det skulle bli Grekisk mat så jag antog redan vid bestämmelsen att jag var köksmästarn denna kväll :) Handlade lite andra godsaker, efterrätt som skulle bli friterade banander med glas och sås i form av varma hallon/ blåbär :) Och så klart mina älskade fikon ;$

Hemma igen satt Pallen vid darren och jag minns inte vad jag gjorde.. Antar att det hade med hushållet att göra.
I alla fall så skulle vi dit vid fyra redan. Orkade verkligen inte fixa mig. För det första så hade jag ingen lust och för det andra så var min axel fortfarande inflammerad.. "/ men Pallen hade sina myskläder på sig så jag behövde inte skämmas  ;)

Hos Mackan och Sara var det mys. Började med en liten rundgång för att se hur deras lägenhet var julpyntad. Mackan ville att jag skulle spela något dataspel som han gjort själv. Dock var det massa frågor om kvällen, som var för en festkväll och inte en mysig par- kväll.. Jag skulle ha 1,78 % kul eller vad det var och hade nog någon liten procent rackare att jag skulle få stryk för att jag var så kelig.. Men som sagt, det var inte tal om att jag skulle bli fullast, gå hem sist eller dansa mest ;)

Därefter fick jag sätta igång med maten. Hade Sara till min hjälp.. Men hon var ingen baddare i köket som hon sa.. Men hon var absolut till hjälp. 1600g köttfärs var uppplockat.. vilket jag visste att det skulle bli för tok, för mycket.. Men Sara sa att jag skulle göra upp allt och så blev det. Dock hade jag bara Biffteki krydda så att det räckte till 1/2 kg..så jag fick göra egna biffar av resten.
Sara var väldigt imponerad över mina egna biffar.. Dem var skitgoa tyckte hon och jag hade verkligen inget negativt att säga om dem jag heller.
Hade pillat ner lite fetaost och lite olivbitar. Kryddorna bestod av det som gör den grekiska touchen ;)
Friterade klyftpotatis och hade Tsatziki därtill.
Jag åt mig helt proppmätt så efterrätten fick vänta en bra stund..
Vi spelade lite vem vill bli miljonär innan den, började även på ett annat spel om par. Jag och Palle har känt varandra i 1 år lite drygt men vi hade rätt så bra uppfattning om varandra ändå.

Bananerna friterades av Mackan.. Dock fasta dem i fritöskorgen så det blev lite mer av gegga av det. fast knaprig gegga..hur jag nu kan få det till det.. Jag tog i alla fall icke friterade bananer och hade glass och varm bärsås till det. Gottigottgott :D

Spelade dessutom Med andra ord även denna kväll. Pallen och Mackan var ett team första vändan, men dem känner varandra på  tok för väl för att jag och Sara skulle ha någon chans. räckte att de sjöng en raf så visste den andra vad det var frågan om.
Vi bytte lag, och jag var denna gången med min Palle. Vi vann :D

Får tillägga att i hälsoskalan så var denna kväll inte rikigt min.. Kände mig lite kass. armen värkte och magen betedde sig som aldig förr.
Nu när jag sitter här förkyld och jävlig så förstår jag varför jag var hängig den kvällen.
Blev en rätt så tidig hemgång. Sara skulle jobba dagen efter och jag var trött så runt elvatiden begav vi oss hemmåt igen.
Satte på något program på darren tills vi somnade.

Ja det var väl denna dag de :) Mysig, men som sagt.. hade jag mått lite bättre så hade det vart mycket bättre..

2008-12-28 @ 21:06:47 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Juldagen

Då har man vaknat upp, dagen efter julafton.. Är toktrött, himla tur att det inte blir något vidare ståhej idag. Kan vara skönt att vila sig lite efter en lång julafton.
Visserligen skulle vi ha två grabbar hit på kvällen, men det var absolut inget jobbigt med det, tvärt om.. skittrevligt :)

Först så fikade vi lite. Gjorde en kladdkaka som var lite julig och drack kaffe. Därefter kollade vi på Bonde söker fru, det sista avsnitten för att se vad som hänt efter programet.
Det var inte många som hade hållt fast vid sin bondmora.. sex-Magnus var väl den enda som hade sin fru kvar, eller fru och fru... eller  justfan.. han friade ju till henne i programet :)

Efter det spela vi spel. Blev först  Vem vill bli miljonär. Därtill gjorde Alx, Mikael och Mackan iordning en drink. Palle hade glömt fruktsodan så det var väl mindre lyckat... :p dem hade i alla fall öl att trösta sig med ;)
Spelet gick helt åt mitt håll, vann :D
Vi hade en hel del för oss under spelets gång, Brände skivor och hängde upp tvätt drack och åt godis. Tillslut tröttna vi på spelet och laddade om för Med andra ord.
Eftersom MAckan total floppat det första spelet och att Pallen är världens sämsta förlorare så greppade han direkt en partner, Mikael.. Men det skulle han inte gjort.. Jag och Mackan ägde upp dem rätt så hårt ;) Mycket skratt hör detta spelet till och det var kvällens höjdpunkt absolut :D
Sara kika in en snabbis efter 00.00 hade passerat.. ja en bra bit därefter. Satt och kolla när vi spelade klart andra omgången.
Vi planerade även dagen efter, annan dagen. Skulle gå ihop, laga mat och ha lite trevligt på kvällen :)

När alla gått kom tröttheten med storm. Herren i himlen vad trött jag blev, men läggdax det var, och sängen det blev ;) Skulle ju som sagt bli en dag till ;)




Sajsa och Pallen på juldagen. Orkade inte fixa oss så mycket, men ett Palle och Sajsa kort är numera fridlysta så får passa på när båda är klistrade ihop :) <3 Och jag älskar dig Alexander!!
2008-12-28 @ 20:48:51 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Julafton

Klockan 09.00 gick larmet på mobilen igång. Nu fan är det julafton. Fast trött som jag var så hade jag inte riktigt det i tankarna när jag försökte komma ur sängen. På sista tiden har det vart elva uppstigning... om inte ännu senare så denna morgonen var tuff.
Hade det vart snö eller lite vitt ute så hade jag absolut kvicknat till lite fortare, men icke.. Jag gick in i duschen istället. Den platsen är ett säkert kort när det gällar att pigga upp sig.
Gjorde mig i ordning från topp till tå i stort sett. Missade naglarna, dem hann jag inte med "/ ..

Pallen kunde ligga en timme längre än vad jag gjorde.. men det fick han igen sen när Bengan kom för att hämta oss. Han var inte klar någon stans.. Så han fick fortsätta hemma hos dem.

Väl där höjdes stämningen av julen ett snäpp och när alla var på plats så började julkalaset.

Dopp i grytan var första etappen vid bordet. Jag fuska lite och doppa inte brödet. Åt lite Grönkål, Vörtbröd och kött istället. Palles tallrik var däemot ingen variation på. Grönkål och smörgåsar var det enda man kunde finna där ;)

Massa prat och ståhej innan Kalle Anka skulle börja.. jag får verkligen hålla med Palle om att detta var den segaste kalle anka någonsin.. kändes otroligt trögt.. Börjar väl bli till åren då man tröttnar på det.. men det är ändå det som får julkänslan på en högre nivå.
Därefter var det lite fika.. Jag spar mig och drack mest kaffe. Hade käkat ett och ett annat fikon under Kalle Anka så det var bra för min del.

Togs kort hela tiden och jag har säkert 200 kort på datan, bara från denna dagen.. Lägger upp i små miniatyrer där det bara är att trycka upp dem som ser roliga ut.

back to the moment.. nu var det dax att röra sig neråt Tv-rummet där julgranen stod med massa paket under.
Pallen *grrgrk..harklar* Tomten, kom med säck och lampa och kika in genom fönstret.. Sen var julkklappsruschen i fart.
Tog en bra stund och rimm hade nästan alla paket dessutom vilket var ännu roligare.
Vi hade som jag tidigare nämt en lott dragning om vem man skulle köpa paket till. Jag hade Lena och Bengan hade mig så av honom fick jag 4 st boda nova glas till min samling samt två små desertskålar som hör till.
Till ´Lena blev det  Lailas egen keramik. Eller det är ju inte hon som gör den, men jag antar att det förknippas mest med henne. Så en handgjord pajform och en salladsskål i limegrön färg fick hon av mig.
Jag tror alla lyckades väldigt bra med paket åt varandra, alla fick verkligen helbra saker och såg väldigt nöjda ut. Någon behövde byta något men sånt är lätt ordnat..

Efter det hela så var det dax att sno ihop julmaten, den var givetvis nästa färdig. Steka lite köttbullar, prinskorvar och grönkålen, sen var nog allt det andra redan förberett så det gick fort att få det fram på bordet.
Jag är en männsiska som hela tiden måste prova nya saker. Så jag lär mig aldrig vad jag tyckeer om och inte på julbordet. Och tro det eller ej... Jag åt min första sill denna jul. Ja som jag tyckte var god och som jag behöll utan att spotta ut den :D drömsill hette den. sillar i skagenröra ungeför, fast utan räkor och med sill då :P
Sen prova jag nog det mesta. inte alla sillarsorter och ingen janson, tog fusk-jansson när den ändå fanns ;)

Vi satt länge och tugga i oss maten. Var proppmätt när tallriken var tomm efter 2 vändor.

Som alltid tidigare när julklapparna är öppnade och maten är i magen så känns julafton över. Men inte denna.. Vi hade ju fortfarande vårat julklappsspel kvar och det såg nog många fram emot. Mest Palle tror jag.

Haha jag tror Palle och Fia var dem som hade blivit mest sura över att inte få några. Det lät så under spelets gång.
Jag har ju pissotur i spel så jag fick bara tre ynka paket.. men som det heter.. Har man otur i spel så har man tur i kärlek (A)

I alla fall så slog jag hem 2 tianlotter, en liten gris och ett pake choklad. Fick en korsordsbok av Davvan med. Han kände nog att han varken hade tid och lust för att pyssla med sånt. Men arbetslös som man är nu tyvärr så finner jag nog en och annan stund med sånt :)


Nu har jag nästan fått med det mesta. Givetvis så var detta inte allt, men de största punkterna som man har lite att skriva om.


Hoppas eran jul var lika mysig och bra som min :)


Sajsa, Fia och Pallen






2008-12-27 @ 22:31:30 Permalink Min dag Kommentarer (1) Trackbacks ()


22/12-08 Sista julshoppningen

Idag blev det en sista sväng på Ge-kås innan julafton. Det fattades någon leksak till Måns samt småpaket vi skulle ha till julklappsspelet. Som alltid hittar jag alltid en massa prylar till hemmet. Och denna gången en duk, en as ball skål och ett svart karaff. Sen lite saker som är bra att ha här hemma.
Småpaketen blev rätt så lyckade, hittade bättre saker än vad jag trott. För att vara mig och Alx så gick vi rätt länge på Ge-kås denna dag. Det var inte farligt mycket folk men är det jul så är det och då får man räkna med en och annan långkö i kassan.
Vi stod bakom ett gäng "brats" vilket gav Pallen och mig lite typiska brats saker att kolla på.. Bland annat så hade de köpt någon slags maskinvinöppnare.. ^^
Blev en vända i affären, skulle panta flaskor och handla lite tillbehör till tacosen som vi skulle äta senare på kvällen.
Därefter drog vi hemmåt.
Pallen åkte genast hem till sina föräldrar och jag började plocka upp varorna och slå in lite paket. Under tiden fick jag ett sms av Pallen, Sajsa hade en mycket hungrig kille. Så för att vara lite snäll så började jag direkt att fixa ordning den även fast att jag sagt att det görs mat när han är tillbaka.

Vi åt i lugn och ro och gled sen hem till Bengan och Lena för en myskväll.
Jag och Bengan åt torkade fikon, dumhet han lärt mig.. är ju totalt galen i det :$

Vi fick fatt på ett film som var 19-20 år gammal, och ni kan ju räkna ut att den handlade om när Palleman var en liten rackare. I Filmen väldigt tjurig sådan. Men han var såklart urgullig för det. Filmen varade i 1 timme och var inspelad under 2 dagar. 1 när han var bäbis och 1 dag då han var ungeföär 1,5 år. Älskar att kolla på Pallen när han är liten, var så otroligt sööt. Har nog sett de flesta kort hemma hos hans föräldrar när han är liten :) <3

Efter det drog vi hemmåt. Blev lite film när vi kom hem också.




2008-12-27 @ 21:11:19 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


21/12-08 Julgrans påklädningskväll

Ikväll var kvällen Pallen sett fram emot länge. Skulle hem till Bengan och Lena och klä granen. Dagen var väldigt lugnt. Tog en prommenad och ja... bara tog det lugnt.

Vi var hos Bengan och Lena runt halvåtta tiden och där var det redan full fart med julgransbelysningen.
När belysningen var på plats var det bara att hänga på allt kramms. Blev en guld-röd gran denna jul vilket jag har för mig att det var även förra året.


Förstår varför Palle sett fram emot detta.. det var verkligen en supermysig kväll. När granen var klädd så hade Bengan fika färdigt.
Till fikat blev det en film, Mamma Mia.

När denna kväll var över så var nog både jag och Pallen nöjda. Var en mysig och lyckad kväll! :)










2008-12-27 @ 20:43:53 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


20/12-08 julstäd

idag åkte vi från Göteborg. Vi smet förbi Frölunda torg för de sista julklapparna varav Palles födelsedagspaket. Lite tråkigt att han vet vad han kommer att få men å andra sidan så var jag med Palle när han köpte min julklapp.

Efter det besöket så drog vi in till centrum, eller snarare Rosenlund för att hämta mattan på Möbelstudio. Affären ägs av Göran, Alx morbror och hans kompis Mats. Så vi var säkert där i 2 timmar och kika runt lite och fika och tjöta. På hemvägen hade vi två andra stopp, dels affären och sen Kinnahult och David, Sophie och Måns. Vi hade med oss kuddar från Möbelstudio som de skulle ha. Det blev en snabbis med lika bra var det för jag kände på mig att jag hade att göra där hemma...

Hade verkligen rätt, för det såg ärligt talat ut som ett bombnedslag i hela lägenheten. Fick kämpa på med humöret, och börja på städningen så gott jag kunde. Tog en bra stund dessutom.. tror inte vi var klara förrens vid tio-tiden på kvällen. Och jag vill lova att jag var bra trött efter det. Så trött så att jag nu inte minns vad vi gjorde därefter men antar att det var en film eller någon serie innan läggdax.





Fick till och med bli en rejäl julstädning bakom allt och under allt o ja.. precis överallt =)
Här är jag mitt uppe i Pallen sladdrike bakom darren.
2008-12-27 @ 20:08:50 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fredag

Idag kom Pallen till Göteborg för att vara hos Sajsa ett dygn, julshoppa lite och mysa på Liseberg.

Dagen började väldigt knasigt. Jag skulle precis hoppa på spårvagnen när restaurangchefen ringde och bad mig sjukanmäla mig.. Hur låter inte det?!
Jaja i vilket fall gjorde jag som han sa och åkte in till stan ändå för att ha ett mindre möte om vad som försigår på stället och hur det kommer att bli i fortsättningen..
Chefen hade tydligen inget annat än skulder och i och med det, massa personer som var irriterade på honom.
Det hade vart farligt för mig att vara kvar där och restaurangchefen, Dennis tyckte att det var bättre att jag höll mig undan. Sen visste man aldrig när man fick sin lön.. och pengar är ju den enda anledningen till varför man jobbar.

Lite trisst början på "jullovet" kändes det som.. Eller ja, nu har jag tillsvidarelov.. vilket inte är det roligaste kanske. Men det blir till att söka nya jobb helt enkelt.. :)

Jaja nog om det. Runt fyra träffade jag Palle i stan och vi började jakten på julklappar. Visste redan sen innan en sak som jag tyckte om, en perfym.. men sånt vågar man inte alltid köpa, det är ju väldigt personligt. Så jag fick ta med Palle till brothers så att han fick lukta på den och som jag misstänkte så föll den även honom i smak.
Skulle aldrig ha visat, kunde lika gärna köpt den och hellre tagit med han till en affär efter för att lukta.. nu är det ingen hemlis längre "/  Men valde ändå att vänta med att köpa den, kunde ju dyka upp något mer intressant :)

Vi gick en liten stund i stan tills vi drog till La crossiant och tog en fika. Stället jag numera kallar "flygande JAcob" eftersom de ALLTID har det i sin lunchmeny ( jobbade precis ovanför innan). Därefter drog vi dojjorna åt Lisebergshållet.
Vi hade lyckats att få med oss Joakim och Susanna dit, vilket inte var annat än trevligt. Dock var det väldigt kallt..
Vi var där en timme innan de skulle komma, men den timmen fick vi ganska snart satt sprätt på. Palle hade nämligen glömt av att fylla på parkeringsslanten på bilen. Det var bara att gå tillbaka och lägga i lite mer slantar och sen traska boråt igen.
Liseberg är alltid så mysigt på jul. Det behöver inte vara jul i luften där för att komma in i stämningen. Pallen var riktigt imponerad över lotsas snön det hade på ett parti. Joakim och Susanna träffade vi efter ett inryck från  min sida. Grabbarna hör tydligen jövligt illa när vi skulle mötas, inte ett rätt.. så jag fick ringa och ordna upp ; P

Vi  kollade runt lite i de olika stånden, i butikerna och i träden o ja, har ni vart där så vet ni att det finns mycket att titta på :)
Tog oss en mugg glögg dessutom och det smakade inte helt dumt. Rös av den lilla värmen som Glöggen gav, tårna hade fryst fast i skorna och fingrarna kunde jag inte längre känna..

Susanna skulle möta några andra kompisar så när vi druckit upp bestämde jag och Pallen oss för att dra hemåt. Vi hade ju redan sett allt en gång och hade igen energi eller värme kvar till att gå ytterligare ett varv.

Jag ringde hem till brorsan och fick numret till Pizzerian och beställde kvällsmat.

Kvällen blev lugn och mysig. Kollade på Simson the movie och åt kebab ;D mm mm mmmh!!

Sen var där inte så mycket mer att tillägga den dagen mer än ett par bilder som kommer nedan :)


2008-12-23 @ 14:46:10 Permalink Min dag Kommentarer (1) Trackbacks ()


Torsdag

Galet vad trött jag var när jag gick upp. Kocken på jobbet fråga ifall jag fått stryk... snacka om att se sleten ut.. va helt "påsig" under ögonen..
Tryckte ner några koppar kaffe och sen vart jag lite piggare.
Var rätt skönt på jobbet idag, chefen var ledig på förmiddagen och kom inte innan halv två. Och efter det blev det liv..
Jaja, kocken o Restaurangchefen funderar på att öppna nytt så de slipper allt gnäll och en amatör chef som absolut inte vet hur man driver ett ställe, och jag blev inbjuden till jobb i så fall och det känns ju bra!

Det som är mest roligt är alla stammisar på restaurangen. En frågar alltid vad det är för fisk, och såklart säger jag rätten men fisksorten får ja inte kläm på ;) och det får jag en ironisk känga av. Valde visserligen att variera sig idag med en kebabtallrik och undra istället vad det var för kött, Kebab? sa ja .. haha vart ju fel ändå :$

Den andra tjejn tycks ha fått sparken.. det sa kocken i alla fall och det var ju lite trisst.. "/

Efter jobbet gick jag runt i stan. Skulle på en julklappsjakt och tänkte försöka hinna med att köpa till Pallen innan imorn, men blev inte riktigt klar med det tyvärr. Mer lycka hade jag med klappen till personen på min lott  :) så nu är den klar och även det lilla rimmet, men får nog ta en funderare på en ny, den är ju inte förstaklassig direkt ..
Fick köpt ett par nya skor med, men dem blir nog inga vardagsskor direkt. Lite högre klack och rätt så tunn dessutom.

Sen lite smink, det vanliga tjejtjaffset man måste lägga pengar på varje månad. Eller måste och måste.. Men ska mab vara fin så måste tyvärr också plånboken lyda pin.. eller kortet i mitt fall..

Sen åkte jag till Backaplan för att möta upp Christina. Skulle nämligen ut och köra en runda : D
Vi började på en parkering, men jag hade inga som hellst problem med att komma iväg. JAg backade lite och parkera till och med ;) backparkera också, gick skitbra:D haha dock var där inga bilar men hade det vart så hade jag rdnat till det ändå sa hon :D
Så ganska snart efter att vi kommit till parkeringen drog vi iväg runt om i Frölunda :) körde lite rondeller, stoppljus, draglägen och växlingar :) var jättekul :)

Nu sitter jag här mätt och jävlig.. Åt lite sallad på jobbet idag, sen inget mer idag.. inte ens frukost.. så kände mig tvungen att äta plus att min lillebror inte ätit idag. Är väl mitt ansvar som storasyster och se till att lillkillen får mat, grabben växer ju :)

Ska duscha strax och plocka ordning och packa lite inför morgondagen. Får se om det blir en natt i Göteborg med PAllen eller om vi åker hem. Hade vart skönt om det inte regna imorn så att det kunde bli lite liseberg :) men vi får se!



blev dessa skor. Dem ser lite stora ut, men är inte tokhöga och inte i strl 43 som det ser ut här:P







Mycket snurrar runt i huvudet just nu. Hade vart lättast att lyfta locket och sortera, men riktigt så lätt tycks det inte vara.. "/
Kämpar på så gott jag kan :D Det är ju huvudsaken.
Har sökt jogg rätt mkt det sista, fått ett och ett annat napp och rätt mycket har ändrats det senaste :) Men som sagt, jag gör mitt bästa för att alla ska bli nöjda :) Hoppas ni förstår :)



2008-12-18 @ 21:45:12 Permalink Min dag Kommentarer (1) Trackbacks ()


Onsdag

Vakna upp runt fem tiden i morse, helt klarvaken.. Låg och drog mig till åtta innan jag gick upp. Kunde inte somna om på de tre timmar utan låg och kika på TV och låg i mig egen lilla tankevärld...
Det otroligt konstiga när jag sedan gick upp var att jag gäspa så mycket att det rann tårar från ögonen oavbrutet till ca fem minuter innan jag åkte iväg till jobbet.
Hann inte vara uppe så länge innan dagen var förstörd. Kändes direkt och jag har försökt och försökt men det gick inte. Och nu är det deppigt igen..

Har gjort iordning lite scones i olika juliga varianter till mig och Fredde precis. Tänkte fixa någonting lite senare till honom. Men jag har ingen matlust mer än ngn macka så det får va för min de...
Skulle in och lämna en skiva för framkallning med, men när jag kom dit var det stängt och en lapp på dörren förklarade att det var magsjuka som låg bakom stängningen. Så får väl höra med Christina imorgon ifall jag kan köra bort till Mediamarkt och framkalla istället.

Jobbet gick rätt smidigt på morgonen. Var lite rörigt när jag kom dit och hade därför en del att stå i innan vi öppnade. Kocken slaffsa ihop en Pasta rätt i huvudet och döpte den till Sussie. Kan sätta hundra på att han retades när den innehöll bläckfisk ^^ men som han sa " Det var som fan... vi har aldrig sålt så här mycket Pasta förr" Kan ju bero på en sak ;) eller inte.... :P

nu har jag ätit ett halvt kilo torkade fikon på två dagar "/ Det är fan illa.. så nu har jag förbjudit mig att köpa såna imorn och det måste jag verkligen hålla i..

Det går inte att få in någotn bild verkar det som, får bli senare :)

2008-12-17 @ 22:41:00 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tisdag

I morse var jag toktrött när klockan ringde, fatta inte vart natten tagit vägen. I och för sig så somna jag rätt så trögt igår. Var rätt pigg när jag la mig och låg och tvinga mig till sömns vilket är helt onödigt, funkar ju aldrig. Fredde kom ut o skulle byta kanal på viasatboxen. Vissa kanaler är tydligen kopplade från TV:n i vardagsrummet till hans sovrum.

I vilket fall så skötte jag tiden oerhört bra, var klar en kvart innan jag beräknat och spårvagnen var snabb och smidig och jag var på jobbet 20 minuter innan jag börja. Tog en kopp kaffe och satte på TV:n. Sen kom kocken ut och så snacka vi lite om matallergier eftersom det är en av mina största fiender ...
Sen var chefen rätt så sur idag med. Han skällde ut diskpojken efter noter och efter ett jävla liv så var han sparkad.. Skumt tänkte jag, vad är det för jävla sätt lixom? Aja i vilket fall så ringde han tillbaka honom sen och skrattade och lotsades som om allt vorre toppen igen. märklig typ, han skryter och är värre än min förra chef och då är det fan illa.. Kocken och restaurangchefen snackar vidare bakom ryggen på honom och jag står tyst och lyssnar brevid som ett litet ljus. Dem förklarar visserligen ett och annat för mig så att jag ska vara "beredd" ifall han i framtiden har något otrevligt att säga mig.. men det borde inte hända enligt kocken och skulle det göra det så är han min back-up och det känns tryggt. Vi är dem enda svenskarna på stället och därför får vi hålla ihop. Haha gubben är la 55+ men otroligt ung i sinnet ^^

Glömde nämna att han skicka hem den andra tjejen också, plus disk pojken så jag skötte placet all by my self vilket var rätt skönt, då hade man att göra i alla fall :)

Efter jobbet handla jag mat, satte mig på spårvagnen prata med min syster och kom hem, städat och lagat mat och nu sitter jag framför darren och bloggen och som igår snart ska fixa lite kort. Syrran ska skicka över några på Cazper, min syster son, som jag ville ha med på framkallningarna så det blir en dags fördröjning.

Har även förhandlat fram en dag till att övningssköra så på torsdag blir det dax. får vi se hur det går. Vi kom överrens om att börja på en parkering för att känna bilen lite, men förhoppningsvis blir det en sväng utanför parkeringen..

Idag köpte jag mina efterlängtade fikon också, Bengans fel att jag är tokig i det. och dem är nästan slut så får köpa nya imorn :$

På fredag kommer min Palle =D <3 underbart!! synd att det bara är tisdag idag "/.. men kvällarna verkar ju gå av bara farten så förhoppningsvis så går det snabbt :)




Förstår varför Pallen grimarserar när han ser dessa. dem ser ju inte så roliga ut, men smaken.. mm mmm mmmh ;D
2008-12-16 @ 19:52:22 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Måndag

Då var det Måndag. Innebär som vanligt att hinna med bussen från Överlida 5 minuter över 7 på morgonen för att hinna till jobbet i tid.

haha... ni som läste metro idag kanske fick syn på den lilla artiklen om toalettlock långt uppe på sidan 13..

" Moderiktiga toaletter är ett hot mot småpojkars hälsa. Antalet pojkar som har fått klämskado sedan locket fallit över deras penis har ökat i storbritannien.

Läkare säger att toalettlock i keramik och trä-som är inne just nu- förvärrar promlemet"

haha, ja vilket i-lands problem ^^ haha ;) stackars små!



Jobbade idag. Var huur lugnt som hellst, men det var rätt gött. sitta o dricka kaffe och kika på Tv har ju ingen dött av..
Hoppas det blir lika lugnt imorn. Rätt udda gäng där nere måste jag säga. Men en smula humor härjar där nera i alla fall, vilket är roligt. Kocken lovade lite fler lunchgäster imorn då de serveraS Raggarmunkar ;) tydligen en poppisrätt, Klassisk svensk husmanskost går alltså hem ;) ...

Chrisitna fick lapparna om handledartillstånd idag så i veckan blir det övningskörning :D woohooo ;)

Nu har ja suttit o uppdaterat bloggen hela kvällen. Pausa för lite mat och nu ska jag samla ihop en trave med bilder jag ska lämna in för framkallning imorn är det tänkt :)



Som ni förstod så åkte jag från Alx idag, lika jobbigt varje gång och det känns extra nu när man börjar tänka på att dra sig till sängs.. Men jag överlever förhoppningsvis veckan ändå! sen får jag se fram emot en lååång period med min pojkvän <3 Älskar!!
2008-12-15 @ 21:59:00 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Söndag

SNÖN ÄR BORTA ----- > ingen snögubbe "/  puuh.. nu hade all snö regnat bort, blev ingen snögubbe denna dagen heller =(

Hade i vilket fall inte tid på förmiddagen. Skulle nämligen vara hos Bengan och Lena vid tio- halvelva tiden för att ta dagen, tredje advent åt att göra julgodis. Blev ett stort projekt och mycket bakat. Massa kort och en hel del skratt.

Det tog nästan 6 timmar att sno ihop en himmla massa godis, men gott blev det och nu väntar julafton med +2 kg upp säkert kommer va en i hälarna..




Bengan fixar knäcken :) duktig man detta serrni ;D




Min käär ;) Stilig sådan hjälper till med godiset såklart. Här är han mitt uppe i ett nutella projekt :)



Sajsa sköter kolan här. Blev en med citronsmak och en med nötsmak :)


Blev en himla massa bakat denna dag. De övriga godiset kom nog inte med på bild, men antar att det smyger fram en liten kamera under den perioden det äts på julafton ändå ;)

Söndagen fortsatte hemma hos mig o Alx. Vi tittade på Parlamentet och sporten. Var dock inte jättetaggad att kolla sporten efter innebandy matchen. Jag vet om att jag inte klarar av att se på sport på tv, speciellt inte innebandy då ja är hysterisk om det inte vill sig som jag..
Haha värst är nog när Warberg spelar elitseriefinal i globen. Ligger hemma med en kudde och lipar så fort de är nära en förlust :$

Gjorde lite mat också, lax med potatis och dill/rom sås :) mycket gott och säkerligen en av Pallemans favvis rätter.

Till Wallander filmen blev det glögg, pepparkakor med brie ost och julgodis...




Helgen var mysig och nu sitter jag återigen hemma vid köksbordet i Göteborg och laddar upp för fullt, försöker bli trött och lyssnar på musik. Snackar med Pallen också såklart <3
2008-12-15 @ 21:29:28 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lördag

Vakna upp sent i lördags, klockan var nog närmare elva när vi gick upp. Gjorde iordning lite scones som blivit en helgvana nu för tiden, men det är ruskigt gott så vi får väl äta det tills någon av oss tröttnar. Känns som helg när man kan lägga ner lite extra tid på frukosten. Annars blir det ingen alls eller ngt snabbt som en macka eller frukt.

Snön låg kvar och jag skulle äntligen få komma ut i snön o göra snögubbe, trodde jag....
Blev ledsen och besviken när det inte var kramsnö ute, gick o krama till en boll men inte att rulla den så att den blev strörre. Efter en stor besvikelse och några snöbollskast så gick jag och Alx in igen. Gjorde ordning mig för att åka iväg till något mysställe som ägs av en dansk. Lena (Alx mamma) hade några av sina och hennes målarkompisars tavlor upphänga i ett rum där borta. I de övriga rummen var där en massa keramikfigurer, massa tomtar och porslin och ja du.. Te sorter, marmelader... osv.. ! Vi kollade runt på allt och både jag och Pallen hittade varandras kopior i en del figurer minsan ;)
Vi avslutade med lite fika. Våffla med grädde och sylt blev det för min och Alx del, och äppelskivor som var friterade med sylt och grädde körde Bengan o Lena på. Mumsigt.
Hann med lite kort där borta ocksså;




Jag och Alx fikar :) mys <3





Bengan och Lena, tagning 3.. (svårt och hålla dem öppna vid blixt, då gäller det att spärra upp ordentligt)



Efter fikat åkte vi hemåt, Alx och jag hoppade av hemma hos oss för att ta bilen bort istället.
Sen var vi bjudna på mat hemma hos dem tillsammans med en myskväll som bestod av spel och en film, Mamma Mia.
Spelet hörrni, det vann såklart jag ;D
Krävdes en djup källa av fantasi och den tycktes jag ha grävt fram trots allt.. Var nästan säker på att Palle skulle skrapa hem vinsten med sina otroliga fantasier och sitt enromt tok stora ordförråd.. men icke ;)

Mamma Mia hade jag sett tidigare men den är mysig och tåls att se igen, var ju ett tagsen så det kunde jag allt stå ut med :)
Bengan bjöd på torkade fikon, och det var minsann inget att leka med. Ruskigt gott.. den första gick lite åt laktrits hållet, eller så fantisera jag för att det skulle kännas som godis, men det blir något på inköpslistan framöver, imon.. för då ska jag o bror handla lite inför veckan :)

Och det verka inte vara nog om TV när vi kom hem, blev ett och annat avsnitt av "en ängels tålamod" med Peter Settman, ruskigt bra och Pallen är nog glad att jag nästinpå tjatat hål i huvudet på honom för att få ner det.. :$ Om nu ligger han till och med och tittar på veckorna utan Sajsa, så jag missar några avsnitt "/ Får ge igen på något vis, eller ?




En ängels tålamod



2008-12-15 @ 20:21:55 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Idol Finalen 2008

Först vill jag be om ursäkt över det uteblivna inlägget för förra veckans idol program, men jag hade verkligen ingen ork för bloggen över huvud taget. Men nu är den på fötter igen och här kommer en rad med försenade inlägg över helgens bravader.. dock inte i detta inlägg, och nedan följer mina kommentarer av idol 2008.

Då Var finalen avklarad och 2008 idolvinnare är utsedd..

Det kändes lite dumt när man satt och tänkte på finalisterna precis innan det skulle dra igång.. det kändes faktist helt galet. Dålig kvalité eller hur jag ska uttrycka mig. Dem kändes små. Alice är 17 år och känns inte så mogen i mina ögon och Kevin är ju såklart väldigt begåvad med sin otroliga röst, men han är tyvärr inte orginell. Kanske på sitt sätt som en otroligt glad och sprallig människa, och han ska verkligen ha några "baggar" för sin utveckling av det svenska språket.

Daniel Lindström, Marie picasso och de andra finalisterna är några år mer erfarna av livet än vad i alla fall Alice är. Visserligen så var Agnes inte över 20 hon heller, men konkurransen de året höjde nog ålderssnitten en del.
Lite det jag vill framföra nu är väl att Alice är rätt så utesluten i mina ögon även fast hon sjunger fint.

Nu med facit i hand så hade jag hellst av allt velat se Robin Eriksson i finalen, kanske med Sepideh... tjejen som gång på gång fick kritik av juryn fast att hon hade den vassaste rösten av dem alla i tjejgänget.. Åren satt hon på och hon kändes mogen..
Men nu är det som det är och det är inget jag kan göra något åt.
Måste tillägga att jag vart lite besviken när Robin Bengtsson åkte ur förra veckan. Trodde verkligen inte att han skulle gå så långt, men när han ändå var så nära så kunde han fått stå i globen tillsammans med Kevin.. men icke det heller..

Var lite knepigt att vi TV:tittare inte fick se när de övriga idolerna gjorde ramträdanden.. Anna och Johan fick man en liten snutt av i eftersnacket men inget av de andra, väldigt synd!

Idol-låten sjöng nästan Alice bättre än Kevin, men det skillde absolut inte mycket mellen de bådas framförande om man jämför med Amanda Jensen och Marie Picasso förra året...

Jag har inte jättemycket kommentarer i övrigt om finalen mer än jag nämt här och nu.. vi har alla olika uppfattningar, men för mig så kändes finalen inte riktigt rätt detta år.
Höjdpunkten måste ändå vara att det var väldigt många duktiga personer i året.. Den ena var verkligen inte den andre lik osv.. Sen juryn, absolut mycket bättre än de förra.

Som Jideh även nämnde, det blir ett idol 2009 och det ligger i luften om juryn blir kvar. Får verkligen hoppas det sträcker upp näven och hämtar ner platserna bakom disken :)



2008-12-15 @ 18:55:57 Permalink Idol 2008 Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fredag

Ni anar inte hur chockad jag vart när jag gick upp i morse.. Så mycket snö!! fick genast massa idéer om att bygga snögubbe och åka pulka, men förhoppningsvis så skulle det ligga kvar några dagar till och jag hade inte tiden vid det tillfället. Zappa på tv:n istället som om det egentligen var roligare.. tog en dusch och gjorde mig ordning lite smått. Fixade lite lunch tills Alx kom hem från jobbet vid ett-tiden och sen slappa vi några timmar tills vi körde iväg i snön till Svenljunga för att köpa mat och givetvis, kebab!

Kvällen skulle så klart bestå av Idol och inte vilket programm som hellst utan finalen :D
Dock klämde det i tankarna lite titt som tätt hela dan att det var på tok, för fel personer i finalen... jaja, fick väl ge de båda ungdomarna en chans i alla fall :)





Tog några kliv utanför dörren och fick knäppt ett kort på snön :) Fint och mysigt
2008-12-15 @ 17:44:22 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Torsdag

I torsdags packa jag väskan för att återigen åka hem till Överlida. På vägen passade jag på att kika in hos Fia och se hur hon hade det där hemma :) Mycket mysigt och mycket kul som vanligt !! Och Måns va på alärten och skratta och hade sig.
Resan gick vidare och tillslut var jag i Överlida. Rätt skönt att komma hem till "sig" som jag måste erkänna att de känns. Väldigt märkligt detdär.. Storstadstjej flyttar till landet och känner sig hemma ^^ finns en viss grad av ironi i meningen men sant är det och mysigt har jag, och det är väl ändå huvudsaken. Fattas ett körkort bara och sen får vi se vad som händer..

Kvällen bestod av mys och sen blev det inte mycket mer av den dagen.


2008-12-15 @ 17:13:36 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fredag 5:e december

Idag var det en rejäl sovmorgon som inplanerad. Hade inget direkt att göra fram tills Alx sluta jobbet så kunde ge mig själv några extra timmar att dra mig i sängen.

Gick väll upp i rätt så skaplig tid och skicka iväg ett sms till Amanda. Efter en stund fick jag svaret att hon hade mycket att uträtta innan jobbet, så jag fick ta en förmiddag till att plocka och fixa ordning det sista här hemma. Tanken var att jag skulle ta en prommenad också, men det regna så det fick vara...

Tog en dusch istället och sen plocka jag ordning så att allt vart klart tills Alx kom hem. Var endast kvar att dammsuga men det går ju fort och ännu fortare om man får hem en dammsugare:P

Nu är allt klart och ska strax sätta igång strykgärnet och fixa julgardinerna till köket som jag köpte igår. Hägde även upp  n julstjärna med små hjärtan i samma material i storarummet, igår men kontakten var helt fel så behöver e förlängningssladd.

Ikväll är det idol och om jag inte minns fel så är det juryn som bestämmer vilka låtar som idolerna ska framföra ikväll. Det lir spännande och se ifall deras val är av samma genre som vi här hemma tcker att idolerna ska stanna i eller om det är något som dem gärna vill se idolerna klara av. I vilket fall så är detta programmet där de två finalisterna ska vara sollade till finalen i globn den 22:a december. Ska bli rikgt kul att se.
Blir nog en glöggprovar kväll med Pallen också skulle jag tro. mysigt nu när det är lite julstämning i lyan :)

och som alltid läggs fredagens avsnitt upp där kommentarer och en mindre analys av programmet kommer att finnas med.
2008-12-05 @ 14:22:13 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


5:e december

En amerikansk, en tysk och en engelsk vampyr skulle in o ta sig ett glas efter jobbet.
Väl inne går alla tre fram och amerikanen börjar beställa.
-1 glas varmt blod, tack!
Tysken tar en lika dan och när det är engelskvampyrens tur ber han efter ett glas hett vattan. Amerikanen och rtysken kollar på varandra med förvånande blickar. och i nästa ögon blick tar engelsmannen fram en använd tampong..
-it´s tee time boys!! säger engelsmannen och sänker ner den.






Ni får ursäkta, kommer ingen bild till inlägget. Är inte hemma.. Men det blir bättre till nästa veckan :)
2008-12-05 @ 13:42:07 Permalink Julkalendern Kommentarer (0) Trackbacks ()


4:e december

En svensk . Vid sidan av honom sitter och  äter frukost på ett café. Vid sidan av honom sitter en norrman som tuggar tuggummi. han frågar;
-äter  ni svenskar hela brödet?
-ja naturligtvis, svarar svensken förundrat
Norrmannen leker med tuggummit i minnen och säger.
-Det gör vi inte hos oss. Brödkanterna samlas i en stor kontainer, bearbetas och formas till crossianter och säljs till Sverige.
Norrmannen frågar vidare
-Äter ni marmelad på brödet också?
-ja naturligtvis svarar svensken lättirriterat
Medan Norrmannen högljutt tuggar tuggummi, säger han
-inte hos oss, i Norge äter vi bara färsk frukt och skalen och resterna samlas i en kontainer och bearbetas till marmelad som sedan säljs i Sverige.
Nu blir det svenskens tur och frågar:
-Säg mig en sak, har ni sex i Norge?
-ja naturligtvis har vi sex.
-vad gör ni med kondomerna efter att ni använt dem, frågar svensken?
-vi slänger dem! svarar norrmannen
Nu börjar svensken le.. sen säger han
-Inte hos oss, i Sverige samlar vi alla anväda  kondomer, smälter ner dem och säljer dem till Norge som tuggummi.

2008-12-04 @ 09:16:03 Permalink Julkalendern Kommentarer (0) Trackbacks ()


3:e december

Som alla piloter får Jultomten reguljära besök av Internationella FlygInspektionen, och det var dagarna före jul som IFI kom på besök upp till Nordpolen.
Jultomten väntade besöket, och hade därför sagt åt småtomtarna att ha släden och renarna i topptrim.
Tomten tog fram sin loggbok och såg till att alla hans papper var i ordning. Syningsmannen gick långsamt runt släden. Han kollade renarnas seldon, landningsställen och Rudolfs mule. Med ytterst noggrannhet räknade han över Jultomtens vikt och balansering av den enorma lasten.
Så var de klara för testkörningen. Tomten hoppade upp i släden, spände fast bältet och kollade kompassen. Så hoppade syningsmannen in vid sidan av Tomten, och Tomten blev lite förundrad då han såg att syningsmannen hade ett hagelgevär med sig.
"Vad är den där bra för?" frågade Tomten undrande.
Syningsmannen flinade och viskade:
"Det här får jag egentligen inte tala om, men vi ska testa hur det går om du förlorar en motor vid starten!"






Idag är det Pallenissen som får va på bild;) inte mest för att jag älskar honom så mycket utan att jag haft denna sötis i 1 år och 1 månad idag:D <33 Älskar dig min busepojk ;)
2008-12-03 @ 22:02:30 Permalink Julkalendern Kommentarer (0) Trackbacks ()


2:a December

Kära Tomten!

Du blir säkert förvånad att jag skriver till dig så här dagen efter julafton. Men det är så att jag gärna vill reda ut ett par saker som hänt sedan jag, fylld av förväntan, sände min önskelista till dig.

Jag önskade mig en cykel, ett elektriskt tåg, ett par rollerblades och en Spiderman-dräkt.

Jag utvecklade min hjärna och intelligens genom att studera flitigt hela året. Inte nog med att jag var bäst i klassen utan jag hade även de bästa betygen av alla elever på hela Katrinelunds lågstadium.

Jag ljuger inte när jag säger att det inte finns någon som uppförde sig bättre än mig vad det gäller mina föräldrar, min syster, mina vänner och grannar i hela mitt kvarter. Jag gick ärenden och jag hjälpte till och med äldre personer över gatan. Det fanns inget som jag inte skulle ha gjort för mänskligheten.

Hur har du mage att ge mig en jäkla JoJo, en dum visselpipa och ett par sockor. Vad sjutton tänkte du på, din fete djäkel? Trodde du att du skulle komma undan genom att ge mig sådan här skit.

Och som om du inte gjort mig illa nog, så gav du den lille grisen på andra sidan gatan, Tommy Nilsson, så många leksaker att han inte ens kan komma in genom dörren.

Så kom inte och tryck ned ditt feta arsle i min skorsten nästa år. Då lappar jag till dig. Jag kommer att kasta sten på dina dumma renar och skrämma iväg dem så att du får gå tillbaka till Nordpolen, precis som jag måste göra nu eftersom jag inte fick någon cykel.

Dra åt pepparn Tomten. Nästa år ska du få reda på hur illa jag kan bete mig, din fete djäkel.

Med vänlig hälsning,
Lille Axel


dumma tomte...
2008-12-02 @ 10:45:06 Permalink Julkalendern Kommentarer (0) Trackbacks ()


1:a December

Idag är det första December och jag har lovat att lägga upp en ny rolig historia varje dag. Som en julklander med skoj i ;) låter väl inte helt fel o se vad för något som döljer sig bakom varje lucka ;)

Som sagt 1:a december idag och här kommer den första ;)



- Varför har Jultomten inte några barn?
- Därför att han kommer bara en gång om året, och när han gör det kommer han i skorstenen.




Tänkte att det skulle sitta fint med en kul historia som hade med julen att göra ;) ...



Tomten borde ju vara en förebild för alla barn
"va nu snälla barn, annars kommer inte tomten"
Haha men om tomten inte sköter sig då? ;) situationen blev plötsligt väldigt komplicerad ;)
2008-12-01 @ 23:50:59 Permalink Julkalendern Kommentarer (0) Trackbacks ()


Måndag


Idag åkte jag från Överlida.
Morgonen gick kanonfort och halv, 15 minuter från att jag skulle gå stod jag fortfarande i pyjamas och hade inte sminkat mig, brått blev det men jag hann ;)

Bussen var seg och alla skrikiga småungar gapade så det fanns inte utrymme för någon bussvila alls.. Och den andra bussen till Göteborg sen hade en del märkliga saker för sig. Han backade ut på vägen och stod där i 10 minuter innan han körde in och plocka upp oss.. Sen var bussen skitkall så där kunde jag heller inte somna utan att bli påmind över hur jävla kallt det var.
I Göteborg var det raka vägen till Jobbet, som jag inte kallar de längre, sa upp mig och fick sluta på direkten. Därefter åkte jag hem och försökte smälta vad jag precis gjort, satte mig vid datorn och sökte lite nya jobb. Ringde ett för att det inte fanns annat än ett telefonnummer och på onsdag ska jag dit och provjobba. Är en restaurang i Göteborg, Underbar heter den, får vi se om den är det också när jag kikar in på onsdag.

Annars kom pappa hem och vi snacka.
Var en vända i stan också för det lite mer sociala, var dock rätt så trött så åkte hem rätt snart efter att jag kommit dit. Hemma satt min faster Lia vilken var en positiv överraskning. Kul att hon kommer hit, får gärna bli oftare.

Sen suttit här och pratat med Alexander och uppdaterat min blogg :) Snart är det läggdax, men det är inte lätt att känna sig trött. Första natten utan Alx är alltid den jobbigaste "/ Men den kommer nog gå bra :) får sätta på en film eller något. är ju ledig imon. Så då tänkte jag ut o gå direkt när jag slår upp ögonen. Kanske bort till smycke o köpa lite frukter och sånt ;) SMycke är ju där ja växte upp i Göteborg ;) <3
Alx, påminn mig om den thailändska take away restaurangen eller gatuköket där kikki bor, så ska ja ringa henne imon o höra hur man tar sig dit lättast.
Så imon, fråga gärna ifall jag vart ute, så jag känner pressen ;)




Den vackraste <3

2008-12-01 @ 23:41:30 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Idol 2008, fredagsfinal

Återigen var det dax för fredagsfinal i idol. Denna gång med gospeltema under ledning av Carola. Själv är hon inte, och har aldrig varit en idol för mig. Visst lyssnade man på Carola när man var liten, men det var någon låt sådär.. Och som någon sa " sluta upp med bäbis-snacket, du skämmer ut dig".. ligger väl något visst i det uttalandet kanske..

I alla fall så var det som vanlig roligt och bra. Tycker man om programet brukar det vanligtvis inte vara några större besvikelser, nu spelar det ju egentligen ingen roll vem som åker ut...

Den som klarade av detta tema bäst var såklart Kevin, med hans röst som verkligen är gjort för bland annat såna här genre, kan det inte bli annat än bra i alla fall, men detta var mer än bara bra.
Robin B imponerar ständigt nu och det är absolut inte långt kvar till finalen nu. Lite tråkigt att kören överröstade honom lite väl mycket, man vill ju höra idolen och inte kören, för det är idolerna man sätter betyg på. Pluset är väl att han rörde sig och släppte verkligen loss denna kväll.
Alice, Alice Alice... Detta går åt helt fel håll. Hon borde absolut börja fokusera på sitt mål just nu, och det är ju såklart att nå ända fram till finalen i globen den 22 december. Men det är lite väl motigt just nu och inte speciellt roligt att lyssna på..
Johan skötte detta bättre än vad jag förväntat mig. Jag trodde helt ärligt att detta skulle bli katastrof, men så illa var det faktist inte. Men som jag nämde förra gången, nu är det Johans tur att lämna..

Finns näl inte jätte mycket mer att tillägga på deras framträdande. En grej jag kan kommentera är ju Johans fans...
Personligen skäms jag nästan för hur småtjejerna reagerar. Speciellt tjejen som blev uppdragen på scen. Herregud säger jag bara, om 3 år när hon vuxit till sig lite så kommer hon skämmas rätt så mycket för det tillfället. Och ett uttalande hon gjorde efter programet "jag älskar Johan mer än min familj".. haha, ja då vet hon inte vad kärlek är och verkar inte kunna skilja kärleken åt.. Men det är väl också en sak hon inser när hon mognar till. Men riktigt pisnamt var det...

Röstningen var helt enligt min plan och Johan Palms fans satt kvar i tårar efter att han röstats ut. Men det är inte mer än rätt, han borde åkt ut för längesen. Eller jag hade velat se Robin Eriksson istället för Johan nu i topp 4 striden..
Så nu är det Alice, Kevin och Robin kvar.

Alice och Kevin har väl vart favoriterna under hela programet och Robin Bengtsson har hängt löst både en, två och tre gånger.. Nu blir det spännande. Robin Bengtsson gör ett mer starkare och mer känslosamt intryck än vad Alice gör så jag hoppas att det blir Kevin och Robin i final. Kevin är ju såklart redan satt där, hade förvånat mig fruktansvärt mycket ifall han åker ut nu på fredag..
Men enligt mig själv så hade det vart kul att se Kevin och Robin i finalen i globen den 22:a December  = )




skämmer ut sig...





Fredagens Dagsform, antar att Kevin inte var med på grund utav att han är en given finalist..
2008-12-01 @ 23:30:25 Permalink Idol 2008 Kommentarer (0) Trackbacks ()


Helgen

Fredag

I Fredags bar det väg till Överlida i vanlig ordning när Fredagen var kommen. Bussresan gick bra, var väldigt trött bara men är det något man kan göra på en buss så är det ju att sova ;P

Väl framme i Kinna så såg jag precis 371 åka iväg.. Missar den med 2 minuter, dumt "/ Så fick sitta ute och frysa en hel timme innan nästa buss kom. Det regna ute så jag kunde heller inte ta mig någon stans " går jag ut o blir blöt fryser jag ännu mer" var väl ungefär så tankarna gick.. .

I Överlida möttes jag av Pallen som stod med bilen redo att glida iväg till affären i Mjöbäck, skulle ju ha något gott att äta under kvällen. Fick bli tacos för omväxlingsskull ^^

Vi gick och la oss en lien stund och Pallen somna och medan han vilade en stund gick jag upp och fixa maten. Man vill ju inte väcka någon som sover bara för att göra lite mat, något enkelt som tacos fixar jag ju lätt själv :) fick när jag var färdig liv i Alx som var förvånad över att ha somnat och att jag hunnit göra mat redan. Men  gör man inte för sin älskade <3

Efter maten åkte vi hem till Lena och Bengt för att kolla på idol i vanlig ordning. Lille Måns var på besök och vi hann busa lite med honom innan det var läggdax. Sajsa hade med sig lite julgodis som jag bakat och Bengan ställde fram vindruvor, kärleks mums och kaffe. Haha får inte glömma att han kom med vatten när kaffet var upp drucket heller, tror han räkna att jag drack sex glas vatten den kvällen eller något ^^ söt ;P

Idol var bra som vanligt och som vanligt kommer det även ett separat inlägg med tankar och resonemang av kvällens program.

Runt elva halv tolf kom David och Sophie för att hämta Måns och vi drack lite glögg och snackade. Pallen skulle visa David "bestefar", som är med i Grotesco.... Så söt när han ska visa massa klipp hela tiden och det räcker inte med en person, alla ska se det ;)

Efter det var det hemgång och läggdax. Mysig kväll :)



Lördag

Jag vet inte vart tiden tog vägen fram till halv fyra då jag börja fixa mig inför julbordskvällen, men halv två åt vi i och för sig frukost så det förklarar väl en hel del ^^ Det var nog gött med en slapp dag innan kvällen, med facit i hand så var det de enda rätta ;)


Gjorde oss i ordning och tog som vanligt nga kort, Pallen är Alx "kameran" Johansson, så det blir lätt så ;) Bilder kommer nedan.

Vi tog bilen bort, det regna lite så ville inte paja frisyrer osv. sen skulle Pallen dricka en öl till maten Var det sagt.. haha resultatet kommer snart ;)

Fanns massa mat att välja på och mätt var man också. Vi satt med Alx vad jag tror, favvis jobbarkompisar, Torleif, Mattias och Stefan med respektive. Var nog allt lite stelt i början, sen drog Palle och Stefan igång och Torleif satt som spritpolis och kontrollerade att det rann ner en bra mängd, dock tjata han på mig rätt mycket.. drack väl knappt en cider ens en gång..

Jag hade inga som helst förväntningar på kvällen men blev heller inte besviken. Alx och Stefan drack ikapp och den ena var nog inte fullare än den andre, dock fortsatte vi hos Mackan senare och även där fick sig Pallen en stark skvätt, och antar att det var maximalt intag gör grabben den kvällen. Tro mig han var rätt så tokrak där hemma också ;)

Till festen nu igen, under hela middagen var "diesel brothers" där och underhöll oss med deras musik, trummisen som för övrigt skötte snacket hade en hel del klämmiga vitsar att dra.

"på en firmafest så var Leif säger vi att han heter där och så hände en annan historia som jag inte minns, men full som han var när han skulle köra hem, satte han sig i bilen direkt och vevade ner rutorna för att få lite frisk luft. Strax bakom körde polisen ikapp och stannade honom. Polisen kom fram till förarsidan och kikade in "här luktar sprit tycker jag"

"- aha.. sa gubben och vevade upp bilrutan tills det var ca en centimeter kvar, är det bättre såhär?"

haha ja det var en av fler roliga historier har drog under kvällen, musiken bestod till stor del av snapp visor också, mycket underhållande  ;P

Smådetaljer som var rätt lustiga drar jag inte upp här och nu ;) Det får vara våran ensak.. haha..


Sajsa svartvit bild



 



Sajsa med koftan :)




Min älskling<3






Söndag


Sov väldigt länge i morse, Alx var pigg konstigt nog, så mycket boosande det blev för hans del. Jag hade ont i skallen, o ändå hade jag inte druckit något... så det kändes ju sådär :P

Vi drog i alla fall på oss kläder, myskläder ska jag tillägga och drog bort till Jonas och Amanda för att kolla på fotboll. Kebab stod även på schemat för dagen och tanken var att vi skulle tillbaka och kolla på en match till efter att vi vart o hämtat pizzan, men vi var så sega så vi åkte hem istället. Käka upp och det var som vanligt en himmelsk upplevelse att äta kebab :$

Vi kollade lite på Tv och jag gjorde ordning lite kvälls mys, egna chips och pepparkakor som jag la ner lite extra arbete på ;) drack lite glögg och kollade på parlamentet, hål i väggen och Wallander JMysig kväll J

Sen var det läggdax, skulle ju upp tidigt för att åka till jobbet....



Sajsa pynta pepparkakorna :$ <33
2008-12-01 @ 22:41:10 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0