Onsdag

Denna natten kändes som den kortaste på länge. Låg och försökte sova ett bra tag, säkert längre än jag trodde. Sen vakna jag när pappas klocka ringde, vilken tid vet jag däremot inte. Men han åker klockan sex varje morgon så det var ju innan det i alla fall. Efter det låg jag o lyssna på musiken som stått på hela natten.
Något är skumt när jag sover här. Massa kläder och musik, annars går det inte...

I alla fall så gick  jag upp, hade god tid på mig och hann till och med lägga upp ett inlägg på min bilddagbok : )
Vägen till jobbet gick snabbt och väl framme satt Petra och väntade på att chefen skulle komma och släppa in henne, och mig nu då.

Själva säljandet gick väl inge vidare. Men både Johan och Peter försöker uppmuntra även fast det känns totalt meningslöst att sitta där för typ inget.. "en lite svacka är vanligt på några dagar".. Jaja får hoppas på bättre resultat imorgon. Vi var bara några på jobbet idag, 6 stycken tror jag och det var mysigt, hade leker i pauserna och lite skojsnack i vanlig ordning för att tagga till och komma upp i bättre humör innan telefoneringen kommer igång igen.

Efter jobbet drog jag och Petra till stan för att kika lite. Hon behövde nya skor och jag något att ha på mig på lördag. Vi gick in i en affär och för ovanlighetens skulle slapp jag hatta runt i massa affärer för att leta. Provade några men denna passa tydligen min kroppsform bäst, så den fick det bli. Hade ändå inte så mycket tid på mig i stan så satt den okej så var det bara att köpa den.

Gick runt i lite skoaffärer, men Petra hade ingen tur idag. Får hoppas hon hittar ett par skor snart : )

Tog bussen hem och passera affären på hemvägen för att köpa hem lite saker till julgodiset som jag tänkte baka senare när jag kommit hem. Hade dock svårt att bestämma vad jag ville baka och bestämde mig för de klassiska toblerone, snickers och twix. Tog sin lilla stund och typ 3,5 h efter sitter jag nu här i lugn och ro : )
kommer bild av både klänningen och baket lite längre ner : )

Ska jag dra någon mening om "det vanliga" så kan jag säga såhär "aaaahhhh, saknar människan tok mycket"
Lika bra att vänja sig brukar jag tänka, men det blir lika dant varende förbannade vecka ;P Palleplutt lyckas tränga in i mina tanker lik förbannat ; ) jag har absolut inget emot det, men det kan däremot vara lite jobbigt eftersom saknaden gör sig påmind 99% av den tiden.. Ni fårstår alltså att killen betyder en hel del för mig och att jag älskar honom (L)

Nu ska jag strax lägga mig. Ska in o tjöta lite skit med lillbrorsan som för övrigt har väääldigt ont i magen.. haha
" den kolan som runnit över där som inte ligger på kakan, vad ska du göra med den? " haha sööt ;) och Ja, han fick äta upp det, och kan tänka mig att det är därför människan har ont i magen.

Fredde ska INTE på dart imon vilket gör att vi då kan kolla film och har lovat att köpa med lite glögg o pepparkakor hem, blev ju inget idag tyvärr "/ men imon brooh ;D



Detta var ett ev det godis jag gjorde ikväll. Toblerone i kub och toblerone i hjärtform :)





 




Köpte denna klänningen idag :) får bli till Alx julbord med hans företag på lördag och kanske till nyår eller jul ifall jag inte hittar något annat :) 
( ser rätt trött o sliten på bilden, tuff o lång dag på jobbet ;).. )




God natt :)
2008-11-26 @ 23:47:12 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Måndag

Dagen började absolut inte som jag hade tänkt. Min tanke på bussen till Göteborg va att "nu fan ska ja försöka sälja ikapp det jag missat förra veckan då jag var sjuk" men icke...

Hann knappt komma till jobbet innan vårdcentralen i Göteborg ringde och ville att jag skulle komma. Lite segt, Var pinsamt att ringa chefen och säga att jag inte kunde komma på morgonen heller.
Visste ju inte hur lång tid det skulle ta heller o de drog ut på tiden. Att ligga där medans dem undersökte hur min mage reagerade på mat var rätt drygt. Jag är känslig mot en hel del, det både märkte och hörde dem..
Magen reagerar som en balong när den får något i sig. Blåser man i en ballong blir den större och ger man mig mat så blir min mage strörre direkt. som om magsäcken blir uppblåst varje gång något kommer ner. plus att det låter som en hel verkstad där nere "/ Blir att uppfölja som de sa.. blev tappad på en del blod också.. som vanligt blev ja dizzy efter det..

När jag kom hem grejjade ja i ordning lite i fönstret, var rätt så mkt krukor över mig, jag var både rädd för att flaxa ner något på mig när jag sov och sen såg det inte vackert ut heller.. Haha pappa har inte märkt att ja slängt tre blommor än ^^ haha, killar...!

Laddat ner lite musik och fastnad hr i bloggen ikäll. Dator hängde sig precis när jag tryckte på spara och publicera på det första inlägget.. suck!! jaja shit happends all the time.. mins sagt mig... !

Strax blir det en tupplur, har väl inte jättebrått i säng eftersom jag inte börjarn fören nio imorgon.. men man vill vara hyffsat utvilad eftersom en kurs väntar klockan sex imon ..



2008-11-24 @ 22:03:21 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Idol 2008- veckofinal

Kvällens avsnitt var minst sagt en intressant och rolig tillställning.
Nu när idolerna får göra två låtar bra är det kul att se om dem gör en låt dålig eller om dem har en dålig dag som det brukar låta. Alice verkade ha en sån vilket jag håller med om.
Innan programet satt vi och pratade om vems tur det var att åka ut idag. Johan var en given person till det, men jag anade att han på ett eller annat vis skulle åka ur. Jag har under de senaste programen funderat på om Anna åker ut och så gick även tankarna denna fredag. Hon passar inte in i idol. Hon borde ägna sig åt sin stil vilket absolut inte är pop som idol söker. Dem enda två "pop" artisterna i idol är Alice och Kevin. Men det finns ju lite rockig pop vilket Robin Bengtsson och Johan Palm ställer sig under. Dock är Johan ingen riktigt idol i mina ögon. Han kan släppa en singel rätt så snabbt ifall hans röst inte är öronvänlig när den är färdigutvecklad.
Återgår vi till framföranden och kvällens program så fick vi rätt så övertygad blick om vilka som briljerade ikväll, Robin och Kevin.

Robin Bengtsson- bägge hans framförande var av hög klass idag och man märker så himla tydligt hur han utvecklas efter varje vecka. Hans scennärvao blir allt bättre i samma spår som rösten blir säkrare och säkrare. Låtvalen var bra, en med lite mer drag i och en lugnt vilket gjorde att vi inte bara fick se en sida av honom. Ett stort plus är att han plocka med sig gitarren in på scen =)
Juryn verkade uppenarligen avguda Robins framförande denna kväll vilket gav honom lite bättre förutsättningar inför röstningen,
Anna Bergendahl- hon sjunger ju så bra så det finns inte. Hennes röst är som alla vet något specielt. Men varför väljer hon alltid så tråkigt låtar "/ Det är kul att höra hennes röst, men ännu roligare ifall hon kunde ta låtar som var roliga att lyssna på också... Hon passar som jag sa inte in i idol, tyvärr!!
Kevin Borg- Killen är en fullfjädrad idol som har all sin talang på plats. Finns inte så mycket mer han kan bevisa för oss. Vi vet att han fixar det mesta och det gör han med en sån otrolig glädje och charm.
Alice Svensson- kvällen var absolut inte på hennes sida. Antingen så börjar de andra att komma ikapp eller så har hon inte så mycket mer att ge. Rösten håller inte och hon kan inte hålla i toner specielt länge. Hon sjunger bra men hon har absolut ingen jättebra sånbegåvning, den är hes och go att lyssna på, men inte alls orginell.. "/
Johan Palm - Nu är det snart dax alltså.. killen är långtifrån det bästa han gjort i idol just nu. hans röst är skrikig och gäll och det är absolut inte roligt att lyssna på längre..

Efter kvällens programm borde Alice, Anna och Johan stått för det lägsta rööstresultaten, men Alice är en av favoriterna och en av de tippade till finalen och därför halka hon nog med på Kevins säkra plats.
Tur var väl det att Robin kunde gå och sätta sig nästan direkt efter att han fått beskedet "du hänger löst"

Anna åkte ut ur idol. Det kändes inte specielt jobbigt. Detta var väldigt väntat från min sida och nu kan hon få hjälp med en platta i sin egen stil, vilket jag är sjukt nyfiken på att höra :)

Nästa vecka blir gospel, mycket intressant och det känns som om Johan kan få en riktig tuff fredagsfinal framför sig.. bra är väl det kanske..

2008-11-24 @ 21:48:25 Permalink Idol 2008 Kommentarer (0) Trackbacks ()


Helgen - Överlida

Fredag

Då var det fredag och dax för Pallen igen. Direkt när jag vakna på morgonen tog jag på mig varma kläder och gick ut för att få lite promenad och luft. Glömde mobilen, men tänkte att är jag ute en timme ungefär så är det lugt, behöver jag inte stressa när jag kommer hem. Men men, det kändes inte som jag vart ute en timme ens när jag kom hem igen, men det var mer än en timme och bråttom jag fick och stressad jag blev  sprang ja in i ducshen, packade och fixade mig iannan jag drog ner till NisseT för att ta bussen till Kinna. Eftesom bussen till Överlida gick 2 minuter innan jag kom fram till Kinna plus att den var lite sen så fick jag vänta en timme innan nästa buss skulle gå. Passade på att gå upp till Hemköp för att inhandla lite glögg, cola, och annat som vi skulle mysa med under helgen.
32 minuter över halv fyra kom bussen, sen den också,

Ju närmare Överlida jag kom, desto vitare blev det. Jag trodde absolut inte att snön hade lagt sig. Alx sa dagen innan att det hade kommit snö, det snöade ju lite här också, men jag trodde inte att de skillde så här mycket... jaja lite roligt med lite vitare men dock var det mycket kallare.
lika mys att träffa Pallen som vanligt :)

Kvällen spenderade vi hemma hos hans föräldrar som hade bjudit hem oss på kvällsmat. Var gott och bra att man kom bort så att man fick lite i magen. Verkar vara trög med ett äta här hemma i Göteborg märker jag.. vet inte varför eller om det bara blivit så i och med att jag vart lite dålig i veckan som var och förra gången hade lite annat att tänka på eller om det är miljön runt omkring som gör att jag tappar aptiten helt och hållet..

I alla fall. Kvällen gick och idol var som vanligt under fredagkvällen de största intresset. ((Ett inlägg om mina tankar om programet kommer i ett separat inlägg om en stund :) ))

Åkte hem rätt så tidigt och kollade på några avsnitt av grotesko. Ett program som främst Per Andersson är med i, ni vet "myggan" ;)

Sen var det sängdax.




Solen står lågt på himlen, ser därför inte hur vitt det var... =)





Lördag

Rätt skönt att vakna upp utan att ha några som hellst aktiviteter inbokade under dagen. Det enda var väl att åka till Alexanders föräldrar för att hälsa på lille Måns som skulle sova över. Men det hade vi ju hela dagen på oss att göra. Vi tog en promenad, kom hem och kollade på några avsnitt av ngn serie, mös lite sen var klockan dax  att åka iväg till Huset. Fika lite och lekte och busa lite med Måns. Pallen fick testkört Bengans bil med fyrhjulsdrift och var helt överlycklig när han kom tillbaka. Fick en lite "flashback" av när min bror åkte runt på sin Bobby-car och tyckte att det var livet. Fick ett leende på läpparna och tänkte som jag brukar
"fan va söt han är" - Alx då alltså ;) brorsan är väl söt han med, men inte på samma sätt .^^ ; )

När vi kom hem var det dax att göra mat.
Jag gjorde wook med kyckling i jordnätssås med ris. Pallen höll ställningarna framför datan som han är bäst på. Sen satte vi oss ner åt mat och tog det lugnt. Skönt var det.
Oj, nu glömde jag av att jag färgade, eller slingade håret på Alx innan vi drog till Bengan och Lena. Blev en mörk färg som jag slinga med istället. Passar ju bra med lite mörkare nu när det är mörkare tider :)
Blev väldigt lyckat även fast att det inte blev som jag föreställt mig riktigt. trodde att det skulle bli ännu mörkere, men det var jättebra som det blev och det hade blivit lite mkt för mig att vänja mig ifall han blivit jättemörk i håret. Men absolut ett lyckat resultat. Kom på hur långt hår han hade fått också :)


På kvällen mös vi till det med Glögg, måste vara helt tokig i det, dricker som en kalv ;P Tur att läkarna inte nämt något om att jag skulle vara känslig mot det också, då hade jag grävt ner mig. Ingen läsk och sen inget glögg om det hade vart så!

Mysig kväll :)

Satt o gjorde inbakade flätor på Alx, haha blev rätt coolt. Ni kanske kommer ihåg hur Beckham såg ut när han hade såna? har tyvärr inte tillsåtelse av Alx att lägga upp någon bild på hur det såg ut, men ni får göra en föreställning ;) kommer en bild nedan på hur hans frisyr blev med den nya färgen.





Pallen efter slingningen :) väldigt fint :) <3






Söndag


Som Lördag, kunde sova ut och gå upp när den rätta tiden var kommen = )
Gick upp och bakade i ordning lite scones till frukost. Sen satte vi oss i sängen och åt frukost och kollade på en ängels tålamod :) Riktig bra den serien, den enda som jag minns mest av ;P Var väl ett av få program som jag var tvungen att se  och som verkligen smärtade ifall jag skulle missa ett avsnitt ;)
Har ju en del avsnitt kvar tills nästa gång nu.
Dagen blev rätt seg i början. Klockan var nog halv tre när jag gjorde något vettigt för första gången under dagen. Och det blev mat, flygande Jacob :)
Pallen "passade" darre under tiden :)

Vi åt och sen fixade ordning och plocka med lite godsaker vi tänkte mysa till det med under kvällen. Filmen Mamma mia the movie och glögg, lite brieost.
Men ingen var där när vi  kom dit så vi satte oss i soffan och väntade. Skulle i och för sig se innebandy matchen mellan Jönköping och Helsingborg eftersom Henke Larsson skulle vara med, eller var uttagen i alla fall.
Han fick inte spela försa perioden. Det och den dåliga färgen på tv-skärmen gjorde att intresset för matchen avtog en del. Sen är det inga toppenlag direkt och bjöd inte på något storlir från något lag sida..

I andra perionden fick Henke spela ett byta från start. Tror han kom in en till under den andra perioden. Han var lite ranglig och kändes väldigt otrygg. Hade det vart en toppen match och han vart med i Wic så hade jag vart tok nervös..
I alla fall så Satt vi där ett tag. Alx plocka fram sin gitarr, bestämt sig för att börja spela lite smått igen. Tycker det är jätteroligt verkligen. har han en hobby och absolut en erfarenhet. Hur många drömmer inte om att kunna spela ett instrument idag?
Väldigt söt var han och jag kan garantera att det inte lät helt tokigt heller :) Duktig :)

Vi gled hemmåt när andra perioden slutat och bestämde oss för att kika på lite serier istället för att dra två filmer på rakan sen, hade jag aldrig orkat.
Fixade lite varma baguetter med bieost och lite gurka, tomat och kaffe :) Hann med att baka några negerbollar också, hade dock varken pärlsocker eller kokos hemma så det fick duga med strössel ; P

Blev även lite glögg till filmen senare under kvällen :)
Vi kollade på filmen "next" med Nicholas Cage, väldigt bra film faktist. Hade inte sett den innan helle vilket var kriteriet för att se film på kvällen ;)
Kunde med gott samvete lägga sig efter en lyckad kväll och ännu en mysig helg med Alx :) <3 tack för det älskling!

Det enda man hade i tanken var saknaden, hade redan ställt mig in på att vara utan Palla så den kvällen somnade jag med armarna runt honom <3






Tack för en underbar helg älskling :) <3
2008-11-24 @ 21:24:26 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Torsdag- still sick...

Idag har jag vart galet rastlös.. Vet inte hur man ska hantera en sån dag. Hade säkert feber i morse, var tokvarm och höll på att dö av hetta. Kände att jag på något vis var tvungen att svalka mig. Svaret på hur, kom direkt när jag skulle in i frysen "avfrostning" haha.. jisses, en hel isplan kunde täckas med den is som fanns där..
Jaja tänkte jag, detta blir säkert dö jobbigt, men vafasen.. riv ut allt o stäng av frysen så sköter sig väl det mesta av sig självt^^ jaja eller hur!?

Pappa verka ha fått intresse på de där med avfrostning o släpa fram en skurhink o en pinne med peruk^^  haha såg så ut i alla fall och kommer inte på¨just nu vad det heter, men antar att ni förstår ;)
Sen satte jag in små ljus i frysen och hoppades på snabbare resultat, men det kunde jag räkna ut med stortårna att det inte skulle bidra med någon större skillnad. Pyttelite resultat gav det, men jag koka upp massa vatten och ställde in grytor istället. Pappa den smartskaften tryckte in hårblåsen i kontakten, drog på full värme och braxa igång blåset :) haha såg rätt kul ut och bild kommer en bit ner.
Det gick skapligt bra alla fall och det vita skåpet såg nu ut som en frys invändigt ;)



Klockan halv två ringde telefonen och Fredde var i lur " jag ska till akuten, så ni vet" "/ blev rätt orolig där.. jag sjuk o fredde på sjukhuset.. pappa under "programering" jaja, det var hans lilla finger som han hade lyckats pajja under ett friskis och svettis pass på gympan^^ vissa klarar då fan av vad som hellst ;D

I alla fall så sa vi säkert tio ggr att vi kunde åka dit o va med han, men han protestera:S undra varför, så jävla roligt är det ju inte att sitta där själv. Så vi drog några rader om att han hade med ngn tjej eller att han var rädd att farsan skulle skämma ut honom.. 

vi drog till IKEA o köpte säng till mig istället. Och kan ju lova att han skämde ut mig där istället, gubbe!
Men idag har verkligen vart en pappa o lilla Sajsa dag :) roligast va när han körde en sån lastvagn på parkeringen o tog lite sats o hoppa upp o gleeeed iväg ;) haha kan ju säga att ja skämdes ganska så kraftigt efter det ^^ var ju inte bara ett par ögon som drog sig till honom utan typ alla på hela parkeringen.. jaja är väl van med han antar jag : )

Vi fick köpt en säng till mig, lite tallrikar o sånt till papps o sen köpte ja nga ljussaker till Pallen, hoppas han tycker om dem  : )

Vi lasta på sängen o spände fast den på taket o gled iväg. Gubben var törstig så vi fick stanna på "handlarn" på vägen o köpa dricka. Haha måste bara nämna hans "klant" tappa julmustflaskan id fötterna o skulle fiska upp den samtidigt som han körde bil, och när han fått upp den så skruva han av korken.. haha och den hade typ rullat runt på golvet så efter det hade vi julmust i hela framsätet och jaa haha, där den handbromsen sitter, i de lilla hålet under där låg en hel pöl :P

I alla fall, vi kom hem o skulle släpa upp den jävla sängen.. kan ju erkänna att det var rätt så kämpigt för mig att få upp den för backarna o trapporna framför allt. pappa nästan sprang upp och så skulle ja hänga på med sängen där bak o ja.. haha det gick ju som det gick. fick stanna typ tre gånger på vägen för att vila armarna ^^ Sen var ja kanonslut när jah kom hem.

Hade lite energi kvar till att laga mat i alla fall, eller en del antagligen.. det var inga makaroner och köttbullar direkt^^
Men jag hade ideer efter ideer som drog genom huvudet, men sen fastna jag på ett recept.. eller vad ja ska kalla det. ett eget ihopkok som jag tyckte verka gott:) och så blev det och gott blev det också :) mm mm mmmh!

Sen hade jag en förbannad bra energi, måste vart att dagen ändå vart okej, att jag och Pappa haft en bra dag tillsamman :) men satt o ladda musik och hade ett leende på läpparna utan någon anledning.. Men det är bra om man kan känna så i sin ensamhet! Nöjd i tillvaraon eller hur ska man förklara? 
 
fast en stöt o ja tappa 10 % av mitt humör.. men det är under uppdatering nu får jag hoppas :) ladda ner mer musik och lyssna och njuta :) lägga in lite ny musik inför morgondagen :)


Dagens bilder..



Snygg va? haha så här såg frysen ut innan ;) mina små ljus jag trodde på till 110% :$


nu börjar ni se resultat va? ; ) som ja skrev innan, han försökte med en hårblås..


Fredde o Pappa skyfflar i sig mat :) helskön bild :)


 

2008-11-20 @ 22:59:54 Permalink Min dag Kommentarer (1) Trackbacks ()


Mys-glöggkväll med Martina :)

Ikväll var Martina på besök här. Vi var först nere på torget för att ragga tag på ingredienser till vårat godis, och framförallt köpa glugg, pepparkakor och brieost ;P

Sen kom vi hem och åt min köttfärspaj och den verka vara populär hos pappa i alla fall. han åt som en häst för första gången på flera dagar. Men den var riktigt god måste jag erkänna :$

Sen satte vi igång med bakningen. Blev bounty och rischoklad :) gottigott :)

Blev en hel del snack, en mysig tillställning :)

Observera den pyttelilla brieosten, den sötaste jag sett ;) haha!!



Lite halvsletna sådär! vi var rätt så mätta efter detta, eller jag mådde mest illa "/


söt men väldigt go ^^

2008-11-20 @ 00:03:36 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sjukdag

Idag har jag vart hemma.. är ju inte hundra hundra.. Sen är det en jobbig situation.. har inte ätit så bra det senaste, sen har jag spytt lite nu under dessa dagar.. i går natt var jag säker på att det typ var magsjuka. Men bara för en stundssen så är jag osäker på denna gång. Har blivit lite dålig i magen nu, men sen har ja ätit lite av varje på kvällen också. Så antingen har magen fått en reaktion och inte vetat vad den ska göra med allt, eller så är ja sjuk.. "/
Blir rätt jobbigt om man sitter på jobbet och måste springa iväg  o spy ..
Alla dessa bekymmer.. ^^ får helt enkelt sova på saken, känns det bra i natt så går jag dit imon tror jag..


Sajsa-sjuk
2008-11-19 @ 23:20:49 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


kollage- bilder det senaste året!





Att se sig dåtiden är en kul grej. man märker ju av att man hela tiden förändras... ser ju inte lika dan ut någon stans förutom de kort jag tagit samma dag.. l
2008-11-18 @ 22:37:12 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


inte bara sjuk sjuk, kärlekssjuk

Idag är en skum dag. Detta låter säkert hur dumt som helst, eller nej men det är lite skruvat kanske. Eller igentligen så är det inte det, men något är knasigt i alla fall. Eller jaja detta måste vara rätt normalt.. Inte att jag trasslar in mig i massa meningar jag inte klarar av att förklara, eller det är vanligt. Men saker är den i alla fall.. jag är nykär!! fatta, nykär!!?
En heeelt sjukt skön känsla men som är sjukligt jobbig ändå.

Ni förstår säkert vad jag menar... Det där med hundra miljoner fjärillar i magen. Att bli röd i ansiktet så fort någon nämner hans namn, precis som när man var liten.
Att hjärnan hela tiden går runt och runt i samma bana, försäker man lägga om spåret så tar det inte lång stund innan man är tillbaka på samma spår igen. Att hela tiden tänka på personen, undra vad den gör och kolla på bilder och jag vet inte vad jag sysslat med idag egentligen..
Sen att hjärtat slår ett dubbelslag så fort personen närmar sig. Han logga in på msn och ni har säkert känt en kärlekskänsla då också tror jag..

Vad ska man göra? Längtar otroligt mycket efter min käraste (L) Älskar honom djupt!!

Finns ingen bättre på hela jorden, ja så är det!!!

2008-11-18 @ 16:30:04 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


sjukbak

Som jag skrev tidigare i morse så är jag sjuk idag. En rätt tråkig dag faktist. Har haft sån jävla skallebank så jag knappt kunnat stå. Men envis som jag är såå skulle jag ju baka.. Blev foccacia- ett italenskt kryddbröd, fast jag valde lite mer grekiskt stuk på smaken. Pappa och min bror liksom jag älskar grekisk mat och då passade det bäst.


Recept

Ingredienser

Grundrecept:
25 g (1/2 pkt) färsk jäst
3 dl ljummet vatten
0.5 dl god olivolja
2 msk honung eller sirap
1 msk flingsalt
7 dl vetemjöl special
olivolja och flingsalt till plåten och utbakning

smaksättning 1
fetaost
salami
lök
oliver
örtsalt
timjan
basilika
vitlök blandat med olivolja och salt

Smaksättning 2
fetaost
basilika
timjan
örtsalt
oregano
oliver
vitlök i olivolja med salt

Gör så här

1. Foccacia

2. Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.

3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.

4. Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.

5. Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.

6. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.

7. Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.

8. tryck i oliver, fetaost, salami och lök i degen och krydda med basilika, örtsalt, oergano, timjan. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.
2008-11-18 @ 16:13:43 Permalink Sajsa bakar/lagar mat Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sjuk

Inatt var jag uppe två gånger för att jag mådde illa, och resten kan ni ju räkna ut själva.. "/
Det knasiga är att jag inte känner mig så dålig, det hände i natt och jag är mest rädd för att ha åkt på vintersjukan eller någon annan otrevlig sjukdom som härjar nu i vinter.. Har verkligen inte tid eller råd att vara sjuk eftersom jag endast tjänar min provision just nu och hela november ut... Får kurera mig riktigt ordentligt idag och hoppas på att det var en 2 gångs förteelse bara under natten. Visst har en jävla skallebank, men kan ju bero på att jag knappt fått någon sömn i natt. Sov timmarna mellan 4-7 skapligt i alla fall, märkte inte Alx mess som han skickat runt sex i alla fall. Så jag antar att jag sov rätt okej då :)

Igår såg jag dem första snöflingorna, eller om de va tunnt hagel.. haha, nej det måste vart snö, men dock inte nämnvärd mycket. Och efter det har jag blivit gör hispig och letar efter recept för julgodis och har snackat ihop mig med Martina att vi ska ha glögg-kväll hemma hos mig imorgon :D ser jag fram emot om man tänker på förra årets julmys med henna, kalas underbart!!
Sen kan jg inte släppa tanken om allt mys jag och Palle ska göra nu innan julen. Liseberg, bakning, Glögg-kvällar, kanske tomtepromenaden i Älvsered..vem vet! kommer i alla fall att bli himla mysigt :)

Så i detta nu förutom att jag sitter här och skriver, så kikar jag på mina gamla julgodisrecept som legat ett helt år och skräpat. Haha och jag hitta pepparkakor som vi bakde förra året också, är nog inte gammla, tror pepparkakor håller till nästa jul. Vi får testsmaka i alla fall :)

Som sagt, blir att kurera sig idag och det har jag börjat med :)




Förra årets julbak med Martina, blev en lyckad och mysig kväll :)






Saknar min Palle "/ <3
2008-11-18 @ 09:07:20 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Julkalendern



Julkalendrar 1960-2008, vilken har varit bäst?

Nu är den stora frågan vad det blir för julkalender i år. Själv tycker jag mest om Sunes jul, mysteriet på Greveholm och när karusellerna sover. Det är ju alltid lika spännande varje år då den nya kalender titeln släpps. Tyvärr har jag glidit ifrån detta nu, kollade i och för sig mycket på Sunes jul förra året med Palle, får köpa Sune boxen som precis släppts och köra ett nytt race, Sune e bäst!


Nedan följer alla julkalendrar från år 1960

2008                    Skägget i Brevlådan

2007                    En riktig jul

2006                    Lasse Majas detektivbyrå

2005                    En Decemberdröm

2004                    Allrams julkalender

2003                    Håkan bråkan

2002                    Dieselråttor och sjömansmöss

2001                    Kaspar i nudådalen

2000                    Ronny och Julia

1999                    Julens hjältar

1998                    När karusellerna sover

1997                    Pelle svanslös

1996                    Mysteriet på Greveholm

1995                    Jul i Kapernaum

1994                    Håll huvudet kallt

1993                    Tomtemaskinen

1992                    Klasses julkalender

1991                    Sunes jul

1990                    Kurt Olssons julkalender

1989                    Ture Sventon som privatdetektiv

1988                    Liv i luckan med julkalendern

1987                    Maria barn

1986                    stjärnsmällar och julpussar

1985                    trolltider (repris från 1979)

1984                    julstrul med Staffan och Bengt

1983                    Lille luj och änglaljus i strumpornas hus

1982                    Albert och Herberts jul

1981                    Stjärnhuset

1980                    Det blir jul på Möllegården

1979                    Trolltider

1978                    Julius julskötare - kalenderhuset

1977                    fem myror är fler än fyra elefanter

1976                    Teskedsgumman

1975                    Långtradarchaufförens berättelse

1974                    Rulle på Rullseröd

1973                    I Mumindalen

1972                    Barnen i Höjden

1971                    Broster, Broster!

1970                    I Regnbågslandet

1969                    Herkules Jonssons storverk

1968                    Klart spår till Tomteboda

1967                    Teskedsgumman

1966                    En småstad vid seklets början

1965                    Farbror Pekkas handelsbod - Diversehandeln

1964                    Lill-Stina på reportage i Sagoskogen

1963                    Brevbäraren vid TV gatan - Den tänkande brevbäraren

1962                    Tomtefamiljen i storskogen

1961                    Julbåten Juliana- Julbåtens resa jorden runt

1960                    Titteliture


Haha kanske inte behöver nämna vem Håkan är lik, tror den rätte personen känner sig rätt så träffad direkt.. Syftar på så mycket mer än bara flinet .... ;)



Denna bilden får avsluta kalender åren. Den skönaste julkalendern, Sunes jul med en helgo profil. Lille Håkan och
" Det här ska Sune få fan för" ;) hahaha
2008-11-17 @ 22:25:13 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Måndag- Jobb igen ...

Dagen var seg, börja segt med få reultat av allt ringande. Tillslut släppte spärren och första  var såld. Därefter rullade det bara på. Fick snacka med en hel del som inte kunde svenska, fick verkligen min engelska på prov.. gick väl rätt okej ändå :) Dock ringde jag en utlänning som anklaga mig för rasist, trodde att jag var ute efter hans pengar och lura han och skällde ut mig efter noter. Han verkade inte fatta att el är något som alla behöver och som man inte bara säljer till en person. "hade det inte vart skit, hade du behållt de själv" - hallå eller!? El har väl för fan alla och jag är absolut ingen rasist!!

Jaja, på rasten hängde jag med Elin och köpte mat. Blev en räk/kräft sallad :)

Ser nyttigt ut va? :) haha ^^ Gött var de i alla fall ;D




Fotbollsgalan
Nu har jag precis kikat på Fotbollsgalan. Zlatan fick sitt efterlängtade pris och min besvikelse var stor när Svensson inte fick priset som "årets mittfältare" var nog dock rätt så bertädd på det i och med hans skada det senaste! Men han hade förtjänat det i min ögon :) såklart!!
Annars var det underhållande. Inldeningen med AC/DC Var helgrymt och Lagerbäcks del i TV-reklamen ;) klockrent!! fortsatte rätt så gött med The Hives dessutom :) Annars bra och underhållande, dock rätt trisst musik.. men man kan ju inte få allt..
2008-11-17 @ 22:05:49 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Helgen :)

Fredag

I Fredas åkte jag till Pallen J Var verkligen efterlängtat och det var supermysigt att få en kram igen, kändes som en evighets sen.  Vi började med ett snabbt besök på Frölich med en hamburgare, Sajsa skulle ha hawaii burgaren och Pallen en original burgare.

Sen åkte vi raka vägen till hallen där skoj och ploj hade börjat. Det var rätt skönt att åka dit och ha något att göra, och en sån sak som fotbollsturnering där humöret var på topp och gav hela hallen en kul stämning. Vissa lag hade klätt ut sig och givetvis var det ett stort plus. Lag som spelade bra outklädda hade väl sin charm de också.

Det blev en lång kväll i Överlidas idrottshall, men det var skoj. Efter det åkte jag och Pallen hem till våran lilla lya, eller våran och våran...Palles.. Och det blev en fortsatt mysig kväll.





1:a bilden, rätt kul gäng.. diggar tröjan på målvakten bäst, "Mild, nr18 (men hård)" haha
2:a bilden, Som ni ser var det rätt så blandade åldrar, vilket var riktigt kul :)
3:e bilden, "Världens bästa lag" (som de hette) mot Batman :)



Lördag

Vi hade ställt klockan på sex på morgonen för att komma upp tills skoj och ploj började vid sjutiden. Men det var längesen ja snooza så länge som 3 timmar ;) Så runt nio var det fullfart på Pallen, han klädde på sig och drog bortåt medan jag fixade mig lite. Och meningen var väl att jag skulle gå bort när jag var färdig, men jag är allergisk mot att bli blöt, så Pallen fick snällt komma bort och hämta mig:$ Vi var där en timme innan vi drog hem för att äta lunch igen. Blev Pasta carbonara för min del och pytt i panna med stekta ägg och bacon för Palles del :P Och därefter var det hallen igen. Var lite segt där borta det sista, så vi sket i att kolla på finalen och åkte till Svenljunga för att handla lite mat och köpa kebab :$ är ju super gott ju J


Sen blev det kebabkäkning och mys. Haha vi var så trötta att vi somna och sov en bra stund. Tror klockan var runt tjugo över sju när vi vakna igen och åtta skulle Daniel koma bort, så det blev fart på mig för att hinna plocka ordning lite innan han kom. Vi hade köpt glögg och skulle ta säsongens glögg- oskuld :D vilket var supergott!! Mysig kväll med en av mina favvis filmer, Die hard och ikväll den sista utav dem fyra. Kvällen avslutade vi med lite Stand- up komiker J





Min Palleman <3 sitter på läktaren i Överlida och kollar på "skoj och ploj"





Söndag


När jag slog upp ögonen tjugo i tio på morgonen hade jag precis drömt om tacos, och eftersom att vi skulle äta det senare under dagen kunde jag inte släppa tanken om att lägga fram köttfärsen så att den skulle hinna tina.. Låg länge o grubbla över det innan jag gick upp och la fram den, kunde inte få min hjärna på andra tankar.. lite utav en tvångstanke dedär!!

Sen var det kört! Kunde inte somna om och lyckades dra upp Palle. Kikade lite stand- up igen innan Pallen traska bort till Bengan och Lena för att få koll på FM.. Jag var hemma och gjorde mig i ordning för att han skulle hinna sköta det tills jag kom..Men icke :P

Sen tog vi en liten omväg hem och satte igång med Tacosen :) Blev väldigt gott och tokmätt blev jag också i vanlig ordning när jag äter tacos.

Blev en middagsvila därefter innan det var dags att dra på alla varma kläder till trollpromenaden. Jag hade sett fram emot det hela veckan och nu var det äntligen dags :) Vi drog på oss massa kläder och gick bort till Bengan och Lena för att hämta upp dem och sen kilade vi iväg upp för den långa backen tills vi kom fram till spåret i skogen, för vart finns det troll om inte i skogen ;O

Lite kö var det allt när vi kom upp och en himla massa bilar, riktigt populärt och halva byn, minst verkade vara på plats! Fanns massa söta barn som hade klätt ut sig till små trollungar. Och roligare blev det :) satt troll längst hela vägen, snälla troll detta förstår ni. Bjöd på Glögg, hade hand om fiskedamm eller vad heter det? Trollvägg? ;P

Hörde en söt kommentar av en liten grabb som hittade en godis på marken" pappa titta en kexchoklad =D vilken bra hittare jag är =D" skit nöjd var lillkillen, men tro det, en godis i skogen ;) säger väl allt.

Själva tips- frågorna var lite kluriga.. annars var vi fyra olika individer som borde haft koll på svaren, men icke! Blir säkert bra ändå :)

Annars var det himla mysigt, slutade vid toppstugan med skiljefrågan och lite korv i bröd J Efter att den var slukad så begav vi oss hem till Överlida för lite glögg. Inte dumt det inte. Satt och prata om allt möjligt och gladas när vi åkte där ifrån var Palle som hade konsult basis i huvudet resten av kvällen sen, Funderingar på att starta eget och eftersom att segemyr är hans favvis och han alltid snackar om konsult basis så älska Pallen tanken om att det skulle bli även hans dröm;) SÖT!

Nu var det läggdax och strax hemfärd för Sajsa "/

Klockan 05.50 ringde klockan och det var dags att stiga upp för att hinna med bussen,  Lite jobbigt, men fyra nätter och sen är jag i Palles famn igen  <3


Lite trasslig står jag o fixar frulle till mig och Palle <3, sen var det dax att fixa ordning sig :)




Lena, Sajsa och Bengan tar en glögg-paus :)




 ((  Tryck för större bilder!!   !))

1. Troll, här fick man rycka trollen i svansen, vågade mig inte fram hela vägen..hade väl skämt ut mig själv :$
2. Trollen som gav oss glögg, inga elakingar där inte ;) mm mmm mmmh
3. Glöggkväll hos Bengan o Lena :) mys!




Riktigt mysig helg måste jag säga! Tack älskling :) <33


Sajsa (L) Alx = Sant!
2008-11-17 @ 21:57:46 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Torsdag-myskväll hos Christina =)

Efter jobbet i torsdags åkte jag till Christina för att träffas o snacka skit o fixa lite saker. Vi började kvällen med att gå bort till en thai restaurang för att köpa med oss mat hem, orka inte laga :P men de va suuuuper gott, ni anar inte hur mkt good mat de va o hur billigt de va!? :O Galet, Pallen ska med dit nästa gång han anländer till Göteborg, o de e säkert ;)

I alla fall så gick vi hem i lugn och ro med maten, käka upp den, eller vi åt portion tillsammans bara, orka inte mera :P Och sen satte vi på kaffe och fika lite.

Vi satte igång darrarna och börja söka efter handledarkurser. Gick väl sådär bra i början då vi fick för oss att det hette körkorts handledar utbildning och sökte som två blinda idioter efter det. Sen luska vi fram att vi hade lite för många ord. Och tillslut så var det hittat, bokat och betalat =D 25:e november är det handledarutbildning som gäller och efter de är det farligt att vistas på vägarna i Göteborg ;)

Kvällen fortsatte med lite sökande efter bostäder i Götebog. Jag kom fram till att det är rätt billigt när man ser dem. 2500kr/månaden där elen ofta ingår, är ju inte så dumt.. Dock är lägenheterna inte så värst stora, ligger runt 30 kvadratmeter och vet ju inte hur det ser ut invändigt, men det låter bra i alla fall och med den hyran skulle man kunna rusta upp lite eftersom :) Hoppas hoppas nu :) men det är väl en lögn att få lägenhet här! "/

Vi kollade på "halv åtta hos mig", "du är vad du äter"- med Sara Löfgren, min gamla musiklärare och "nytt läge"- dock verkar det lite trögt på något vis... Men det är ju alltid något som man kan lägga tid på om man har någo över vill säga.

klockan 22.00 var det dax för hemfärd. Och lagom till jag satt mig i bilen ringde Palleman<3 och sa natti till Sajsa (L).


Christina i soffan hemma hos henna själv:) fika dax
2008-11-17 @ 21:22:13 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Onsdag 12/11-08

Då var denna arbetsdagen avklarad. Det gick väl rätt smidigt idag och jag sålde en hel del, lite imponerad eftersom chefen sagt att jag kanske inte kommer sälja mer än 5 under hela veckan. Har jobbat 1,5 dag med detta o redan sålt 13 stycken :) känns rätt bra :)

På jobbet kan man i alla fall slappa lite medans systemer ringer upp en kund och vad gör man då? Heter man sajsa så tuggar man läckerol och kladdar i anteckningsbokken :P
Dricker vatten så att man inte orkar äta lunch har börjat bli en del av vardagen också känner jag .. tyvärr!


Nu på kvällen får ja se vad som händer. garanterat bonde söker fru i alla fall :) sen får ja se. Borde sova lite så att jag orkar med morgondagen också =)


Detta var till en början en lite finare bild.. men kunde inte låta bli att kladda ännu mer "/

Detta är i alla fall det jag tänker på när ja sitter o väntar på att folk ska svara, vilket blir en hel del under en dag...!






Älskar Alexander <3
2008-11-12 @ 18:37:59 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


BIO+FIKA= med Martina :D

IDag var det dax för en Sajsa och tintin dag :) såna gillar vi starkt! Som vanligt är vi helt fantasilösa och hamnar på både fröken olsson och på en bio. Ska kanske börja från där "träffen" började så att jag inte rör till i era huvuden.. verkar ju änna va min grej om man lyssnar på grabben jag håller kärt ;)

klockan fem över fem klicka jag iväg ett sms till Martina och fråga vart hon håller hus,och det var ju inte precis många steg från där jag befann mig i det skedet, perfekt, eller hur!? ;)
i alla fall gick vi till bion,ställde oss i kön som var 20 meter för att hämta ut biljetter till "låt den rätte komma in". När vi stod längst fram i kön förstod vi varför den var så förbannat trög och lång och det var för att stjärnan bakom disken skulle försöka få varenda jävel att köpa deras bio kort...dock inget lyckat resultat vad jag förtod..

i vilket fall så hade vi våra biljetter och gick efter det och satte oss på fröken Olsson :) Martina köpte en latte och en räkpanini och jag en potatis med tonfisk och en chai te, mm mm mmm!!

Där satt vi lite halvstressade för att vi skulle hinna med att köpa godis tll bion och komma i tid. Godiset var ju totalt meningstlöst. filmer var ju rätt äcklig och jag hade inte en enda tanke om att öppna påsen. och efter filmen var ja så sjukt äklad och hade världens klump i magen o var helt konstig. Så när jag var på toan slängde jag godispåsen som jag inte ens öppnat, inte tagit en endaste bit av:S känn på den lixom! ni förstår vad ni ger er in på ifall ni ser filmen.. "/

vi båda tycktes ha rätt så lika meningar om filmen efter det och konstaterade att vi hellre ville tjöta om mitt liv istället för filmen.
Donken fick det bli, och en lite kaffe, MArtina köpte en milkshake vilket jag kom på att jag egntligen också ville ha köpt.. det var ju inte igår man stod o sörpla sånt och hade brainfreeze-tävlingar med milkshake precis ;)

Bussen hem efter det vilket var en smidig historia. jag hängde upp mig på dörrpartiet av bussen där det var en bild på en manlig hund och som det stor "man" över. .. nu var min fråga vad det betydde? är de manliga hundar på den sidan av bussen eller betyder det något annat? (**tacksam för svar!!**)

på vägen hem regna och blåste det, så jag såg ut som ett yrväder när jag kom hem, vilket inte gjorde så mycket eftersom jag ändå skulle lägga mig.. Sen fanns där ingen palle att skämmas för, bara brorsan o han skiter ju fullständigt i hur jag ser ut lixom!

nu ligger jag här o tänker på två saker..
1. min pojkvän som jag saknar, öven fast jag nyss snackat med honom en kvart i mobilen. Men alla vet väl vad kärlek är? och är man kär så är man, så enkelt är det!!

2. Cissis syster som precis gått bort i MS "/ kom en och en annan tår när jag pratade med kolsmyr om detta "/ kände inte människan men tanken gick väl mest åt Cissis håll. En helt underbar tjej som jag haft turen att lära känna! förstår om det är ett helvette för henne nu och att hon mår piss.. !! men jag finns för henne <3


Martina:) min barndomsvän <3 sitter på fröken olsson för omväxlingsskull^^

2008-11-11 @ 23:24:59 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


besviken...

hade bra förhoppning om detta, känner mig mest besviken och ledsen..  får försöka hålla ut.. är väl egentligen rätt van nu.. men endå kommer klumpen i magen och tomheten. Bygger man upp något så finns ingen som hellst garanti för att det ska förbli så..
Jag är starkt, det vet jag.. men min energi kan ju inte alltid vara förnyelsebar.. måste få energi, kunna lägga den på bra saker som gör mig starkare och får mig att må bra!



Längtan är redan stor..  vill att det ska bli fredag nu!!

2008-11-10 @ 19:54:41 Permalink Tankar och känslor Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nytt jobb

Som ni alla vet började jag på mitt nya jobb idag. Carana AB som hjälper andra företag att sälja produkter. Det jag kommer syssla med är att sälja el för elbolaget i Sverige.

klockan tio började kursen och jag och två andra var på plats för en kurs om hur allt går till och fungerar. dagen gick väldigt fort och vi hade både roliga och seriösa stunder.
ena chefen var en lustig prick och bjöd på sig själv vilket uppskattades mycket från både min och de andra tvås sida.
JAg tyckte absolut att jag gick från kursen välinformerad idag och såg det som en ny kunskap inför framtiden, inte bara på Carana.

Imorgon kommer vi lära oss systemet i datan och även börja på att ringa och sälja. Hoppas det går bra. jag kommer antagligen vara dö nervös första samtalet, men går det väl så blir det ju en positiv skjutts på det hela :)

Ikväll blir det bara lugnt. Pappa kommer väl hem snart antar jag så får se hur han har planerat om han har gjort det. Annars blir det väl tv och ladda inför morgondagen :)


Börjar redan sakna Palle.. kommer bli tufft men väl så bra på fredag :) har jag något att se fram emot i veckan<3


återkommer säkert lite senare om ja får tråkigt, annars lägger ja in en liten text imorgon :)
2008-11-10 @ 18:02:53 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fars dag

Idag är det fars dag :) skickade ett sms till min pappa imorse eftersom han är botrest i jobbet. Så får hänga med Alx till sin pappa idag istället.

Vi började dagen lite lugnt, tog en prommenad och fixade och donade här hemma. Sen var det dax att fixa ordning sig. Gick bra det också, blev dock lite stressigt på slutet, men vi klara oss och kom i hyffsad tid.

Hos Bengan var allt mysigt som vanligt och han mötte och kramade om oss när vi kom. Han klämde in min replik efter kramen "här har du kramen som du bara får när det är kalas".. JAg hade tidigare sagt till Alx att jag bara fick kram av Bengan när det var kalas en gång han fråga mig om jag skulle ge bengan en kram.. :$

Maten var som vanligt jättegod. Potatisgratäng och kyckling med sallad. JAg drack upp en hel kanna vatten och fyllde tallriken mestadels med sallad för att få ner lite mat och det gick kanon :)

Sen hade vi julklappslottdragning. Vi ska ge present till en i jul istället för att köpa till alla. Så vi drog namn och den personen vi fick, ska vi köpa julklapp till. Givetvis kommer Alx få en liten klapp han med ;)
Hade även lite planering och bestämde att vi skulle köra julklappsspelet.

Sen var det allmän prat, lite efterrätt och tårta :)

Nu sitter jag här och ska alldeles strax gå och fixa lite kvällsmat. Blir varma mackor :) lätt och bra för jag lär antagligen inte äta så mkt frukost imon.



Imorn blir en spännande dag känner jag. Ska på kurs till mitt nya jobb och är väldigt spänd och förväntansfull inför det. Men det kommer nog bli hur bra som hellst :)

Klottrar ner imorgon hur det var :) ska fixa mat nu :)


Min pappa <3
2008-11-09 @ 20:06:00 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Souvlaki med klyftpotatis över en salladsbädd och tzatsiki



Ikväll la jag ner en del tid på att fixa lite god mat till mig och PAlle :) Kycklingspett med klyftpotatis och tzatsiki.
Blev väldigt gott måste jag erkänna! är fortfarande mätt!!
2008-11-08 @ 21:32:56 Permalink Sajsa bakar/lagar mat Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mogabadet i Svenljunga

Mogabadet
fick fribiljetter av bostadsbolaget :)


Klockan nio ringde mobilen imorse, och jag var verkligen supertrött! Låg och drog mig några minuter innan jag försökte få liv i Alexander som verkade vara tusen gånger tröttare än mig.
Han ville inte gå upp, men jag gick upp och tog på mig kläder och packade iordning badväskan.

Dagens planering var ett besök på moga badet i Svenljuga för att simma istället för att gå till gymmet.
Simhallen öppnade klockan 10.00 och jag tyckte att vi kunde vara där då eftersom det redan stänger klockan 13.00.
Men Det var mindre lyckat eftersom Alx var lite seg :P....

Väl på väg gick allt smidigt och bra! Alx sjung med till Takida som vanligt ;)

10.15 var vi på plats. och 10.25 var jag inne i simhallen.
Vi började med den lilla varma poolen, vilket var ett dumt beslut eftersom den stora simbasängen blev svinkall sen när vi hoppade ner för att simma. Efter ungefär 8 längder hade Alx tröttnat. Så jag gav upp min träning och hängde med honom till Ångbastun istället. Och jag vill lova att det inte var så dumt. Där inne satt vi och pratade, svettades och mös. Vi la även upp en planering inför resterande tid på badhuset och konstaterade att det mer blev lite spa än träning.....
Först satt vi i ångbastun, efter det gick vi ut och bokade bubbelpoolen och solariumet. Eftersom det var bokat innan oss så gick vi tillbaka och satte oss i ångbastun. och därefter ner i den varma poolen tills vi fick hoppa i det bubblande vattnet. Måste säga att de 20 minuterna var de härligaste på länge. Sitta i ett varmt bubblande bad och slappna av tillsammans med sin pojkvän..mm mmm mmmh<3
Tillsist var det dax för solariumet. Jag solade 25 minuter och blev rastlös efter 10 minuter. Resten av tiden låg jag och fundera på vad jag skulle tänka på, men det var inte så lätt. ¨tänkandet efter en tanke tog fart på klockan och när jag väl hunnit slappna av stängdes lampan i solariumet av och solstunden var slut.

Tidigare i ångbastun försökte vi lägga upp eftermiddagen och bestämde oss för att köpa med kebab på hemvägen. Jag ska äta saker jag tycker om för att få ner något i magen. Och det fick jag, fast dock inte så mycket kebab... Mest Sallad, bröd och ananas :P men jag var i alla fall nöjd med det :)



som ni ser, nästan allt kebak på tallriken....


Nu är jag precis hemkommen från en minipromenad i Överlida. Den vara kanske 15 minuter innan benen börja slaka till sig, måste vara helt utmatt efter en hel förmiddag i en simhall!

Nu sitter jag i alla fall här och funderar på vad som komma skall.. får börja med att slå på TV:n och zappa igenom kanelerna. Annars återkommer jag säkert hit  ;)
2008-11-08 @ 15:05:41 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Onsdag 5/11-08... en dag i Kinna

Idag åkte jag med svärmor till Kinna för att passa Måns medan Fia var hos en läkare :) Innan det gick vi och kollade lite i city, dels köpte jag lite småsaker till sovrummet och Lena skulle köpa vin till festen hon ska ha imorgon. JAg lurade på henne blossas nya glöggsmak för i år. Men vanilj, kardemumma, blåbär och något mer.. :P Intressant!! måste köpa en sån jag med till en kommande glögg-kväll, får fråga Palle om han vill offra sig.. Annars får jag och Martina ha et repris av julgodisbak och glögg i år igen, det var inte helt fel förra året :)

I alla fall så valde jag helt fel kläder eftersom att det var skitkallt ute..

Annars är rosa, Svart och grått en skitsnygg kombination vad jag anser.

Tog lite buskort på Måns och försökte även få med rackarungen på en bild med mig, men det kändes helt omöjligt..

          
Sajsa och måns             Månsmannen:)


(tryck på bilden för större bilder) 
      


Efter  att Fia vart hos läkaren åkte vi runt i Kinna/skene och kikade i bland annat visko, Fia hittade en present som Måns skulle ge Davvan på fars dag och jag köpte ett par svarta benvärmare :)
Efter det besöket var det mataffären som gällde och det var det sista stoppet innan hemfärd. Skönt, var riktigt slut efter en heldag ..
Fast det blev arbete när jag kom hem. Mat!!! gjorde bakad potatis med fläskfile och mango/chili sås till det :) Smaka inte dumt ;P

2008-11-08 @ 00:54:18 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Idol 2008, Fredagsfinal

Då var kvällens avsnitt av idol avklarat..
Eftersom det mesta som strömmar ur min dator är rock, så passade detta rock-tema min ypperligt. Alla idolerna såg skitballa ut förutom Lars som valde en linneskjorta som han vunnit i en vadslagning med Robin Ericsson...Dessutom syntes den på honom öven på repetitionen och i mötet med Desmond Child...Lite trisst..!

Synd att media alltid ska blåsa upp allting så otroligt mycket.. "Lars skiter i Desmonds låtar och sjunger "smells like teen spirit" istället vilket gör Desmond besviken".. Det lät inte så när en intervju om just Lars visades nu ikväll.
"Alice är febersjuk", ja ja så jävla farligt  verkar det inte ha varit. Hon sa ju själv att det inte var så illa...

För en gångs skull kollade jag på eftersnack av idol för att se vad som försegick, dessutom skulle det vara skoj att se hur Katrin skötte sig.. Rätt pinamt av henne.. "knulla kameran". Hon borde visa att hon är en vuxen människa och ingen liten omogen förortsunge som kör med slang och massa svordomar..

Till idolernas Framföranden:

Johan Palm- Som jag sa förra veckan, han blir bara bättre och bättre nu... Det håller jag fast vi nu med. Till och med Alx som prompt ville att han skulle ut fortast möjlitg för några veckorsen börjar gilla honom nu!
Desmond verkade tycka bäst om Johan, "att jobba med Johan kommer ge mycket pengar på banken".

Lars Eriksson- Sångmässigt var det rätt okej. Rätt skrikigt i de höga tonerna. Jag vet inte rikitg vad han håller på med. Ena veckan är han hur galen som hellst och andra står han rakt upp och ner och sjunger en rock låt?
Ne nu var det fan dax för Lars att åka hem, som Robin Bengtsson skulle sagt.

Anna Bergendahl- Cher passar henne väldigt bra. De har lite samma ton när de sjunger. Den mörka grova stämman. Orginellt. Men hon tycks inte klara av att använda sig av sin talang. Hon gör tråkiga framträdanden efter framträdanden.. Ochs om jag läste på tittarnas sms nu på eftersnacket. Anna borde skippa lipet och rycka upp sig, annars kan hon lika gärna åka ut!!

Robin Ericsson- Rock tema stod på schemat idag vilket borde gynna Robin E mest eftersom att han är idol 2008:s egna rockie. Lite chockad blev man allt när han hängde löst ikväll, även Johan...

Robin Bengtsson- Som alltid så utvecklas han mer och mer för varje vecka som går och idag släppte han verkligen loss! Skit balla kläder, såg verkligen ut som en riktig rockstjärna. Som vanligt slängde jag iväg ett röst-sms för att hjälpa till på traven :)
Jag tror inte att han vinner, men ja röstar på han ändå! vet inte varför.. troligtvis hade det sett helt annorlunda ut ifall han inte bodde så nära mig. Var ju i Svenljunga senast imorse :P

Alice Svensson- Detta är tjejen som klarar det mesta. Hon är lite halvmesig i stilen, men det är hennes grej. En rock låt är väl inte rikigt det optimala i hennes fall, men hon grejja det och borde kanske sattsa på något mellanting av rock och pop :)?

Kevin Borg- Han ger oss massa humor och leenden i idol. Bara hur han pratar får hela TV-rummet på bättre humör. Går han inte till final vet jag inte vad det är frågan om. Frågan är bara med vem ?


Röstningen:

Ikväll åkte Lars ut. Det var bestämt redan innan framförandena att det var hans tur ikväll, enligt mig då.. 2 veckor har han sabbat totalt. Jag tyckte att han var helt sjukt ball och galet bra innan. Nu är jag bara besviken på människan. Som Desmond Child sa; nu får han köra sitt eget race, skriva sina egna låtar och framföra sina egna låtar. Hoppas nu verkligen att han gör det och i så fall på ett seriöst vis. När man såg Lars "resa" genom idol så saknade man den gamla tillbakadragna Lars.. hoppas han kommer tillbaka :)

2008-11-07 @ 23:42:44 Permalink Idol 2008 Kommentarer (0) Trackbacks ()


Step brothers

Brennan bor hos sin ensamstående mamma. Dale hos sin ensamstående pappa.
Mamman och pappan och träffas på en konferens, och kärlek uppstår och bröllopsklockor klämtar.
Brennan och Dale blir styvbröder och flyttar in under samma tak. Allt kunde vara frid och fröjd, om det inte var för att Dale och Brennan bestämmer sig för att hata varandra. Ja, och för att de i verkligheten heter Will Ferrell och John C Reilly och är 40 år gamla då.
Under filmens gång lär dem sig att tycka om varandra, tack vara Brennans yngre bror som alltid har varit mycket bättre än han själv.

Filmen var rätt rolig, trodde dock att den var roligare. Lite besviken blev man allt. Men jag var inte helt 100 i hälsan den kvällen heller så jag borde kanske se den en gång till nu när jag är lite piggare och skaffa mig en ny uppfattning.




Betyg 6/10
2008-11-07 @ 19:44:57 Permalink Bio Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bio- Mamma mia

Precis lagt till en ny kategori som kommer att innheålla mina biobesök.
Tänkte gå så lång tillbaka som Mamma Mia.

Filmen är som ni alla vet mest baserad på sång och handlar om
Sophie som är tjugo år. Hennes bröllop närmar sig. Problemet är att hon inte vet vem som är hennes pappa och således inte har någon som kan ge bort henne vid altaret. Därför skriver hon inbjudningar till de tre män som hon i sin mammas dagbok har läst var mest aktiva under mammans galna sommar lite drygt 20 år tidigare. Det hela utmynnar i diverse komiska situationer när dessa tre män spelade av Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård och Colin Firth kommer till den grekiska ö där bröllopet ska hållas, många frågor ställs medan starka känslor vaknar till liv.


Jag är inget jättefan av ABBA, men efter biobesöket var jag glad att jag kollade på filmen. Den är absolut värd att se. Helmysigt med ABBA låtarna som kommer igen och igen i filmen.





betyg: 7/10
2008-11-07 @ 19:33:02 Permalink Bio Kommentarer (0) Trackbacks ()


Idol 2008, inför veckofinalen

För första gången på länge kan jag i lugn och ro se programmet utan att vara pressad över att komma i säng för att komma upp och jobba dagen efter. Det ska bli riktigt skönt :)

Köpte Aftonbladet idag, och där stod en hel del om idol. Dels orättvisor, pressen och låtvalen.

Jag tänkte börja nämna några enstaka kommentarer av första artikeln om Anna.
Hon är mycket duktig och har en enrom talang. Hon säger att pressen blir väldigt jobbig och att hon ibland funderar på om detta är det rätta för henne. Jag håller med till 100 %.

Har man en bra röst, en orginel röst precis som Anna. Men för de deltagare som under den mesta delen av hösten lämnar skolan för idol och sen inte får något för det, hur kul kan det vara? Man kanske måste rå-plugga för att komma ifatt, eller gå om ett år. Frågan är då; är det värd det? Rösten springer ju inte iväg. Förutsättningarna borde vara mycket bättre om man inte har skolan som jagar en i ryggen under hela programmet...

Sen det med att tjejerna åker en efter en.. Det är givetvis hur tråkigt som hellst.. Men förra året var det 2 tjejer i idol, kanske är det grabbarnas år i år? Dessutom har killarna haft så otrolig olika stilar;

Johan- Liten och cool, han beter sig som en idol och börjar faktist att sjunga som en också.
Kevin- Människan har för fan bott i Sverige 8 månader och är med i ett svenskt program, modigt! dessutom har han den bästa rösten av killarna. Han kan sjunga precis allt utan en enda sur ton!
Robin B- Trodde verkligen inte att han kunde gå såhär långt om jag ska vara ärlig. Det är superkul, verkligen! Denna killen har utvecklats mest av alla deltagarna i idol 08, och därmed borde han ha en hel del på lager.
Robi E- Han är coolingen i gruppen. Som en Pappa för de yngre grabbarna. Han är bra på det han gör även fast juryn gnäller när det tycks vara för lamt. Men killen behärskar alla genren :)
Lars- Killen är väldigt speciell. Hans röst smällte man till i början, men på grund av de senaste 2 framträdanden så kan han lika gärna åka hem om han inte skärper sig. Men rösten är inte lik någon annans..

Ni ser.. dem är inte lika varandra på något vis.. varken i sättet eller röstmässigt.

Nu är Alice och Anna kvar av tjejerna. Annas röst är väldigt orginell och det är inte många som bär på den vill jag lova! Dock har hon inte gjort många bra framträdanden tyvärr! Alice har hållt en jämn linje under hela programmet. Varken vart kass eller stuckigt ut.

Nu är den stora frågan, vem åker ut!?

Kvällens låtar:

Alice Cooper "poison" - Johan Palm
Nirvana  "Smells like teen spirit" - Lars Eriksson
Cher "save up all your tears" - Anna Bergendahl
Bon Jovi  "you give love a bad name" - Robin Ericsson
Aerosmith  "dude looks like a lady" - Robin Bengtsson
Kiss "heaven´s on fire" - Alice Svensson
Bon Jovi  "Livin' on a prayer" - Kevin Borg



Sen till sist. Desmond Child erbjöd några deltagare andra låtar. Och mest besvikna över det är Alice och Robin E som hellre hade velat ha låtar som mer passar in på dem själva. Jag förstår mycket väl att det uppstått såna känslor bland deltagarna. Finns det 14 låtar att välja på så finns det, och får man möjlighet att välja någon utöver dessa 14 så borde den möjligheten finnas för alla och inte bara några få personer.



Haha, mycket intressant på aftonbladets hemsida vill jag lova ;)


Snart dax för Idol :)
2008-11-07 @ 19:09:34 Permalink Idol 2008 Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kamera

Idag drog jag och Alexander iväg till Ullared. Vi skulle kika lite inne i stora butiken och se ifall dem hade någon bra digitalkamera.
Jag frågade efter en rosa kamera, men den va slut.. så hon erbjöd samma kamera fast i andra färget istället. Men ska Sajsa ha en rosa kamera så ska hon fan det ;) Palle fick sig ett litet flin han med..

Sen drog vi upp till netonet för att kolla in deras utbud av kameror. Som ni läste innan så hade jag redan hittat tre stycken som jag var intresserad av, men den sista var jag nog minst sugen på.
Valet stod nu mellan den ljusrosa och den sericerosa kameran. Och jag visste inte vilken jag ville ha när jag klev in i affären. Men det blev lätt, dem hade bara en endaste rosa på lager. Så det blev den mörkrosa, måste erkänna att den var snyggast från början, men den ljusrosa hade en söt liten rosa väska som ingick.

Men nu sitter jag här medan batteriet laddar klart till kameran så att jag kan börja använda den.

Hade även tänkt att lägga upp lite bilder ifrån onsdags när jag var i kinna, men Alx sladd är hos sina föräldrar och givetvis har vi inte samma yttag ..


Denna snyggingen ligger här på bordet brevid mig, snart klar att användas. Måste erkänna att färgen här inte är densamma som min :S men den är snygg för det och har massa klistermärken på sig, rätt ball ; D

Köpte även ett minneskort för 159 kronor till kameran, lika bra det tänkte jag, 4GB för den slanten, inte farligt.. !

så hela kalaset gick loss på 1549 kronor, inte alls farligt.
2008-11-07 @ 18:11:37 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jobb

Då är man icke arbetslös längre! lagom till min anställning på Ge-kås går ut checkar jag in på ett nytt jobb i Göteborg. Denna gången Carana AB som jag var på anställningsintervju på för en vecka sen.

Carana är ett säljföretag som sysslar med lite allt möjligt. Jag själv kommer att sitta med headset 24/7 och sälja miljövänlig och billig el.

Det som tilltalar mig extra är att det inte finns så många gamlingar på företaget. De flesta ligger runt 22-27år. Carana kör även med en veckotävling där priset är pengar som läggs till i provisionen. Nu får jag bara ge gärnet, för det blir jag själv som bestämmer min lön, desto mer sålt, desto mer pengar till Sajsa ; )

Jag tycks inte ha vidare svårt att få jobb och kommer snabbt in i yrket. Dock har det vart en hel del privata problem under min tid på ge-kås, och därför känns det inte bra. Men detta blir en ny start på ett nytt jobb, i en ny stad och i ett nytt landskap. Då är jag åter tillbaka till Göteborg!

Självklart kommer jag att ta bussen till Överlida så mycket jag kan, har ju trots allt mitt käraste där <3
Sen trivs jag väldigt bra med hans familj, störtsköna människor som jag alla kommer att träffa på Söndag då det är fars dag.
Ska strax åka iväg till Bengan o sällskapa han när Lena är och målar :) Ska fixa till Pallens hår först!

Hoppas ni får en bra kväll, det ska i alla fall jag försöka med :) 


2008-11-06 @ 19:50:07 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Förvirrad.... idol 2008, LARS!?

Jag trodde precis att jag visste hur Lars i idol var.. men icke!
Jag tror inte att jag är ensam om att tro, trodde att Lars var en blyg kille som drog sig för att sticka ut mer än sin speciella röst. Innan kändes han väldigt blyg, vilket var så Lars det bara gick.
Men efter framförandet av "money, money, money" blev jag väldigt chockad, trodde verkligen inte att han vågade på sig ett sådant spexigt pramförande. Men ja, han bjöd på sig själv tänkte jag.
Men när fredagens idol var och Lars framförde ännu ett konstigt framförande blev jag mest besviken. En gång är helt okej, och roligt! Första gången var rolig och jag skrattade. Men andra gången blev jag väldigt besviken.
Läste på aftonbladet nyss att han sätter sig emot denna veckas låt val. Desmond child är hitkommen till Sverige för att närvara i juryn.
Hade inte Andreas Carlsson känt honom så väl så hade han aldrig kommit hit, och jag tycker absolut att deltagarna borde se detta som något spännande. Alla får absolut inte jobba med en sådan käns låtskrivare som han..
Men nu sätter sig Lars emot hans låtar och vill hellre sjunga en nirvana låt. Tråkigt LARS!!!

Hoppas han inte sabbar denna gången också. det hade gjort mig väldigt besviken! men nu är jag extra spänd inför morgondagen, mest för att se vad Lars har att komma med denna veckan...


2008-11-06 @ 16:05:40 Permalink Idol 2008 Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kamera, besltusångest...

Vid ett tidigare inlägg tipsa jag om att spara småpengar i en burk. Det blir en hel del pengar och det är pengar som man vanligtvis inte märker av i plånboken. Småpengar är jobbiga och tillslut har man dem precis överalllt. Jag har sparat småpengar sen sommarens slut ungefär. Och nu har jag fått ihop lite mer än 800kr i den :)

Tanken är nu att lägga pengarna på något jag vill ha istället för att bara lösa in dem och lägga i plånboken. Nu när jag flyttat till Göteborg, kan jag inte längre låna Alx kamera, så jag får köpa en egen. Och detta är perfekt för sparpengaran. Dock måste jag lägga till några slantar för att få en lite bättre kamera.

Har nu suttit på internet och tittat ut lite kakeror som jag är sugen på. Har några som är extra intressanta. Och för er som känner mig vet att en rosa kamera är det enda som gäller för min del ;)

Nedan följer bilder på olika kameror som jag funderar på att köpa :)



9,1 megapixel
3x optisk zoom
2,6 LCD-skärm
41,4 MB minne, inbyggd

1490 kronor

Denna kameran är ljusrosa, vilket jag egentligen inte vill ha. Men den är snygg och ett plus är den rosa kameraväskan som ingår i priset. Ett minneskort för 159 kr (4GB) kommer köpas till i så fall.


9,1 megapixel
3x optisk zoom
2,6 LCD-skärm
41,2 MB minne inbyggd

1390 kronor

Denna är skitsnygg och billig. Samma märke som den ljusrosa. Ett minneskort till denna på 4GB kommer givetvis att köpas i såna fall.


10,1 megapixel
4x optisk zoom
2,7 LCD-display

12 MB minne inbyggt

1649 kronor

Denna kameran är den bättre utav dessa. Dock är den inte riktigt den rosa färgen jag vill ha, inte speciellt rosa alls..  Den minst snygga av dem tre. Men som sagt, den är bäst. Frågan är nu bara, snyggast eller bäst?

Även till denna kan ett 4 GB minneskort att tilläggas.


2008-11-06 @ 15:29:00 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


3/11-08 = 1år med Alx

Får inte glömma av att nämna att jag och alx firade ett år igår. Vi firade det med Thai Silk i borås samt bio, Rallybrudarna

Hel mysig kväll :)

Älskar dig Alexander Johansson

2008-11-04 @ 21:58:25 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Göteborg, sjukhus + IKEA


Idag gled jag, Alx och Bengan iväg till Göteborg. Sjukhusbesök för Alx del stod på schemat, men vi passade även på att åka till IKEA.

Sjukhusbesöket gick snabbt och smidigt. Det gick som vanligt inte att komma ifrån tröttheten under ultraljudet.. Skumt, men lyckas alltid nicka till eller somna när det är dax!
Resultatet av besöket var oförändrat mot förra gången, men en del saker är ju alltid jobbiga att höra..
Jag finns här för dig Alx, det vet du om :) <3

Som jag sa till Alx, nu blir det en heldag med mina favoritkillar :P 
 
på IKEA var det lugnt, inte så mycket folk. Vi började med en fika. Ja var sugen på en negerbolle, men det fick bli ett äpple.. Kan ja för en gångs skull äta så ska det inte vara onyttiga saker. Bättre jag väntade på maten sen.

Vi hittade lite coola saker på IKEA. En stor limegrön lampa som står på TV-bänken just nu, samt en spegel och lite småsaker som ljus fick följa med hem.

På hemvägen fick det bli en veckohandling. Var lite tomt i kyl och frys här hemma så det behövdes fyllas på:)
Fick lite direktiv av läkaren för att få näring, så en fruktsoppa och blåbärrsoppa var väl det absolut viktigaste som behövdes köpas, måste komma igång med maten.. kan inte äta frukt och dricka vatten och kaffe resten av livet. Kände det på IKEA att jag höll på att tuppa av, skit yr..riktigt jobbigt.. Men får vänta tills fredag innan jag kan få lite mer hjälp och kanske en liten sjukskrivning... men det återstår att se!

Mat på kvällen behövde jag inte tänka på.. Lena var så snäll och söt som hade fixat det tills vi kom hem och direkt efter maten hängde Bengan med hem till oss för att sätta upp alla lampor :)


Nu dricker jag kaffe och ska alldelses strax lägga mig... oj, haha tänkte inte på att läggdax och kaffe inte är en speciellt bra kombination.. men det får bli väl. Pallen sitter just nu och spelar FM på sin nya dator, så det tar väl ett tag innan hans dator stängs av för en tur i drömmarna..
Men nu blir det att ladda om inför morgondagen då ett besök i Kinna är på listan. Ser jag fram emot :)

Well well, God natt :)
2008-11-04 @ 21:52:37 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


veckofinal idol 2008

Uppdateringen kommer rätt långt efter nu. Men det är så när datan inte är ett beroende för min del ....^^
Även hela förra veckan hade jag varken ork eller tid för att uppdatera även fast det hände en hel del.. Var tillexempel på bio en dag, träffa Susanna och var ute o käka o hade det trevligt med henne en kväll, träffa Martina en kväll och såg på film en kväll.
Men till fredagens veckofinal..

Kvällens tema var slager, vilket inte är bland mina favorit genre.. men det verka gå bra ändå.
I kvällens idol kände jag mig väldigt osäker  och splittrad över vem som skulle åka ut. Eller en person borde ju åka ut, vilket hon gjorde, i och med att hon hängt löst så många gånger innna, det var lixom dax nu!!

Robin Bengtsson- Gjorde Roger Pontares låt, en låt som jag tyckte var dö häftig när den var med, fast som idag är väldigt uttjatad. Men han gjorde den precis som Andreas sa; bra! Denna killen är nog han som utvecklas bäst i idol.. Varje fredagsfinal är en överraskning och man undrar bara hur duktig han kan bli!? ska bli intressant!
Anna Bergendahl- En fredagsfinal har hon skämt bort oss.. nu är hon tillbaka till det tråkiga igen. Hon kan absolut vara en person som får åka hem inom närmsta tiden. Två bra låtar under hela idol har hon framfört som vart kanon, resten har gått för att hennes röst är så speciel. Hoppas verkligen att hon inser själv att hon borde hitta låtar som är roliga att både kolla och lyssna på!
Alice Svensson- Idag var nog hennes sämsta framförande. Hon gjorde om versionen, men den blev inte bättre för det! Jag tror att juryn kunde lagt en och annan kommentar ifall låten inte var tillängnad hennes mormor som begravdes samma dag.. Men annars har hon levererat bra hittills. Man kan ju inte alltid vara på topp ;)
Robin Eriksson- Denna killen borde vara med i topp tre när finalen börjar klättra inpå. Han har en enorm röstresurs som sträcker sig flera mil bort. Hade vart kul att se honom framföra en Takida låt. Kanske bara är för att jag tycker om dem, men det hade absolut passat :)
Sepideh- Jag tycker att hon är bra. Hon har mycket power i förrådet som jag sagt tidigare. Hennes problem är nog att hon var duktig från början och inte blivit bättre. Det är ju alltid roligt att se hur människor utvecklas, men med Sepideh har det inte gått...
Johan Palm- Nu är lillkillen riktigt duktig. Rösten börjar komma och han börjar hitta sig mer och mer. Kan egentligen inte säga så mycket mer, han är bra!
Lars- Börjar faktist tröttna nu. Han är bra, det är han.. fast nu tycker jag bara att han fjantar runt.. tråkigt.. han var ju lite utav en favorit för mig, men efter kvällens performance så var jag riktigt besviken.
Kevin- haha... ja vad ska man säga!? han är bara för skön och sjunga kan han definitivt!! så enlkelt är det!!

På fredag blir röstningen extra spännande. jag vill inte att någon ska åka hem, Men skärper Lars och Anna inte sig så tror jag, eller hoppas att någon av dem får lämna idol..



Lars får skärpa till sig, roligt att han går in för att se ut som en slagerkung, men det är lite väl överdrivet allt..
2008-11-04 @ 21:37:35 Permalink Idol 2008 Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0