Onsdag-Heldag med familjen Johansson

Vaknade av mobillarmet klockan nio på morgonen, tog på mig kläder och gick ut på en promenad. Fastna i blåbärsskogen på vägen hem och passade på att plocka hem en liter blåbär till frukosten.
Alx låg fortfarande hemma och sov när jag kom hem. Men jag fixa och dona och satte sen igång med lite frukost.
Vid frukostbordet satt jag och Alx och pratade om vad vi skulle hitta på under dagen.
Lena & Bengan skulle till Lenas barndomshem och fixa i trädgården så vi koka kaffe och åkte dit med lite fika.

Blev några timmar där och även bestämt att vi skulle grilla påp kvällen :)

När jag kom hem började jag genast baka en blåbärskaka ( Recept i separat inlägg) till efterrrätten. Sen var det dag att åka.
Vi hade en trevlig kväll med massa prat och kvällen avslutades med filmen "Lars and the real girl", Rätt knasig film må jag säga.. haha... ! Kanske inget jag rekomenderar kanske =P

2009-07-30 @ 11:45:02 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Heldag i Borås


Va i Borås på en shoppingtur/ biokväll. Åkte hemifrån runt halvtolvtiden för en heldag i Borås. På listan fanns

*^Shopping
* Middag på Restaurang Thai Silk ( Mitt och Palles favorit matställe )
* Bio
* Hyra Wallander

Kan börja med shoppingen. Jag hade ett  presentkort på Gina Tricot som jag fått ifrån Alx bröder, Sophie & Måns. Så tänkte kika efter lite fynd där. Hittade lite småsaker minsann ;)
Köpte allt nedanför förutom B-H som jag köpte på H&M.


Alx köpte en skitsläcker linneskjorta i lila färg. Satt hur bra som hellst på honom <3

Efter shoppingrundan på knalleland åkte vi in till stan för att äta mat. Det är helt otroligt vad man kan se fram emot en måltid så mycket som vi gjorde denna dag.. Riktigt kunde känna smaken av wookad kyckling med cashewnötter och grönsaker. Yammi!!!
Känns lite patetiskt att vi är stammisar på två matstället, dels denna Thai restaurang men också Texas kebab i Svenljunga ;P
Nåväl, maten var utsökt som alltid och biobiljetterna behövdes hämtas ut.
Fick bli Public enemies denna gång. En film med Johhny Depp och Christian Bale. Bale är ju en av Alx favoritskådespelare.
Var väl en helt okej film.

Hann med en kadde på Espressohouse med Lena och Bengan som vi stötte på på Cervera. Mysigt :)!!

På hemvägen drog vi förbi Skene och  hyrde lite filmer. Och sen var det myskväll även hemma. Så kan ju med goda skäl konstatera att dagen var en såndär bra dag ;D
2009-07-29 @ 18:28:27 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Söndag - kan lova att det kändes..

Ja vilken fruktansvärt seg söndag. Dagen börja med att jag vakna upp alldeles tok täppt, kunde knappt andas.
Måste vara allergi (trodde jag), men det visade sig visst vara lite förkylning..

Jag drog runt och fixa lite här och där innan jag gjorde mig orndning för att åka till Kinna.
Vi tänkte först åkt till Borås och gått på bio och ätit på Thai Silk, men tack och lov för att vi skippa. Det är inte alls kul att åka iväg lite halvhängig och dan.
Vi behövde som jag skrevi i tidigare inlägg handla mat. Så det var tanken för denna söndag.
Vi passa även på att besöka David, Sophie och Måns.
Var där ett bra tag och Måns var på ett gott och busigt humör. Rolig ålder han är i nu.. Vill smaka och äta precis allt ;P Lite sött tycker jag : )

Efter besöket åkte vi tillbaka till skene för att hyra Wallanders nya film, men den va tyvärr redan uthyrd "/ så vi skippa film och åkte hem istället.
Hade ätit lite frukost och var sin hamburgare här hemma innan så vi behövde mat. Och klockan var runt nio när vi var hemma.
Gjorde lite toast. Hade köttfärs kvar av tacon vi åt häromdagen så tog den. Räckte bara till tre, men jag gjorde en med skinka, ananas, tomat, färska champinjoner, grillkrydda och ost. Tacon var med köttfärs, lök, ananas, tomat, ost och salsa. Blev väldigt gott och mätt blev jag mer än väl!!

Kvällens mys bestod av filmen  "The Wrestler", som fått väldigt bra kretik, dock föll den inte alls mig i smaken och jag hade rätt stora förväntningar på filmen, så jag blev väldigt besviken "/ 


   Tacotoast (miniatyr)

Skinka och Champinjon toast :)                                                                 
Hade faktist philadelfia istället för smör. Blev mycket krämigare än smör. Rekomenderas ;)
2009-07-27 @ 21:03:10 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Seg Lördag med Sajsa´s "restgryta"

Jag var så trödd så ja minns knappt vad vi gjorde denna dag. Eller vi gjorde nog inte speciellt mycket.. Vi var hemma runt halv fyra tiden inatt så vi sov väl till tolvtiden. Frukosten blev rätt sen likså kvällsmaten.
Kom på när klockan var 16.00 att affären stängde klockan 14.00   Suck!! Va skulle vi då äta till middag!?
Efter en liten titt i kylen så kom jag fram till att vi behövde storhandla OCH att vi fick slänga ihop en gryta med kyckling.

Måste säga att resultatet inte var alls dumt :)
Här kommer receptet på Sajsa´s restgryta!!

till 2 personer

1 rätt stor kycklingfilé
1/2 gul lök
5 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
1 paket mini mat
5 coctailtomater
1 msk knorr kycklingkrydda
1 krm svartpeppar
1/2 tsk salt
1 liten burk champinjoner

Gör såhär:.

skiva upp kycklingen i stora flisor och bryn med olja och 1 pressad vitlöksklyfta. hacka gul lök och purjolök och fräs med kycklingen. krydda 1/2 msk kycklingkrydda och fräs på låg värme i 5 minuter så att kycklingen drar åt sig kryddorna.
Tillsätt milda mini mat och puttra på svag värme i 10 minuter. häll i champinjonerna och resten av kryddorna. Dela tomaterna i hälften och rör ner. Pressa i andra vitlökskryddan precis innan servering.

Serveras med sallad och ris :)


2009-07-27 @ 20:42:24 Permalink Sajsa bakar/lagar mat Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sunny Standup, Harrys & Sociten i Varberg

Rubriken säjer väl allt !?
Sunny standupp vid Majas på Apelviken, Harrys krog i Varberg Centrum och Sociten "night party". En riktig höjdarkväll :)

Jag och Alx hämta upp David i Kinna redan klockan fyra. Grabbarna (Gubbarna ;O ) hann knappt sätta sig innan första ölen knäpptes.. Men bilresan till Varberg gick fint, det var ju trotts allt en Sajsa bakom ratten ;O

Stannade till hos Danne och tog en drink innan vi begav oss till Harrys för att käka mat. Hade bokat bord klockan 18.00 och stället var redan i fullt drag. Satt ett långbord  precis brevid oss med galna 50+ are. Var en Göbbe som fyllde år. En riktig Göteborgare var det minsann *Myyyser*, fick en BAMSE bananasplit av ägaren. Hade räckt till hela sällskapet. Haha men det värsta var att han åt upp ALLT själv!? Nu snakcar vi en halv påse maränger, 2 bananer, en liter glass och ett paket grädde!!! Tur att vår mat dröjde typ 1 timme så mitt sinne hann smällta hans efterrätt ...

Jag åt Varmrökt Lax med färsk potatissallad, supergott!! Grabbarna åt kött med potatisgratäng, såg också väldigt gott ut, men jag tålde varken såsen till den rätten eller potatisgratäng. Men jag ångrar mig inte en sekund. Min mat såg tusen gånger godare ut än deras ;)



Kvällen Fortsatte till Maja´s vid havet ute på Apelviken. Var gör mycket folk. 1500 biljetter hade släppts. Vi kom in ganska så snart och möttes av massa glada människor. Uppe vid taket stod Dj och skötte musiken och bakom honom dansade Sara dawn Finer till musiken!! Stämning är rätta ordet!!
Hasse Bronten var kvällens Värd och drog helt sjukt goa meningar. Alla komikerna skötte sig alldelses utmärkt. Fanns väl en som inte alls höll samma klass. Men va fasen!!
Jag jade så ont i hela ansiktet när det var över. Skit kul verkligen!! :D



Sociten blev avrundningen på kvällen. Men lite bilder nedan kan ju tala för sig själva. Ingen avrundning, snarare efterfest och en uppryckning av stämmningen ;)


Klockan 03.24 geld bilen in här hemma, Jag kan lova att jag var bra trött ;P


 

2009-07-25 @ 15:30:45 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Taco/ Filmkväll

I Torsdags var det en Taco / Filmkväll här hemma i Överlida. Bjuder inte dagen på bättre väder, bjuder kvällen på massa lathet och mys!
Dagen regnade bort i stort sett. Dock var vi och tittade på en sprillans ny lägenhet här i Överlida. Dem bygger för fullt men det gick och se hur det skulle bli. Alla vägger var uppsatta och även köksluckorna ( massiv EK). Dock var det inget golv eller tapeter, kakel uppsatt men vafan, lite fantasi har man allt ;)
Så vet ni!? Nu ska vi flytta :D i slutet av september eller i början av Oktober så har jag och Alexander nya husnycklar :D
Lägenheten blir kanon, en öppen planlösning, dock en liten 2:a denna gången också, men mycket bättre planlösning och sen som Ägaren sa " Nytt är ju alltid nytt" - Så detta ser både jag och Alx fram emot!!

Efter lägenhetsvisningen åkte jag till affären för att köpa hem alla tillbehör till tacosen. Jag måste alltid ha massa saker till min tacos. Det vanligaste är typ gurka, tomat, sallas och ost. Men jag ska ha ananas, lök, paprika, fetaost, majs, ibland också persika eller mandariner.
Vad mer kan man ha!? Avokado, fast då gör ja en gucamole istället ;)
Det vart supergott i alla fall. Går väl inte att misslyckas med tacos? eller min pappa kan^^ han gör köttfärssoppa av köttfärsen, så det är helt omöjligt att ta en tugga utan att det rinner i botten av brödet längst hela armen och ända ner i tröjan ^^ Förbjudet med massa tillsatt vatten i!!

Filmen sågs med Jocke. Längesen han var här eller längesen över huvud taget som Alx hitta på något med honom. Men det märktes ganska klart att han var här, massa garv ... :D

Filmen var enternal sunshine. Helt okej film. Den hade tydligen fått skyhöga betyg av experter. Men den var absolut inte dålig. Det gällde att hänga med i alla fall. Och skådespelarna var enbart superkändisar; Jim Carrey, Kristen Dunst, Kate Winslet, Mark Ruffalo, Elijah Wood... You name it!
2009-07-25 @ 14:40:25 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vuxenpoäng!? ;O

Ja då är det tredje dagen i rad ja ger mig ut i skogen för att leta bär. Denna dagen var det dock inte blåbär  utan hallon. Kan ju inte bara äta blåbär, får försöka variera lite ;)

Men hann kanske vara ute 10 minuter innan regnet ramla in över Överlida "/ Attans! Jag som var sugen på att baka något gött med hallon och blåbär. Får se om en halv liter duger, annars finns det frysta i affären ^^

Frukost är jag bra på i alla fall. Åt vid halv nio i morse och nu, 5 timmar efter är ja fortfarande mätt. Så ska det vara ;)

2009-07-23 @ 13:38:49 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


En Onsdag spenderades i Falbenberg

Vakna upp halv 8 och trampa igång maskinen lite. Nu är det semster och jag har legat lite väl länge på latsidan tyvärr!!
Men det är aldrig försent på att ändra på den saken.

Därefter skulle jag in i frysen och lägga fram frukostbröd för tining. Men "SUCK!!!" Förbannade jä*la frys!!
Ne nu hade det gått på tok för långt. Varenda gång man ska in i frysen så trillar ett block is ut, skämtar inte.. Eller små isblock då ... ;)
Så fick ägna morgonen åt den. Lika bra, så slipper man bekymmer i framtiden. Tiden fanns ju i alla fall.
Medan frysen tinade upp fixa jag ordning mig lite + börja på frukosten.

Blir så gooood frukost med färska bär. Tinade mina egna bakade bröd också och dem är inte så tokiga dem heller.

I vilket fall så fick vi bestämt att Mackan skulle hämta upp oss för en tripp till Falkenberg.
Där besökte vi Selecta, Fynda och gick på stan. Vi hann bråka om lunchen lite också. Bråka kanske vi inte gjorde men var och en hade en rätt stark vilja om vad vi skulle äta. Oturligt nog fanns det ingen kombination. Alx ville äta pizza, jag ville äta Thai-buffé och Mackan ville ha svensk husmanskost. Gissa vad det blev!?
- Pizza!!, Palleman fick som han ville :P
Synd att den var så äcklig bara "/ Smaka tonfisk och inte alls kebab.. Skulle tjatat lite mer..
Vi fick köpt lite saker. Jag skålar och ett par skor. Mackan köpte kuddar, gardin och ljusateraljer ;) Lite myspys i hans lägenhet var tanken och resultatet har jag inte sätt ännu, men jag tror att det blev bra :)

Kvällen blev rätt lugn. Jag gick ut med Bengan och Lena i skogen. Vi plockade väl 1 liter blåbär var och sen var det enough!
En lång film och massa godsaker fick ta den sista tiden av detta dygn.



Mycket gott och mycket nyttigt :) Eller Kladdkakan är väl inget nyttigt kanske ^^ ;)



Ser ni!? Jag hittade Swamp med ;D
2009-07-23 @ 13:17:32 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sajsa´s Kladdkaka

Måste skryta lite, men denna kladdkakan är helt överjävlig. Jag baka den häromdagen, frös in det som blev över och tinade upp någon dag efter. Ingen skillnad på smak eller konsistens över huvud taget.
Tanken är att göra typ 2 stycken och frysa in bara för att ha när någon kommer hit.
Mina kakor ligger bara och väntar på att bli uppätna i frysen. Det är ju gott i början, men som det är nu så fikas det för sällan under detta tak. Och vi kommer bara ihåg att det finns den första veckan.
I alla fall så passa den superbra med lite halvsmällt glass och blåbär ;D

Kladdkaka

100 gr smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl
1 dl kakao
1/4 tsk salt
Viktigt   -->   50 g mjölkchoklad ( Hellst Marabou )

2009-07-23 @ 12:28:01 Permalink Sajsa bakar/lagar mat Kommentarer (0) Trackbacks ()


Middagstips - Pasta Bolognese

I förrgår var det Pasta Bolognese på middagslistan. Något som går smidigt att laga till men som samtidigt är super gott att äta ;)
Tänkte dela med mig av ett underbart recept på en sådan maträtt

Pasta Bolognese

500 g köttfärs nöt
2 msk smör
1 paprika, röd eller gul
½ gul lök
1 morot
1 burk hela champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 msk mjöl
3-5 dl vatten
1 dl chillisås
3 dl ketchup
1 grönsaksbuljong
Ca ½ dl basilikablad som hackas fint
En nypa salt
En liten nypa vitpeppar

Bryn färsen tills den knappt är klar. Hiv i löken och fräs på. Dela champinjonerna på mitten och droppa ner i färsen. Hacka paprikan i mindre bitar och tillsätt den med resterande ingredienser, dock inte vitlöken.
 Låt puttra 5-10 minuter.
Koka upp pastan, hellst färsk pasta tagliatelle.
Pressa ner vitlöksklyftorna strax innan servering.

Serveras med champinjoner och svarta oliver, Gärna något gott vitlöksbröd :)

2009-07-23 @ 12:08:54 Permalink Sajsa bakar/lagar mat Kommentarer (0) Trackbacks ()


The International "Film"

Tjooh!!

Då har jag sett den första filmen av mina tre hyrfilmer.
The International såg vi på. Den började väldigt spännande. Eller ska ja skariva vad den handlar om istället? Slipper jag avslöja massa saker som jag annars är så bra på :$

Så här står det på baksidan:

I den gripande thrillern The International försöker interpolagenten Louis Salinger (Clive Owen) och New York-åklagaren Eleanor Whitman (Naomi Watts) ställa en av världens mäktigaste banker inför rätta. Salinger och Whitterman blottlägger en omfattande och smutsig verksamhet  som sträcker sig från Berlin via Milano och New York till Istanbul. De hamnar i en riskabel, global jakt där de sätter sina egna liv på spel då deras måltavla inte drar sig för något - inte ens mord - för att kunna fortsätta finansiera terror och krig. 

- Kommentarer!! - Vi hyrde den i blu - ray och bilden blev en del av det bästa i filmen.
Annars är det en mycket spännande film som jag rekomenderar. Kan ju tillägga att under en paus så sa Palle att hela en timma återstod av filmen "jippie!!!", så bra var den ;)

2009-07-22 @ 20:31:06 Permalink Mina tips Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tisdagsshopping

Ja en lite annorlunda shopping idag. Fick bli från stället där 20 + rådet. Självklart snackar jag om systembolaget.
Jag hade ju besök i helgen och då dracks en del "Aurora" - Ett svartvinbärsvin som jag starkt rekomenderar!!
Det smakar som spettsad saft, inte alls som vin. Jag har tröttnat något fruktansvärt mycket på vita viner nu och allt smakar bara äckligt. Så detta var verkligen ett nytt tillskott i vinskafferiet. Auroran fick ta sällskap med en flaska "Don Simon Sangria", ett annat starkvin. Eller starkvin o starkvin.. det hade endast en alkoholhalt på 11%.

Jag kika lite på underkläder och skor innan vi åkte till "hemmakväll" för att hyra filmer.
Jag minns sist vi var där, då hitta vi knappt en endast film som vi inte hade sett. Nu höll vi säkert i 8 filmer och skulle välja ut tre. Jag antar att det är för att vi inte laddat ner någon film sen lagen trädde i kraft.
Vi hyde i alla fall

1. The International - en Thriller med Clive Owen
2.
Pride and Glory - En Action/Thriller med Edward Norton och Colin Farell
3.
XIII The Conspiracy - En Thriller med Val Kilmer och Stephen Dorff



2009-07-22 @ 20:16:33 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tips för dig med långt hår

Jag och många andra med långt hår löper större risk för slitet hår. Långt hår är både snyggt, praktiskt och underbart, men ibland önskar man en kortare frisyr som är enklare att sköta om.
Jag ska ge lite tips om hur du fixar ditt hår med en budgetplånbok och en lite lyxigare variant.

Steg 1 - Duschen

Det finns många saker att tänka på vid dusch och blött hår.
* Börja med att shampoonera håret i rötterna en gång. Skölj ur shampoot och massera därefter in en ny omgång shampoo. Skölj ur håret.
Smörj in topparna i balsam och skölj ur med kallt vatten. Det är för att sluta hårstråna, det ger längre livslängd.
* Använv hårinpackning 1-2 gånger i veckan. Ett litet tips är att sova med inpackningen då det ger bättre effekt.
* Tvätta inte håret ofta
* Tänk på att använda shampoo efter din hårtyp.
* Rugga inte håret med handduken, utan dra av vattnet med händerna och sätt därefter upp det i en turban av handduken.
* Borsta aldrig håret när det är blött. Dra hellre igenom det med fingrarna.

Steg 2 - Torka och styla

*
Använd alltid ett värmeskydd när du blåser eller plattar håret.
* En bra hårtork är alltid bättre än en dålig. (Ett tips är Björn Axéns hårtork)
* Försök att undvika värmetänger såsom hårfön, plattång och locktång. Håret mår bättre när det självtorkar.
* Undvik så mycket stylingprodukter som möjligt då det torkar ut hårbotten.
* tupera inte håret. Det sliter mer än du tror.

Övriga tips

* Sov med fläta, håret trasslar inte ihop sig.
* Undvik hårförlängning då det sliter på hela håret
* Blekning/ Färgning sliter otroligt mycket på håret. Färga bara utväxten och försök att undvika topparna vid färgning.
* Färga håret hos en frisör, det ät alltid det bästa.
* Ät vitaminer för håret, t.ex. Silica eller hårkontroll, Stärker håret!!
* Toppa håret ofta. Då växer håret snabbare samtidigt som du får fräsha toppar.
* Att ha håret uppsatt i en knut skyddar topparna. Tänk på att "hårda" hårklämmor eller toffsar med metall kan skada håret avsevärt. Tänk därför på att använda mjuka toffsar och klämmor eller var försiktig när du sätter i och tar ut klämmor och toffsar.


Värmeskydd


1. KMS California flat out "hot pressed spray" -
ca 195 kronor (lyx)
2. Redken smoot down "heat glide" - ca 309 kronor (lyx)
3. Paul Mitchell "Heat seal" - 122 kronor
4. Sleek look "Iron smoother" - ca 130 kronor
5. Schwartzkopf osis + "Flatliner" - ca 161 kronor


Hårinpackningar




Finns som ni ser en hel del olika hårinpackningar.

Redken ( den lila) är enligt många tester ett bra altrernativ. Likså Body shops som dessutom luktar underbart gott.
Dessa två rör sig om lite lyxigare variant och du får räkna på att en burk kostar minst 200 kronor.

En bra budgetvariant är Elvitals serie. Där kan man köpa ett kitt om Shampoo, balsam och inpackning för ca 150 kronor.
Nivea har en helt okej serie för hårvårdsprodukter som också håller sig inom budgetramen.

Annars är det bara att prova er fram, finns en hel del hårinpackningar och jag lovar att det finns för varje hårtyp.



Jag tänkter inte gå in på shampoo och balsam produkter. Det finns oerhört många olika produkter. Det bästa är att köpa hos din frisör och fråga vilket som passar bäst för just din hårtyp. Sen kan hon/han säkert rekomendera en billigare variant som du kan köpa i vanlig affär.


Fördelen med långt hår är att man kan göra så många olika frisyrer <3
2009-07-21 @ 00:28:42 Permalink Mina tips Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ett Måste köp



Kikade lite på Ginas hemsida och såg denna snygga enkla klänning. Ett måste köp för min del. Min garderob saknar klänningar i denna stil. Måste bara hitta en dag att besöka Stan
2009-07-20 @ 22:17:15 Permalink Mina fynd Kommentarer (0) Trackbacks ()


Körkort

Oj, jag har glömt att uppdatera att min nuvarande status är KÖRKORTSINNEHAVARE :D:D:D
Detta skedde den 9 Juli !!

Klarade teoriprovet galant 62/65 poäng ;D

2009-07-20 @ 22:08:05 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lördagsmys

Vakna upp till en trisst och regnig lördagmorgon. Att nästan alla dagar änsålänge vart dåligt väder är ju mindre roligt. Det är sommar och jag vill vara brun och fin!! Men icke! 2 gånger detta året har jag badat bara, 2 små ynka gånger "/ .. Hoppas på lite bättring!!

Vi hade i alla fall bestämt att ge-kås fick bli dagens besöksmål. Skulle vädret mot förmodan spricka upp hade en eftermiddag på strandet legat oss nära till hands. Men inte det heller.
På Ge-kås var det en hel del folk, har nog aldrig varit där när det vart så mycket folk innan...
Köpte lite småsaker allihop och åkte sedan hem igen.

Jag börja på med middagen medans de andra slappa lite. Vart några sega dagar för alla tror jag. Jag o Alx har ju vart på Öland och tjejerna vart o kollat på Gothia.
Skulle bli grekisk mat ikväll, lite utav min specialare ;)

Kvällen fortsatte med mycket skratt och en hel del vin :)
Kvällen avsluta vi hos Mackan där Alx höll hus.
Kan väl sammanfatta denna match som väldigt rolig och mysig <3


2009-07-20 @ 20:31:03 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


I fredags kom Uppsalaflickorna <3


På fredagen var det Wheels and Wings i Varberg för jag vet inte vad, gången ... Jag passade på att visa upp Staden Varberg för mina kära Uppsala vänner. Eller ni kopplar kanske bättre om jag skriver Lag (Rasbo) kompisar !?

Jag, Alexander, Mackan, Jonas och Amanda tjuvstarta dagen redan klockan 2 med lunch på Café Ströget, mitt gammla hak ;) Majoriteten käka tacopanini som är supergott!! Rekomenderas varmt!!
Därefter satte vi oss vid Ankaret på klipporna. Grabbarna och Amanda knäppte ena ölen efter den andra medan jag snällt fick dricka festis och äta vindruvor (Chaffis).

Runt sjutiden drog vi ner till stationen i Varberg för att möta upp dem <3 Helt sjukt vad tiden gått fort. Det var 2,5 år sen jag träffade dem senast ... Dåligt, men jag flyttar runt så mycket och skaffar kompisar och sprider ut den ena vännen efter den andra runtom i Sverige. Men det är inte bara nackdelar med det. En helg med dessa flickor är mycket efterlängtat från min sida.

Vi satte oss på precis samma plats vid ankaret och fortsatte kvällen där. Vid halv tolv var det färdifestat och hemfärd var ordet.

Hade en mysig fredagkväll med mina vänner samt min pojke <3 Underbart!!

2009-07-20 @ 20:03:34 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Öland 09 <3

Helt slut men efter en underbart mysig resa till Öland är jag nu återigen hemma!
Vädret var väl som väntat för att vara i Sverige. Dock var den dag, vi trodde skulle vara bäst sämst!! aj aj vilken miss, men knappt 2 timmar på beachen fick vi vara nöjda.

Vi åkte på söndagen och hade bokat in oss fyra nätter på Lundegård camping i en liten stuga.
Öland är ett perfekt turistmål även för svenskar. Vi åkte bil upp och ner runtomkring hela Öland för att hinna med varenda hörn av sevärdheter. Vi var nere i den absolut södraste delen av Öland där Långe jan stod.
Efter 197 traffsteg upp i fyren var jag helt slut, men en liten ny energi kick satte fart när jag klev ut och fick syn på utsikten. Vilken otrolig höjd jag var på!! Min lille Palle-lus och hans mamma tyckte väl minst om utsikten tror jag.

En annan upplevelse var Borgholmslott/ Solliden. Rätt mysigt men väldigt mycket folk. Det var den 14:e Juli, samma dag som kronprinsessan Viktoria skulle fira sin födelsedag. Tur att vi var där runt elva redan och hann smita innan tillställningen skulle börja runt tvåtiden.

Sen var det mindre utflyktsmål och grillning vid stugan på kvällarna. Sista kvällen käka vi på en restaurang inne i Borgholm. Åt fläskfilé, "Black and white".

Vi gjorde såklar massa mer än jag fått plats med här, men det orkar jag inte skriva och ni orkar nog inte läsa allt heller ;)

2009-07-20 @ 19:36:56 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0