Inte min bästa dag kanske.. "/

Dagen kunde varit bättre.
Morgonen startade supermysigt. Jag gick upp och tog på mina myskläder och sminka mig därefter.
När jag var klar med det kom min lilla ögonsten upp helt yrfaken. Så sött när han har väldens morgonfriss "jag får nog duscha ändå" ;)
Medan han duschade tände jag lite levande ljus i lägenheten och fixade frukost. Stekte lite ägg och gjorde iordning en till frukosten på hans jobb och en direkt på morgonen :)
Mysigt att kunna äta frukost ihop innan ja skulle vidare till Göteborg. Givetvis sakna jag honom direkt när jag hoppa på bussen och fick en fin tröst när jag fick ett mess lite senare om att han sakna mig. Sånt är mys att få och kan rädda en hel dag för mig :)
Bussen till Kinna gick bra :)
Bussen till Göteborg däremot. Vi hann lämna Kinna och komma en bit när ja kände att något rörde vid mina saker. Jag hade somnat men man känner ju om saker försvinner som legat precis vid mina ben.
En tant höll på att PACKA NER MINA SAKER i min väska. Jag hade plockat ut min lilla väska där min mp3 befann sig samt busskortet. En tidning låg där och min jacka. Väskan var lite halvöppne.. Men ändå, ofta man försöker packa ner mina saker. Vad är det för fel på folk? Kan man inte bara peta lite och höra om det är okej om man får sitta där istället för att lösa det på egen hand med att packa ihop och flytta på sakerna:S Måste erkänna att jag blev bra irriterad!!

Spårvagnen hem till Frölunda blev inte mycket mysigare. Mådde så förbaskat illa :S kändes som om jag skulle *** hela tiden "/
Det fick jag svar på när jag kom innanför dörren. Hann inte ens ta av mig jackan innan det blev akut in på toa..
Det kom så plötsligt allt och därefter var jag helt öm i magen.
Jag drack lite vatten och lät minutrarna gå ett bra tag innan ja bestämde mig för att slå en pling till min handläggare på Arbertsförmednlingen och sjukanmäla mig.
Var lika tur det, för 2 ggr till under dagen/kvällen har maten kommit upp..


Bilden kan inte beskriva mer än hur ja känt mig idag "/


Hoppas inte att det blir en långvarig vistelse hos mig.

Fick ett sött mail av min mamma, men lite bilder som verkligen piggade upp. Var lite ner p.g.a av elräkningen som var Alx fast som jag får hit av en skum anledning:S
Den va rätt dyr så jag hade bra ont i magen när jag skickade iväg ett mess med beloppet till honom. Jag visste ju att han ville köpa en ny TV och en Elgitarr "/ så det var absolut inte med nöje som jag berätta det.
Därefter fick jag ett ryck!! sökte jobb som fasen, Städjobb till och med.
Ett gott skratt fick jag när jag fick syn på en anons där det stod "TOALETTDIREKTÖR" What a fuck, tänkte jag! Vad kan det innebära!?
Jo man skulle vara pensionär och go o glad, städ på en teater och försöka ha social kontakt med gästerna^^ HAha lite udda anons, eller hur!?

Fick min deklarationslapp idag med. Så jag får ta med den hem till Bengan till helgen så får han visa hur man gör :P Tanken är ju att söka en linje med inrikting "Redovisning & beskattning" Och det är ju Bengans "bord".
Så snäll och go Bengan, han är så hjälpsam och omtänksam alltid!! Detsamma gäller Lena som jag även snacka en stund med innan :)

Ikväll har jag kikat på TV och druckit lite te :)
Har även beställt kakeldekorer till köket i överlida. Så tråkigt orange som det är nu "/ hatar de verkligen, men detta kan bli ett lyft :)
2009-03-30 @ 22:17:07 Permalink Bilder Kommentarer (0) Trackbacks ()


Helgen

Fredag 27/3-09


Denna dag var en rät seg dag. Tanken var att ge mig ut på en promenad, men lusten försvann helt när Alx sa att det hade snöat en del under natten. Har varken kläder eller skor för snö nu känner jag.

Fick bli en rikg slappdag vid nyhetsmorgon istället. Lite musik fick stå på dagslistan innan Palle skulle komma hem.
Och när han väl gjorde det kika vi på film. Lite mys att börja helgen så.
Det fattades lite ingredienser till kvällens middag, Grekiska bifftekibiffar med hemmagjord klyftpotatis och tzatziki. Väldigt gott och väldigt längesen vi åt det faktist.
Efter maten åkte vi hem till Bengan och Lena för att kika på Lets Dancefinalen.
Det var väldigt roligt måste jag erkänna. Magnus och Annika var väldigt duktiga, likså Laila och Tobbe. Men Laila har vart duktig från början, kanske för att hon dansat och har musiken i sig. En fördel då man borde sitta på taktkänslor vilket hon gör.
Magnus har visserligen vart bra från början han med, men han har inte varit i kontakt med varken musik eller dans innan så han började från steg 1 och klättra sig ända upp på toppen.
Tänka sig att ett sånt stort köttstycke kan sväva omkring på ett dansglv så lätt?:O imponerande!
Sen var deras dans mycket roligare att se på en Lailas. Man blev glad och de utstrålar alltid massa positiv energi!!
En tuff match och en värdig vinnare!!

Efter det satte jag och Palle på en film, men vi orka se kanske fem minuter av den innan vi stängde av och somna. Mysigt att ligga sked med min lille plutt. Det är så i vårat förhållande, att det är jag som håller om. Han har en söt liten ursäkt om att mitt hår är i vägen, men ibland har ja både knut och fläta när jag sover^^. Tror nog bestämt att han tycker det är trygt och mys när Sajsa håller om honom <3
Mysigt är det även fast jag kan önska att det vore tvärt om ibland :P

btw, det är EXAKT 3 månader kvar tills jag fyller 20 :D



Lördag 28/2-09

Idag var det Varberg och Middag plus övernattning hos Sophie och Patrik som stod på schemat :)
Dem har precis flyttat in i deras lägenhet i Breared, så vi skulle dit och kika och umgås med en liten parmiddag + se fotbollen :)
Var supermys och en supermys lägenhet helt klart :)

Vi bjöds på grillad kyckling med klyftpotatis, och tro det eller ej men 4 olika såser. Jag tog en med mango/chili en med chili och en varm ädelostsås. Den fjärde var bearnaisesås, kanske inte en av mina favoriter men den gick hem hos grabbarna ;)
Väldigt gott.
Till efterrätt serverades panacotta med ett hallon lager och ett chokladlager. Också det väldigt gott, men maffigt. Åt kanske upp en fjärdedel. Dock tål jag inte grädden så mycket var för att "spara" på min mage.

MAtchen var bra och det kändes som om Sverige kunde vunnit. Som vanligt hejjar jag lite extra på Anders Svensson som är och har var min favorit sen jag var liten :)

Efter matchen spela vi något spel. män mot kvinnor eller ngt sånt.
Var kul fast löjligt lätta frågor till killarna.
Det var jag och Sophie mot Alx ocu Patrik såklart. Vi skulle svara på frågor om män, mycket om bilar och snickeri och killarna om tjejgöra. Men det var såå lätt. Dem fick massa frågor om filmer där både Patrik och Alx är experter, sen om mat och råvaror och jaa, superlätta saker som rör hemmet.
Men vi lyckades kamma hem segenr.
Såklart skaffar jag mig en rejäl garvattack åt de andra.
Det var en fråga om "Cranberry", man skulle översätta det till Svenska och jag lyckades klämma fram att det betydde "kranbär". Och efter det har jag knappt fått druckit vatten innan Alx frågat om jag har tappat från kranbäret^^ kul ALX!!

Kvällen avslutades med att se inspelningen av Robinson som vi missade på grund av middagen.

Klockan fyra var det dax för sängen.






Söndag 29/3-09


Klockan 10.00 vaknade jag av att Alx morsa på Sophie som var uppe och diska. Kunde inte somna om så jag gick upp för att sminka mig och ta på mig. Jag och Alx skulle kika lite i stan plus åka till Ge-kås en sväng :) Så det var att ge sig av i tid. Sophie och Patrik skulle på middag hos Sophies farmor så vi kunde ändå inte stanna där hela dagen.

Det största frågetecknet denna dag var "Hur ska vi lösa allt med kebaben" Varberg skulle vi lämna vid ett och då var det på tok för tidigt för en kycklingsallad på Campino. I Ullared finns ingen vettig pizzeria så det var inte ens ett alternatvi.
Efter lite övervägande bestämde vi oss för att åka hem och se en film, vila lite och sen åka till Svenljunga till vårat favvis pizza ställe, och där vi är stamkunder varje söndag ;)
Var otroligt pinsamt denna dag. Jag hann säga "Hej, jag skulle vilja beställa en kebabhawaii med sås brevid..."
Där blev ja avbruten och pizzasnubben fortsatte "Och en vanlig kebabapizza...?"
Jag blev helt till mig och fatta nada men kom snabbt fram till att han nu kände igen min röst :$.
Så ja svara "ja det vanliga, exakt!"
20 miniuter därefter och vi var på plats. Haha känner oss bra hemma. Vi behöver inte göra mer än att gå in o sätta oss så säger dem till att den är klar ;) smidigt ;D

Jag hade städat lägenheten innan vi åkte så det var superskönt att komma hem till ett städat hem. Tvätta hade jag gjort så det lukta rikgti gott dessutom :)

Kvällen skulle vi spendera hemma med att se Van veteren och PArlamentet :)
PAllen ville ha en lugn hemmakväll med Sajsa och jag samtyckte :)

2009-03-30 @ 21:52:19 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jag vill inte ha mer snö, försvinn!!

Jag vakna upp när Alx skulle till jobbet imorse. Han nämde att det låg massa snö ute.
"Suck" Tänkte jag och somna om. Men drömmen därefter blev katastrof. Jag drömde massa jobbigt om snö. Att Det vädret som kommer imorn kommer avgöra hur vädret ser ut resten av alla år jorden finns. Och givetvis var det sinkallt med en massa blöt snö!

Nu vill jag ha vår!! Det är en stor besvikelse varenda dag man vaknar upp och snön har tagit plats på gräsmattan igen "/


Visst är det vackert med snö? Men inte nu, nu är våren och solen ännu finare :)
2009-03-27 @ 09:29:23 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


heldag på stan :)

Gick upp halv sex imorse och det kändes, herren va trött jag var!!
Skulle till Göteborg igen. Hade lite planerat där, dels AF och sen lunch med Martina och fika med Josefine :)
Skönt att ha mkt att fördriva dagen med. 

Jag och Martina gick och tog en sallad och det var supergott. Jag hade pasta med currysmak i och det var kanongott!!
Det är perfekt när man får komponera ihop sin egna. Blir ju bara favoriter :D

På stan hitta jag mest skor ^^ blev tokkär i ett par högklackade sandaler, men jag har köpt så mkt skor det senaste så det kändes inte rikgit rätt :P Men får se om ja kan hålla mig ifrån (A)
Jag köpte ett par mysbyxor på cubus, samt ett par solbrillor på H&M. Hade fått hem min årsrabatt så hade 50 kr att handla för. Prefekt ;)



 



 

Blev chinos idag. Dock blev det väldigt kallt på kvällen när jag skulle hem. Men vad passa inte bättre än att slänga på mina nya mys ;) Och ett par riktiga sockar ;P




Var väldigt mys att träffa både MArtina och Josefine idag. Jag och Josse satt och prata om gamla minnen. Hahah garva ikapp!
Vi var nog rätt lika när vi var mindre... Vi kunde snacka i telefon med människor och helt i samtalet växla så att ja snacka, o sen tillbaka så att Josse snacka, ingen märkte något^^, sen var det folk som undra ifall vi var tvillingar, går lite korta steg^^ Sen att min kroppsform, smal o lång är från min farfar^^ hahahaha!!
Vi kom överrens om att försöka få ihop ngn dag vi kan umgås tillsammans och ha med våra pojkvänner. Kunde vart trevligt :)

Kvällen avslutades med en Våffla med bär och vindruvor :) mums!

Imon är det ett möte på AF och sen Pallen (L)

2009-03-25 @ 21:59:03 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tisdag i Veddige


Alarmet gick igång halv åtta denna morgon. Jag hade varit snäll och tagit på mig att få iväg min bror till skolan så att han skulle slippa gå till morgonfritids och att Tomas skulle slippa köra dit han.
Det jag inte visste var att han var förbannat morgontrött.. helvette va jag fick kämpa innan vi kom iväg. Sen visste ja att han skulle ha idrott, men inte första timmen. Det tala han om när vi var på väg. Så det var bara att sätta fart!!

Tog en extra sväng innan jag gick hem. Var skitkallt och börja snöa lite, så mitt tålamod brast. Hade inte tagit på mig kläder för sån kyla heller för den delen.
Mamma och jag skulle ändå gå på kvällen.

Jag bakade lite åt mamma på dagen. Hade ju ändå inget för mig. Blev blåbär/hallonmuffins, chokladmuffins och bullar :)
Mamma blev glad så det var kul :)

Sen kom mamma hem och vi var ute och gick en timme innan vi gick hem och fixa tacos. Himla gott!



Har stampat en del på en Step-trappa :) Tar ju som fan i benen^^


Blåbär / hallonmuffins :)


2009-03-25 @ 21:41:14 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Måndag - Sen uppdatering

I Måndags åkte jag till veddige för att umgås lite med min mamma. Skulle bli två nätter i mitt gamla rum^^
Kändes lite knas att komma dit i det syftet, alltså att sova över. Det var bra längesen och sist sov jag och Alx där. Men det var bra längesen..
Men det gick utmärkt.
Mamma och Tomas skulle in till stan och beställa en ny bil. Va lite kiv och vilket märke innan dem åkte. Mamma ville gärna ha en volvo och Tomas skulle ha en BMW. Och det är väl så, när det gäller bilar så har grabbar en röst mer^^.
Och en BMW 318i touring blev det---> 

För min egna smak så hade ja väl valt en volvo också, eller en icke kombi^^

Medans dem var i stan så gjorde jag lite kycklingsallad :) Var sjukt längesen och det var verkligen supergott!!

Visa lite bilder för mamma också. Fick en del kommentarer på bilderna från i helgen då ja o Alx var vid sjön och hade picknick. "Ni ser ut att ha så mysigt alltid" - Kan ju erkänna att vi har väldigt mys ja o min älskling (L).

Sen var det lite TV och massa prat.

Jag la mig och kika på massa recept i hennes "kärringtidningar" o sen kolla jag på en film. Blev lite besviken över slutet. Jobbigt o se en film och inte fatta slutet. Det var en romantisk komedi, inte en av mina favoriter direkt.. men den dög!!

2009-03-25 @ 21:21:29 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Cashewnötter

Jag har kikat lite på forum om Cashewnötter. Det står mycket om att det är nyttigare än vanligt godis, dock inte de med choklad och yoghurt. Men på "Exotic Snacks" Egna hemsida har de till och med skrivit ut hur mycket kcal nötterna innehåller. Och tittar ni riktigt noga så är det Cashewnötterna med Choklad överdrag som är den nyttigaste av dem.

Riktigt gott godis är detta. Men det innehåller lika mycket kalorier som vanligt godis, dock är det bra fetter i detta godis. Och som vilket godis som hellst bör man inte äta för mycket. En hand nötter om dagen är lagom..



Yoghurt = 543 kcal / 100 gram
35 gram fett
Choklad= 531 kcal / 100 gram
35 gram fett
Chili / Lime = 586 kcal / 100 gram
52 gram fett
BBQ = 587 kcal / 100 gram
52 gram fett
Sourcream & Onion = 600 kcal / 100 gram
46 gram fett
Rostade och saltade = 632 kcal / 100 gram
52 gram fett
Naturella = 623 kcal / 100 gram
51 gram fett


En sak som bör uppmärksammas är att Cashewnötter utan choklad eller yoghurt innehåller mindre kolhydrater, men mer fett och kalorier.
2009-03-22 @ 17:02:20 Permalink Mina tips Kommentarer (0) Trackbacks ()


Söndagsångest!?

Usch va trött och seg jag är idag. Sitter och gäspar hela tiden men ändå har jag ingen lust med att lägga mig och kolla på film. Käns som en promenad skulle göra susen just nu, men frågan är om jag lyckas sparka ut karl framför datorn!?
Ser ju inte ut att bli alltför bra väder idag, så det är kanske dax nu om sämre väder väntas komma in.

Blir antagligen kebab, annars är något fel.. haha!!
Får se vad som blir av kvällen sen. Wipeout är väl att föredra tycker jag. Beckfilmen funkar fint för min del den ok.

Imorgon åker jag till Göteborg igen. Denna gång bara över dagen, för sen runt fyra-tiden åker jag med min mammas man till Veddige för att vara lite med mamma i två dagar. Var ett tag sen, så vi får hoppas att det går bra att sova där igen.
Ska träna lite och baka där är tanken. På onsdag åker jag tillbaka igen där det var en eventuell lunch planerad på förmiddagen med Martina. Var inte igår man såg henne prevcis så det ska bli roligt!

På torsdag ska jag eventuellt övningsköra. Jag har under dagen funderat på ifall jag ska sova hos Christina på onsdag, och gå en sväng på kvällen + övningsköra då, och sen åka till Palle på torsdag. Blir så korta helgen nu för tiden "/
Men vi får se vad som blir av nästa vecka.

nu ska ja fixa mig lite och tjata med mig Alx ut på en tur.
2009-03-22 @ 12:35:31 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Årets första grillning

Igår grilla jag fläskfilé till middag. Årets första grillning. Det är visserligen inte lika gott att grilla på en engångsgrill som på en vanlig grill men det kändes inte bra att släpa fram grillen allra redan.
Till den serverades klyftpotatis och en brunsås med kantareller. Väldigt gott : )



Senare kom Mackan och Mikael förbi för att kika lite film. Blev "body of lies" med Leonardo di Caprio. Den blev bara pannkaka i mitt huvud och det var fler än fem gånger då jag verkligen kände att jag inte hängde med för fem öre.
Som någon av grabbarna sa " Alla araber ser ju lika dana ut" kanske kan instämma på den kommentaren ja!

Vi kikade lite på årets första avsnitt av "Robinson 2009".
Jag hann tröttna två gånger om sist det gick så jag var väl inte jätte taggad på det.
Sen vart jag bra äcklad av alla vidriga djur och deras "trädgård". Fan om jag hade vart med där alltså, hade ju avlidit direkt...Var ju skitäckligt.

Sen är det alltid idiot-stjärnor med... Kul för Mikas pojvän som hon t.o.m var förlovad med. Redan efter någon dag var hon och Michell igång med flörtandet, vidrigt att slösa bort sitt "verkliga" liv för en liten flört. Var lika bra att han fick åka hem första gången, inte sant!?
Sen var det en annan nöt som ville riva ner huset och flytta ut på leran, mysigt verkligen!

Ja va säger man!? Det är väl som alla andra dokusåpor, finns spridda personligheter och den ena ska alltid vara värre än den andra..

Kvällen slutade efter filmen och jag var bra trött. Minns att jag duschade innan jag la mig, men det var dumt.. hade ju världens morgonfriss  när jag vakna upp imorse:P
2009-03-22 @ 12:25:44 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mys vid sjön i Överlida <3

En promenad var planerad denna dag och den utvecklade sig i sista stund till lite fika mys vid Näset.
Är en liten bit att ta sig dit hemmifrån, och med oss hade vi lite kaffe, fika och melon. Kameran fanns självklart med när

det vankades mys.



Vi tog en extratur runt stranden innan vi gick hemmåt igen. Får verkligen passa på att vara ute i det fina vädret nu innan det börjar snöa eller regna igen..

I kväll blir det lite grillning. Dock med en engångsgrill men va fasen, grillat som grillat ^^
Blir lite fläskfile. Jag har redan värmt den i ugnen och kvar fattas bara den härliga grillytan.


 

 Mikael kommer förbi ikväll för lite film, får se om det blir någon mer. Palle sköter det där själv så det märks väl. Men det blir säker väldigt trevligt :)


2009-03-21 @ 16:15:46 Permalink Min dag Kommentarer (2) Trackbacks ()


Heldag med Christina och Mamma och mycket övningskörning

Igår var en lång men rolig dag. Gick upp sex och fixa iordning mig och packa ihop min lilla bag som alltid är på flykt.
Vid halv åtta kom Chrsintina och hämta mig vid pappa för att sen åka till Veddige och hämta mamma och lämna av min kladdkaka i långpanna som jag bakat till min bror och hans klass.
Jag körde hela vägen från Göteborg till veddigt, och det gick väldigt bra :)

Vi åt lite frukost med mamma innan vi körde iväg och köpte glass och lämna av kladdkakan vid skolan.
Oliver är stolt förstår ni. Han har de äldsta syskonen i hans klass, vilket han gärna skryter om. Så bara jag skulle gå in med fikat och lämna av det när Oliver hade lektion. Så söt så!

Därefter körde jag vidare med både mamma och Christina för att kika på lite tyger och skor i Kinna. Ni vet väl att Kinna är det så kallade "tygriket".
Jag köpte ett lakan till själva resårbotten till sängen här och ett par rosa pumps. Skit coola och det var verkligen min stil.



Ser ut att passa mig va!? ;)

Shoppingturen slutade med fika här hos mig och Palle i Överlida. Vi kom hem samtidigt som Alx så vi alla fikade och hade en samtalsstund.

Vi gjorde lasange till kvällsmat och kikade på "Bed time story" med Adam Sandler. Väldigt mysig film. Dock var det ingen riktig höjdar film men helt klart godkänd.

Var en mysig kväll med Alx igår och allt känns underbart med honom <3

2009-03-21 @ 16:07:56 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Våffeldagen 25:e mars

På onsdag är det Våffeldagen och det ska givetvis firas med våfflor. Jag tänkte förbereda mig i god tid detta år och har nu suttit och sökt lite recept. Det var förvånadsvärd mycket recept på olika smaker och alternativ av våfflor. Roligt, inte sant!?

Jag fann allt från de mest onyttiga våfflorna till en mer "lunchvåffla" där ost och rosmarin är två av ingredienserna.
Tänkte att jag skulle dela med mig av några recept här på bloggen.



2009-03-19 @ 15:05:12 Permalink Sajsa bakar/lagar mat Kommentarer (0) Trackbacks ()


bullar + övningskörning + Tv - kväll

Idag åkte jag till Göteborg igen efter en långhelg i Överlida. Här blir det två nätter och sen är det Alx igen :)
Längtar redan :) <3

Var på möte idag på Arbetsförmedlingen, hos en studievägledare. Tanken är att se över eventuella kurser att läsa till hösten. Men vi får se.. är en hel del saker jag måste se över innan dess.

Tog en lång promenad till ica för att köpa lite mjöl och jäst till bullbaket som skulle ske senare under dagen. Köpte lite nötter med så min promenad var väl ogjord när jag kommit hem och alla nötter var slut.
Blev sugen på keso igen. Var väl förra våren jag hade keso-abstinens och vart helt tokig när jag inte fick något.
Köpte en ny smak med päron och vanilj idag. Vet nu..!? Den var SUPERGOD!! Loved it!

Bakningen blev av direkt när jag kom hem. Eller satte degen för jäsning i alla fall och tog under tiden en promenad. Skulle ändå jäsa i en timme så kunde passa på att aktiviera mig med något under tiden.
Bullarna blev enorma, precis som bror vill ha dem.
Hade inte så många formar hemma så får köpa och baka lite mer imorn. Pallen ska ju ha lite där med.


2009-03-18 @ 20:41:12 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


tre små skogtroll

Blev en kebabgryta till middag idag. För min del var den riktigt god faktist :) Och sen har vi varit ute i en och en halv timme  ungefär. Alx ville gå runt campingen idag, men när vi hämta Mackan hade han ett annat förslag om att vi skulle gå upp till toppstugan, kika på utsikten och sen gå slingan ner till byn igen. Och det sistnämda blev det. Mackan visa runt och hade sig, haha vi hade ju vart där innan, men det är lite skojjigt när folk engagerar sig :D
Blev en bra runda och det tog tid på grund av det hala väglaget som låg på spåret.

Någon sol fick vi dock inte. Tanken var egentligen att komma ut när solen fortfarande stod högt på himlen. Men jag fick min tidigare idag och det ska bli bra väder imorgon med så Palle får ut då :)

Nu blir det lite TV, och sen en film klockan åtta :)

2009-03-17 @ 18:43:22 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Promenad

Idag har jag gått en bra runda.
Startade här hemma och gick raka vägen till Mjöbäck. Hade suttit hemma och räknat ut att jag skulle vara framme där runt tolvtiden. Men jag var där redan halv tolv. Bussen skulle inte gå förrens en timme efter att jag kommit dit. Och affären tog inte mer än 5 minuter att ta sig genom.
Kunde ju inte sitta i Mjöbäck och häcka.. lika bra att gå hem istället. Så jag fick tag på en liten grusväg som antagligen skulle ta cirka kvarten fortare.
Skogsstigar långt ifrån den stora vägen, är inte min grej. Hela vägen gick jag och fantisera om vilka djur jag skulle stöta på. Blev till och med rädd av tanken att stöta på en ekorre.. Lite skogschecken är jag allt :P
Men det gick bra. Kom på när jag kommit halvvägs att jag glömt en sak. Och den kunde jag omöjligt vara utan till dagens mat så det var bara att traska vidare till Överlida centrum. En extra promenad på 20 miniter innan jag var hemma igen.

Här gjorde jag lite mellis och tvätta + diska. Har kikat på TV och bakat en kakka också. Blev en sån jag nyss la upp recept på här, med Lingon och Daim. Skulle gjort halva med blåbär istället för lingon istället, men det fanns ingen blåbär i affären. Köpte visserligen hallon och björnbär, men jag skippa försöket. Lika bra att ha det som dem är :)

Om en timme kommer Palleman hem :) blir väl mat och sen en promenad antar jag. Får se till att vila upp mina stackars ben innan dess bara :)

Ikväll har jag lovat Palle en hemma kväll med film. Ska ju till Göteborg imorgon och stanna där i två nätter.
Så det får bli lite frukt och kanske popcorn :D


2009-03-17 @ 15:24:41 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Presenttips

Jag satt just och fundera över presenter till en vän som snart fyller år. Och hon har verkligen allt..
Jag får idétorska varenda gång hennes födelsedag närmar sig eller när julklappen ska köpas. Vad köper man egentligen till en person som har allt!?

Och imorse kom jag på en utmärkt idé. Människan tycker om te. Varför inte köpa lite olika te-smaker i lösvikt och ge bort tillsammans med några snygga muggar!?
Får slänga med en påse Biscotti. Blir ju perfekt!



Biscotti


100 gram hel sötmandel
75 gram pinjenötter
4dl mjöl
3,5 dl strösocker
1 apelsin
0,5 vaniljstång
0,25 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 ägg

Sätt ugnen på 175 grader (varmluft) annars 200 grader
Koka upp och skålla mandlarna. Häll ut på en plåt.
Rosta mandlarna i ugnen i ca 5 minuter, tills de fått färg. Hacka
Mandlarna och pinjenötterna grovt.
Tvätta apelsinen noga. Riv av skalat, och var noga med att inget vitt kommer med då det ger en besk smak.
Skär vaniljstången på längden och gröpa ur fröna.
Blanda allt förutom ägg på en bänkskiva och gröpa ur ett hål där du knäcker i äggen.
Knåda ihop till den deg och rulla ut till två rullar.
Baka dem i ugnen 15-20 minuter tills dem är genomgräddade och har fått fin färg.
Sänk ugnen till 150 grader.
Skiva längderna lite snett, ta ut ca 1 cm.
Torka kakorna i ugnen i ca 25-30 minuter. Dem ska vara helt torra precis som skorpor.
2009-03-17 @ 08:46:39 Permalink Mina tips Kommentarer (3) Trackbacks ()


Drick dig frisk med en av årets hetaste trend, Te

Mitt eviga tjat om te på bloggen. Men jag tror stenhårt med detta och bäst av allt, det är gott.
Jag drack te innan jag börja dricka kaffe. Det var som en drog för mig. Citron te har alltid varit min favorit tätt följt av de tropiska smakerna.
Att det nu är nyttigt dessutom ser jag som ett stort plus, större än korset där jesus korsfästes på.




Yerba Mate - Gör dig pigg
Argentinas "gröna guld" dricks som kaffe i Latinamerika. Yerba mate är ett örtte proppfyllt med naturens stimulerande ämmnen koffein, teobromin och teofyllin som verkar uppiggande vid fysisk och mental trötthet - rena energidrycken.
Bonuseffekt: Fett förbränningen ökar


Vitt - trendigt & nytt
Det exklusiva vita teet med den silkeslena smaken är hetast på tehyllan! Bladen skördas en kort tid på våren och behandals minimalt. Det gör att de behåller ännu mer av de välgörande antioxidanterna och näringsämnena än grönt te-sorterna och innehåller mindre koffein. De allra finaste sortena består enbart av vitfjuniga knoppar.


Blommande - för alla sinnen
Gott för kroppen - vackert för själen. Se små hundknutna tebollarna slår ut i kokhett vatten och veckals ut i en bedårande blomma - Mitt framför dina ögon. Bollarna är ofta knutna av jasminete och smaksatta med milda blomster. En ljuvlig present.
 
Grönt - Bra för huden
Det gröna teet är känt världen över för sina hälsosamma effekter. Bladen är boostade med flour för friska tänder och kraftfulla antioxdanter som skyddar hjärtt och minskar risken för cancer. Ett par koppar om dagen gör dig dessutom vacker. Hälsodrycken stärker nämligen hyn och suddar ut ålderstecken.

Pu-ert - Rena medicinen
Hos oss är pu-ert mest känt som bantnings-te, i Kina är det en hel egen kultur. Det myntomspunna pu-ert lagras som fina årgångsviner och används traditionellt som medicin-te för att hjälpa matsmälltningen, sänka kolestrolet, stärka immunförsvaret och motverka baksmälla.

Rooibos - Lindrar stress
Sydafrikas uppfriskande roobios är en naturlig källa till flera essenteiella mineraler och antioxidanter som sägs lindra stress, allergier, astma, eksem, kolik. Det röda örtteet är helt koffeinfritt så det är bara att njuta en kopp på kvällen och somna sött ändå.


2009-03-16 @ 17:48:49 Permalink Hälsa Kommentarer (0) Trackbacks ()


Världens bästa mat

Här kommer en trevlig överraskning.

Det är den ledande näringsforskaren Gary Williamson, professor i funktionell mat vid Leeds university, som listat maten som "är essentiell för din livslängd".

Dessa livsmedel är fullproppade med polyfenoler, antioxidanter som saktar ner åldrandet och skyddar mot genetiska risksjukdomar som cancer och hjärtbesvär. Och till vår stora glädje har kaffe och mörk choklad lyckats ta sig in på listan över livsnödvändiga nyttigheter!

Jag skulle lätt kunna knepa ihop en smoothie med alla dessa underbara frukter och bär. Och av allt som är listat så finns det inte en enda råvara som jag inte tycker om. Det är ju suveränt. Både barns som vuxna kommer ha en positiv syn på detta. Jag har ju snackat lite om grönt te förut och det ska jag verkligen fortsätta med. Men svart te är även listat.

Detta firas med en mugg grönt te med smak av citron!! ;)




1. Äpplen
2. Björnbär

3. Svart te

4. Blåbär

5. Broccoli

6. Fullkornsflingor

7. Körsbär

8. Körsbärstomater

9. Kaffe

10. Tranbär

11. Mörk choklad

12. Grönt te

13. Apelsiner

14. Persikor

15. Plommon

16. Hallon

17. Röda vindruvor

18. Rödlök

19. Spenat

20. Jordgubbar

2009-03-16 @ 17:11:10 Permalink Hälsa Kommentarer (0) Trackbacks ()


skofyndat

2009-03-16 @ 14:40:32 Permalink Mina fynd Kommentarer (0) Trackbacks ()


Helgen

Lördag

Då var det måndag igen. En annorlunda måndag mot vad alla mina andra sett ut.
Är nämligen kvar i Överlida denna dag. Tanken var att "skita" i att gå till arbetsförmedlingen. Att åka dit för 2 timmar när jag sen är fullt medveten om att jag kommer längta tillbaka, kändes sådär. Men tio i tio imorse, 10 minuter innan jag skulle ringa och säga att jag inte kom så ringde hon upp mig. Dagens aktiviteter var inställda!! jippie!!:D
Så nu slipper jag sitta här och grubbla över att jag "skolkat".

Lördagen var en skön fast slapp dag. Jag och Pallen tog en promenad på förmiddagen. Skönt nu när det börjar bli lite varmare.
Sen var det bloggfix och mat innan vi skulle se på melodifestivalen.
Jag gjorde en thaigryta med kyckling och röd curry. Var go och krämig faktist.
Sen var det melodifestivalen.

Jag måste säga att min uppfattning efter första deltävlingen förvandlades till något bra. Första var ju katastrof!!!
Där var det väl Emilia och något annat som gick vidare. Och där såg vi ju hur det gick..

Finalen var klart den bästa på väldigt länge. Jag kunde tänka mig att skicka iväg en del. De 4 sista var väl inga direkta favoriter, och det var jag helt klart inte ensam om att tycka, dem kom ju trots allt i topp 4 baklänges.
Min personliga favorit var faktist Marlena. Jag tror att vi behöver skicka dit något som sticker ut. EMD:s låt var väl okej, likså Månas. Men vad är det för unikt med den? Nej jag tror att detta blir jättebra, och jag har höga tankar om detta.

Kvällen avslutades med en film som vanligt. Denna kväll blev det "Varg" med Peter Stormare. Den var väl rätt okej. Varken rolig eller tråkig. Vet inte vad jag ska skriva om den. Men det är väl ingen film jag starkt vill rekommendera kanske!

Ja det var min lördag det. Söndagen kanske ni kan räkna ut!? ;)







Söndag

Blev en liten sväng även denna förmiddag. Lite tidigare än gårdagen faktist.
Blev lugnt och fortsättning på bloggfixet denna förmiddag.
På eftermiddagen var det Kebab hämtning som vanligt. Och jag verkar få för mig att kebabbagarna tycker det är lika kul att vi köper kebab som vi själva. Stenkoll på allt har dem!! Ingen risk för att ngt ska bli fel här inte, perfekt!! :D
Vi köpte med till Bengan och Lena denna helg också. Verkar vara en kebabdag för deras del numera också;)

För lite omväxling denna kväll blev det inte Beck. Den filmen hade vi alla sett plus att det var en film där man mindes en hel del ifrån också.
Vi hade bränt ut filmen "Australia" för att kika å istället.
Den är verkligen kanonbra den filmen. Jag har sett den en gång tidigare på bio med Martina.
Verkar inte ha koll på allt. När en scen kom där ett skott var inblandad, ryckte jag till så mycket att jag skvätte ut kaffet i koppen som jag hade i handen över hela mig, till och med i ansiktet!!
Det var även snudd på lite tårar denna gång med. Rekommenderar varmt!




Sen var det bums i sängs!

2009-03-16 @ 13:44:36 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fredag

Igår åkte jag till Överlida och min älskling. Lika mys varenda gång att träffas igen :)
Var framme lite senare än vanligt denna gång. Var på ett vad jag anser, helt onödigt "möte" på Arbetsförmedlingen.
Det var lång väntetid. Och väl inne så undra dem lite över hur jag söker jobb och vad för jobb. Det var allt.. fem minuter och det sköt på hela min dag.
Jaja fick ju träffa min pojk ändå.



Blev lite tacos på kvällen och därefter åkte vi hem till Bengan och Lena för att kika på Let´s Dance.
Vi hade även med filmen, "Maria Larssons eviga ögonblick" (tror det är korrekt tittel).
Den var väldigt bra, dock en väldigt känsloframkallande film. Men den var intressant och jag rekomenderar den.

En mys helg helt klart :)

// S A J S A


2009-03-14 @ 19:41:10 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tisdag

Min dag började med en väldigt lång promenad. Jag starta här hemma och gick upp till grevegårdsrondellen och fortsatte sen mot opal. Där var tanken att ja skulle sola. Men det hade inte öppet så jag gick vidare bort mot askim, runda där och tillbaka hem igen. Så man kan säga att jag gick runt hela tynnered. En bra bit och uppmot 1 mil var det säkert med alla omvägar. Tog lite mer än en timme innan jag var hemma och då var jag helt slut. Uppförsbackarna den sista biten tog verkligen slut på all kraft.
Men nu känns det bra och jag har under dagen gjort lite sit-up och sånt för att hålla mig i form.
Skulle gått en promenad med pappa sen,  men han ser het dassig ut stackarn. Hade kräkts på jobbet men fortsatt och nu är han halvdöd här och kollar på disney chanel med mig (A).

Jag håller på med mat dessutom. Igår blev det chili con carne, som jag aldrig tidigare lagat och idag en köttfärsgrotta som jag heller inte lagat innan. Gjorde en fyllning med ört/vitlöks färskost, skinka, purkulök, feta ost och lite paprika. Krydda med spiskummin, örtagårdskryddor, salt och peppar. Det börjar lukta bra gott och smakar det bra så kan jag lägga ut recept här på bloggen.
Jag verkar ha lagt ner min recept blogg. Orkar inte just nu så den får va.

Kvart över sex ska jag ner till torget och möta Christina, jag ska bjuda henne på lite fika innan vi kör. Vi gör alltid samma misstag. Glömmer av att läsa handledarboken. Så tanken är att bläddra lite i den idag :)

Får se om pappa kan hänga med ut på en runda ivkäll, annars blir det nog TV. Går en del bra program.

//  S A J S A

2009-03-10 @ 17:17:46 Permalink Min dag Kommentarer (1) Trackbacks ()


"Schimpans ville stena åskådarna"

Hahahahaha...herregud!

"Santinos plan avslöjades - han hade förberett en våldsam attack på besökarna i Furuviksparken.

Det är forskarnas bevis på att apor kan vara lika "onda" som människor.

Att människor planerar brott i förväg känner vi till. Nu är det bevisat att även apor kan begå illdåd med berått mod.

På bar gärning

Djurskötarna upptäckte att schimpanshannen Santino samlade stenar på hög i sitt hägn på Furuviksparken utanför Gävle. Sedan blev han tagen på bar gärning när han bombarderade besökarna med sin gömda arsenal.

Det anmärkningsvärda är inte att apan blev förbannad och kastade sten utan att han planerade sitt brott i ett lugnt tillstånd, enligt en artikel i tidskriften Current Biology. Det är psykologen Mathias Osvath som studerat fallet och kommit fram till att apor, precis som människor, kan förutse framtida sinnesstämningar.

"Tycker det är lite kul"

Men Erika Rydstrand, informatör på Furuviksparken, tror inte att Santino tycker illa om besökarna.

- Nej, det är ett sätt att väcka uppmärksamhet. Jag tror att han tycker det är lite kul, säger hon.

Efter avslöjandet genomsöker djurskötarna aplandskapet regelbundet i jakt på nya stengömmor. "

Ja va säger man... haha jag kanske har rätt ändå, djur är farliga och man bör ta dem med respekt!
Jag var livrädd, eller inte livrädd precis, men lite spänd var jag när Alx jag och Mackan var på Borås djurpark nu i somras.
Kommer väl aldrig att våga mig dit mer efter detta :P


2009-03-10 @ 12:26:21 Permalink Nyheter Kommentarer (0) Trackbacks ()


Min älskling

2009-03-09 @ 23:15:44 Permalink Bilder Kommentarer (0) Trackbacks ()


Måndag den 9:e mars

Idag har varit en lång dag.
Började redan halv sex då min mobilringde. Usch vad trött jag var. Helt sannslöst vilka trötta ögon jag skulle sminka.
Men kommer jag bara upp brukar jag vänja mig och bli lite piggare efter en stund.

Klockan sju satt jag på bussen till Kinna för att där byta buss till Göteborg.
Resan gick bra och jag sov lite gran.

Halv tio var jag och mötte upp pappa. Jag skulle på anställningsintervju 20 meter från hans jobb, så jag passa på att lämna av min väska hos honom.
Passa på med ett litet "studiebesök" när jag ändå var där och fick träffat några av pappas arbetskamrater, skojjiga rackare. Undra om jag var en praktikant (Pappa brukar ha hand om dem)..


Anställningsintervjun gick bra. Det var jag plus en tjej och en kille. Tjejen gjorde bort sig nästan direkt. Berätta att hon haft 3 säljjobb och slutat på alla för att hon inte fick något sålt.
Han sa rätt tydligt att de sökte en prson med drivkraft, och antagligen bär inte hon på den egenskapen.
Jag själv är väl driven om jag vet att produkten i frågan är bra. Men jag tyckte mig passa bäst in av oss tre, eller så kändes det bara väldigt bra :)

Arbetsförmedlingen var nästa stopp. Gick väl trögt som vanligt. Sitter av tiden..

Hemma har jag gjort mat, chili con carne med lite tacosmak. Hade ingen chilipeppar hemma, bara chiliflingor. Så fick bli lite sånt och spiskummin + en påse tacomix. Blanda ner lite salsa sås för att det skulle bli starkt. Var faktist gott. Min bror kom till mig efter maten och sa " Fan asså, det var riktigt gott faktist" Och pappa ville för en gångs skull skippa lunchen ute och ta med sig lite, så antar att betyget var rätt bra från hans sida med.

Nu ikväll har ja suttit och försökt förstå mig på lite program på datorn, men jag är nog ingen datanörd..blir bara förbannad på att allt är så förbaskat krångligt!!!

Har kikat lite TV med. Beställt disneykanalen, toon disney och lite andra teckande kanaler (A). Sen kollat på halv åtta hos mig och hockeyn :)

Nu är det lite träningsövningar (som ni hittar under kategorin "hälsa") och sen en film eller sängen direkt. Börjar bli riktigt trött nu :)

God natt så hörs vi imorgon :) sry för den sena uppdateringen, men har inte haft lust innan nu :)

// S A J S A
2009-03-09 @ 21:51:55 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


helgens topp

Ja.. denna helgen har det inte hänt speciellt mycket mest slapp. Och därför kan jag inte skrapa ihop en lista med hela 10 saker.
Får räcka med 5 denna helg.


1. Fredagsmys med let´s Dance hos Bengan och Lena.

2. Filmkväll hemma, bara jag och PAllen <3 Twillight, som var väldigt bra :)

3. Keeebaab!! musm!

4. Beckmys hos Bengan och Lena

5. Lugnt mys hemma med Pallen =) <3
2009-03-09 @ 21:40:25 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mycket träning på bloggen

Nu har jag lagt upp en hel del tips om övningar här på min blogg.
Dessa övningar är väl kanske mest till för mig själv och vad jag vill träna.

Men med "hemmaträning" i baktanken, fick jag för mig att det kanske finns fler som är intresserade av lite tips.

Jag har som mål att under veckan sätta ihop ett eget träningschema för mig. Tanken är inte att lägga tid på ett gym, utan att se över fördelarna med hemmaträning.
En promenad ute är väl nyttigare än ett löpband på ett gym!? inte sant!!?
Och lika väl som att göra sit-up på ett gym med maskiner, kan jag använda mig av mina redskap såsom en pilatesboll och hanltar.

Tanken är att 30 minuter om dagen, träna olika muskelgrupper i kroppen. 2 olika muskelgrupper åt gången. Sen lite promenader på det. Varannan dag har jag sagt åt mig själv att det ska bli en tur i det blå. Men givetvis skadar det inte hälsan om det blir varje dag.

Säger jag som precis ska hoppa in i duschen. Det är ju söndag och kebab idag :O
Fast mesdadels består min meny av sallad, bröd och kött :) en kebab med bröd utan sås. Brödet är väl det enda onyttiga här i så fall.

Vankas Beck ikväll. Lena ringde nyss och hörde ifall vi ville se Beck hemma hos dem. Men vi skulle ta ett snack om den saken lite senare. Hade ju inte varit annat än trevligt :)

Dagen har spruningt på bra här. Klockan 15.23 utbrast Palle "herrejävlar vad klockan är mycket" och jag kunde inte annat än att hålla med honom.

ALX hade för övrigt en AIK dag igår. Köpte en ägg-ljuslykta som jag tror var till påskkänslan. Men med lite fantasi fick han köpt sig en AIK lykta som kommer att lysa varje AIK match här hemma.
Söt han är med sina små idéer ;) <3



// S A J S A
2009-03-08 @ 15:29:35 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Magträning för alla

Effektivaste magträningen
I en studie med stöd från American Council on ExerciseSan Diego University studerade man vilken av de 13 vanligaste magövningarna som var effektivast. Det visade sig att crunches på boll var det säkraste och effektivaste bland deltagarna. Oavsett vilken eller vilka övningar du väljer att göra för din magträning så kommer det ge resultat om du har tålamod. Det effektivaste är att du gör dina övningar planerat och rutinerat samt att du låter dina magmuskler få vila, precis som dina övriga muskler. Övningar som benlyft och crunches har fungerat i alla tider och gör så även idag. Känns det för lätt med vanliga crunches kan du ta en viktplatta bakom huvud så får du mer motstånd.

Tänk på att även hur mycket du än tränar så kommer inte dina magmuskler synas förrän du har blivit av med underhudsfettet på magen. Det är sannolikt den största anledningen till varför magmusklerna inte syns hos många.



Magövningar


1. Bryggan

Lägg dig på en mjuk matta och placera dig med rumpan i marken och knäna lätt böjda. Lyft upp rumpan så att du får 90 grader mellan smalbenen och låren. Håll uppe i samma position 3-5 sekunder och återgå till utgångsläget.


2. Cyklingsmanövrering

Ligg rakt ner på med din rygg pressad mot golvet. Sätt dina ben i 45 graders position och händerna bakom huvudet. Gör sedan samma rörelse med benen som när du cyklar och rör din vänstra armbåge till ditt högra knä och sedan din högra armbåge till ditt vänstra knä.


3. Benlyft

Lägg dig ner på rygg på en bänk så att du har rumpan precis utanför bänken och benen fritt hängande i luften. Lyft sedan benen uppåt så att de kommer i 90 grader och återgå till utgångsläget och upprepa sedan övningen.


4. V-up

Lägg dig ner med ryggen mot golvet eller matten och håll händerna ovanför huvudet. Res benen samtidigt som du reser bålen och sträck dig mot fötterna med händerna. Gå tillbaka till ursprunglig position och upprepa övningen.

2009-03-08 @ 15:19:26 Permalink Hälsa Kommentarer (0) Trackbacks ()


träning med pilatesboll

Det har blivit allt mer populärt och nästan alla gym inrymmer numera en eller flera Pilatesbollar. Övningarna som du kan utföra med en Pilatesboll är många och det är bara fantasin som sätter gränserna för vad du vill träna med en Pilatesboll. Främst är övningar koncentrerade på rygg, mage och balansträning men det finns ingenting som säger att du inte kan träna hela kroppen.

En Pilatesboll är bra om man vill blir mer rörlig, öka sin muskelstyrka, flexibilitet, balans och må allmänt mycket bättre. Många som tränat med Pilatesboll tycker att man också får en mer funktionell styrka, vilket innebär en styrka som du har mer användning för i dina vardagliga sysslor och uppgifter.

Är du trött på vikter och maskiner kan träning med Pilatesboll vara ett bra alternativ där du kan få allsidig träning utan några vikter eller maskiner. Vill man så kan man även blanda vikter och användandet av Pilatesbollar för att kombinera balansträning med andra övningar.

En annan fördel vid träning med Pilatesboll är att du kan vara var som helst och träna. Du behöver inte ha tillgång till några gymlokaler för att träna med en Pilates. Dessutom kostar en Pilates cirka 250 kr.

Nedan kommer några övningar du kan utföra med Pilatesboll



Hyper extensions på Pilatesboll

Lägg dig på bollen så du pekar någorlunda rakt upp som du ser enligt bilden. Gå sedan ner mot golvet med överkroppen för att sedan återgå till utgångspositionen. Utför cirka 10-12 repetitioner, 3 set.

Du tränar ländryggen och delvis övre ryggen.




Crunches på Pilatesboll

Lägg dig med ryggen på bollen med fötterna i marken. Lyft sedan upp överkroppen så du känner att det spänner i magen. Upprepa övningen 10-12 repetitioner, 3 set.

Du tränar balans och mage genom denna övning.





Armhävningar på Pilatesboll

Lägg upp benen på bollen och ha kroppen rakt längs golvet i utgångsposition. Utför sedan en armhävning genom att gå ner med bröstet mot marken och sedan upp igen. Du kan själv justera hur tungt det ska bli genom att ha benen olika långt in på bollen. Desto längre in mot magen du har bollen desto lättare blir det. Utför cirka 10-12 repetitioner, 3 set.

Du tränar bröst, triceps och delvis axlar genom denna övning



2009-03-08 @ 15:13:24 Permalink Hälsa Kommentarer (0) Trackbacks ()


Core-träning

Core träning är en relativt nyintroducerad träningsmetod med inriktning på mage och rygg. Grundtanken med Core-träning är att bygga upp styrka, stabilitet och balans för att användas när vi behöver det som mest. Ryggen och magen är involverad i många tunga uppgifter i vardagen och en stark mage och rygg är därför en stor fördel för att undvika och förebygga skador.

Core-träning är en typ av funktionell träning men koncentrerat på kroppens mittendel. Genom att träna mage, rygg och bäcken som är kroppens centrum för balans och rörelse kan man underlätta i positioner som utsätter kroppens mittendel. Speciellt utsatta är yrken som involverar obekväma ställningar och rörelser

Fördelar med Core-träning
Den största fördelen med Core-träning, förutom den skadeförebyggande effekten är enkelheten. Core-träning kan i princip utföras var som helst, såväl hemma som på gymmet. Redskap som brukar användas är pilatesboll eller en mjuk träningsmatta.


Hälsobringade effekter av Core-träning

- Smidigare kropp
- Bättre hållning
- Ökad fettförbränning
- Skadeförebyggande
- Ökad styrka
- Stabilitet
- Minskad risk för smärta i nedre rygg

Bollbalans
Lägg bollen under magen och höfterna och håll balansen med händerna i golvet. Låt kroppen vara rak med benen ovanför golvet i upprätt position. Håll kvar i samma ställning i 20-30 sekunder och vila sedan ut för att upprepa övningen.



Bryggan
Ligg på en mjuk matta med händerna längs sidan, ryggen vilandes på golvet och knäna böjda. Låt sedan överkroppen gå upp i rät position med knäna. Återgå sedan till utgångspositionen och upprepa övningen
Plankan
Börja med att ligga på en mjuk matta med dina underarmar pekandes framåt och fötterna ihop. Lyft sedan upp kroppen med hjälp av dina underarmar och tår så du håller en så rak position som möjligt.
Rumplyft
Ligg på en mjuk matta med nacke, huvud och axlar och låt rumpan vila på golvet med knäna upprätt. Pressa sedan upp med hälarna så du kommer i 90 graders vinkel med knäna och kroppen är helt rak som på bilden. Gå sedan tillbaka till utgångspositionen och upprepa övningen.

2009-03-08 @ 15:08:38 Permalink Hälsa Kommentarer (0) Trackbacks ()


Träning för baken

Att ta sig i kragen och gå till gymet är en svår sak. Man kan lätt hitta på egna ursäkter för att inte gå dit. Viktigt är att hitta en annan form av träning där hemma. Då slipper du lägga ner tid på att ta dig till en träningslokal. Dessa övningar kan du lätt göra hemma vid TV:n. Det enda som behövs är en halvtimme och lite plats.
Nedan har jag satt ihop fyra olika övningar som man kan göra hemma.




1. Knäböj
En av de effektivaste ben och framförallt rumpövningarna är knäböj (squat). Övningen kan utföras på en mängd olika sätt men vanligast är "traditionell" knäböj (squat).

Knäböj kan utföras med eller utan belastning. Du kan börja utan belastning för att få in teknik och sedan övergå med belastning efterhand. Tänk på att övningen knäböj kräver mycket koncentration och fokus.

Utförande knäböj
Se till att du har fötterna axelbrett och huvudet riktat uppåt. Böj dig neråt så att knäna kommer i 90 graders vinkel, eller att övre ben är parallellt med golvet. Se till att du har ryggen svankad och magen spänd så du får en stabilitet i kroppen. För bästa effekt går du ner så att du nästan sitter på huk.

2. Utfall
Utfall kan precis som knäböj utföras med eller utan vikt. Du kan använda hantlar och viktskivor även om skivstång är att föredra. Utför du övningen hemma kan du fylla en ryggsäck med tunga böcker.

Se till att du har gått om plats framför dig, om du inte har tillgång till stora utrymmen. Ta ett steg framåt med höger ben och låter benet sjunka ned så du är i samma position som på bilden. Ta dig upp från positionen och pressa dig tillbaka till utgångsläget. Upprepa övningen med vänster ben och återgå sedan till det högra igen.3. Sidolyft
Ligg ner på golvet, på någon form av mjukt underlag. Håll bägge benen parallellt med golvet under startposition. Benen ska inte vidröra varandra utan du ska ha en ständig spänning. Lyft sedan det ena benet uppåt tills det är i 45 grader. Återgå sedan till utgångspositionen och upprepa övningen.
4. Bakåtspark
I utgångspositionen står du på knä och armbågar på ett mjukt underlag. Lyft sedan det ena benet och sparka uppåt mot taket. Återgå till utgångsläget och upprepa övningen.

2009-03-08 @ 15:00:31 Permalink Hälsa Kommentarer (0) Trackbacks ()


Grönt te

Min lille skatt Alexander har börjat fatta tycke om grönt te, vilket är väldigt smart!

Några resultat av studier för Grönt te visar att det bör drickas tillsammans med viktminskning. Nu dricker varken jag eller Alexander grönt te på grund av att gå ner i vikt. Men det kan vara bra att lägga på minnet när man är i affären och ska välja bland alla dessa sorter som finns idag.

Fler fördelar med Grönt te är att det innehåller något som kallas epigallocatechin (EGCG) som är en stark antioxidant. EGCG har många positiva egenskaper gentemot kroppens celler och kan enligt studier döda cancerceller utan att skada de friska cellerna runtom.

Det räcker inte med att dricka en kopp Grönt te om dagen för att uppnå en förbättrad fettförbränning. 5 koppar bör man dricka om dagen för att få en extra förbränning på 70 kcal. Det är väl kanske inte speciellt mycket. Men i längden blir det uppmot 3,2 kg.

Tillsist så bör man dricka Grönt te på grund av det aptit hämnande effekter som tét har.
Med en frukt blir Grönt te ett utmärkt mellanmål.




// S A J S A
2009-03-08 @ 14:41:41 Permalink Hälsa Kommentarer (1) Trackbacks ()


Hur viktig är frukosten för hälsan?

Oerhört många människor har svårt att få ner någon mat under de första morgontimmarna, och väntar fram tills lunch innan dagens första måltid. Stressiga morgnar eller olust till att äta under de tidiga timmarna kan emellertid bestraffa sig i längden. Att vänta långt in på dagen innan man ger kroppen någon föda försämrar inte bara dina arbetsprestationer och koncentrationsförmåga utan kan också leda till mer småätande under dagen.

Studie efter studie visar fördelarna med att äta en rejäl frukost under morgonen, men ändå är det många som hoppar över den. Gå upp en kvart tidigare, ät frukosten och må bättre såväl som du kommer att prestera bättre i din träning.


Mindre risk för övervikt och diabetes

Genom att äta frukost hjälper man till att stabilisera blodsockernivåerna som kontrollerar aptiten. Du blir också mindre hungrig under dagen om du äter frukost vilket kan leda till mindre småätande och reducerad risk för övervikt.

Studier har också visat att en bra frukost kan minska risken för diabetes, de som äter frukost har lägre blodsockernivåer vilket annars ökar risken för utveckling av diabetes.

Frukostens huvudsakliga hälsofördelar
- Mindre risk för övervikt
- Mindre småätande under dagen
- Bättre koncentrationsförmåga
- Stabiliserar blodsockernivåerna (mindre risk för diabetes)


Frukost och träning

Ingen ska strunta i sin frukost men extra viktig är din frukost när du tränar. Frukosten bör bestå av cirka 30 % av dagens matintag. Se till att du har mycket protein och kolhydrater i din frukost och komplettera gärna med någon frukt.

Kan du inte få ner något på morgonen så får du lära dig, börja med en mindre frukost och du kommer snart att se att du kan få ner mer mat. Försök att alltid äta frukost.


Lättlagad frukostklassikern

Havregrynsgröt - Välj havregryn, fiberhavregryn eller rågflingor
Bröd - Välj något av alla fullkornsbröd som finns tillgängliga
Pålägg - Välj något proteinrikt som skinka eller ost
Frukt



// S A J S A
2009-03-08 @ 14:18:20 Permalink Hälsa Kommentarer (0) Trackbacks ()


topp 20 Fitnesstrender 2009

För fjärde året i rad har American College of Sports Medicine genomfört en undersökning för att förutspå fitnesstrenderna under 2009. Enkäten besvarades av mer än 1500 ACSM-certifierade hälso- och träningsspecialister jorden runt. Av 35 potentiella fitnesstrender har man tagit ut topp 20.

1. Utbildade och erfarna hälso- och träningsexperter

Det blir allt vanligare med utbildade hälso- och träningsexperter. Certifierad personal kommer bli mer vanlig och viktigare än tidigare.

2. Barn och fetma

Barn blir allt fetare. Speciellt anpassade träningsprogram för barn för att vända trenden.

3. Personlig träning

Personliga tränare blir allt vanligare och mer tillgängliga än tidigare. Fler kommer använda sig av en personlig tränare för att nå sina mål.

4. Styrketräning

Styrketräning blir mer och mer accepterat som en bra träningsform för alla människor.

5. Core-träning

Mer fokus på core-träning, att stärka bålmuskulaturen.

6. Speciella träningsprogram för äldre

Mer specialanpassade träningsprogram för folk som börjar bli gamla.

7. Pilates

Pilates fokuserar mycket på core-träning men samtidigt att stärka hela kroppen. En stor fördel är att många övningar kan utföras utan något redskap.

8. Stabilitetsboll /Pilatesboll

Vi kommer se mer inslag av pilatesbollar i varierande storlek med träning fokuserad på balans, styrka och stabilitet.

9. Sport-specifik träning

Fler och fler sportutövare inser hur viktigt det är med inslag av styrketräning för att förbättra resultat.

10. Balansträning

Flera träningsformer innehåller träning för balans, bland annat yoga, BOSU och pilatesbollar.

11. Vardaglig/funktionell träning
Vardagsmotion som att gå istället för att åka buss, bära hem matvaror m.m.

12. Hälsoprogram på jobbet

Mer hälsa och träning på jobbet för att minska sjukskrivningar och sjukfrånvaro.

13. Hälsocoaching

Coaching i syfte att ändra beteende för ökat välbefinnande.

14. Arbetsgivare uppmuntrar till träning

Fler arbetsgivare inser fördelarna med friska anställda.

15. Mäta framsteg

Man mäter sina framsteg mot de mål man satt upp.

16. Spinning

Spinning har ett starkt fotfäste hos världens motionärer

17. Läkare hänvisar patienter till hälsocenter

Läkare hänvisar sina patienter till hälso- och fitnesscenter, enligt ACSM-undersökning.

18. Träning och viktminskning

Det handlar om att fler lägger in träning i deras viktminskningsprogram. Fler inser hur viktigt det är att man kombinerar träning och kost för att gå ner i vikt.

19. Personlig träning i grupp

Denna trend säger att den personliga tränaren tränar mindre grupper.

20. Nå nya marknader

Att identifiera nya marknader inom hälsoindustrin. Det finns mängder med människor som inte tränar som man vill försöka nå med nya träningskoncept

2009-03-08 @ 14:08:00 Permalink Hälsa Kommentarer (0) Trackbacks ()


Wissman, satte världsårsbästa i FINALEN!!!!

Då sprang Johan Wissman hem guldmedaljen till Sverige och det genom att ha utklassat sina konkurrenter med dryga sekunden.
Ett välförtjänt guld, och det första inomhus för Johan. Grattis får man säga!!

Jag satt även hemma och såg hur han tog sig till finalen, mäktigt och killen är verkligen på topp!!

2009-03-07 @ 19:49:59 Permalink underhållande Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fredagkväll

Igår var en mysig dag. Var uppe tidigt i vanlig ordning och träna lite och pyssla med lite fix på datorn.
Pallen kom hem tidigt från jobbet och efter varsin hamburgare åkte vi iväg till Ge-kås :)

Blev en stund och lite köpt. Mest var det lite småsaker till hemmet. Lite fynd kom man allt åt ;) Blev lite popcorn och andra söta och bra saker.

Kvällsmaten blev lite omväxlad. Schnitzel och tsatziki med klyft och delikatesspotatis.
Kanske inte så omväxlande ändå. Den där tsatzikin brukar väl finnas med bland helgens rätter va!? :P

Det blev i alla fall let´s dance på kvällen. och givetvis var det hemma hos Bengan och Lena : )
Mys och vi bjöds på fruktsallad vilket var väldigt gott.



2009-03-07 @ 17:58:31 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ihopaplock

Kommit på att jag har en hel del bilder som jag verkligen vill dela med mig av :) Ska stämma av med Fia ifall det är ok att lägga upp en och en annan bild på den lille sötheten :) Annars är det bilder från stunder jag gärna vill minnas. Kan vara kul och skönt framför allt att kika på bilder istället för läsa en massa. En bild säger ju en hel del.. inte sant!?



Nu är min dator lite trög när det gäller uppladdning av bilder, men detta får duga :) <3
2009-03-07 @ 17:33:02 Permalink Bilder Kommentarer (0) Trackbacks ()


Gårdagen

Igår var jag hemma med Lena. Vi satt först vid datorn en stund för att visa henne hur man redigera bilder. Ett väldigt enkelt redigeringsprogram där ett tryck räcker. begripligt och välstrukturerat.

Därefter fika vi lite. Nu hade hon gjort såna kakor med lingon och daim. Tänk va smaken kan skilja. Min blev som en rätt hög mjuk kaka och hennes blev låg och lite knäckig. Väldigt goa båda sorterna. Men "hur" man gör och ugnens betydelse kan göra ett bakverk så himla olika.
Var inte speciellt hungrig denna dag så fick bli ett tunt smalt slags knäckebröd och en kakbit.

Efter fikat gick vi ut på en promenad. Denna gång var det en ny sväng. Det är rätt mysigt att gå runt i Överlida och i dess trakter. Jag vågar bara gå till campingen och runt om i samhället, finns så mycket skog och det är väl en grje jag är känd för "chicken när det gäller vilddjur".. Men det gick bra och en promenad på timmen fick duga.

Hemma plocka jag iordning lite. Skönt om det är fint därhemma. Man blir mer avslappnad.
Sen la jag mig i soffan som även blev min plats hela kvällen. Var så himla trött och mådde inte helt hundra. Var yr eftersom jag knappt ätit något och mådde i allmänhet inte alls bra.
Blev lite kvällsmat och en film "national trasure 2" senare, fast såg inte klart.


Idag mår jag däremot mycket bättre. är lite trött givetvis, gick upp efter sju någon gång.
IDag är det Ge-kås som gäller. Ska försöka vara irodning tills Palle kommer hem och förhoppningsvis ha ngt enkelt att äta tills han kommer hem. Det är bara öpptet till sex idag och jag hade velat kika i affärerna utanför också :)

ikväll blir det nog Let´s Dance :)

// S A J S A
2009-03-06 @ 09:13:14 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Graaf kräver mer pengar av Magnus Hedman

Jag har suttit på aftonbladet.se, och hitta en rätt knepig artikel.

"Magdalena Graaf är sjukskriven efter en hjärnblödning. Snart är hon pank.

Nu har hon beordrat en advokat att kartlägga exmaken Magnus Hedmans tillgångar, för att få ta del av hans förmögenhet."

Visst låter det orättvist. Hon är sjukskriven, men kan inte längre stanna hemma på grund av sin ekonomiska situation. Nu har hon gått vidare med detta.
Hennes tanke är att få undehåll så att det räcker och pensionsförsäkring för att hon bodde utomlands när Hedman spela fotboll "- jag kunde inte jobba då"

Detta låter i mina öron helt orimmligt. Nu när hennes pengar börjar ta slut, då är det dax att begära mer pengar. Varför gjorde de inte upp allt vid skillsmässan? Hon kan ju inte ha honom som en "back-up" när hennes egna pengar tar slut. Det är hans pengar och inte hennes. Han arbetar/har arbetat hårt och har själv tjänat pengarna och då borde det vara hans också.
Skillsmässan blev klar i februari i år, betyder inte det att allt borde vara löst då!?

Jag själv skulle ALDRIG ta något som inte var mitt. Hade jag och Alx gjort slut så hade jag tagit med mig mina saker, det jag köpt och det jag fått. Inte tagit hans saker som han lagt ut pengar på och som han fått. Det hade känts helt knasigt!!
Okej, vi är inte gifta och har barn tillsammans men hans pengar! okej om det var någon gammal byrå eller ngt bord de köpt tillsammans och Magnus kanske betalat men han pengar!

Finns mycket knasigt vid bodelningar. Själv så vart jag lite tagen över min pappas och hans föredetta frus bodelning. Hon tog för givet att inget var vårt, alltså vi barn. Allt skulle delas upp lika. Serviserna var ju katastrof. Hon dela upp allt i två. Varför kunde inte hon tagit ena och pappa gått den andra servisen!? haha.. ne ska inte gå in mer på den delningen. Men vad kan man med att ta vid en seperation egentligen!?

2009-03-06 @ 08:52:16 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vårens prylar

Det börjar tillhöra min vardag nu med att gå upp tidigt och kika på nyhetsmorgon. Det är rätt härligt att ligga i soffan och slappna av. Imorse gick jag till och med upp sex, gjorde iordning lite  fil med blåbär i och en ost/gurk macka till Pallen. Viktigt att han äter ordentligt nu för att orka med sina nya arbetsuppgifter. Och då är det min plikt som hans flickvän och bidra så mycket som jag kan. Mat är ju endå en väldigt viktig del i arbetslivet. Det kände man själv när man gick i skolan och inte åt tillräckligt. Man var ju helt färdig den sista lektionen.

I alla fall så var det en rätt okej nyhetsmorgon idag. Börja med en kock som gjorde kyckling och fortsatte med lite teknik. Idag var det vårens tillbehör till mobilen som stod på tur.
Jag måste erkänna att jag blev väldigt chockad över vad dem kommer på.
Nu finns det en klocka som är kopplad till mobilen via Bluetooth. Tanken är att man skall kunna kolla på klockan vem som ringer, skickar sms eller andra pop-up fönster. Dem förklara att det kunde vara bra vid joggingturer eller på möte.

En annan ny uppfinning är den klassiska telefonluren. Man kopplar inte den i mobilen och det ser ut som en telefonlur. Lite "brat" tycker jag då.
Den bästa prylen var nog ändå MP3, men bluetooth. Man kan med ett mini headset svara med ett tryck och sen prata och höra i MP3 headsetet. Lite ballt va!?

mobilväskor och strumpor hör till modet nu för tiden.När man köper "Pradas" design mobil får man en snygg telefonväska på köpet. Beror säkert på att märket Prada är mest kända för sina väskor.

En solcellsladdare finns tillgänglig på marknaden. Tanken är att man kan plocka upp den och ladda när man är ute. Sitter på en servering, i bilen eller på bussen...

Tillsist fanns det ett litet blingkit, små blinkande eller lysande prickar man kunde sätta på mobilen för att den skulle bli lite "blingbling".

Sen finns det lite nya tips om mobiltelefoner. En telefon med filminspelning med HD-upplösning. Frågan är hur bra mobilen är i övrigt. Men för den som har pengarna så kommer den att finnas ute till sommaren och ligga på runt 7,5 tusen kronor.

För mer info kan ni besöka nyhetsmorgon på adressen: http://www.tv4.se/1.878768/2009/03/04/karins_och_gustavs_tekniktips_5_3

2009-03-05 @ 18:47:02 Permalink Mina tips Kommentarer (0) Trackbacks ()


Min dag

Då börjar onsdagen gå mot sitt slut.

Dagen har varit lång med mycket stopp. Gick upp vid halv åtta och fixa ordning mig. Därefter gick jag ner till Arbetsförmedlingen för ett litet möte.
Efter Af var det dax att ta sig till korsvägen för att hoppa på buss 330 mot kinna. Under resans gång funderade jag på vilken mat som skulle lagas. Men det kändes lite jobbigt eftersom jag inte hade en endaste aning om vad som fanns därhemma i matväg. Tanken var att hoppa av och springa upp till Hemköp, men tanken slog mig att jag lika gärna kunde hoppa av och springa in på MM (kvantum) istället.

Köpte lite kyckling, kebabsplitt och andra små delikatesser. Skulle bli en kyckling med valnöt, chilicashew och solröstäcke och delikatesspotatis som jag dela på mitten och grilla i ugnen. Därtill gjorde jag en grönpepparsås med en skvätt citron.
Var faktist väldigt gott :)

Jag och Palle möblera lite här hemma. Tanken var att han skulle kunna titta på TV och sitta vid datorn samtidigt. Så vi bytte plats på soffan och TV:n. Blev lite mysigare faktist!

Nu är det brått. ska klyfta upp lite frukt, därav granatäpple och glass och kolla på national trasure med Pallen <3
mysigt och vara med honom igen :) <3

Imorgon är det Lena som gäller. Ska hjälpa henne med lite bildredigering. Jag hoppas att det blir en promenad med, men det återstår att se :)

// S A J S A
2009-03-04 @ 20:39:20 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


16 månader

Ja då börjar denna dag gå mot sitt slut. Ville bara nämna lite kort att jag och Alx varit tillsammans i 16 månader idag :) <3

Det är otroligt vad tiden går fort men jag har älskat varje minut med honom. Allt känns väldigt bra och jag tycker väldigt mycket om honom.
Vet inte vad jag ska skrivia mer.. Egentligen har jag en massa saker att skriva om honom, men vissa saker vill jag ha för mig själv och är det någon som ska höra det så är det bara Alexander!! <3



Världens bästa älskling, jag älskar dig! <3
2009-03-03 @ 23:06:35 Permalink Min dag Kommentarer (1) Trackbacks ()


Finns spöken?

Spöken hör väl till alla barns fantasier, inte sant!? Pojken här plocka fram sin mobil och filmade då han hörde någon gå runt och vissla i huset.
Visslande tycks ha kommit från en skugga som vi mycket rikitgt kan se på filmen.
Antingen är detta ett trix för pojken att kanske tjäna pengar eller så är det som Parapsykologen säger. Att barn är med påtagliga för sånt än vad vuxna är.

Jag hade bokstavligt talat pinkat ner mig ifall det hänt mig. Jag vet inte riktigt om jag kan tro på vad jag ser. Det verkar ju lite extremt med en skugga.
Det finns ju människor som "känner" att det är någon i nära, precis som i TV programet "de osynliga" som går på tv6.
Det kan jag köpa, men jag vet inte om detta är övertygande nog för att jag ska tro på spöken.

Men man börjar ju helt klart att fundera.


http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/spokextra/article4542260.ab

Där är länken på filmen. kika in och skaffa er en egen uppfattning.

2009-03-03 @ 22:59:47 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


my day!

Idag vakna jag av mitt alarm på mobilen. Hade ställt klockan för att sätta på nyhetsmorgon, men jag hade somnat ifrån TV:n igår så den var på när jag vakna. Drog mig en stund innan ett sms mottogs från min älskling :) <3
Vad är bättre än att vakna upp med ett sms från sin käraste!? - INGET, eller faktist om jag vaknar upp brevid honom. Annars finns det inget!!

Har inte gjort överdrivet mycket idag. Fick en idé om att redigera recept på photoshop för att de skulle bli lite roligare. Så satt ett bra tag med det.
Laga mat tidigt idag. Maten i skolan hade tydligen inte vart någon höjdare så lillebror och hans kompis var hungriga.

Därefter körde jag lite bil. Det gick väldigt bra denna dag måste jag erkänna. "Helvettesbacken" upp till mig öva jag dragläge i t.o.m och som Christina sa "du rullar inte tillbaka något alls" jättehärligt! Sen nästan längst upp fick ja det på prov. Var kö till garaget så jag stod där lite halvlutandes i backen och fick verkligen känna på det.

Gjorde lite smoothies när jag kom hem. Var inne i affären med Christina och köpte med lite bär och en yoghurt. Hittade de nya plopp och center chokladbitarna. Kunde inte hålla mig ifrån så jag köpte för att provsmaka.

Ploppen med saltlakrits var supergod. Det smaka verkligen saltlakrits. Den var lite kletig som plogg brukar vara. Alltså den krämen som är innuti.

Centern med mint var väl sådär god. För min del var chokladen alldeles för mörk. Jag tycker mer om ljus choklad. Men för er chokladälskare så kan jag nog rekomendera den :)





Smoothie
Hallon/blåbär 250 gram
1 banan
3 dl naturell lätt youghurt
2 dl äpplejuice
Ganering: linfrön & kiwi








//S A J S A


2009-03-03 @ 22:03:37 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


finner inga ord..

F I N N E R    I N G A    O R D.....

2009-03-02 @ 15:31:01 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Robin Bengtsson - nästa stora stjärna?

Läste i Metro idag om Robin Bengtsson. Katrin Zytomierska startar en ny sajt med Robin.
Det var väldigt överraskande. Han har ju som vi alla vet inte fått ett skivkontrakt ännu. Det är egentligen inte så många som fått det. Kevin, Johan Palm och Alexander.. vad jag vet!?

Men nu ska i alla fall Karin fösöka hjälpa honom att bli en rockstjärna. Och i intervjun säger hon att det "klicka" mellan henne och Robin redan i programmet
- "Han är väldigt söt och charmig" var en annan mening däri.

Sajten är uppdelad i tre delar. Dels kommer de varje vecka att tävla ut ett antal sponsrade goodiebags, dels kommer de själva att synas.
- Jag kommer att ha en massa roliga grejer för mig, både rörligt och text. Han kommer både att blogga, videoblogga och sjunga. Vi får följa med honom när han giggar på turnéer. Och så kommer vi så klart att göra roliga saker tillsammans, mer än så kan jag inte säga just nu, säger Katrin Zytomierska.

Detta ser jag fram emot och om ni är nyfikna på sajten så släpps den om en vecka www.katrinsgoddiebag.se

2009-03-02 @ 10:50:18 Permalink underhållande Kommentarer (0) Trackbacks ()


Helgens topp 10

1. Restaurangmys med Pallen- Denna kväll på Thai Silk i Borås

2. monopolkväll hos Kaspars - En omväxlande kväll. Väldigt trevlig :)

3. Fruktbricka - Frukt är min passion ;)

4. Melodifestivalmys hos Bengan och Lena

5. Kebab!!

6. Beckmys

7. Promenad i Överlida - Var ute en timme i Överlida med Pallen. Var nere på isen och gick lite. Är riktigt skridskosugen måste jag erkänna!

8. Alx - Duktig och go pojkvän!! Han gör mig väldigt stolt!!

9. Smoothie - Gjorde som ni kan läsa smoothie till frukost i helgen. Det var kalasgott!! Nu ser jag verkligen fram emot nya härliga smaker

10. shopping i Borås
2009-03-02 @ 10:27:34 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Söndag 1/3-09

Då har söndagen passerat förbi i en hejdundrande fart. Dagen blev väldigt lugn och härlig. Våra klassiska favoriter fanns där och Då snackar vi kebab och Beck !!

Vi åkte till Svenljunga rätt tidigt denna söndag för att inhandla maten för dagen. Samtalet om beställningen blev lite pinsamt. Jag sa vad jag skulle ha och han svara med "jajjemen" innan jag hann till punkt. Värre blev det när vi kom in till pizzerian.. Det var vi plus en annan som beställt. Och pizzabagarn sa : " jag vet vad ni ska ha, sa han och tittade på oss..Men vad hade du beställt? fråga han den andra.. "
Haha jag och Alx tittade på varandra och flina. Lite pisamt är det men han är väl överlycklig över såna trofasta stammisar som jag och Alx är ;) haha!!
kanske ska säga vad jag heter nästa gång jag är inne och komma överrens om att jag bara säger "Hej det är Susanne och jag ska ha det vanliga"  när jag ringer ^^ !?



Maten smakade som vanligt underbart och efter den åkte vi över till Bengan och Lena.
Daniel var där också och grabbarna skulle delta i en pokertunering. Så dem stängde in sig i datarummet medans jag och Lena var där uppe och först bläddra i lite tidningar och böcker, läste lite horoskop och sen fixa lite kvällsfika.
Horoskopet var läskigt... Hela min personlighet stämde in på vad det stod. Dock inte utseendet. Ska leta lite här på datan och se ifall jag kan få fram något. Så kan ni som känner mig väl, själv se att det var läskigt likt!
Vi kika på Alx med och det stämde in bra där med.
- små stenbockar var väldigt familjekära och spendera hellre tid med familjen än med vänner. Och min Palle var som Lena berätta, väldigt mammig och pappig. Palleplutt skulle ju hänga med överallt ;)

Grabbarnas pokertunering blev tyvärr inte så långvarigt. Det verka börja helt okej eftersom Pallen trippa upp till oss glad som aldrig förr..
Beck var helt okej. Jag hade sett denna en gång innan också, så jag visste ju vem som låg bakom vad.

Fick även bestämt att jag ska hem till Lena på torsdag och hjälpa henne med lite bildredigeringsprogram och annat så det blir Överlida redan på onsdag eftermiddag :D <3

Kvällen blev inte så mycket mer än detta, men det räckte gott och väl :)

// S A J S A
2009-03-02 @ 10:19:17 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Smoothie

Då har jag gjorde dem allra första smoothiesen. Det fick bli med blåbär och banan.
Detta recept togs ur kategorin "Hälsobomb"

Till två glas behövs:
 
1 banan
175g frysta blåbär
1 1/4 dl äpplejuice
1 1/4 dl naturell yoghurt
rostade, saltade solrosfrön

Gör såhär

mät upp äpplejuicen och yoghurten och mixa ihop jämn. Mosa bananen och häll ner i smoothien tillsammans med blåbären. Mixa tills allt är mosat och smoothien är lite fluffig.
Garnera med solrosfrön.

Då ser den ut såhär



Källa: Susanne





//  S A J S A
2009-03-01 @ 12:34:51 Permalink Hälsa Kommentarer (0) Trackbacks ()


Shopping + Thai silk + frukt + melodifestivalen = kanondag

Idag var schemat helt fullproppat med saker. Gick upp strax innan tio och gjorde iordning mig plus lite frukost.
Strax efter elva var jag och Alx på väg till Borås för lite shopping och mys på Thai silk restaurang.

Idag var jag laddad och såg fram emot hela dagen.

Vi började på Knalleland och Alx fick köpte en bok med Smoothie recept och en tröja. Jag hade inte turen med mig denna dag var gällde shopping.
Men pengarna rassla iväg lite vid restaurangbesöket vilket var välinvesterade pengar.
Jag älskar att komma iväg och mysa och ha det gott med min underbara pojkvän.
På hemvägen skulle det bli ett stopp på ICA MAXI där vi också stötte på David, Fia och Måns. Jag visste ju om att dem skulle dit och det var kul att vi stötte ihop.

I korgen fanns mest frukt när vi gick till kassan. Lite glass och chips fanns däri också.

På hemvägen bläddra jag lite i Alx nya bok och blev sugen på att mixa ihop smoothie. Så det blev ännu ett stopp i Svenljungas mataffär där jag hoppa in och fyllde en hel korg till med frukt, juice och yoghurt.

Hemma blev det lite plock och sen fixa jag en bricka med lite frukter till kvällsmyset. Jag har fått för mig att vi lever lite "osunt" så ett helt lass med frukt skulle komma oss på bättre spår. Dock vet jag innerst inne att jag inte äter massa skit. Men heller inte rätt. Jag äter nog för lite och för sällan för mitt eget bästa. Frukost på morgonen och sen middag. Brukar inte bli mycket mer än så. Kaffe och någon frukt möjligtvis, och det räcker inte. Min tallrik brukar ju mestadels bestå av grönsaker och sallad eftersom jag älskar det.

Frukten plus glass togs med till Bengan och Lena där även Daniel var på besök. Och det var tur, för det blev mycket mer frukt på brickan än vad jag först trodde.
Melodifestivalen var den bästa av dem alla. Var faktist 5 stycken av 8 som man kunde tänka sig att skicka iväg.
Min personliga favorit var Star pilots med låten Higher. Marlena Ernman var nog kvällens skräll. Har stått i tidningar att Sarah Dawn Finer kommer ta hem alltihop, att Agnes låt är skit bra och att Anna & Maria är revanch sugna. Men inget om Marlena och låten La Voix. Blir spännande nu trots allt. och efter denna kväll var det Agnes och Marlena som tog de 2 sista platserna i Globen. Star pilots och Sarah Dawn Finer fick dem två kvalplatserna och kommer att tävla  mot Amy Dimond resp Scotts.

Kvällen var mysig och Jag och Palle åkte hem. Han satt vid datorn en stund och jag fixade med lite papper och pärmar. Sen la vi oss och kollade på någon oseriös serie.


( Tryck på det små bilderna ifall ni vill se dem lite större )



Exotisk fruktbricka






// S A J S A
2009-03-01 @ 12:23:19 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Monopolkväll

Fredagen såg helt annorlunda ut denna fredag mot vad den gjort de senaste fredagarna. Den självklara grejen med Let´s dance hos Bengan och Lena gällde inte denna kväll. Vi hade blivit bjudna hem till Kaspars "Letten" för lite monopolspel.
Jag såg väldigt positivt till detta. Var ju ett bra tag sen jag träffade Alx kompisar (de gänget) och framförallt var det nog ett tagsen Alx träffa sina kompisar.
Monopol är dock inte ett av mina favoritspel, men tanken med sällskapsspel och lite trevligt sällskap denna kväll fick mig att åter ge monopol en chans.
Runt sex skulle alla vara på plats vilket jag och Alx i alla fall var. De andra kom lite senare.. Skulle fixa lite pizza o frukt så det blev lite fördröjt.
Insattsen var 50kr/pers och vi var 6 stycken.
Allt började rätt okej för min del. Hade tur och fick köpt mycket gator. Dock hade jag en av varje ett bra tag innan jag köpte upp en hel gata.
Alx var först med bygget och det verka haft en stor betydelse eftersom han blev kvällens vinnare.
Jag kom tvåa, eller vi gav upp. Alx hade mycket mer pengar än vad jag hade och vi hade spelat i nästan 6 timmar. Så han fick äran som segrare och en andra plats dög utmärkt för mig.

Detta var trevligt så vi får hoppas på fler gånger. Kanske något annat spel eller en annan aktivitet :)

2009-03-01 @ 11:51:11 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0