Hemma mys istället...

Det blev pingis istället för gymet idag. Det är nog så jobbigt det med. Vi var 5 stycken, Jag, Alx, Mackan, Sara och Mikael. Rätt kul o dra ihop ett litet gäng för en aktivitet likt denna några timmar lite då och då. Tanken var den, som jag skrev tidigare att vi skulle ut senare ikväll.
Vi disskuterade även olika förslag vid pingisen. Hade bowling, Harrys, bio och lite andra förslag uppe, men dock sket sig det mesta på grund av att vi inte kan ta oss någon vart. Givetvis kan vi det, men ingen vill köra. Det hade ju vart gott med något glas, det var vi alla överrens om.
Så nu blir det en hemma kväll med Pallen istället. Men jag älskar min lille pojk så jag har absolut inget att gnälla över. Men det hade ju i och för sig vart kul att komma ut lite.

Ett förslag är att Mackan kommer hit lite senare, att jag och Palle sitter här hemma och kollar på film eller att vi åker hem till Bengan och Lena och kollar på TV.
Daniel, Alx bror ä där ikväll också!!

Har vi hunnit med att äta mat idag med.  Flygande Jacob serverades idag. Mycket gott var det och jag antar att Alx hade den uppfattningen han med eftersom han åt bra av maten idag.

Nu ligger han och vilar här och vill att jag ska krypa ner, så det är väl bäst att göra det :)

// S A J S A

2009-01-31 @ 17:04:33 Permalink Min dag Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ingen vet.. som vanligt... !!

Då var det lördag. Tanken var att träna för min del, pingis för herranas del och därefter en utgång på kvällen. Träningen verkar gå av stapel runt ett-tiden.
Men utgången däremot.. Ingen ordning på någonting här.. Väldigt tråkigt.
Hade pekat ut ett vad jag tror, utsökt vin för kvällen.. men nu verkar jag inte ens få chansen att öppna den.


Dålig kommunikation kanske är fel att uttrycka det som. Men dessvärre planerar människor åt två olika håll.

Nu får vi alltså se vad som händer ikväll. Blir väl att vara hemma och kanske, kanske, kanske se om vi eventuellt går upp till Kullaberg. Men för min del verkar det inte speciellt roligt det heller. "åldersgräns 92" - det säger väl allt!!?

Nu är det massa frågetecken som behöver besvaras..

-mat?
-händer ikväll?
......

Det lsöer sig säkert men det är ju alltid skönt att slippa oroa sig över sånt. Vi hade ju en plan inför helgen innan och det känns väl tråkigt den den spricker så mycket att det är omöjligt att pussla ihop den igen eller att energin försvunnit p.g.a lite irritationer..

Det blir nog bra tillslut får vi hoppas. Antar att det är dax att se över dagens mat, och det fattas något. Affären här ute på landet stänger ju klockan ett^^

// S A J S A
2009-01-31 @ 11:10:37 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fredag - Överlida - TV-kväll

Då har det gått ännu en fredag i mitt liv. Denna, som ni alla vet innebar en kurs för min del. Den gick utmärkt bra och finns där en stark efterfrågan på detta abonemang hos Telenor så kan jag nog kunna gå rätt långt. Men det återstår att se.
Vi fick träffa en säljcoach för Telenor/Tele2 som gick igenom lite tips och saker vi sannorlikt kommer att stöta på förr eller senare. Givetvis fick vi en välskapt genomgång av själva abonemanget som vi kommer att sälja.
Som jag tidigare nämt så kostar det 419kr/månaden för abonemanget. Det är ett fast pris vilket innebär att man kan ringa, skicka sms, videosamtal och ja.. allt utan att betala en extra krona för det.

Kursen gick fortare än väntat och det gav mig möjlighet att åka till Kinna redan vid 14.00 tiden istället.
Och givetvis tog jag chansen för att få träffa Alx tidigare.

Han mötte upp mig i Kinna vid halv fyra, gick till systemet för att köpa ingredienser till fest. Därefter skulle han sola då jag passade på att ringa pappa.

18.30 var vi på plats hos Bengan och Lena i vanlig ordning på fredagar. Bengan möter mig med en bamse kram och flinar som bara han kan (A)

Maten var utsökt. Det blev kyckling med paprika och porterin, ris och sallad där till.

Och vet ni vad!? jag åt  årets första semla denna kväll. Lena hade gjort själv, och det var kanongott. Som vanligt måste jag skyffla bort den mesta grädden eftersom laktos intollerans är ett problem för min del.



Let´s Dance var bra som vanlig. Morgan är min favorit, killen e ju grym! gubbifarbrorn har ju gung i bena och det ser så naturligt ut för honom vilket gör det oerhört proffsigt.

Fredagen avslutades med en reprisinspelning av "Made in Sweden". Bra program, dock blir man irriterad över Kims extremt otacksamma stil. Killen verkar ju för allt i världen inte förstå vad han går miste om..

2009-01-31 @ 10:49:37 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kunskap och Nöjesdag

Nu är jag nästan klar med allt!
ska fixa mina naglar lite och sen ta på mig kläder : )
Strax är det dax att ge sig av till Göteborgs city för kursen. Ska bli intressant : )

Morgonen har varit stressig då jag fick för mig att jag skulle åka klockan elva, men jag ska ju vara på plats klockan elva.. skillnad! Men nu har ja stressat mig fram och komme väl stå färdig om 20 minuter kanske.

Emelie o Cazper kommer nog till pappa idag, och då vill det till att jag lägger undan alla mina saker så att inget bli förstört...vem vet vad en 3,5 åring kan göra...

Ikväll är det Let´s dance :D
2009-01-30 @ 10:11:51 Permalink Min dag Kommentarer (1) Trackbacks ()


Kurs imorgon då

Nu har jag laddat batterierna. Imorgon blir det kurs. En säljkurs på 3 timmar väntar mig med start klockan 11.00

Därefter åker jag direkt till Överlida och Alx. Eller till kinna i alla fall. Ska bli riktigt mys att träffa Alx igen.
I helgen blir det utgång i Borås, ska bli skoj. Var ett jävla tagsen jag var ute nu. Är riktigt sugen på det nu : D

Nu är Bullarna i frysen och allt är frid och fröjd. Pappa pillar med sin nya dator och jag sitter här och svär åt min.. Jävla skrälle, hänger upp sig hela tiden och jobbar sig.

Jag och pappa träna lite innan. Hahah jag skulle ligga ner och hålla i hans ben som stod vid mitt huvud. Sen skulle han slänga ner mina ben och jag fånga upp dem så att de inte skulle nudda golvet. Bara det att pappa tog i för kung och fosterland. Han höll på att hänga med ner i golvet..^^ Han bättra sig ett tag och det blev några släng.

Rätt mysigt och sitta i köket med var sin dator. Jag har hjälpt han väldigt mycket ikväll med VLC, bitlord och andra program han ville ha. Att det ska till en qvinna ii denna lägenhet för att saker skall fungera ;D

Antar att det bli Bengan och Lena imorgon med vilket jag inte har något emot över huvud taget :D


Nej nu är det dax för det sista fixat inför morgondagen. Ni får sova så gott allihop så hörs vi av


// S A J S A

2009-01-29 @ 22:34:48 Permalink Min dag Kommentarer (1) Trackbacks ()


Sajsas Bullar, Recept

Nu har jag bakat bullar. Har ett lite mer annorlunda recept än det "vanliga" För det första har jag sirap istället för socker för att få bullarna lite saftigare. Har även lite vetemjöl special för att få saftigare också. Sen kan man alltid ha 3 dl mjölk och 2 dl grädde. Men denna gången hade jag bara mjölk här hemma!


Recept ca 40 st

100g jäst
5 dl mjölk
1 dl sirap
1 1/2 tsk salt
1 msk kardemumma
150 gr mjukt smör
16 dl vetemjöl
1 1/2 dl vetemjöl special

fyllning
Smör
kanel
socker
florsocker
vaniljsocker

Jag brukar variera, ibland har jag vaniljsocker i och ibland har jag utan. Går bra att bara ha vaniljsocker för att få vaniljbullarna. Men nu har jag gjort 50/50 med vaniljen.

(ett tips är att använda en te sil för att fördela vaniljsocker, florsocker jämt)


Värm mjölken så att den är 37 grader. lös därefter upp jästen. Tillsätt resterande ingredienser. Arbeta degen i 10 minuter i en matbredare. Har man ingen så arbeta i ca 12 minuter.
Låt sedan degen jäsa så att den blir dubbel, ca 1 timme. Dela upp degen i 2 delar för stora bullar och 3 för lite mindre. Kavla ut och bred på fyllningen. Låt sedan jäsa ytterligare 30-40 minuter.
Pensla på ägg och strö på rikligt med pärlsocker, mandelflan och hackade nötter går bra det också.
In i ugnen 8-10 minuter.

2009-01-29 @ 19:46:14 Permalink Sajsa bakar/lagar mat Kommentarer (3) Trackbacks ()


Fläkt och fart, mycket kyla..

Nu är jag hemma igen efter mina små utflykter runt om i Göteborgs området.

Var först iväg till Mölndal där jag gick runt en bra stund för att leta upp konditoriet som jag skulle lämna in en arbetsansökan till. Var helt röd om fingrarna när jag åter hoppade på spårvagnen tillbaka mot Frölunda.

På torget stanna jag till och lämna in några ansökningar och begav mig därefter hem igen.
Ringde tandläkaren för att kontrollera att det var där jag stod och fick även en tid; Måndag 15.45, snabba ryck!
Får passa på och gå till tandläkaren mycket nu när jag har det gratis i 2 år till!!

Ringde även Restaurangen där jag arbetade tidigare, men inget svar som vanligt. Nu är det pappa som ringer dit och svarar de inte eller nekar så blir det jag och 2 "biffar" som går dit för att hämta hem min lön. Nu har det passerat 2 månadslöner plus mer så det är änna dax nu.
Kollade upp lite omkring allt.
Lagen säger att "personalliggaren" ska sparas i 3 års tid dvs. han kan inte ha slängt den för då har han brytit mot en lag och alltså finns det bevis på att jag arbetat där.
Lönen ska vara 103.60kr för timlön vilket jag antar att det blir för min del just nu. Skulle haft månadslön egentligen, men jobba jag 25 timmar 1 vecka så är det bara krångligt.
 Får ligga i och ringa när pappa är hemma sen också.

Nu ska jag kiak på lite recept på bullar/ bröd och sedan sätta igång med baket!



// S A J S A
2009-01-29 @ 14:48:40 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hopplös natt...

Natten var väldigt jobbig.... Jag la mig efter elva någon gång. Satte på musik för att bli lite tröttare och låg sen och tänkte en bra stund på allt mellan himmel och jord. Brukar bli att man tänker och att man sen nästan helt omedvetet somnar in och att tankarna förvandlas till en dröm. Men så var det inte i gårnatt.
Vände och vred på mig och försökte komma på något bra att tänka på. JAg börja med Alexander, men det gick väl mer åt fel håll än rätt.. För självklart tänker man på att man saknar honom.

Tillslut trot jag att jag somna, men inte helt.. har vaknat från och till under hela nattens gång, så det var verkligen skönt sen när mobilen ringde och väckte mig.

Min bror ska alldeles strax til skolan så vi satt här och åt frukost tillsammans. Nu ska jag sätta på mig den sista tjocktröjan och sedan bege mig ut på en promenad. Kan ju erkänna att suget inte är speciellt stort då det ser fruktansvärt kallt ut. Var minus igår också så antar att det är det även idag.

Får se om jag tar vägen förbi "Opal sun" och solar, hade kanske vart skönt om det är kallt ute, så blir man varm på vägen tillbaka. Det är ju trots allt tre stationer ifrån min.

Nej nu kallar tandborsten på mig, vi hörs om en stund!



//  S A J S A

2009-01-29 @ 09:37:43 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Imorgon då ska jag...

09.00 mobilen ringer ifall jag inte vaknat tidigare.
09.30 tar mig en prommenad, kanske sola...vi får se vad vädret tillåter
11.00 jag fixar ordning mig och åker ut till Mölndal för att lämna CV där
Och därefter blir det att lämna CV till andra lämpliga ställen.
14.00 beräknad hemkomst, då jag ska baka..Jästen håller på att springa ut tidsmässigt, så det får bli bullar eller något bröd.
16.00 Pappa kommer hem och därefter blir det matlagning.

På kvällen sen får jag se vad som händer. Ladda batterier inför kursen på fredag och packa och greja.
JA.. det ser väl ut som om jag ska slå ihjäl ännu en dag va !? ;)

Nu är det läggdax för fröken Svensson :)



Står "toffelvarning" på skylten man knappt ser.. ^^
rät ful dörr ändå! bara en massa lappar..




Spegel gör bilden lite skev ;) men det får duga ändå ^^ Detta var jag innan intervjun..kom på mig själv med att ha en tokrosa tröja på mig.. kanske inte så bra.. men det verkade gå hem ändå ;)
2009-01-28 @ 23:35:37 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sajsa

2009-01-28 @ 21:43:23 Permalink Bilder Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nytt jobb!!




Då har jag varit på anställningsintervju idag. Tog fem minuter o sen var jag anställd ..
Dessvärre är det inget jobb jag vill sattsa på. Det får bli tills jag hittar ett annat.

Vad gör man där då?

- jo, jag ska sälja ett erbjudande åt Telenor (mobiltelefoni).
Erbjudandet är både riktiat till privatpersoner och företag.
Åt företags vägnar så betalas 419 kr/mån och de ringer obegränsat och skickar obegränsat med sms. Dessutom är moms inkluderat. Jag förstår mig inte riktigt på sånt, men jag får höra med Bengan nu i helgen om jag inte får klartecken på kursen jag ska på klockan 11.00 på fredag.
Privatpersoner betalar samma pris a´ 419kr/mån och ringer och skickar obegränsat de med. Dessutom kan företag och privatpersoner betala 50 kr extra och få en mobil. Vet inte om det är 50 kr extra/mån eller bara 50kr. Det återstår att se.

Jag ser detta mest som en erfarenhet. Får ju en säljkurs helt gratis!! Har ju inget annat för mig ändå...

Så på fredag är det kurs i 3 timmar. Måndag 10.00 är det start. Sen kommer jag vara en så kallad "fältsäljare". Alltså kommer jag inte sitta på häcken på ett kontor, utan vara ute på vift och sälja. Jag kommer jobba väldigt självständigt och det är upp till mig själv att bestämma hur jag ska bära mig åt. Givetvis ingår lite vägledning för det på kursen.
Provision är det som jag nämnde i tidigare inlägg. Det var rätt okej, 300... något per sålt abonemang, skatt på det givetvis. Så säljer jag 3 i snitt om dagen blir det en lön på 18-20.000 :) Men det är hårt jobb.
Fördelen är väl att jag kan åka vart jag vill och sälja. JAg behöver inte möta upp någon chef eller säljcoach någon stans. Det gör att jag kan ta mig till Kinna, Varberg och Borås m.fl och försöka där.

Vi får helt enkelt så hur det går.


Har hittat ett annat jobb på arbetsförmedlingen nu. Det är på ett konditori. Arbetstid 05.00-13.30 vilket kan bli jobbigt. Men å andra sidan älskar jag att baka :) Så imorn blir det en tripp dit för att lämna CV och ett eprsonligt brev.




Nu har jag ätit mat precis. Pappa och jag lagade mat tillsammans idag. Trevligt!!
Fredde var igång o skulle plåta oss ;) det såg för övrigt ut såhär:




Sajsa och Pappsen lagar mat :)

Blev biffar med fetaost, bacon, potatis, kryddor... brunsås och Potatis :D
jättegott !!!
2009-01-28 @ 21:37:22 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Åh nej...

Nu har jag hittat det. Och det var en miss av mig att ska det jobbet. Det är rörlig lön- Attans om det är massa provisioner o skräp. Ska sälja abonemang^^ skitlätt nu ifall jag får det.. Nej detta känns inte bra. Får i alla fall ta mig dit ner o höra vad de pysslar med.
Kan väl se det som träning, anställningsintervjuer är ju alla olika varandra : )

Lovar att skriva hur det var direkt när  jag kommer hem!!


// S A J S A
2009-01-28 @ 14:27:28 Permalink Min dag Kommentarer (2) Trackbacks ()


skrattkul

 
kebabsvarvare
 
 


Det Bästa från Richard Palm
 
2009-01-28 @ 13:14:41 Permalink Bilder Kommentarer (0) Trackbacks ()


Inte nu igen....!!!!!

Nu har jag lyckats igen.  Jag är pinsam av mig. Söker jobb som en jävla dåre rent ut sagt, men det har inte bara sina fördelar.
Detta är tredje gången någon ringer och ber mig komma på anställningsintervju. JAg lägger på och vet inte vad företaget hette. Säljföretag är inte lätta namn, ofta förkortningar man glömmer av lika lätt som de kommer upp.
Jag vet gatan och nummret, men det kunde vart kul och åka dit och ha en liten aning om hur det fungerar där...
Ska ringa pappa och fråga vart det ligger. Drottninggatan är ju inget litet område precis. Men antar att det ligger runt omkring där jag arbetade hos Carana.
16.00 är tiden satt för intervju i alla fall, Idag då alltså! Skön o ha klarat av två anställningsintervjuer på samma vecka. Vem vet, det kanske blir ett till innan helgen kommer.

Nu får jag äta, gjorde ingen frukost innan, hann inte på grund av att han ringde och att jag suttit här som ett frågettecken och sökt. Sen blir det fixa mig och sen åker jag ner!

 // S A J S A
2009-01-28 @ 12:11:56 Permalink Min dag Kommentarer (2) Trackbacks ()


God morgon!

God morgon allihop!
Vakna upp denna morgon med en hel hop saker i huvudet som jag verkligen måste ta tag i. Redan nu kan jag stryka några, vilket käns oerhört skönt!
Fast å andra sidan så är det saker jag fått skjuta på, på grund av att telefontider osv inte gick min väg idag.

Hade verkligen sett fram emot en morgonpromenad denna morgon. Men när jag slog upp locken och insåg att vädret inte var så mycket att vara ute i så fick jag ändra mina planer något. Förhoppningsvis spricker det upp så att jag kan ta promenaden lite senare, eller så kör jag ut farsgubben när han är hemma. Det är nog mest han som behöver en promenad så det måste han ställa upp på. Annars får jag göra en "Palle"- valpögon!

Idag ska jag träna lite. Blir inte så invecklat.. lite sit-up och andra övningar här hemma. Man kan inte bete sig som en arbetslös bara för att man är en. Nej här ska vi ut och söka jobb, hålla fast vid träning och försöka göra sånt man tycker om. Dock kostar väldigt mycket pengar och det är en grej jag måste försöka hålla i nu innan jag får jobb. 
Måste betala räkningar idag med....usch!!
 
Jag är faktist väldigt duktig med att komma upp på morgonen, ligger inte längre än till tio max...så det kan inte beskylla mig för. 

Nu är det frukost som gäller. Är inte speciellt sugen på det. Dricker te just nu och maten får väl vänta tills jag svimmar av på grund av näringsbrist. Eller så äter jag nu och lägger en stor tanke på Alx farmor; 
"Man ska inte äta när man är hungrig, man ska äta för att inte bli hungrig" - väldigt klokt sagt, synd att man glömmer av sådana vettiga saker fort. 

Dagens TV - program då. Har ni haft koll på min blogg så vet ni att det är "made in Sweden" på TV:n denna kväll. Ni som inte sett det förr borde kanske ge det en chans. Väldigt intressant och väldigt sköna figurer. Det är med Anders Bagge, Laila Bagge och Andreas Carlsson, idol juryn : )

Nej nu får jag agera frukostvärdinna åt mig själv, kan ju inte sitta här o sitta hela morgonen!


2009-01-28 @ 11:55:01 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jordnötskakor

Jag kunde verkligen inte hålla mig längre. Nu blir det bakning denna kväll som många andra kvällar förra veckan.
Det är oerhört avslappnande för min egen del. Det är verkligen något jag tycker om att göra.
Men alla som känner mig vet att jag knappt äter bakverken jag skapar.

Men som sagt, idag är det jordnötskakor som står i kö. Denna familjen har alltid varit galna i nötter. Jag och min bror brukade alltid ha jordnötssmör och jordgubbssylt på smörgåsen. Läskigt söt men fasligt gott.

Receptet kommer som alltid på plats här. Man får vara generös och dela med sig av det goda

J O R D N Ö T S K A K O R


 

Ingredienser

200 g smör
2 dl socker
2 dl havregryn
2 dl hackade jordnötter
1 tsk bakpulver
3 dl mjöl

Garnering
50 g choklad

Gör såhär:
Sätt på ugnen på 175 grader.
Rör ihop till en en deg. Rulla ut på längden och dela upp i 30 små bitar. Rulla sedan ihop bitarna till en boll och placera på ett bakplåtspapper.
Ugnen i 15-17 minuter.
Låt svalna och garnera sedan med chokladen.


2009-01-28 @ 10:39:36 Permalink Sajsa bakar/lagar mat Kommentarer (0) Trackbacks ()


Recept-tips!? någon som sitter på ett höjdarrecept?

Hade verkligen varit tacksam ifall någon som har ett recept som ni verkligen älskar, ville dela med sig. Det är så tråkigt att hela tiden baka samma saker.

2009-01-27 @ 16:33:35 Permalink Sajsa bakar/lagar mat Kommentarer (1) Trackbacks ()


Tips för att klara akuta krisen

Nu när det är lite kärva tider börjar många att fundera på vad de kan göra för att klara sig i krisen. Jag har skrivit ihop lite småsaker man kan ha i tanken.

* Ät upp allt du har i kyl och frys.
Låt ingen bli för gammal. Går alltid att göra en buffé av resterna från veckan.

* Ha med en matlåda till jobbet istället för att äta ute.

* Gör en matsedel inför veckan och handla därefter.
Undvik att gå till affären för småsaker, det händer 90/100 ggr att det slinker ner något man egentligen inte behöver.

*Panta flaskor

* Baka bröd

* Ät gröt

* Gå igenom garderoben. Det kanske finns ett och ett annat plagg gömt därinne som går att sälja av på internet.

* Skaffa ett extra jobb

* Var noga med att betala hyran och elen i första hand.

* Finns det möjlighet, låt bilen stanna hemma och ta en promenad istället.




Är det något annat ni kommer på så får ni jättegärna höra av er.
själv är tanken att baka lite idag, kanske bröd, bullar eller ngn kaka.
Får passa på när man har två små godismonster här hemma ;)
2009-01-27 @ 16:26:09 Permalink Mina tips Kommentarer (0) Trackbacks ()


Anställningsintervju

Då har jag varit på anställningsintervju igen.
Åkte tidigt från Överlida till Göteborg i morse. Gjorde ett nytt tappert försök för att komma iväg, och denna gången gick det vägen. Var dock lite orolig ett tag. För det första så hade en vagn gått sönder och stod plats på hållplatsen jag skulle till. Så mellan korsvägen och Mölndal gick där ingen vagn utan ersattes av bussen. Ersättningsbussen kom aldrig och tur nog att man har lite skinn på benen när det gäller kollektivtrafik i Göteborg, så hoppa jag på en annan buss som jag visste stannade en hållplats ifrån där jag skulle hoppat av ifall jag åkt spårvagn.

Hoppa av bussen och pusta ut för en kort sekund...
- Herregud, vad var det för gatunummer ....
Fick en total "black out" i huvudet. Detta är bara inte sant.
Vad jag gjorde var att skramla ihop så mycket information om det som det bara gick.

-skulle ligga mitt emot ICA MAXI, men vilket håll?
- Mölndals gatan var jag spiksäker på att det var
- Och spårvagns platsen där jag skulle hoppat av syntes också.
Nu var det bara att pussla. Något med siffran 1 visste jag att det skulle vara. Så tillslut hittade jag "nummer 91, Mölndalsvägen och mitt emot ICA MAXI. Där det även stod Sportpartner. Ärligt talat så visste jag inte ens vad företaget hette, visste att det var något med "sport"

Till intervjun då:

1. Kom aldig försent. Det var en tjej som kom 10 minuter efter. Vi väntade inte på henne och därmed fick han förklara massa för henne som han redan dragit upp för oss. Förlorad tid för hans och våran del..
2. Var social och se glad ut. Det lyckades jag med. Vi var 4 stycken och det kändes som att jag fick mest uppmärksamhet i och med min aktivitet.
3. För arbetsgivarnas del - Se till att ha ALL VIKTIG information på plats i arbetsförmedlingens anons så slipper ni ta på både er och vår tid helt i onödan.
- Saken var den att de inte skrivit att det behövdes ett körkort och
- Att det var ett resande säljjob.

Vi ska åka runt till olika kommuner i Sverige. Och jag kan tillägga att det finns ca 250 stycken, en del.
Och på 1 vecka så är det en ny kommun. Där ska vi samla ihop företag som vill ha en plats i en almanacka som delas ut gratis till alla familjer i hela kommunen. Bra pris för deras del och en bonus är att den delas ut gratis.
Det fanns lite allt möjligt att sälja på företaget, men detta var deras nyaste idé, eftertracktad och populär sådan. Han var lite lustig " jaa här sitter jag och anställer folk medans alla anda gör tvärt om, det känns ju skönt" haha^^

- ålderssnittet var 26 år, och som han själv sa; tyvärr så har jag höjt upp det en hel del.
Jag antar även att där arbetar mest tjejer, vilket man kunde se på folket på plats och vi som var på intervju.

Fördelar för min del:

1. Var yngst, men lyckades nog få in den bästa meningen på hela timmen.
Frågan var: "Varför tycker du att vi ska anställa just dig"
Mitt svar blev: "Jag är endast 19 år, och har hunnit arbeta väldigt mycket och inom olika branscher. Det gör mig till en flexibel person som inte räds för nya utmaningar. Är glad och social och mitt främsta mål i livet är att utveckla mig som person"

Va tycks;) ?? Snubben hajja till ordentligt. Satt förs i sina papper och fick ett ryck med huvudet när Sajsa satte fart ;) Pallen skulle vart imponerad, han gnäller ju på att jag har talsvårigheter ;) nee men ngt ensataka språkfel brukar jag väl kunna lyckas få till icke sällan.


Vad tycker nu jag om detta?

*Jo.. Ett resande säljjobb kan vara som det lät rätt så ensamt. Men å andra sidan var det jäkla e mej seriöst. Skulle till och med ha jobbbil, få eurocard, traktamente.... låter inte helt fel va?
Lite bonusar, fast lön, provision.. ja det lät bra och mer information får jag om jag får komma på en andra intervju där folk som dem är väldigt intresserade av får komma på.
*Helgledigt jobb betyder att jag kan som vanligt träffa min Palle utan större bekymmer.
*Pappa reser mycket inom jobbet och han sa att man lär sig mycket av att bara komma till nya platser.

Vi får se vad detta bär med sig. Jag kanske inte ens är intressant för en andra intervju i och med att det saknas körkort för min del.

Nu får jag säga som  F I A  B U SJag måste verkligen ta tag i detta nu, allt skulle bli så mycket enklare med det!!!
2009-01-27 @ 13:06:47 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Som fastklistrat inom mig


T V Å   S J Ä L A R   M E D   B A R A   E N   T A N K E 

T V Å   H J Ä R T A N   S O M   S L Å R   S O M   E T T




Alexander Johansson
3 / 11- 07

Du är det finaste som finns älskling.
Jag älskar dig så otroligt mycket .
Tanken på att vara ifrån dig smärtar, men jag vet att det är bra ibland
 
2009-01-26 @ 20:34:46 Permalink Tankar och känslor Kommentarer (1) Trackbacks ()


Veckans låtlista

S T I N G - F I E L D S  OF  G O L D
 

B L A C K   S T O N E   C H E R R Y - P E A C E   I S  F R E E

O A S I S - I`M   O U T T A   T I M E
 
2009-01-26 @ 20:24:16 Permalink underhållande Kommentarer (0) Trackbacks ()


Veckans aktivitetslista

M Å N D A G  

Skulle åkt till Göteborg, men det sket sig. Så ikväll blit det  "bonde söker fru-Bröllopet" och därefter en film men min underbara älskling <3

T I S D A G

Åker till Göteborg.
10.00 Anställningsintervju
Hem till lägenheten i Frölunda.
Till arbetsförmedlingen för inskrivning
Slappa (ev vara med någon kompis)

O N S D A G

Träna/ promenad beroende på hälsostatus.
Sola

T O R S D A G

Eventuellt åka till Överlida. Kanske kan hitta på något med Lena. Gym eller promenad.


F R E D A G

Pallen <3
Det vankas utgång denna helg verkar det som. Får se om denna dag blir träffad eller om det bli lördag istället.

L Ö R D A G

Aningen är jag lite bakfull, eller seg. Eller så laddar jag inför kvällen och utgång.

S Ö N D A G

Antingen blir det bakfylle dag/ segdag eller träning. Vi har ju tänkt oss att hålla i detta nu. Men rätt så säker är jag på att det bli Kebab!!






Med eventuella förändringar.....


2009-01-26 @ 20:07:25 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Helgens 10 i Topp

Då har helgen passerat med en raketfart. Vad händer med tiden egenligen? Häromdagen var det 1 månadssen det var julafton. kan inte fatta det..
I vilket fall var detta en bra helg :) Mycket som gjordes och inget nämvärd tråkigt heller.

På första plats denna helg


1. Alexander och jag gjorde en jättegod Tacopaj och det var jättemysigt :)

2. Fredagkväll hos Bengan och Lena <3

3. Tv-Kväll hos Mikael ( skönt med lättsamt sällskap )
 
4. Pingis med Alx, Marcus, Mikael och Jonas

5. Kebab ( Var tokigt längesen)

6. Gym och träning med älsklingen

7. Filmkväll med Bengan och Lena på söndagen ( Stepbrothers )

8. bloggfix och annat fix

9. Myyyyyys !! <3 kommer såklar i toppen detta, Alexander är ju trots allt det bästa jag vet :)

10. Tacopaj 2 dagar i rad :D mums*



Sajsa fixar med pajen : )



Pallen fixar med pajen :)
2009-01-26 @ 16:50:33 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Inte min dag och bara för det så förtjänar jag mys idag :)

2009-01-26 @ 15:54:35 Permalink Bilder Kommentarer (2) Trackbacks ()


T R U B B E L !!!!!

Ni anar inte hur min dag startat.... Gick upp tidigt för att åka hem till Göteborg. Ska ju på anställningsintervju imrogon och jag tänkte att det vorre lika bra att åka tidigt för att hinna umgås med någon kompis eller så.

Jag skulle ha 20 minuter i Kinna innan min buss till Göteborg skulle gå och därför tänkte jag att jag kunde ta ut pengar där. Men jag skulle inte tänkt.... För vet ni vad!? Jag och Alx var ju i Svenljunga igår och köpte kebab och hade med mitt bankkort för att ta ut pengar och GLÖMDE av att plocka ur det ur den andra jackan. Så när jag satt på bussen imorse och fundera på om jag skulle passa på att sola, kom jag på att jag hade massa småmynt från när jag köpte kebab i går... och då kom jag även på att jag hade mitt ID, bankkort och databank där!!
Detta händer bara mig...
Så jag fick panik. Ska på anställningsintervju imorgon och hade ju tänkt att åka. Men men, det är väl bara att åka tillbaka o hämta det och ta nästa buss.. Lättare sagt än gjort.
Ringde min pojk och bad han kolla upp buss. 08.05 skulle en buss gå från Kinna till Överlida och han sa att det var 371. Det hade ju absolut jag med gissat på, men det var först en buss 320 till Örby, och därifrån skulle 371 gå... "/ missa den med och nästa buss går inte förren vid 13.20. Så the big question var.. Vad skulle jag göra i kinna i 5 1/2 timme ??
Tur att Fiabus finns <3 Fick komma hem till henne och vila mig. Så nu sitter vi här. Ska fixa lite med hennes blogg nu :) Sen åker jag hem till Överlida och sover där. Så imorgon ska jag ha ALLT nerpackat när jag går upp. Så blir det full rulle + att jag har 50 min i Göteborg att ta mig ut till Möndal för anställningsintervju. Så problem imorgon undanbedes tack!

Nu blir det lite fix :)

En natt till med Alx är ju inte fel det heller. får tänka lite positivt även fast mitt humör försvann med 89% i och med detta...





// S  A  J  S  A

2009-01-26 @ 10:30:29 Permalink Min dag Kommentarer (1) Trackbacks ()


Söndag = träning och kebab

Idag är det Söndag vilket innebär kebab för min och Palles del. Det var faktist ett tag sen nu. Förra söndagen blev vi bjudna på mat och söndagen dessförinnan har jag för mig att det inte blev något heller.
Men idag så!!
Vi gick upp och åt lite frukost. Tog på oss träningskläder och åkte bort till gymmet.

Kändes bra att åka dit. Var längesen jag var där och det behövs för mitt eget välmåendes skull. jag har inte en massa kg att träna bort men jag mår ändå bra av att hålla mig igång. Blev cykel till en början och gick därefter över till ett 25 minuters pass på en slags trampmaskin. Den ska väl vara någon liknelse för om man skulle gå/jogga/ springa ute.
Avslutade passet med lite magräning/ ryggträning.

Pallen pumpa mest armarna idag, men även lite mage. Lyckliga efter ett avklarat träningspass kunde vi med gott samvete sätta oss vid datorn när vi kommit hem. Nu ska han skaffa en blogg han med. Det verkar som om han mest är inne på medie hållet. Lite film, musik och annat lite mer grabbigt.
 Ska laga lite mat till Pallen idag med som han kan värma i veckan. Det är ju alltid bra att han någon nära när man ska försöka sig på rätter man aldrig tidigare gjort.

Blir en lugn kväll med film antar jag. Eller varför inte en söndagsfilm hos Bengan och Lena.. Men det återstår att se.



// S  A  J  S  A 
2009-01-25 @ 14:22:16 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lördag + pingis + filmkväll hos Mikael

Lördagen kom den med i vanlig ordning efter att fredagen passerat.
Denna dag planerade vi massa saker vi skulle göra dagen efter ( Söndag ). Vi hade även en fullproppad lördag. Den satte igång runt 3 tiden då det var dax för pingis med Mikael, Mackan och Jonas. givetvis var min Palle med han också. Det började lite knackligt för min del. Spelade när jag gick på fritidsgården sista gången. Men efter en stund fick jag in en och annan fullträff :D
Vi bytte spelare och körde rundpingis, dubbel och singel. Tillslut lät jag grabbarna spela lite själva. Kände mig pissdålig och mer till besvär än att dem tyckte att det var skoj.

Vi pratade även om eventuell utgång men för min egen del hade jag varken kläder eller något att dricka hemma. Det är så när jag har flyttat till Göteborg och är här en helg bara. En liten väska följer med men knappt några kläder i alls.

Mikael och Jonas skulle inte dricka i så fall, Oasis dagen efter och Mackan och Alx var väl dem enda som var sugna. Men när vi kom hem till Mikael och skulle kolla handboll och därefter filmer. så drack grabbarna inte så mycket öl ändå.

Vi kollade på handbollen där Sverige förlora och sen på två filmer. Den första "collinwood" och den andra "Tango and cash" Bägge av det roligare slaget.
Klockan hann passera tolv slaget även denna kväll och sängen blev det direkt när vi kommit hem.

2009-01-25 @ 14:15:18 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fredag + Tacopaj

På helger hinner jag inte med att skriva blogg så mycket. Det händer oftast en hel del och datorn glöms bort helt. Det är väl visserligen bra för min egen de. Datorn ska ju inte ha övertaget om mitt liv och man har faktist roligare när man INTE sitter vid datorn.
För att vända mig till fredagkvällen så var den lugn.
Kom till Överlida runt fyra tiden. Såg lite avsnitt av "R O B I N S" skit kul. Ni borde gå inte och titta på det. Jag kan lägga med en lustigt klipp från en liten snutt.

Därefter begav vi oss till affären för att pussla ihop kvällens middag, Tacopaj : ) 




T a c o p a j 


 

I N G R E D I E N S E R

500g Köttfärs

1  gul lök

1  röd paprika

1  burk majs

1  burk minimajs
1 burk ananas
2 tomater

1  burk creame fraische

1  dl matlagningsgrädde

2  msk majonäs

4  dl ost

tacochips
1 påse tacomix

P a j d e g :

3  dl vetemjöl
1  dl rågmjöl
200  gr smör
2  msk vatten

G Ö R   S Å H Ä R :

Blanda ihop ingredienserna till pajskalet till en klump. Låt stå kall i 30 minuter.
Gör undertiden köttfärsröran. Bryn färs + lök.
skär paprika, ananasen, tomaterna och minimajsen i mindre bitar. Häll i tacokryddan i köttfärsen och löken och tillsätt creame fraische och grädde. Rör ner övriga ingredienser, dock inte chipsen.

Ta fram degen och tryck ut i formen och förgrädda skalen i 10 minuter. Nagga pajen med en gaffel. Därefter lägg i köttfärsblandningen och smulö över chipsen. Ställ in i ugnen 15 minuter på 225 graders värme.
Låt gärna pajen stå och dra sing efter det. Annars kan det hända att den blir lite gäggig. Bäst blir den om man sen värmer den dagen efter.



När vi ätit upp och plockat undan allt så åkte vi bort till Bengan och Lena för att kolla på "Let´s Dance"
Bengan stod och diskade när vi kom dit, riktig husnisse dendär ;) duktigt!!
Så jag och Palle satte oss vid bordet tills de var färdiga med diverse sysslor.
Strax innan 20.00 tog vi plats vid våra vanliga platser nere i TV-rummet.
Lena hade plockat fram en kaka bara denna gången och jag antar att Bengan tyckte att det var alldelses för lite så genast åkte en ask med choklad fram. Han är söt Bengan. Tar sig en liten bit och om man tittar på honom så ger han mig ett flin :)
Jag åt faktist några jag med. Det var sånna sjöfigurer med både vit och mörk choklad och nougat i mitten. Góa !!

Blondinbella fick ta sin danspartner med sig och lämne Let´s Dance. Lika bra det tycker många. En sån människa går det inte att lyssna på i 5 minuter ens.
Men starkt av henne att ställa upp i programet.
Mina personliga favoriter är Laila Bagge och Morgan. Dem dansar ju bäst i hela programet och det kan man inte säga emot. Carl-Jan däremot är också en rolig prick att titta på. Elegant och mallig i sättet att svänga runt på dansgolvet och alltid, alltid händerna på midjan någon eller några gånger under dansens gång. Sen kan man inget annat än att flina åt honom när han själv flinar^^

Efter programet satt vi i ett tag och pratade om allt vad gällande bostadsbidrag, socialbidrag till eventuella kurser. Det är inte lätt i dessa tider. Finns knappt några jobb att få och man vet heller inte vad man vill bli. Det hade vart ett ypperligt bra tillfälle att studera nu. Men För mig egen del som inte vet vad jág vill bli ens, så känns det bra meningslöst. Jag lägger inte flera års studieskuldsåterbetlaning på något jag inte ens blev.
Men jag kan faktist tänka mig att läsa några kurser på komvux. Har funderat ett tag på Företagsekonomi A och B och marknadsföring. Har inte kikat så mycket mer men det kan säkert bli en annan kurs om jag nu börjar att studera igen.
Skönt att ha Bengan nära till hands. Han är själv egen företagare och en otroligt vis person. Han kollar upp saker åt en utan att den ens behöva be om det. Han kollade upp Alfa kassan för min del och det var väldigt snällt gjort. Sen har han även en hel del olika förslag. Så det känns jätteskönt att ha en sådan person i närheten.

Kvällen blev nog inte jättemycket mer än såhär denna kväll. Vi åkte hem och kikade på reprisen av " Mästarens mästare". Varade en timme och sen var det sängen bums.
2009-01-25 @ 14:01:09 Permalink Sajsa bakar/lagar mat Kommentarer (0) Trackbacks ()


Massa snö i GÖTEBORG!! :O

God morgon!

Vakna upp nio i morse, satte på vattnet till badkaret och värmde en brödbulle. Hajja till lite över att det var så ljust ute och blev chockad så mycket snö det  L Å G  kvar... Det är inte ofta det händer. I början av veckan har det snöregnat och då lägger sig inget annat än slask.

Låg i badet i 40 minuter och kom upp som en uppsvälld ballong.
Ska göra mig ordning och åka till Överlida idag. Men jag är inte jättesugen på det för tillfället. Snöslaskigt, kallt, lång restid... men men det är ju för något bra i alla fall.

halv tolv går väl mina skor härifrån och då är det väl bara att hänga på : )
2009-01-23 @ 10:09:04 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Skrattont

Hahhahahahah.... Nu har min kusin vart här och jag har inte skrattat så mycket på länge som jag gjorde idag.
Vi satt dels och prata om lite minnen från när vi var små. Därefter på massa kort. Väldigt väldigt kul.

Jag vet inte hur vi halka in på det, men tillslut satt vi på "best of blocket" haha... skaratta ihjäl och och därefter satt vi säkert 1 timme och försökte komma på lite klockrena saker att lägga in.
Nu har vi en simpel grej på G och den läggs in någon gång under kvällen... haha. Har lite andra idéer för oss också så något blir det allt ;)

hahah lite av idéerna:

* stege utan steg
* ( kort på utsikten ), " utsikt,10 kr inkl betalningsplan "
* fönster utan glas
* Positivt HIV test
* positivt graviditetstest
* skitstövel    ((**kommer snart** ))
* matrester

hahajaa.. det var så mycket mer, Satt helt tårögd i en kvart och bara garva. Hela kvällsprommenaden bestod av såna också. "lycktstolpe utan stolpe", "gran utan barr", "vinterfria dubbdäck"........ ^^

Lagade även mat åt kusinvitaminen och familjen, blev en indisk-mexikansk kycklinggryta, Godkänd av testpanelen ;P


Haha hände en otroligt pinsam grej inann...Jag har ju sökt jobb som en jävla stolle och jag minns ju knappt vad som är vad nu. Och idag så ringde en kille från ett företag och vi bestämde att jag skulle dit på intervju på tisdag klockan 10.00 i Mölndal och att det skulle ligga mitt emot Maxi. Men efter att jag lagt på visste jag inte vad det var för ett jobb, eller adressen. Fick helt "blackout". Satt som en liten dåre och sökte igenom alla anonser innan jag hittade den. Haha pappa, Caroline och jag satt helt tårögda och lipgarva åt mig^^
Men det käns väldigt bra nu. Är dock 1 plats bara men tar jag det så är det kanon :D
Säljjobb var det med FAST LÖN. Söker inga såna lön där jag endast får provision, värdelöst...


Nu är det lite handbollstittande som gäller. Dock tappa jag lusten helt efter förra matchen "/
Får la baka eller något istället. Måste packa och greja också.





// S  A  J  S  A
2009-01-22 @ 21:25:17 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


ooh yes ;)

Då var det torsdag kära vänner!! Vilket innebär en hel del.

1. en dag ifrån Alx <3
2. Packa
3. ringa massa telefonsamtal           [ x ]

4. Träffa min kusin

5. Laga kyckling (En dag för tidigt :O)        [ x ]
6. prommenad
7. Spela klart easy låtarna och övergå till medium ( bestämmelser inom familjen) ; D
8. söka jobb     [ x ]
9. Nattafilm med farsgubben. (blev ngn skum film igår "Gudarna måste vara tokiga" tror jag att den hette, somna ifrån den och det blir kanske att se klart den sen.


Nu är en av punkterna under kontroll. Caroline kommer om bara en liten, liten stund. Får bjuda henne på fika eller något innan maten sätts igång. Vill ju inte äta riktigt än kanske. Men nu väntar jag.
Sitter och tänker på Alexander också. Undra hur han har det på jobbet idag? Första dagen efter varsel-beskedet "/
Men min lille plutt är en stark kille och kommer att fixa detta : ]

Fick hem lappar om andressändring nu med. Ska fylla i dem nu är tanken och springa ner till lådan. Får jag en lite prommenad på köpet.





H A    E N   B R A    D A G    A L L A   !!!

// S  A  J  S  A
2009-01-22 @ 12:54:47 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vit chokladdryck

I n g r e d i e n s e r :


60 g Fazer Ögon Vit Choklad
2 dl mjölk
0,5 dl vispgrädde
1/ 4 tsk Fazer Ögon Vanillinsocker


Gör så här:

Mät upp mjölk och grädde i en kastrull, koka upp. Tillsätt hackad choklad och vanillinsocker. Rör om kraftigt tills chokladen smält. Dekorera drycken med en klick vispgrädde och chokladfigurer gjorda av Fazer Ögon Block. Servera drycken varm.



[ Fazer )

2009-01-22 @ 11:17:46 Permalink Varma drycker för kalla kvällar Kommentarer (3) Trackbacks ()


Chokladdryck med smak av kokos

I n g r e d i e n s e r :


50 g ljus eller mörk choklad
1,5 dl kokosmjölk
1,5 dl mjölk
1 msk socker


Gör så här:

Koka upp mjölken och rör ner hackad choklad och socker. Vispa kraftigt. Servera.


2009-01-22 @ 11:14:37 Permalink Varma drycker för kalla kvällar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lyxig chokladdryck

I n g r e d i e n s e r


300 g mjölk 3%
50 g vispgrädde
20 g mörkt råsocker eller farinsocker
0.5 kanelstång
50 g mörk choklad

Gör såhär:
Koka upp mjölk, vispgrädde, socker och kanelstång och låt dra under lock i 5 minuter. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp mjölkblandningen igen och sila den över chokladen. Mixa drycken skummig med stavmixer! (Om man vill kan man även smaksätta med vanilj.)

2009-01-22 @ 11:11:43 Permalink Varma drycker för kalla kvällar Kommentarer (0) Trackbacks ()


C H O K L A D K A F F E

I N G R E D I E N S E R

Kaffe
Grädde
Chokladsås
Farinsocker

Gör såhär:

Brygg starkt kaffe. Vispa grädden halvfast och rör ner chokladsås.
Häll kaffet i en mugg/glas och rör ner farinsocker.
Klicka ner grädden och toppa med kardemummakärnor.

2009-01-22 @ 11:08:22 Permalink Varma drycker för kalla kvällar Kommentarer (0) Trackbacks ()


P E P P A R K A K S L A T T E

I n g r e d i e n s e r
Espresso / Kaffe 1,5 dl
Mjölk 1,5 dl
Gingerblad Syrup 4 cl

Gör såhär:
Brygg espresso eller starkt kaffe.
Hetta upp och vispa mjölk.
Häll syrup i kaffekopp och fyll på med kaffe till halva koppen.
Fyll upp med het mjölk. Toppa med skum.
Garnera med lite kanel, kardemumma eller kakaopulver.

2009-01-22 @ 11:05:20 Permalink Varma drycker för kalla kvällar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Cafe glace

I n g r e d i e n s e r
kaffe
glass
2 tsk farinsocker
mashmallows
kanel


Gör såhär:
Brygg starkt kaffe.
Häll upp i kopp och blanda med socker.
Lägg i en mindre skopa glass.
Toppa med mashmallows.
Strö över kanel om så önskas.

Servera genast

2009-01-22 @ 11:01:14 Permalink Varma drycker för kalla kvällar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Cappuccinomix

Efterrätt med kaffe, eller bara en smaskig cappuccino.


I N G R E D I E N S E R
En cappuccino
Vispgrädde
Citronmeliss
Gräddglass
Nötkross

  

Gör såhär:

Gör en vanlig cappuccino. klicka ner glassen. Vispa grädden och spritsa på.
Garnera med nötkross och citronmeliss.



[ Sia ]

2009-01-22 @ 10:56:01 Permalink Varma drycker för kalla kvällar Kommentarer (0) Trackbacks ()


COFFEE VANILLA

Kaffe med vaniljsmak är en delikatess - 1 port
 
I N G R E D I E N S E R

1 dubbel espresso
l,5 tsk vaniljsirap
1,5 dl varm vispad eller skummad mjölk, 3%
1 tsk kakao eller O'Boy


Gör såhär:
Häll espresson i ett högt glas. Rör ner sirapen. Om du inte har sirap kan du prova med en tsk vaniljsocker plus 1-2 tsk vanligt socker.
Toppa med vispad eller skummad mjölk. Garnera med kakao. Servera med en lång



[ arla ]

2009-01-22 @ 10:52:57 Permalink Varma drycker för kalla kvällar Kommentarer (0) Trackbacks ()


CAFÉ LA POMPADOUR

Exklusivt och väl värt att pröva - 1 port


I n g r e d i e n s e r

15 g mörk choklad
1 dl mjölk
1 dl nybryggt kaffe (drygt en dubbel espresso)
kardemumma till garnering


Gör såhär:
Smält blockchoklad och mjölk på svag värme i en kastrull. Blanda i det nybryggda kaffet och häll blandningen i en stor kopp. Krydda försiktigt med mald kardemumma.

2009-01-22 @ 10:50:49 Permalink Varma drycker för kalla kvällar Kommentarer (0) Trackbacks ()


MINT COCACCINO

Mintchoklad och kaffe - istället för godis


I n g r e d i e n s e r
1 dubbel espresso
l,5 tsk chokladsås eller O'Boy blandat med en tsk mjölk
1,5 dl varm mjölk, 3% (gärna skummad)
3 msk vispgrädde
2 tsk mintströssel eller krossad choklad


Gör såhär:
Sirapen kan bytas ut mot mintchoklad, exv två AfterEight och eventuellt en tsk socker.
Häll upp espresson i ett högt glas. Spruta chokladsås längs glasets insidor, häll över den varma mjölken. Häll i sirapen eller lägg i mintchokladkakorna. Rör om. Toppa med grädde och garnera med strössel eller krossad choklad.

¨

[ A R L A ]

2009-01-22 @ 10:49:33 Permalink Varma drycker för kalla kvällar Kommentarer (0) Trackbacks ()


KANELKAFFE

Lättblandat och gott   - 4 port

I n g r e d i e n s e r
6 dl starkt kaffe
2 tsk mald kanel
2 dl het mjölk
8 bitar Råsocker

Gör såhär
Häll kanelen i bryggtratten tillsammans med kaffebönorna och brygg därefter ett riktigt starkt och gott kaffe.

Lägg 2 bitar socker i varje kopp. Häll på kaffet och mjölken. Njut!

2009-01-22 @ 10:47:18 Permalink Varma drycker för kalla kvällar Kommentarer (0) Trackbacks ()


HAVANNA

I n g r e d i e n s e r

1 dubbel espresso
1,5 tsk romsirap
1,5 dl vispad eller skummad varm mjölk, 3%



Gör såhär:
Om du inte har romsirap hemma kan du byta ut det mot riktig rom eller ett par droppar romessens plus någon tsk socker.
Häll upp espresson i ett högt glas. Rör ner sirap eller romessens och socker. Häll över mjölken. Rör om försiktigt och toppa med lite mjölkskum. Servera med lång sked

Arla ]

2009-01-22 @ 10:44:51 Permalink Varma drycker för kalla kvällar Kommentarer (1) Trackbacks ()


CAFÉ AU LAIT PÅ AMERIKANSKA

Kaffe och kardemumma är en delikat kombination


Gör en espresso eller en liten kopp extra starkt kaffe. Blanda 1-2 krm mald kardemumma i mjölken. Skumma mjölken eller värm och vispa. Häll kaffet i en stor kopp och fyll med mjölk. Sockra om du brukar använda socker i kaffet.

2009-01-22 @ 10:42:14 Permalink Varma drycker för kalla kvällar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Irish Coffe


I N G R E D I E N S R

Tumblerglas el. Cocktailglas/Vinglas
Kaffe
Farinsocker
Vispadgrädde
4-6 cl Irish whiskey (Jameson)

Så här gör du:

Ta fram ett tumblerglas och häll i whiskeyn. Därefter häller du i farinsockret, jag brukar ta på en höft men 3 tsk borde räcka. Ta sedan en sked och rör om så att whiskeyn får en lite fastare konsistens. Sedan ska kaffet på och detta toppar du sedan med vispgrädde. Strö gärna på lite farinsocker på grädden som garnering. Sätt i ett sugrör så blir den lättare att dricka.

2009-01-22 @ 10:37:07 Permalink Varma drycker för kalla kvällar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Baileys Coffee


Irish coffee-glas el. vinglas.. eller varför inte en liten kopp?

I n g r e d i e n s e r
Kaffe
4-6 cl Amaretto
Vispad grädde

S å   h ä r   g ö r   d u :

Ta ditt glas och häll i amaretton, fyll upp med kaffe och toppa med vispad grädde.. kan det bli smarrigare?? :)


2009-01-22 @ 10:30:54 Permalink Varma drycker för kalla kvällar Kommentarer (0) Trackbacks ()


C a f f e m o c h a


Ingredienser
1/3 espresso
1/3 varm choklad
1/3 ångad mjölk
vispgrädde

Gör så här:
Blanda espresson, chokladen och mjölken.
Häll i kaffet och toppa med lite vispgrädde


2009-01-22 @ 10:27:35 Permalink Varma drycker för kalla kvällar Kommentarer (0) Trackbacks ()


A p e l s i n k a f f e

Ingredienser
1 1/2 dl varmt kaffe
2-3 tsk socker
2-3 msk saft från en apelsin
apelsinsorbet
strimlat apelsinskal på toppen.

Gör så här:
Blanda kaffe, socker och saften från apelsinen.
Häll upp i glas och garnera med sorbet och skal.
Vid festligare tillfällen kan den
pressade apelsinen bytas mot
motsvarande mängd Cointreaulikör.



Foto: Anders Norsell
2009-01-22 @ 10:24:28 Permalink Varma drycker för kalla kvällar Kommentarer (0) Trackbacks ()


C H O K L A D M O C K A

1 glas

Bästa brunchen för lata dagar....

Kaffe och choklad passar fint ihop. Särskilt med socker. Det här är kaffet för den som gillar sötsaker. En perfekt avslutning på en måltid, kaffe och dessert i ett. Servera i högt glas.


Ingredienser

3/4 dl starkt kaffe
3/4 dl het mjölk
3/4 dl varm chokladmjölk
1 msk socker

Gör så här

Värm chokladmjölken. Det går bra med vanlig O'boy.
Brygg kaffet. Hetta upp mjölken.

Blanda chokladmjölk, kaffe och mjölk med sockret i ett högt glas.


2009-01-22 @ 10:17:32 Permalink Varma drycker för kalla kvällar Kommentarer (0) Trackbacks ()


God natt

Nu är klockan på tok för mycket. Blir film med pappi nu. hörs vi imorgon.
Sov så gott alla :)



 //  K R A M    O C H    G O D N A T T

S A J S A
2009-01-22 @ 00:40:39 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Min Underbaring Alexander


Skulle inte vilja byta bort denna kille mot något i hela världen. Underbar att kolla på, Sajsas lille ögonsten <3
Jag älskar dig Alexander av hela mitt hjärta. På fredag ses vi igen och då får vi försöka mysa och ha kul och glömma bort alla problem.


2009-01-22 @ 00:36:36 Permalink Tankar och känslor Kommentarer (0) Trackbacks ()


Muffins i olika smaker

Ingredienser:

125 g rumsvarmt margarin
2 dl socker
2 ägg
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
smaker t.ex. Jordgubbar, turkisk peppar, nougatkräm, choklad/banan, godisar



Så här gör du:

Vispa margarin och socker pösigt
Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner i smeten.
Klicka ut i höga muffinsformar/muffinsplåt.
tryck i önskad smak.

Grädda 15-20 min i 200º C.

2009-01-22 @ 00:10:34 Permalink Sajsa bakar/lagar mat Kommentarer (0) Trackbacks ()


Made in Sweden

Då var andra avsnittet av "made in sweden" slut..

Jag sa ju förra veckan att jag var besviken över programmet och framförallt Desmond Child..
Idag var det en förbättring, men där är fortfarande väldigt mycket gnäll. Visserligen är det bra att se alla sidor av det yrket om man säger så. Allt är ju trots allt långt ifrån en dans på rosor.
Bagge är fortfarande min favorit. Haha... När han var glad och "sa idag ska jag...."  trodde jag först att han mena "ut och köra gräsklippare", men där hade jag fel. Han skulle äta pizza och bli ännu fetare ;) haha

Han Kim är en liten otacksam skit.. Han är ju inte nöjd med något. Alltid är det något... Han borde tänka på vilken chans han fått egentligen. Han bör ju ta denna chansen och marknadföra sig och därefter kanske göra sakerna lite mer på hans vis.. Men men..



Nu sitter jag här med min blogg igen. Man blir ju nästintill beroende.

Jag är inte ett dugg trött. Jag jobbar på det men det är lite krångligt.. Igår drog jag och pappa "Anderssonskans Kalle" haha klassiker. Skådespelar kalssen märks så tydligt på dessa filmer, men dem är sevärda.
Får se om det blir en film ikväll eller om jag fixar att lägga mig utan. Börjar ju bli dax nu tycker jag..klockan tickar...


2009-01-21 @ 22:19:39 Permalink TV- Höst / Vinter Kommentarer (0) Trackbacks ()


Veckoslutet

Hade fram tills nu en rörig tillställning i huvudet.

När ska jag åka till Överlida?
Vad ska jag göra där imorgon om jag åker då, Palle är inte hemma?
Vad kan jag hitta på i Göteborg imorgon?
Vad måste jag ha uträtt innan jag åker?
Hur lång tid tar allt och i vilken ordning?

Men det löste sig för en liten stunds sen. Min kusin, Caroline skickade ett sms och fråga ifall hon fick komma hit imorgon. Och det var inte igår man träffa henne precis. Minns inte riktigt när det var, men kan det ha varit förra julen? :O
I vilket fall så är det bestämt nu och därmed blir det Överlida på fredag. Kan ju åka tidigt så jag slipper knö på bussen. De brukar ju vara så förbannat fulla på fredagar märkligt nog.

I helgen ska jag krama om min lille pojke. Stackaren, kan fortfarande inte släppa det. Han lät så nere och ledsen när vi talades vid tidigare ikväll. Men han är en smart kille och jag är helt övertygat om att han löser detta och är nöjd över hur det blev tillslut.

Får väl se vad mer vi hittar på. Jag är rätt så spiksäker på att vi åker hem till Bengan och Lena på fredagkväll och tittar på Let´s Dance. Som jag nämt innan så är det mysigare. Jag har ju Alexander brevid och dessutom Bengan och Lena i sällskap.
Nu har vi inga fikon längre... Säljs väl inte längre. Finns på bakavdelningen i affären, men jag har köpt en sån påse och det skiljer väldigt mycket på smaken tyvärr =( Nu är det vindruvor som gäller, men Bengan var inte så värst imponerad över dem sist heller. Vi får helt enkelt komma på något annat.

Läste förresten i tidningen om Let´s dance. Dem har tydligen gjort någon slags frågan om hur pass fel det är att Laila Bagge är med och dansar när hon har dansat förr och tydligen även lärt ut dans... Låt henne va tycker jag... I slutet så hinner säkert de andra hinna ikapp de också. Antar att juryn dömmer lite efter hur de utvecklas och deras förutsättningar. Är väl roligt att det är någon som kan dansa nu med.




T o r s d a g e n s   m å s t e n


1.
ringa till socialen här i Tynnered och se över eventuella möjligheter till ersättning
2. Ringa och höra hur ALFA kassan fungerar.
3. Träffa min kusin
4. Gå en morgonprommenad och försöka att få ut pappa (omöjligt)
5. packa


2009-01-21 @ 21:06:18 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Alexander Johansson <3


2009-01-21 @ 20:34:27 Permalink Tankar och känslor Kommentarer (0) Trackbacks ()


Röj, Röj och RÖJ!!

Idag slängde vi ut julen. Lite sent kanske, men det har alltid kommit saker i vägen när vi har skullat göra det inna.
Krossa en kula idag som alla år^^ Hade kul det hade vi minsann. Blir ju mycket roligare o städa och greja om man är två :) JAg passa på att tända ett ljus på pappa ;) bild kommer nedan :)

Sen var vi nere i källaren. Vi har nog huset stökigaste källare såg det ut som. Farsan var go också
-Men va bra, vi gör en gång här. Eller det måste vara en gång här.
Aa visst, skulle bara in med skiten igen så en halv kvadratmeter finns där att stå på tror jag.

Jag hitta mina gamla skridskor, ännu mer kläder och massa annat roligt skit. Vi ärvde massa saker av Ejvor när hon dog (pappas mormor) och pappa är ju absolut ingen person som slänger saker i onädan. Hittade t.o.m. gamla tidningar, nu snackar vi reklam och sånt skit i källaren..

Pausa med lite Gitar Hero med, inte fel :)

<3  T Ä N K E R   P Å   M I N   Ä L S K L I N G   <3




Hahaha var bara tvungen att sätta på dem ;) Gjorde "helvettesont" tydligen, men hårs som han e lägger han in ett smile istället ; D



Sajsas Svensson Grabbar : )
Fredde är väl som vilken ungdom som hellst, massa kläder på golvet..
Pappa har kopplat på charmen ; )
2009-01-21 @ 19:17:58 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


sockerkaka med Apelsin och choklad

150 gr smör
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk kakao
rivet skal och saft av en apelsin
100 g choklad

Gör såhär
vispa socker och smör poröst. tillsätt ett ägg i taget. Därefter resterande.
Hacka chokladen i bitar och lägg ner i smeten. Smöra och bröa en form.
Gräddas i nedre delen av ugnen 50-60 minuter på 175 graders värm.

Låt svalna och servera den därefter. Går även bra att frysa in.

Ett tips är att dela upp den så att man slipper tina hela sen.


2009-01-21 @ 18:18:41 Permalink Sajsa bakar/lagar mat Kommentarer (1) Trackbacks ()


Rågbullar med Linfrön

sådär ja.. då är bullarna ute ur ugnen och allt är frid och fröjd inför kvällen. Kanske blir något mer sen om jag tröster med :)

Här har ni i alla fall receptet på dem:)


6 dl vatten (ljummet)
25 g jäst
2 dl havregryn
1 dl linfrön
1/2 dl solrosfrön
3 dl rågmjöl
11 dl vetemjöl
2 msk sirap
1 msk honung
1 tsk salt


Gör såhär:

Lös upp jästen i 37 gradigt ljummet vatten. Tillsät därefter havregryn, frön, rågmjölet, sirapen och honungen till en deglikanade kletklump. Tillsätt sedan salt och mjöl. Degen får inte bli för torr så var vaksam på mjölet.
Låt stå och jäsa i 20 minuter.
Därefter dela upp degen i ca 2o stycken bullar och låt jäsa ytterligare mellan 30-60 minuter, de ska bli dubbelt så stora ungefär. Pensla med antingen ägg eller filmjölk/youghurt.
In i ugnen 250 grader i 12 minuter.
Låt svalna.

Vid infrysning så låt dem gärna vara framme en bra stund.




Ni får ursäkta min darriga hand ;) Vart lite skakis sen palles varsel idag "/
2009-01-21 @ 17:28:15 Permalink Sajsa bakar/lagar mat Kommentarer (0) Trackbacks ()


Varslad..."/

Då vart de varsel på Alx jobb. Fick en sms nu där det stor att min egen lille plutt fått sparken...Stackaren, lider verkligen med han även fast han ser andra möjligheter i detta vilket är det bästa man kan göra. Fick ont i magen direkt.. har det nu med och det är väl så här när man har en känslig mage redan..tål inget.

Jag själv har suttit och ringt runt. Prata men en kille från arbetsförmedlinen en stund innan. Jag ska få pengar ifrån restaurangen, det sa han.. Han chefen kommer inte undan  :) så det känns skönt!!
så ska ner i nästa vecka och visa leg osv..

Sen får vi se, socialbidrag ligger väl nära till hands.. men det är absolut ingen första handsalternativ.. slipper hellst...!

Men såhär är det för alla just nu, eller i alla fall vldigt många.. så man behöver ju inte skämmas för att man inte har jobb och eventuellt kommer leva på socialbidrag... Men vi får se som sagt...!

Nu ska jag baka lite mer.. kommer recpet om detta på bloggen när allt är klart. Apelsin/ choklad sockerkakan e ute o svalnar just nu :)

2009-01-21 @ 15:16:32 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Drömmar...

Ja då var ännu en natt i mitt liv passerad.. Skumma drömmar man har egentligen, det hänger ju inte ihop någon stans...
inatt hade jag, pappa och Fredrik öppnat något fik, fast vi sålde pizza ibland. Och det hela börja med att jag åkte utomlands med min gamla klass men när vi kom dit så var där massa andra människor. Även massa affärsstånd stod där och försökte pracka på mig en massa saker. Lyckades dem inte med för Pallen kom och rädda mig (A).
Jag vet inte hur övergången var men sen öppna vi fiket och pappa skulle göra en kebabrulle, dock var den 1,5 meter bred och höll på att spricka. Sen köpte han ett pack med olika Taco saker som sedan blev kebabrulle...jaja, skumma drömmar lider vi alla av.

Idag är jag frusen av mig. Förhoppningsvis är det inte feber i alla fall. Jag vill inte ta tempen för om det skulle visa sig att jag hade feber så skulle jag känna mig mer dålig än vad jag egentligen är...^^

IDag har jag massa på schemat. Ska alldeles strax ringa och försöka bli av med TV-licensen och därefter till arbetsförmedlingen och komma in där. Förhoppningsvis är det inte flera timmars väntetid denna gång.
Ska även baka lite med pappa idag. Får se vad det blir, sockerkaka, bullar, bröd?

Ne nu får ja dricka lite kaffe med pappa och sen är det dax med diverse "sysslor"


2009-01-21 @ 10:17:38 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Snabba rågbröd

4-6 st, 200°

Ingredienser
2 dl grovt rågmjöl
2 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt 
1 msk flytande honung
2 msk solrosfrön
lite linfrön
3 dl fil/yoghurt
extra mjöl till utbakningen 


Sätt ugnen på 200°. Blanda samman rågmjöl med vetemjöl, bakpulver, salt, linfrön och solrosfrön. Tillsätt /yoghurt/filen och honung och arbeta raskt ihop allt till en deg. Lägg lite vetemjöl på bakbordet och stjälp upp degen. Dela den i 4-6 bitar och forma ovala bullar. Rulla dem i mjölet. Lägg bullarna på bakpappersklädd plåt. Gör några skåror i varje bulle. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills bullarna har fin färg och känns torra. Låt dem kallna på galler under bakduk.

2009-01-20 @ 23:27:59 Permalink Sajsa bakar/lagar mat Kommentarer (0) Trackbacks ()


flätbröd med frön

ingredienser
50 g jäst
7 dl vatten
1 msk olja
2½ tsk salt
2 dl grovt rågmjöl
11-12 dl vetemjöl
½ dl solrosfrön
½ dl linfrön


Gör såhär:

Blanda jäst och ljummet vatten (max 37 grader). Tillsätt övriga ingredienser (rågmjöl före vetemjöl). Arbeta degen smidig, men inte för kompakt.

Låt degen jäsa minst en timme.

Dela degen i tre större och tre mindre bitar. Forma bitarna till lika långa, långsmala bitar. Gör en stor fläta av de större bitarna och en liten fläta av de mindre bitarna. Placera den lilla flätan ovanpå den stora flätan. (går bra med småbullar eller en limpa med)

Lägg degen på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 30 minuter.

Grädda brödet i 250 grader, längst ner i ugnen, i 15 minuter. Sänk temperaturen till 175 grader och grädda ytterligare 20 minuter.


2009-01-20 @ 23:26:46 Permalink Sajsa bakar/lagar mat Kommentarer (0) Trackbacks ()


Frukostbröd 24 bitar

Ingredienser
5 dl fiberberikadse havregryn

6 dl mjölk

1/2 dl flytande margarin eller olja

1 pkt jäst (50 g)

2 msk brun farin

2 tsk salt

7 dl vetemjöl

Pensling

mjölk

havregryn


Gör såhär
Lägg havregrynen i en bunke.

Värm mjölken och matfettet till ca 40 grader

Häll blandningen över grynen och rör om. Låt stå och svälla i 15 minuter.

Smula ner jästen, tillsätt brun farin och salt. Rör om tills jästen löst sig.

Tillsätt vetemjölet. Arbeta den ganska lösa degen i maskin 3-5 minuter eller förhand ca 10 minuter. Strö över lite vetemjöl och låt degen jäsa under bakduk ca 30 minuter. Arbeta ihop degen i bunken. Klappas ut degen med mjölad hand i en smord långpanna (ca 30x40 cm). Skåra med mjölad kniv i lagoma bitar. Nagga med gaffel. Låt sedan jäsa i  under bakduk ca 30 minuter. Penslla med mjöl och strö över havregryn.

Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 15 minuter.

Låt svalna under bakduk. Bryt brödet i rutor när det kallnat.

2009-01-20 @ 23:19:16 Permalink Sajsa bakar/lagar mat Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sp3c Studentgruppbild



Satt och prata med Sarah innan idag.. kom på att jag knappt pratat med någon från klassen på väldigt länge...
Här har vi hela gänget på studenten :D, ser nu mig? i alla fall är jag ovanför den grå koftan och den blommiga klänningen som sittter på första raden, alltså är jag på andra ;)
2009-01-20 @ 21:20:43 Permalink Bio Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jag lär mig ett nytt ord..

Vomera - Kräkas


Haha ja, ska man prata om kräkas och spy så kanske "vomera" är ett lite mer vackert ord för kräkas ;)
Aldrig hört någon använda förr. Brukar ju vara "spy" och "kräkas" eller... !? ;)

2009-01-20 @ 21:16:02 Permalink Lär mig ett nytt ord Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jag lär mig ett nytt ord..

Vomera - Kräkas


Haha ja, ska man prata om kräkas och spy så kanske "vomera" är ett lite mer vackert ord för kräkas ;)
Aldrig hört någon använda förr. Brukar ju vara "spy" och "kräkas" eller... !? ;)

2009-01-20 @ 21:15:57 Permalink Lär mig ett nytt ord Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sajsas "slapp" dag

Haha ja så sant som det är skrivet.. Eller lite aktiv har jag minsan varit ;)

Dagen börja med att jag gick upp, körde lite virus program och möblera i hårdisken.. Blir nog bra och lite snabbare tycks det ha blivit också : )
Därefter kunde jag inte motstå solen och tog därför en lång prommenad, bor nog en liten friskus i mig ändå (A)
Var hemma runt tolv igen och åt frulle med Pappa.
Sen därefter var det lite slapp, jag la upp alla mina kladdkaksrecept här som ni säkert inte har undgått. Och sen hade jag snart slagit ihjäl några timmar.
Alx var hemma runt halvfyratiden och logga in på msn, så prata lite med honom. Fan va sjukt det är egentligen.. Att en människa loggar in på msn (som jag inte tycker skitmkt om) gör en på sånt bättre humör .. Men jag kan inte annat än lé åt det <3

Sen var det en prommenad och sen vart jag med pappa och min bror i mataffären. Älskar maxi, finns ju skitmycket att titta på där. Pappa t.ex. köpte ett guitar hero spel till oss så nu håller grabbarna på med det så jag ska strax gå dit o dra några strängar, eller knappar ;)
Är rätt kul dedär och jag antar att vi kommer göra det hela kvällen ;)

haha måste bara nämna en lite pinsam grej... Jag och pappa packa in maten i kyl, frys o skåpet och det blev lite tokigt där.. Jag var klar med allt och satte mig vid datorn. Hade glömt en förpackning till kylen så när pappa skulle ställa in den så börja han as garva... Jag tänkte att nu fan är göbben trött... Men sen peka han på mig, garva ännu mer och plocka fram duschtvålen ur kylskåpet :$ Där skulle den ju inte stå.. jaja, är man sjuk så är man och självklart så skyllde jag på det ;P

Nu är det min tur=D kommer strax igen med uppdateringar hur det gick ;)


2009-01-20 @ 21:06:52 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Färdig med Kladdkakorna

Sådär.. nu är alla recept på kladdkakor upplagda. Skäms lite måste jag erkänna, blev ju en hel del recept till slut.
Men å andra sidan så är det folk som uppskattar att jag lägger upp, finns ju massor att välja på nu och inget recept är det andra likt. Nu har jag dock inte lagt upp "vanliga" recept. Men en enkel kladdkaka är ju alltid enkel att göra.
Sen kan man imporovisera som man vill. Förra veckan knåpa jag ihop en med apelsin och chokladbitar. Ligger under "sajsa bakar/lagar mat" tror jag. Och tanken är tills idag (om jag orkar) att det kunde vara kul att testa en kladdkaka med pepparkakskryddor. Vi har lite över här sen i jul. Eller om det blir en vanlig pepparkakssockerkaka :)

Har planer på att lägga upp lite scones recept också, det är ju en av mina favoritsysslor... ;) Pallen den stackarn har väl ätit scones för hela 2009 nu :$

2009-01-20 @ 14:32:51 Permalink Min dag Kommentarer (2) Trackbacks ()


Kladdkaka med smulig chokladkolatopping

För 7-10 personer.

Min favorit kladdkaka. Godast om man gör den en dag i förväg. Akta bara så att inte kolan får koka för länge, det blir så hårt att skära då...

Ingredienser

200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
1 krm salt

Topping:
75 g smör
¾ dl strösocker
¾ dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
2 msk kakao
2 ½ dl smuliga frukostflingor , exempelvis Start

Gör så här

Smörj en rund bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret till kakan i en bunke i mikron. Bryt ner chokladen i mindre bitar och smält försiktigt. Blanda till en jämn smet.

Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmeten. Blanda mjöl och salt, rör ner i smeten och blanda till en jämn massa. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 14 minuter. Låt svalna helt.

Lossa kakan ur formen. Smält smöret till toppingen i en tjockbottnad kastrull. Rör ner socker, sirap, vispgrädde och kakao och låt koka upp. Koka under omrörning på medelvarm platta tills kolan tjocknat och det blir en "gata" när man drar sleven längs med kastrullens botten. Använd gärna en termometer, kolan är klar vid 114 grader. Dra kastrullen från plattan och rör ner flingorna i kolan. Bred smeten i ett jämnt lager ovanpå kakan och låt stelna.

Gör helst kakan dagen före servering så blir den ännu godare!
2009-01-20 @ 14:20:36 Permalink Kladdkakor Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kladdkaka med smulig chokladkolatopping

För 7-10 personer.

Min favorit kladdkaka. Godast om man gör den en dag i förväg. Akta bara så att inte kolan får koka för länge, det blir så hårt att skära då...

Ingredienser

200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
1 krm salt

Topping:
75 g smör
¾ dl strösocker
¾ dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
2 msk kakao
2 ½ dl smuliga frukostflingor , exempelvis Start

Gör så här

Smörj en rund bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret till kakan i en bunke i mikron. Bryt ner chokladen i mindre bitar och smält försiktigt. Blanda till en jämn smet.

Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmeten. Blanda mjöl och salt, rör ner i smeten och blanda till en jämn massa. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 14 minuter. Låt svalna helt.

Lossa kakan ur formen. Smält smöret till toppingen i en tjockbottnad kastrull. Rör ner socker, sirap, vispgrädde och kakao och låt koka upp. Koka under omrörning på medelvarm platta tills kolan tjocknat och det blir en "gata" när man drar sleven längs med kastrullens botten. Använd gärna en termometer, kolan är klar vid 114 grader. Dra kastrullen från plattan och rör ner flingorna i kolan. Bred smeten i ett jämnt lager ovanpå kakan och låt stelna.

Gör helst kakan dagen före servering så blir den ännu godare!
2009-01-20 @ 14:20:36 Permalink Kladdkakor Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kladdkaka med turkiskt yoghurt och grädde

Ingredienser

3 st ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2.5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
100 g smält smör
1 dl hackad mörk choklad
Gräddblandningen:
3 dl vispad grädde
1.5 dl turkiskyoghurt
1 msk vaniljsocker
rivet apelsinskal eller lime

Gör så här

Rör samman äggen och sockret med en handvisp tills det är lite fluffigt. Blanda bakp,mjöl,vaniljs och kakao,vänd sedan ner detta i äggsmeten. Tillsätt det smälta smöret och den hackade chokladen och rör om. Hälles i en form med löstagbar kant och gräddas i 175 grader i varmluftsugn 150 grader. Servera kakan något ljummen eller kall med gräddblandningen till. Gräddblandningen:
3 dl vispad grädde blanda den med
1.5 dl turkiskyoghurt , smaksätt den med vaniljsocker efter smak ca 1 msk och rivet apelsinskal eller lime om så önskas.
2009-01-20 @ 14:18:25 Permalink Kladdkakor Kommentarer (0) Trackbacks ()


Äkta chokladkaka

För 8 personer.

Här kommer ett recept på riktigt kladdkaka. Den kommer inte ut formen. Så här ska en kladdkaka va!! Fyllig och krämig. Mycket chokladsmak, inget för barn direkt =)

Ingredienser

250 g mörk choklad
250 g osaltat smör
6 ägg, vitor och gulor för sig
2 3/4 dl socker

Gör så här

Värm ugnen till 175 grader. Smält choklad och smör i vattenbad. Vispa ihop äggulor och socker vitt och poröst. Rör ner choklad och smörblandningen. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner i smeten. Häll ner smeten i en rund (osmord!) form ca 30 cm i dm och grädda i 30 minuter. Kakan höjer sig men faller ihop i mitten, så skorpan hänger kvar runt kanterna. Servera kakan direkt ur formen.
2009-01-20 @ 14:17:03 Permalink Kladdkakor Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kladdkaka i smalvariant

ingredienser
1 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2 msk snabbkaffe
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 st ägg
2,5 dl strösocker
250 g kesella
0,5 tsk bakpulver


Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda ihop de torra ingredienserna mjöl, bakpulver, kakao, kaffepulver, vaniljsocker och salt.

Vispa i en annan bunke socker och ägg riktigt vitt och pösigt med elvisp eller för hand.

Rör ned Kesella och mjölblandningen och blanda allt.


Smöra och ströa en rund form cirka 24 cm i diameter. Häll i smeten försiktigt, så att inte degen tar med sig ströbrödet från ytorna.

Sätt in kakan i ugnen på den näst nedersta falsen och grädda i 20-25 minuter. I just det här fallet vill man ha en kladdkaka, så provnålen som man använder för att kontrollera om kakan är klar skall faktiskt vara lite kladdig. Det vanligaste felet man gör med den här kakan är att man gräddar den för länge!

Pudra florsocker över, enklast genom att skaka en sil med socker över kakan. Till kakan passar valfri (lätt) glass, frukt eller en bärsås.
2009-01-20 @ 14:15:06 Permalink Kladdkakor Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kexchokladkaka med nötter, choklad och kokos

Ingredienser

6 kexchoklad á 55g
120 g paranötter
100 g mörk choklad Anton Berg GHANA
50 g choklad Mountain superior med honung och mandel
140 g cocosflingor
1 burk sötad kondenserad mjölk


Gör så här

Smörj en form, lätt.
Kör kexchokladen till smulor i matberedare.
Samma med nötter och choklad men de skall vara lite grövre.
Blanda kexchokladsmulor, nötter- choklad- hacket och cocos.
Häll i den kondenserade mjölken och tryck samman till en smulig deg. Bred ut jämt i bakformen.

Bakas i ugn 200°C ca 15-20 minuter
2009-01-20 @ 14:12:24 Permalink Kladdkakor Kommentarer (0) Trackbacks ()


Rocky road kladdkaka

Ingredienser

150 g smör
150 g mörk choklad, 70%
3 dl strösocker
3 ägg
3 dl mjöl
0,25 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 msk kakaopulver
1 tsk vaniljsocker
100 g salta rostade jordnötter, grovhackade
2 dl konserverade körsbär, grovhackade(låt rinna av väl först)

Garnering:
½ påse stora marshmallows, delade i fyra delar
50 g mörk choklad, 70%


Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg bakplåtspapper i en panna på 20x30 cm.
Smält smöret i en kastrull,dra den åt sidan.
Låt chokladen smälta i smöret.

Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl,salt,bakpulver,kakaopulver och vaniljsocker.
Blanda chokladsmöret och äggvispet med mjölblandningen,jordnötter och körsbär.
Bred ut smeten i pannan.

Grädda ca 30 minuter.
Strö över marshmallows över den varma kakan.
Smält återstående choklad (50 g) i vattenbad och ringla över kakan.
2009-01-20 @ 14:10:31 Permalink Kladdkakor Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kladdkaka med kardemumma och kokos

För 6-8 personer.

Kokos gör kakan en mer fyllig smak och kardemummar gör den lite mildare på ett gott sätt.


Ingredienser

100 g smör eller margarin
2 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
1 tsk kardemumma
2,5 dl kokosflingor

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form er löstagbara kant, ca. 21 cm i diameter. Strö kokos i formen så att kakan inte fastnar vid gräddning.

Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda därefter i mjöl, kakao, vaniljsocker , salt, kokos, kardemumma och smör. Blanda alla ingridenser till en smet.

Häll i smeten i formen och grädda i ca10-15 minuter. Ta ut kakan och NJUT!
2009-01-20 @ 14:08:59 Permalink Kladdkakor Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vit chokladkaka med lingonglasyr

En kaka där den vita chokladens honungslena sötma möter citronens syrlighet i en perfekt harmoni. Trots den kompakta konsistensen smälter vaje bit på tungan.


Ingredienser

100g vit choklad
100g smör eller margarin
2dl socker
150 g Kesella lätt
2 1/2 dl vetemjöl
Saft av en halv citron
skal av en halv citron
2tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt

Glasyr
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägggula
2 msk lingonsylt

Dekorera
Små godis som mandeläg


Gör så här

Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Smält chokladen i vattenbad och smöret på svag värme i en kastrull. Rör socker och Kessella till en jämn smet. Tillsätt därefter smör och choklad och blanda noga. Riv citronskalet och pressa därefter ur saftern. Blanda det i smeten. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ner i smeten lite i taget. Häll smeten i formen och grädda 25 minuter i 200 grader.

Lägg smöret i en bunke och sikta ner florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggulan och lingonsylten.

Dekorera kakan med godis.
2009-01-20 @ 14:06:24 Permalink Kladdkakor Kommentarer (0) Trackbacks ()


Chokladkladdkaka med tryffel

För 10-12 personer.

Den är frestelsen är riktigt god och passar perfekt till den som älskar choklad och kladdiga kladdkakor!


Ingredienser

150 g smör
3 dl socker
1dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Tryffel:
1,5 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk choklad

Gör så här

Smält smöret, rör i socker, kakao och vaniljsockret. Rör i 1 ägg i taget och sist mjölet. Häll sedan smeten i en smord och bröad form, helst med borttagbara kanter ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 min i 175 grader. Obs. Den skall vara lite lös i mitten när den är färdig.

Tryffel:

Koka grädde och smör. Ta bort från plattan. Hacka i chokladen och låt den smälta under omrörning. Låt tryfflen stå och svalna i kyl i ca 10 minuter. Bred den sedan på kakan och låt allt sammans stå kallt i ca 1 timme innan den serveras.

Serveras tillsammans med vispad grädde och frukt
2009-01-20 @ 14:04:15 Permalink Kladdkakor Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kladdkakor med kokostäcke

För 15-25 personer.

Man kan inte avstå från dessa läckerbitar!


Ingredienser

Kladdkaka:
2 ägg
3 dl socker
1½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1½ dl mjöl
100 g smält smör

Cocostosca:
ca 2 dl cocos
100 g marg / smör
2 dl socker
2 msk vetemjöl
3 msk mjölk

Gör så här

Blanda ingredienserna till kladdkakan
Bred ut smeten på smord och bröad mindre plåt och grädda i 175o i ca 20 min

Gör toscasglasyren under tiden.

Smält marg/smöret (vilket du vill) i en kastrull
Tillsätt övriga ingredienser
Värm blandningen försiktigt under omrörning till den börjar tjockna
Får glasyren koka för mycket kan den lätt sockra sig

Bred glasyren över kakan
Sätt in den lite högre upp i ugnen och grädda tills glasyren fått färg, ca 10 min
Låt kakan svalna

Smält blockchokladen och bred över kakan

Skär kakan i bitar, ca 2½ - 3 cm stora, när den svalnat

Ät och njut! Perfekt till en kopp kaffe efter maten eller som bara godis!
Går alldeles utmärkt att ha i frysen. Är lika goda när de är lite kalla, men annars
tinar de fort.
2009-01-20 @ 14:02:38 Permalink Kladdkakor Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kladdkaka med after eight

Ingredienser


Glasyr:

Gör så här:

Smörj och bröa en form (eller använd en teflonform) med löstagbar kant.

Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen innan smöret är helt smält och rör om så att det sista smälter. Lägg därefter i mintchokladrutorna (after eight) och låt dessa smälta. Rör om till en jämn smet.


Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt smör- och chokladblandningen. Rör om eller kör på lägsta hastigheten med elvispen.

Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner blandningen i chokladsmeten. Använd sked eller elvisp på lägsta-till-medel hastighet.

Häll smeten i formen och grädda sedan i 18 minuter i 175 grader i mitten av ugnen.


Ta ut tårtan och täck den med mintchokladrutorna till glasyren. Grädda ytterligare 3-5 minuter så att mintchokladrutorna smälter. Ta ut den ur ugnen och bred sedan ut den smälta mintchokladen så att den täcker hela kakan. Låt sedan kakan svalna och glasyren stelna och först därefter kan man ta bort den löstagbara kanten.


Förvara tårtan svalt.

2009-01-20 @ 13:59:36 Permalink Kladdkakor Kommentarer (1) Trackbacks ()


Så lyckas du med kladdkakan


En kladdkaka ska vara kladdig - det hörs ju liksom på namnet. Här är några knep för att få till rätta kletet:

   Vispa eller - ännu hellre - rör smeten försiktigt annars blir den för luftig och vi vill att den ska vara kompakt och kladdig.

   Håll koll på kakan i ugnen. Får den stå för länge blir den torr. Testa med sticka så att kakans mitt fortfarande är kladdig.

   Grädda kakan i en vid form. Då blir den tunnare och enklare att få lite lagom gräddad i kanterna men fortfarande kladdig i mitten.


Fler smarta tips:

   Är du, eller någon annan som ska äta kakan, allergisk mot något som ska vara i kakan? Många av ­ingredienserna går att byta ut. Det finns exempelvis glutenfritt mjöl och mjölkfritt margarin.

   Garnera med frukt och bär av olika slag. Siktat florsocker blir också vackert ovanpå.

   I stället för ströbröd i formen kan du ha mandelflarn, kokosflingor eller mjöl.

2009-01-20 @ 13:56:37 Permalink Kladdkakor Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mintkaka med päronkonjak och vit choklad

Ingredienser
2 dl socker

2 ägg

1 1/2 dl mjöl

100 g smör

1/2 dl kakao

100 g Marabou mintcrisp

4 msk päronkonjak

1 krm salt


Glasyr:

100 g vit choklad

100 g naturell philadelphiaost


Gör så här:

Värm ugnen till 175 grader.

Hacka chokladen och blanda allt i en bunke, äggen sist.

Smörj och bröa en form. Häll i smeten och grädda i ugnen

i 15-30 minuter.


Glasyren:

Smält chokladen i mikron, blanda i philadelphiaosten och bred ut den på den färdiga kakan.

2009-01-20 @ 13:55:11 Permalink Kladdkakor Kommentarer (0) Trackbacks ()


kladdkaka under mint- och chokladtäcke

Ingredienser
175 g mjölkfritt margarin

1 msk ljus sirap

3 1/2 dl socker

1 dl kakao

3 dl vetemjöl

1,25 dl sojagrädde



Glasyr:

4 dl florsocker

3 msk vatten

4 droppar pepparmyntsolja

Topping:

50 g riven mörk choklad


Gör så här:

Värm ugnen till 175 grader. Smält margarinet.

Rör i sirapen och sockret.

Låt sockret smälta.

Sikta i kakao och vetemjöl.

Rör i sojagrädden.

Häll i smeten i en smord form med löstagbar botten.

Grädda i ugnen i 20 minuter.

Kakan kommer att se lös ut när du tar ut den ur ugnen men om den får stå ett tag får den den exakt rätta, kladdiga konsistensen.

Blanda florsocker, vatten och pepparmyntsolja.

Bred glasyren över kakan.

Riv chokladen och sikta över.


Foto: Stefan Mattsson
2009-01-20 @ 13:53:57 Permalink Kladdkakor Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kladdkaka med sjunkna mandelflarn

Ingredienser
100 g smält smör

2 ägg

1/2 dl sirap

2 1/2 dl strösocker

2 1/2 dl vetemjöl

4 msk kakao

1 1/2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

Mandelsmeten:

100 g smält smör

1 dl socker

2 msk vetemjöl

2 msk mjölk

50 g flagad sötmandel


Gör så här:

Värm ugnen till 150 grader.

Blanda alla ingredienser till mandelsmeten i en kastrull, koka upp och låt sjuda en minut.

Smörj och mjöla en hög bakform med lös­tagbar botten.

Smält smöret och rör ihop det med socker, sirap och ägg.

Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner det i den andra smeten. Rör försiktigt tills allt är blandat.

Grädda först kakan i cirka 10 minuter. Ta ut den och slå på mandelsmeten och grädda 20 minuter till. Mandelflarnen sjunker genom kakan och hamnar på botten, mums.


Foto: Stefan Mattsson

2009-01-20 @ 13:51:32 Permalink Kladdkakor Kommentarer (0) Trackbacks ()


cola kladdkaka

Ingredienser
175 g smör

75 g hasselnötskärnor

300 g mörk choklad, minst

70 procents kakaohalt

500 g nötcrème (typ Nötte eller Nutella)

4 cl mörk rom

Crème fraiche

2 apelsiner (om du vill stajla)


Gör så här:

Ta fram smöret så att det hinner bli mjukt.

Värm ugnen till 225 grader. Rosta nötterna några minuter och gnugga bort de tunna innerskalen så gott det går. Hacka nötterna grovt.

Bryt chokladen i bitar och smält på låg värme i en kastrull. Passa så att den inte bränns vid.

Lägg nötcrèmen i en bunke och rör den med en stadig slev så att den mjuknar lite.

Rör i det mjuka smöret så att det blandas ordentligt. (Ja, det är jätte­tungt men med tanke på hur mycket energi den här kakan innehåller så är det väl bara bra med lite motion?)

Rör i den smälta chokladen och rommen.

Klä en rak sockerkaksform med plastfolie. Ta rejält med folie så att det hänger ut över kanterna på formen. Häll i hälften av nötsmeten i formen. Se till att den hittar ut i alla vinklar och vrår.

Strö i nötterna och häll i resten av smeten. Vik tillbaka den överhängande plastfolien så att smeten blir helt täckt och tryck till lite lätt.

Ställ att stelna i kylen minst 2 timmar.

Stjälp upp ur formen på en skärbräda och dra av plastfolien. Skär i ganska tunna skivor och servera med en klick crème fraiche. Ska det vara extra fint så garnera med renskurna apelsinklyftor


Foto: Stefan Mattsson

2009-01-20 @ 13:49:07 Permalink Kladdkakor Kommentarer (0) Trackbacks ()


kladdkaka med chokladkräm

Ingredienser:
2 ägg

3 dl socker

1 tsk vaniljsocker

4 msk kakao

1 krm salt

1 dl smält smör

1 1/2 dl vetemjöl


Chokladkräm:

150 g mörk, fin choklad

25 g smör

1 dl grädde


Gör så här:

Värm ugnen till 200 grader.

Rör ihop alla ingredienser i en bunke till en smet.

Häll i en smord och bröad form, gärna med löstagbar botten.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten.


Chokladkrämen:

Smält chokladen och smöret ihop med grädden på låg värme i en kastrull. Rör ihop till en blank, slät kräm.

Låt krämen svalna till rumstemperatur och bred den sedan på den kalla kladdkakan.

Låt gärna kakan stå kallt över natten innan du serverar med vispgrädde.

2009-01-20 @ 13:46:58 Permalink Kladdkakor Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kladdkaka med apelsinsmak

12-16 bitar
Tid 45 minuter

Ingredienser:
4 ägg
300 gr socker
400 gr mörk choklad av bättre kvalitet 60-70%
300 gr smör
300 gr vetemjöl
30 gram bakpulver
rivet skal från 2 apelsiner (endast det orange)

Gör såhär:

1. Smält smör och choklad i vattenbad eller microvågsugn.
2. Vispa socker, apelsinskal och ägg poröst.
3. Blanda ned chokladblandningen i äggsmeten, rör sedan i mjöl, bakpulver blanda tills du får en slät smet. Slå upp i en smord och bröad springform med löstagbar botten.
4. Grädda i 175 graders ugn ca 19 minuter, kontrollera med sticka, kladdkakan ska vara kladdig i mitten.

Servera med vaniljglass och njut.

2009-01-20 @ 13:43:25 Permalink Kladdkakor Kommentarer (0) Trackbacks ()


Chokladbomb

14 bitar
Tid 35 minuter och tiden för att svalna


Ingredienser:
200 gr smör
200 gr mörk blockchoklad
4 ägg
160 gr strösocker
180 gr vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
100 gr vit choklad finhackad
ströbröd

Gör såhär:

1. Smält smör och mörk blockchoklad i micro eller vattenbad. Vispa ägg och socker pösigt, vänd ner chokladsmeten i det vispade ägget. Rör försiktigt ned mjöl, salt och bakpulver.

2. Häll upp smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter (ca 22cm) grädda i 200 graders ugn 12-15 minuter. Kontrollera med sticka, kakan ska vara kladdig i mitten och gräddad i kanterna när den är klar. Passa på slutet om du måste täcka med folie, så att kakan inte bränns.

3. Så fort du tar ut kakan ur ugnen så fördelar du den vita chokladen jämt över kakan. Låt svalna (helst över natten). Servera gärna med glass och citrussallad.

2009-01-20 @ 13:41:39 Permalink Kladdkakor Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kladdkaka med mandelbotten

12 bitar
Tid 45 minuter

Ingredienser:
100 gr smält smör
2 ägg
0,5 dl sirap
2,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Toscasmet
100 gr smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
50 gr flagad eller hackad sötmandel

Toscasmet
Blanda alla ingredienser i en kastrull, koka upp och sjud en minut.

Gör såhär:

1. Smörj och bröa (2/3 ströbröd och 1/3 strösocker) en hög bakform med löstagbar botten på ca 22 cm i diameter.
2. Rör ihop socker, sirap, ägg och det smälta smöret.
3. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och sikta sedan ned det i äggblandningen. Rör om försiktigt.
4. Grädda i 150 graders ugn ca 10 minuter, slå på toscasmeten och grädda ytterligare 15-20 minuter.
Kontrollera med en provsticka kakan ska vara kladdig i mitten.

2009-01-20 @ 13:40:17 Permalink Kladdkakor Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kladdkaka med fudge

12-14 bitar
Tid 1 timme och två timmar i kyl


Ingredienser:
100 gr smält smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
2,5 dl vetemjöl
4-5 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt

Kaffefudge
2 dl grädde
2,5 dl strösocker
3 msk kakao
0,5 dl ljus sirap
1,5 msk Nescafé pulver
1 msk smör

Kladdkakan
Rör i hop alla ingredienser. Slå smeten i en smörjd och bröad rund form med löstagbar botten (ca 22 cm). Grädda i 175 graders ugn 16-18 minuter. Kontrollera med sticka kladdkakan ska inte vara helt genomgräddad. Kyl sedan ner kakan.

Fudge

Blanda alla ingredienser i en hög och vid kastrull. Koka upp under omröring och låt fudgen sjuda tills den har en temperatur mellan 120-124 grader. Den högre temperaturen ger en hårdare fudge. Dra åt sidan och rör ned smöret.
Slå över väl kylda kladdkakan och låt fudgen stelna en aning innan du skär upp kakan.

2009-01-20 @ 13:38:13 Permalink Kladdkakor Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kladdkaka med apelsintäcke

12 bitar
Tid 40 minuter


Ingredienser:
100 gr smält smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
180 gr vetemjöl
5 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
150 gr apelsinmarmelad
ströbröd

Gör såhär:

1. Smörj och bröa en bakform med löstagbar botten. (ca 22 cm)
2. Rör i hop smör, ägg, socker, sirap och salt.
3. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker sikta sedan ned det i smörblandningen, rör om försiktigt.
4. Slå upp smeten i formen och grädda i 175 graders ugn 10 minuter.
Värm under tiden apelsinmarmeladen försiktigt i en kastrull så den blir lättflytande. Tag ut kladdkakan och fördela marmeladen över hela kakan, grädda sedan ytterligare ca 10 minuter. Kontrollera med sticka, kakan ska vara kladdig i mitten.

Kyl ned kakan och servera med vaniljglass.

2009-01-20 @ 13:36:40 Permalink Kladdkakor Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hallon och lakritskladdkaka

14 bitar
Tid 30 minuter och nedkylning


Ingredienser:
3 ägg
175 gr strösocker
200 gr frysta hallon
190 gr kick (10 st) fint hackad
150 gr smör
135 gr vetemjöl
1 krm salt


Gör såhär:
1. Rör i hop ägg, socker, kick och hallon. Tillsätt det smälta smöret och rör ned vetemjöl och salt.
2. Häll upp smeten i en smord och bröad rund form (ca 22 cm) med löstagbar botten.
3. Grädda 16-18 minuter i 200 graders ugn, kontrollera med sticka kakan ska vara kladdig i mitten. Kyl ned och servera med vaniljglass.

2009-01-20 @ 13:34:41 Permalink Kladdkakor Kommentarer (2) Trackbacks ()


Recept Kladdkaka med kola

12 bitar
Tid 45 minuter


Ingredienser:
100 gr smält smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
180 gr vetemjöl
5 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
20 st dumlekola delade på längden
ströbröd


Gör såhär:
1. Smörj och bröa en bakform med löstagbar botten. (ca 22 cm)
2. Rör i hop smör, ägg, sirap, socker och salt.
3. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker sikta sedan ned det i smörblandningen, rör om försiktigt.
4. Slå upp smeten i formen och grädda i 175 graders ugn 10 minuter. Tag ut kladdkakan och fördela kolan jämt över hela. Grädda sedan ytterligare 12 minuter.
Kyl ned och servera med vispad grädde och syrlig sylt.

2009-01-20 @ 13:32:35 Permalink Kladdkakor Kommentarer (1) Trackbacks ()


Recept Kladdkaka med nötter

12-14 bitar
Tid 45 minuter


Ingredienser:

Botten

3 ägg
2 dl socker
2,5 dl mjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
125 gr smält avsvalnat smör

Toscasmet

100-125 gr rostade hasselnötter
100-125 gr skållade skalade hela mandlar
100 gr smör
2 dl socker
2 msk sirap
2 msk mjölk
2 msk mjöl
1-2 msk kakao

Gör såhär:

Botten

Smöra och bröa en form med löstagbar kant
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda alla torra ingredienserna och rör ner i vispet. Sist sätter du till det smälta smöret.
Grädda i ugn 25 min i 150 grader.

Toscasmet

Blanda allt utom nötter och mandlar i en kastrull och låt blandningen sjuda några minuter. Rör ner nötter och mandlar och häll över kakan och grädda ytterligare 10 min = 35 min allt som allt.
Kyl ned och servera med vispad grädde.

2009-01-20 @ 13:29:52 Permalink Kladdkakor Kommentarer (1) Trackbacks ()


Recept Kladdkaka med Daim och nougattäcke

12-14 bitar
Tid 40 minuter


Ingredienser:
4 ägg
3,5 dl socker
200 gr mörk blockchoklad av bättre kvalitet 70-75%
4 msk kakaopulver
200 gr smör
4dl gr vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
125 gr tunt skivad nougat
200 gr Daimkulor (2 påsar)


Gör såhär:

1. Smält smör och choklad i vattenbad eller microvågsugn.
2. Blanda socker, vaniljsocker, kakao, salt och ägg ordentligt.
3. Blanda ned chokladblandningen i äggsmeten, rör sedan i mjöl och blanda tills du får en slät smet. Slå upp i en smord och bröad springform med löstagbar botten (ca 22 cm).
4. Grädda i 175 graders ugn ca 17 minuter, kontrollera med sticka, kladdkakan ska vara kladdig i mitten. Ta ut den och fördela nougaten och daimkulorna jämt över hela kakan. Sätt in kladdkakan i ugnen igen i 30 sekunder, precis så att nougaten smälter.

Kyl ned och servera.

2009-01-20 @ 13:28:45 Permalink Kladdkakor Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kladdkaka med nougattäcke

En god kladdkaka med mörk choklad och hårt nougattäcke.


Ingredienser:

Gör så här:
Smält smör och låt svalna. Vispa samman socker och ägg pösigt och rör sedan ner mjöl, vaniljsocker, kakao och salt. Tillsätt smöret och vispa ihop väl. Blanda slutligen ner krossad mörk choklad i smeten. Häll smeten i en smörad form som bröats med kokos. Grädda i 18-22 minuter i 175 grader. Känn efter med sticka, när smeten inte längre fastnar är kladdkakan klar.
Låt kladdkakan svalna en stund och hyvla sedan på ett tjockt lager nougat som sedan får smälta på kladdkakan. När nougaten stelnat smält Nougaten smälter och när den har stelnat är kakan färdig att servera med vaniljglass eller vispgrädde.

Serveringstips:
Servera gärna några skopor gräddklass till kladdkakan. Mycket gott!
2009-01-20 @ 13:25:47 Permalink Kladdkakor Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kladdkaka med mörk choklad

En god choklad kladdkaka med ett krispigt yttre och mjukt kladdigt inre.


Ingredienser:

Gör så här:
Värm ugnen till 200grader. Smöra och sockra fyra portionsformar av glas eller keramik som rymmer ca 2,5 dl.

Smält blockchoklad och smör under omrörning i en skål som ställts över en kastrull med sjudande vatten. Rör om tills allt smält. Vispa därefter ägg och socker tills smeten är ljus och pösig. Skrapa ner chokladblandningen i äggsmeten och sikta mjölet över ytan. Blanda sedan om.

Fördela smeten i formarna och grädda i ca 12 minuter i 200grader mitt i ugnen på ett galler. När ytan på kladdkakan stigit och sprickor syns på ovansidan kan du ta ut formarna och låt de svalna i några minuter.

Serveringstips:
Godast blir kakorna om de serveras varma gärna med vispad grädde eller glass. Servera gärna kladdkakan direkt ur formarna då denna kladdkaka är ganska mjuk i mitten och kan vara lite svår att lägga upp på serveringsfat.
2009-01-20 @ 13:24:36 Permalink Kladdkakor Kommentarer (1) Trackbacks ()


Kladdkaka med banan och lime

En god kladdkaka med smak av banan och lime!


 

Ingredienser:

Gör så här:
Smält smöret och låt svalna.Blanda först samman alla torra ingredienser och tillsätt sedan sirap, och ägg. Mosa bananen och blanda i. Pressa slutligen ner saften från limefrukten och rör i den smälta smöret. Häll smeten i en smord och bröad rund form (ca 22cm) med löstagbar kant. Grädda i 16-18 minuter i 175 grader. Kladdkakan ska vara kladdig i mitten, kontrollera kakan efter en kvart med en sticka.

Serveringstips:
Kladdkakan passar utmärkt till vaniljglass och chokladsås.

2009-01-20 @ 13:23:22 Permalink Kladdkakor Kommentarer (0) Trackbacks ()


Enkel kladdkaka

Ett enkelt recept på kladdkaka som är klar på 30 minuter. Denna kladdkaka passar både som efterrätt på vardagen eller vid speciella tillfällen - då gärna med siktat florsocker och grädde till!

Ingredienser:


• 2 dl vetemjöl

• 3 dl socker

• 3 msk kakao

• 1 msk vaniljsocker

• 1 dl flytande margarin 
• 2 ägg



Gör så här:
Vispa ihop ägg och socker med elvisp till blandningen blir pösig. Rör samman vetemjöl, kakao och vaniljsocker och blanda i. tillsätt sedan det flytande margarinet och vispa samman till en jämn smet. Om du istället använder dig av fast margarin eller smör så går det bra att smälta på spisen eller i en skål i micron på full effekt i 1-2 minuter. Tänk på att låta det svalna innan du blandar i det i kladdkakan. Häll smeten i en lämplig form och grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Det går även bra att grädda kakan i microvågsugn i ca 700 Watt i 6-8 minuter.

Serveringstips:
Sikta lite florsocker över kladdkakan och servera vispad grädde eller glass.

2009-01-20 @ 13:21:46 Permalink Kladdkakor Kommentarer (0) Trackbacks ()


Måndag 19/1-2009

Åkte hem till Göteborg tidigt imorse. Var en seg resa minsan. Först bussen till Kinna, och sen sitta i Kinna och vänta ute en halvtimme innan bussen till Göteborg kom. Och sen bussen till Göteborg som är så seg. Körde över Sätila och det tar ju en stunda att komma hem. Sen därefter hoppa jag av vid korsvägen och direkt kom 50-bussen "jäklar, vilken tur" tänkte jag.. men vid brunnsparken blev det stopp "han fick inte igång bussen". Då är det tur att vi har gamla tanter i bussen, antagligen en gammal busschaufför, hon visste exakt hur han skulle bära sig åt för att få igång den ; )

Väl hemma så tog jag tempen, Feber!! suck.. Pappa var hemma och var sjuk och brorsan hade vart lite kass i helgen...

Man märkte att vi inte var hundra när vi laga mat.. haha ALLT hamna på golvet precis hela tiden.. Potatis, is och redskap... Maten blev tillslut god. Blev kyckling med råstekt potatis och hemgjord salsa till det. Vi inproviserade typ hela rätten och jag hade "misslyckande" i tanken. Men det smeckt sehr gut :)

Satt och försökte rensa min dator på kvällen. körde en diskfragge, tog bort massa och körde virus program... men den verkar inte ha blivit så mycket bättre trots mitt slit.

På kvällen, eller okej.. natten satte jag och pappa på en film. Jag kunde inte somna och han ville nog vara snäll mot mig...Blev en gammal film "morrhår och ärtor" haha han är så otroligt misslyckad Gösta Ekman... ^^

Därefter gick pappa och la sig och jag kikade vidare på TV:n, somna nog runt tretiden kan jag tro...





Potatisen har fått fötter...^^ isen rymmer... ^^
Blev gott tillslut :)
haha vi skulle ut och gå, och pappa leta efter sin mössa och fann denna ;) haha vi minns inte rikitgt vad den har använts till..men det ser lite misstänksamt ut ;)
2009-01-20 @ 13:14:18 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Daniel inflytt och 30års fest

Då har Daniel haft sin 30 års fest / inflytt.
Blev en livad tillställning minsan. Kan ju lova att grabbarna gav järnet på "dansolvet" inte minst Alx som även var nykter denna kväll.
Alx lärde de stora gossarna "sprintlern", Martin "handla" och David och Daniel skutta runt som aldrig förr, Emil försökte komma igång tacktmässigt med sprintlerna och ja.. det var full fart från början till slut.
Vill inte ens tänka på hur många gånger Lady Gagga med poker face, Danny med radio spelades upp... haha


Maten var helt klart godkänd, blev kyckling med potatisgratäng och sallad och ett glas vin på det ;)
Till tårtan drack jag kaffe med Beilys och utöver det blev det inte jättemycket mer alkohol för min del. Champange och en drink tror jag bestämt att det blev.

När alla människor var på plats var vi 14 stycken och det räckte lagom för lägenhetens storlek. Blev mycket folk ändå, kände ju knappt en kotte innan dens start.

Fullast blev väl Pontus kanske.. David var rätt så i farten han ok.
Lite goa repliker snappades upp under festens gång..bl.a
"Jag en mongo och vill ha mer drickat" eller vad han sa. Emil hade aldrig haft någon där bak som INTE tyckte om det..  osv..
Var kul att se lilla Fiabus berusad faktist ;) vi skulle dansa hon och jag, men i sovrummet för oss själva ;) haha^^

Jaa. kvällen var trevlig och det blev sent vill jag lova. 5-tiden så parkerade vi bilen och gick in och la oss. Pallen satte på en film, men gav den nog ingen större tid innan han somna han också.

Här kommer några partybilder ifrån lördagen

Det är miniatyrer så ni kan bara klicka upp dem så blir det större : )

2009-01-19 @ 21:50:33 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fredagsstädning...suuuck + Kladdkaks Recept med apelsin och chokladbitar

Ja då var det helh mina kära vänner :D                   *ett glädjeskutt från min sida*

Men det är inte alltid en dans på rosor. Det ser ju alltid förjävligt ut här hemma på slutet av veckan och kommer det folk hit på helgen så är det skönt om man slipper skämmas över att man bor i en svninstia..
Jag borde inte klaga, bor i en liten lägenhet på 50 kvadrat, men det är nog så jobbig och har man en pedantisk mamma som fostrat mig så är det inte lätt att "städa lite"
Är väl som med min pojkvän.. "-idag ska ja inte dricka så mycket, någon öl eller så bara"...haha grabben är ju stenpackad varje gång ;)
Men nu när det är klart så är det mer än skönt. Älskar ett nystädat hem :D

Sitter här och får lyssna på en massa härlig musik, Alx sitter nämligen och bränner skivor till festen vi ska på imorgon och eftersom att han är familjens musik-master så hamna det rätt så sannorlikt i hans händer.

Ikväll ska jag göra lax till kvällsmat. Det är himla gott. Vi har lite bråk här hemma om hur den ska lagas till. Jag anser att såsen bör vara varm, och har en variant där man ungssteker laxen i en gräddig dillsås vilket blir supergott. Men Alx envisas med sommarmaten och vill ha en kall gräddfilsås med dill och rom.. och jag förlorar ALLTID "/


Blir en lugn kväll som jag sa tidigare med Let´s Dance hemma hos Bengan och Lena.
Just de... Haha folk undrar vilka Bengan och Lena är och vissa kan inte förstå varför Alx vill till sina föräldrar hela tiden. Sanningen är den att 85% av alla gånger så är det faktist jag som vill dit och inte Alx. Eller han brukar ju gå med på förslaget, men det är oftast jag som lägger fram det. Har man underbara svärföräldrar så är det supermysigt att dela filmkvällar med dem ibland. Jag har ju min älskling brevid ändå : ) <3

Funderar på att baka en kladdkaka med apelsin att ta med ikväll. Apelsinerna behöver ätas upp och choklad som skrotar i skåpet behöver bli uppäten den ok.





Sajsas Apelsin Kladdiga kladdkaka



(Bilden är från Ica kuriren, byter ut mot egen när den e färdig)



Ingredienser

2 ägg
2.5 dl socker

5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

100g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt

1 apelsin
chokladbitar

Steg för steg

- Sätt ugnen på 175 grader


- Smält smöret i en kastrull

- Vispa ägg och socker tills det blir poröst

-Riv av skalet på apelsinen och krama ner saften i smeten
- Blanda samman med resten av ingredienserna

- Häll ner smeten i en brödad form

- Hacka choklad och strö över.
- Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha.

- Låt svalna, garnera med florsocker och servera med grädde eller glass.


 

2009-01-16 @ 16:53:23 Permalink Sajsa bakar/lagar mat Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jag lär mig ett nytt ord

Dupera - Lura

Ordet DUPERA är väl inget ord ni hört förr? man säger ju lura bara, eller!?

2009-01-16 @ 13:19:33 Permalink Lär mig ett nytt ord Kommentarer (4) Trackbacks ()


Fredag

Vakna upp innan klockan ringde idag.. Ställer klockan nu för tiden, lika bra att vänja sig av med att gå upp runt ett snåret. Så var väldigt imponerad över mig själv när jag vakna tio över nio idag : )
Nu sitter jag här, fullt utrsutad med massa kläder.. Ska ut på en prommenad med Lena om en liten stund. Hon däremot, hade tagit lite sovmorgon idag.. så idag är det min tur att gå bort till henne.
Tänkte göra lite sit-ups innan jag går, men vi får se hur det blir med den sakne. Helt säkert är i alla fall att det blir tandborstning bums efter detta inlägg publicerats.

Idag är det fredag, och Pallen kommer hem klockan ett :D och vad som blir av denna dag är ännu en obesvarad gåta. Jag antar att det blir "let´s dance" hemma hos Bengan och Lena ikväll, och det är inte mig emot.
Får nog bli en rätt så lugn dag idag... blir ju party imorgon och redan nu tid för att ladda batterierna inför den tillställningen.

Nu blir det tandborsten och sen går jag. Återkommer med ytterligare information lite senare ;)
2009-01-16 @ 09:59:21 Permalink Min dag Kommentarer (1) Trackbacks ()


Kerala chicken curry

Nu har jag vart i Ullared hela dagen. Blev en liten tur inne på Ge-kås.. men dock inte köpt speciellt mycket. endast i matväg. Var sen runt i de övriga butikerna, åt en korv och gick bort till Bengan medan Lena var och fick massage. Satt nog hos Bengan en timme och fika och prata : ) inte helt dumt.

Direkt när jag kom hem börja jag fixa med maten. Blev en jätteenkel rätt, fast väldigt god :)


Kerala chicken curry

2 personer

2 kycklingfiléer
1 påse Kerala curry (indisk med coconut, Lemon, Yellow curry...)
2 dl vatten
1 burk kokosmjölk
4 dl wook grönsaker
1/2 dl creame fraische

ris

Stek först Kycklingen, antingen i mindre bitar eller hela filéen så den får en stekyta. Lägg den i en ugnsform tillsammans med 2 dl vatten och halva kryddmixblandningen.
den bör stå 10-15 minuter i ugn, beroende på storleken.
kryddvattnet hälls i en kastrull, där 1 burk kokosmjölk tillsätts tillsammans med 1/2 dl creame fraische och halva, halva kryddblandningen. koka upp tills den tjocknar något. Stek de wookade grönsakerna med lite utav kryddblandningen och servera med ris.



Enkel och snabb rätt : )





2009-01-15 @ 18:06:56 Permalink Sajsa bakar/lagar mat Kommentarer (0) Trackbacks ()


Torsdag

Vakna upp gråtandes denna morgon :O skit jobbigt.. Vem gråter i sömnen egentligen.. alltså på riktigt !?
Var kusligt obehaglig i alla fall och drömmen var ju inget som gjorde mig piggare heller. Fast man blir lite tagen när man drömt om detta tidigare och gör det igen och vaknar upp gråtandes...

Blev snart på fötter när lite solljus leta sig igenom parsienen till sovrummet. Dörren var ingendragen så där kunde jag inte kika ut heller. Men helt underbart är det här ute och jag fundera på att ta en prommenad innan Lena kommer och hämtar mig. Men här sitter jag i nästintill pyjamas och har inte fixat mig ett dugg mer än ätit en smörgås.
Kan ta det när Lena är inne hos Doris med ryggen, borde ju vara fint även då :
)






Mitt hjärta slår för dig

För du är äkta som livet

Mitt hjärta slår för dig

För du älskar mig

Mitt hjärta slår för dig

För du är mig trogen

Mitt hjärta slår för dig

För ditt hjärta slår för mig

Mitt hjärta slår för dig

För du är min Alexander



2009-01-15 @ 10:24:26 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Made in Sweden

Då var första programmet av "made in Sweden" slut...
Jaa.. vad ska man säga? Det kändes väldigt intressant till en början, men slutet var däremot något helt annorlunda. Jag blev lite nedstämd av vad Desmond sa.. och känslorna är ju rätt spridda..

1. Han har väl till viss del rätt, han behöver hjälp med en skiva och nu har han en superchans.
2. Han borde däremot lagt fram det lite snyggare. Varför inte en enkel mening som "Detta kommer inte nå ända ut, kan vi tillsammans komma överrens om vad vi kan ändra på", hur svårt kan det va att vara lite trevligare.
3. Bagge blev lite dyster och när han blir ledsen över vad Desmons sa till Kim så antar jag att det kändes rätt så surt för Kim själv

.

Kändes lite negativt med hela programmet.. är detta bra? ska jag fortsätta att titta?

Jag ger det säkert en ny chans..hoppas att nästa programm blir lite trevligare att titta på. Och hoppas att Kim blir kvar, han hade ju en sån där skrovlig go röst : )


 



Trion från Idol, ett bra gäng





Det blir Ullared med Lena imorgon. Orkar faktist inte åka till Göteborg och kläderna.. ja det får bli som det blir. Så 11.30 imorgon så kommer Lena och hämtar mig
2009-01-14 @ 22:08:44 Permalink TV- Höst / Vinter Kommentarer (0) Trackbacks ()


Scones

Har just vaknat upp efter en och en halvtimmes vilande.. Riktigt trött var och är jag. Ni vet då det riktigt värker i hela kroppen och då man känner sig så orkeslös så att man knappt kan lyfta en penna... det är inte roligt minsan..

Nu ska jag göra lite scones och te inför TV kvällen i soffan. Ska bli mums och antagligen lite snällare för min mage.




Tillagningstid: 15 min

Färdigt på: 25 min

Ingredienser

 100 g smör, rumsvarmt
8 dl vetemjöl
1 dl havregryn
5 tsk bakpulver
1 tsk salt
4 dl mjölk eller yoghurt
1 msk socker


Gör så här

1. Ställ fram smöret och låt det bli rumsvarmt. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Rör samman alla ingredienserna till en kladdig deg. Var sparsam med rörandet!

3. Klicka ut 8 stora högar på en smord plåt. Platta ut dem lite med mjölade händer.

4. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter.

5. Servera gärna med lemoncurd och citrusmarmelad.

2009-01-14 @ 20:24:53 Permalink Sajsa bakar/lagar mat Kommentarer (0) Trackbacks ()


vad händer...?

Jag hatar att inte veta vad som komma skall.. Ska jag till Göteborg imorgon eller ska jag inte? Allt hänger på en jävla klänning... Den kostar ju lika mycket att köpa ny som att ta sig till Göteborg i stort sätt, så jag skulle hellre kunna köpa en ny..
Har pratat lite med mamma nu, och om Tomas kan och vill, så kan han svänger förbi pappa och hämtar den. Då är den 2 mil från där festen ska hålla hus och inte 9 mil. Mamma skulle nog kunna komma in till Varberg med den på Lördag i så fall : )
Men ni märker ju, är ju inte så speciellt sugen på att åka till Göteborg för den sakens skull...

Nu har jag precis ätit.. Blev pannkakor denna dag. Något som jag egentligen inte borde äta p.g.a magen, men som jag är snäll och gör för att Palle tycker om det. Åt en visserligen och lite knäckebröd istället. Och det fick bli väl : )

Nu vet jag inte vad som händer ikväll. "Made in Sweden" klockan 21 ikväll är i alla fall inbokat, men det är ju några timmar kvar.. Blir säkert en film : )




Denna klänningen...
2009-01-14 @ 17:41:44 Permalink Bio Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jag lär mig ett nytt ord..


Lustrum - Femårsperiod


Haha detta tog jag endast för att det lät kul. Men nu får ja plugga in lustrum i hjärnan...kan ju ta en femårsperiod innan det sätter sig ^^
2009-01-14 @ 11:35:38 Permalink Lär mig ett nytt ord Kommentarer (0) Trackbacks ()


Onsdag

Idag är det onsdagen den 14:e Januari. En helt vanlig dag.. Ser ut att vara lite finare idag, eller ja det regnar i varje fall inte och är nog lite ljusare. Kanske blir en prommenad bort till Lena om en stund sen.. får se vad ska blir av denna dag.

Just det.. Igår såg jag den allra sista Sagan om ringen filmen, och den var rätt okej faktist. De två första filmerna visste man att det skulle gå bra för dem i alla fall, det fanns ju två filmer till därefter med deras ansikten på framsidan. Kanske var dumt att kolla på dem.. så antar att jag får skylla mig själv.. Slutet däremot kan någon gärna få förklara.. Frodo gav sig iväg med Gandalf eller vad han nu hette, skäggtomten i alla fall... men varför? vad hade han för ytterligare uppgift?
Lite snopet slut.. känns inte som om de fått ett lyckligt slut riktigt.. Men jaja det är ju bara en film och han dansken fick ju sin drottning och blev kung!!

Blev ett Full frys avsnitt igår också, det sista...


Sakta med säkert börjar ja vända lite på dygnet nu. Lägger mig så att jag somnar runt 23.00-tiden och vaknar runt tio, och det är ju godkänt eftersom jag ändå inte har annat för mig på dagarna. Och på tal om det så går jag in på arbetsförmedlingen nu.. så återkommer med något annat inlägg om ett tag : )

Ha en bra dag alla och glöm inte att kolla på 4:an klockan 21.00 idag.. Handlar om vad svenska människor gjort för stort.. typ Laila, Anders Bagge, Andreas Carlsson.. Kan bli intressant !!


I put my arms around my love
I can´t let him go
because my love is stronger than anythin in this world

2009-01-14 @ 11:11:57 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sajsa-idag

2009-01-13 @ 17:30:19 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Björn Gustafsson och Johan Glans-Guldbaggegalan 2009

Gårddagens Guldbaggegalan- Björn Gustafsson och Johan Glans kör ett Abba- medly ;)

 

Björn Gustafsson och Johan Glans i en annan version av Patrik 1,5 ;)
2009-01-13 @ 15:06:51 Permalink underhållande Kommentarer (0) Trackbacks ()


Funderingar

En sak jag grunnat på länge är att eftersom att Svensson, Johansson och Andersson är så vanliga efternman i Sverige nu för tiden och att det kom sig på ett sådant vis att faderns namn gav efternamnet till sina söner.
Och därför borde det ha funnits en hel del Sven,Johan och Anders i Sverige ....


Hur många heter Sven nu lixom. Anders är vanligt och Johan.. Och att Sven blev ett namn som man kallar en vanlig svensk, en Svensson!! haha .... hur vissa saker kommer till är lite lustigt om man lägger ner lite tid att tänka på det.. ^^
2009-01-13 @ 14:55:08 Permalink Tankar och känslor Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tisdag

Denna dagen har bara gått halvvägs tidsmässigt, men har fått gjort en himla massa redan.. 

* Vart social

* Ute och gått

* Fikat

* Uppdaterad min blogg

* Städat ordning hemma

* Lite träning

* Lyssnat på musik


ja det har blivit en del.. Ska laga mat om en liten stund så att den är klar tills min hungriga lille älskling kommer hem. Kanske blir ytterligare en Sagan om ringen film, eller om Pallen ska vara med någon kompis så sätter jag mig här med mina små blogg-idéer ;)

Lena var förbi innan idag. Så vi tog en bra runda.. var ute i 1 timmer och 15 minuter. Rätt okej faktist.. var lite disigt och halvblött ute men det gick bra :) Jag bjöd in henne på lite kaffe därefter med så det var trevligt :)



Lena : )
2009-01-13 @ 14:49:46 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Måndag

Klockan 16.15 kom min lille skrutt hem. Hade gjort lite middag som vi stoppa i oss innan andra filmen av Sagan om ringen kom på. Eller den hette Sagan om de två tornen, om jag inte minns fel.
Vi kände väl att det var lika bra att plöja igenom alla filmer nu på en gång när vi fortfarande minns. Sen gillar jag såna "Filmdagar", nu vet när man ser alla av en sort. Precis som förra året innan jul då vi satt ett helt dygn och kollade på alla Die Hard filmer. Så det är inte helt omöjligt att sista filmen ligger risigt till snart den också.

Filmen var ca 3 timmar lång. Först tänkte jag att det skulle kännas jättedrygt att sitta och kolla på dem filmerna, dels för att jag från början inte ens ville se dem och dels för att dem är långa ;)
Men faktum är att det gick väldigt fort, kändes som en helt vanlig film på 1,5 timme...

Efter filmen hade jag bestämt att vi skulle till Bengan och Lena för att kolla på Guldbaggegalan-filmgala...
Så när vi kom strax innan 20.00 så var fikat på plats.

Filmgalan var i sin vanliga ordning rätt dryg.. Det är ju samma filmer som nomineras hela tiden och efter detta program känns det som om man sett alla filmerna. Ett plus till en himla rolig programledare, Johan Glans.
Det hade nog inte gått att se klart hela programet om han inte vorre med där. Han bjöd på en hel del skratt eller flin i alla fall. Och ett extra plus till honom för att han fått med den lille gustafsson, även det lyfte upp programet.



Om jag själv ska ranka detta årets filmer på 1-3 plats så ser det ut såhär:

1. Patrik 1,5

2. Allt flyter

3. Arn



Antar att det inte är så många som sett den "Låte den rätta komma in", men det har jag gjort.. En äcklig film må jag säga. Den är inte skräck-äcklig.. mer sykligt äcklig "/ .. Men den är väl värd att se om man har såna nerver som pallar sykliga filmer. Men jag hade nog önskat att jag inte sett den på bio. Blir ju lite värre med alla ljudeffekter.
Den var t.o.m så sykligt äcklig att jag inte ens rörde mitt godis, och dessutom så slängde jag det i papperskorgen på toaletten direkt efter filmen... usch!!

För att återgå till kvällen så måste jag nämna en söt grej. Lena eller om det var Bengan, plocka fram en aladin ask med choklad.. och som det säkert är i alla familjer så finns det bara mörk choklad, likörer och romrussin bitar kvar i kartongen... Bengan var så söt så han gick och lämna asken till Lena så att hon kunde äta upp en del mörka chokladbitar, och därefter försökte pracka på mig de sista för att han skulle börja på nästa lager ;) haha söööt, det må ni tro.. det är Bengan det ;)



Kvällen avslutades med ett avsnitt full frys.. Pallen är så söt så.. kollar alltid på mig när det händer något kul för att se hur mycket jag skrattar.. och viker jag mig av skratt så kör han den repliken om och om igen efeter det .... ;D   <3



2009-01-13 @ 14:29:50 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Måndag- minitripp med Lena

dag vakna jag runt halvtio tiden och låg och grubbla på allt mellan himmel och hav.. Hann med en halvtimmes funderinger innan Pallen ringde.

Gick upp efter samtalet och ringde bort till Lena för att höra om hon var sugen på en morgonprommenad. Men hon skulle åka till Svenljunga  på lite ärenden så vi bestämde att jag skulle följa med och att vi kanske kunde ta en prommenad därefter.
Hade en halvtimme på mig att fixa mig vilket var en lätt match. Slängde på mig några tygstycken, satte upp håret och la på lite mascara : )

På vägen börja det regna, skittråkig.. inte kul att gå runt och bli blöt... det blåste även rätt så bra ute.. "/

Var först i mataffären för att hon skulle handla. Jag köpte några småsaker som dill o ja fikon och sen skulle vi in till systemet och köpa en vin-box.
Det blir alltid lite extra saker på vägen när man är iväg med Lena, och det är ju kul :D så vi drog till en blomsteraffär och kika lite och jag ville ju ha allt till lägenheten, men fick nöja mig med två krukor och växter som jag fick i planterade i affären :) var skitbilligt och snyggt så kunde inte låta bli. Nu blir det ju extra plats i fönstren efter att alla ljusstaker försvunnit så det är ju inte helt fel : )

Nu sitter jag hemma i lägenheten med tända ljus, var ju svinkallt när jag kom hem. Pallen kommer om en timme så ska strax förbereda med maten lite : )
Det är väl någon film-gala ikväll på TV tror jag Lena nämde något om. I vilket fall så var vi välkommna dit ikväll och det återstår att se vad Pallen tycker om den saken. Så förmodligen så blir det lite kvällsmys där ikväll : )

Har lite mer saker som är tänkta att komma upp här. Får se vad jag hinner med nu : )

Växterna är dagens inköp : ) ska ut med adventsstaken och dii men ännu en växt är tanken :) får se om det blir senare idag eller imorgon : )




Nu är alla kuddar till soffan köpta och på plats. Eller ja i vilket fall så är behovet av kuddar inte så stort längre, men man vet aldrig med mig rikigt ;)

2009-01-12 @ 15:40:09 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Helgens topp-tio

1. Bio med Alexander, Bengt och Lena

2. Restaurang Thai Silk med Alx, Bengan och Lena

3. Hemmamys med Pallen

4. Söndagskebab

5. Fredags TV kväll hos Bengan och Lena

6. Fikon-frossa ( :O )

7. Filmkväll - Sagan om ringen

8. Ge-kås

9. Köpte rörblad till min klarinett

10. sovit länge
2009-01-12 @ 14:39:52 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Söndag

Detta var en söndag som många andra. Seeg, inte mycket gjort men jävligt glad för det ;)
Morgonen var lugn.. sov väl till ett kanske och gick sen upp och åt frulle.

Jag hade ju köpt såna öronljus till Palle när vi var i Borås, så denna dag gick åt till det : )
För att få bästa känslan av avslappning och ja.. energiåterhämtning så tände jag ljus, hade på en avslappningsskiva och la Pallen i sängen. Rätt mys att göra såna här härliga saker ibland, sånt som får en lugn men ändå laddad med ny energi. Ja främst var det ju Pallen som skulle få detta men det var anvslappnande för min del också : )
Tog inte speciellt lång tid, men det var nog skönt för det :)
Dessa öronljus finna att köpa på hälsoaffärer och kostar ca 100 kr. Främst gör de öronen fria från vax, men det är även väldgt stimmulerande för kroppen.
Min lilla gullepojk somna till en liten stund...Härligt : )

Runt 17- tiden åkte vi till Svenljunga för.. ....haha ja precis, KEBAB!! ;)
Jävlar va gött det var sen.. mm mmm mmmh ;)

Pallen köpte Sagan om ringen boxen på Ge-kås när vi var där. Varken han eller jag hade tidigare velat se de filmerna så nu bestämde vi oss för att ge det en chans. Så denna kväll var det en sån film på 3 timmar. Slår ju ihjäl en söndagskväll rätt lätt. Var helt okej måste jag erkänna, men lite oseriösa "han är lik..." medan den höll på så kunde jag inte riktigt ta den på allvar. Heller inte eftersom vissa klätt ut som som figurerna i filmen och haft i skolan.. Men den var helt okej .)
Avsluta kvällen med lite "full Frys" haha.. vissa repliker sätts på minnet som " jävligt långt innerst" ^^

Efter detta så trodde jag att kvällen var slut.. men icke.. kunde verkligen inte somna.. gick upp och kika lite i receptböcker för att kunna somna. La mig sedan med musik i öronen och efter det somna jag in.



2009-01-12 @ 14:27:41 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lördag och heldag i Borås

Inatt var ingen bra natt över huvud taget. Var totalt hopplöst att somna och när jag väl somna efter 02.00 någon gång så kunde jag omöjligt sova bra. Så det ledde till att jag vakna redan 04.00 igen.
Klockan nio ringde i alla fall väckarklockan och det var dax att stiga upp. Gjorde mig i ordning, fixa frukost och tjata upp pallen och sen kom Bengan och Kena förbi och plocka upp oss.
En timme efter det var vi på plats i Borås.
Kollade först lite grindar och köpte rörblad till min klarinett som jag har tänkt blåsa igång på nytt efter 12 år.. Pallen fick sin gitarrklämma och siktet var därefter mot knalleland.

Började men en fika och fortsatte sedan trippen runt om : )
När vi sedan satte oss i bilen hade jag köpt två kuddar till soffan och öronljus till Pallen. Och tanken var nu att bege oss in till centrum för att hämta ut bio-biljetterna och äta. Blev Thai Silk denna gång :) Ni anar inte hur fantastikst gott det smakar och hur bra servicen är där : ) Kanon!!
Mätta och belåtna efter ett tags ätande så befann vi oss på Bion, längst bak i de stora 2-sits sofforna :) Nu skulle det bli bio för hela slanten. Hade köpt en låda popcorn och läkerol och vatten, Pallen lite godis, Bengan sina baconsnacks och Lena en påse bilar  ;D
Filmen blev "allt flyter", som Måns Herngren har skrivit. Mycket bra och mycket rolig film :)

Nöjda med dagen så åkte vi hem. Nu är klockan inte jätte mycket och Pallen har laddat en film.. så nu blir det den tills det är sovdax :)

Hoppas att eran dag har vart helt okej :)



servitören erbjöd sig att ta ett kort, vilket var väldigt snällt av honom :) så här sitter vi alla på restaurangen :)


 

2009-01-10 @ 22:49:37 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fredag

Jaa.. då var man i överlida igen.. Morgonen och förmiddagen började väldigt lugnt. Gjorde mig ordning fixa frukost. Kolla på lite avsnitt på darren och sen börja jag med lunchen. Blev lätt, lite kyckling röra med pasta.
När maten var uppäten, det mesta i alla fall och vi var redo så begav vi oss till Älvsered för att kika lite i "shoppingcentrum" som de har valt att kalla det..
Var där en liten stund, fast vi hade visserligen knappt kommit in förrens Pallen föreslog att vi kunde åka till Ge-kås istället. Och det var väl precis vad vi gjorde..

Idag valde vi att ta den riktiga parkeringen istället för våran special ;D Var ändå inte så mycket bilar på parkeringen. Och när vi kom in i varuhuset så fick vi mer eller mindre en liten shock! så tomt, fatta.. tomt på Ge-kås!! men vafan det är ju toppen. Gå och kika utan att bli på körd på hälarna och andra stressiga moment. Detta resulterade rätt så sannolikt att fär en gångs skull så var det roligt att gå omkring där och kika. Köpte väl inte speciellt mycket. Blev svarta panelgardiner till köket, dusch-drapperi, såskanna och jaa.. lite andra småsaker fanns det nog i korgen med..

Efter detta besök så åkte vi till affären, mest för fikon och fräddfilens del.. men så klart fanns det inga fikon i hela affären. Blev lite besviken måste jag erkänna.. hade ju sett fram emot det hela dagen.. "/
Tur är att det finns en annan affär precis intill ICA så jag sprang över dit. Och där fanns fikon må ni tro.. var tvungen att köpa mer än ett paket :$


När vi kommit hem så ställde vi allt på plats och lasta in lite sopor.. eller kartonger efter jul samt lite vin, champange och cider flaskor för att köra iväg till sorteringen med det. Sen var det mat hos Bengan och Lena.
Vi fick kycklingpaj vilket var utsökt och tid framför TV:n för att kolla på säsongens första "Let´s Dance". Det är väl inget program som jag är speciellt beroende av men lite kul var det allt. Min favorit var från början till start Morgan. Han var min favorit när jag var liten, Alla kolla väl på Tippen med Morgan och Lasse ;) ?

Blev lite fruktsallad och fikon ;O o godis. Och nu sängen för att orka upp imorgon (långdag i Borås)




Får väl hålla med om att de inte ser speciellt goda ut, men lovar att det är supergott ; )
2009-01-10 @ 21:28:34 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Överlida <3

Då är det bestämt. om en halvtimme så åker jag hemifrån till mitt andra hem : ) <3
Ska bli mys o kul att träffa Alexander igen. Saknar honom :) <3
Ska försöka hålla igång bloggen så mycket jag kan ändå. Så ikväll blir det handla, laga mat o kolla på film<3

Många hjärtan i slutet av meningarna, haha. får väl ta en med denna också.. Jag älskar dig Alexander <3





2009-01-08 @ 15:32:33 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


JAAAA!!

Nu har äntligen mina kort kommit :D:D har kikat igenom dem och det var bara några enstaka som vart suddiga (mobilbilder) så jag är skitglad :D bilderna är från sommras, nyår, jul och på mig och Pallen. HAr även några på min systerson Cazper : )

Ska bläddra igenom alla snart igen.. man blir ju så ivrig o bläddrar igenom alla i all världens fart och missar att studera de noggrant ;)

Men nu är ja skitglad i alla fall :) är hur pigg som hellst idag. Redan klar med smink, håret o det mesta. Sitter i mysisar o en stor T-t men vafan jag är hemma ; D

2009-01-08 @ 13:31:39 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


just det...

Måste bara nämna att Hardcore superstar släpper sitt nya album i Juni :D
Och så att ni vet så kommer albumet heta      ----->  BEG FOR IT <-----

Ger er en skön låt nedan ;)


Sensitive to the light!!
 


2009-01-08 @ 11:56:30 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


God morgon

Då var ännu en natt avklarard. En minst sagt helskruvad nat... Kan ju lugnt påstå att jag INTE sov speciellt bra..
Hade precis slagit igen mina ögon, somnat in och börjat drömma. I drömen var jag jagad och smög omkring i en hamn. När ngn snubbe precis lös mig i ansiktet med en ficklampa vakna jag upp samtidigt som någon tände i hallen!!! Fattar ni om jag fick halvt hjärtattack!!?
Sen drömde jag att jag jobbade på en fårfarm, fast att jag skickade kort till alla får och bad de komma in med ullen som de blivit avrakade till en fabrik som skulle göra om det till garn. Ofta får gör sånt :P haha och det knasiga var att jag vakna upp efter den drömmen också.. Och då börja det snöa ute :O
lite scary änna..
Vakna av att min katt hoppa upp och la sig hos mig.
När Min bror gick upp och öppna kylen...Måste ha vart mitt i natten, för efter det så märkte jag att pappa kom in för att titta till mig och därefter var någon uppe igen.
Jävla unge som springer i kylen mitt i natten... haha jag gör t.o.m 2 portioner till honom. 1 som han ska äta med oss och 1 som han kan ha när han blir hungrig senare.. Haha, grabben en trådsmal också..fast antar att det hinner ifatt honom om några år ....
 
Som jag nämde innan så snöa det här i Göteborg, och till min förvåning så är det kvar!! fast det regnar lite så antar att det försvinner illa kvickt!
Tog ett bad nyss och låg och lyssna på massa bra musik :)
Idag vet jag inte vad jag ska göra.. har börjat packa ihop min väska i alla fall ifall jag åker hem till Överlida ikväll.. men det återstår att se.. beror tydligen på när Niklas åker hem : )

2009-01-08 @ 11:34:30 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nattagöra...

Nu har jag suttit med bloggen i flera, flera timmar må ni tro..
Har fixat om den som ni säkert märker.. Kände att något nytt behövdes göras. Så jag har suttit och pillat mycket med att få till allt från menyn till texter och bakgrund. Och ni som provat själva vet nog om att det är lite klurigt med alla koder..

Nu ska jag strax gå och nana.. ska borsta tänderna bara :) sen är det sängen, bums!

Som ja sa så har jag suttit här mestadelen av kvällen. Har även lagat mat till familjen. Blev helstekt fläskfilé med hasse och mangosås : ) Gick hem, Pappa förbjöd mig att åka till Överlida nu i helgen, och Fredde höll  med.. "BLir ju ingen såndära go mat :O "
haha Fredde får sätta fart om han ska nå upp till min nivå ; )

Då är morgondagen oklar den med.. vet inte vad som händer vilket förvirrar mig lite.. Ska ja upp tidigt? packa? promenad här? jaa.. det löser sig säkert snart : )

Imorgon börjar Brorsan skolan, men grabben sitter vid darren nu, så han är väl inte människa imorgon.. han har ju gått upp runt ett/ halvtvå tiden hela veckan..

Blev inget ätit av mina avokados heller "/ var för tok för mätt efter maten och det enda som slinkit ner därefter är vatten och kaffe. Drack vatten så att jag mådde illa innan. Kanske har en annan förklaring men när ja sluta så försvann det :S



God natt alla :) kul att så många läser min blogg nu :) Och gör gärna som sara och be mig skriva något som skulle intressera er : ) Annars hoppas jag att ni sover så gott redan. Kram <3


 

2009-01-08 @ 01:35:35 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


lutar mig tillbaka, sluter ögonen och bara njuuter...

Favoritlåtarna just nu :) Oasis- Little by little
 
Och här kommer ännu en Favorit; Black stone cherry- Things that my father said
 
Black stone cherry- Peace is free
 
Oasis- Im outta time
2009-01-07 @ 17:31:52 Permalink Min dag Kommentarer (1) Trackbacks ()


from my past...

Har vart ute och gått en sväng nu. Gick ner till Smycke som jag växte upp. Var riktigt mysigt att strosa runt där. Kikade på lägenheten, alltså utifrån, var på lekplatsen där jag lekte, var förbi Smycke lokalen där jag och Martina hade kalas när vi var små och lite runt om där.
Fick såna goa minnen tillbaka. Som vid smyckegården där jag lekte, där fanns ett litet minihus som man kunde gå in i med två bänkar och ett bord.. Där brukade jag och Martina ha picknick, fast oftast på taket :O Helt galna minnen och de flesta är från tiden då jag alltid var med Martina. Det är väl så.. vi var fem tjejer i klassen bara och två var utlänningar. Så det föll sig rätt logiskt att det var vi tre svenska tjejer som lekte bara. Givetvis hade jag fler kompisar runt om men jag var överlägset mest med Martina.
I vilket fall så var detta ännu en sak som pigga upp mig. Hur bra hade man inte när man var liten? Jag flyttade från Göteborg och Smycke när jag var 7 år, kommer ihåg att det var i mitten av ettan. Och innan det så var allt bara bra. Det är ju så när man är liten.. Inget är jobbigt på riktigt.. och hela livet fram tills denna tid så var allt i min värld helt okej.
Det var efter att jag flyttat som allt det jobbiga tog fart..

Och det jag vill komma till är att jag endast har ett jobbigt minne från tiden på Smycke, dagen mina föräldrar flytta isär..
och därför kändes det rätt harmoniskt att gå runt där : )

Passerade affären och köpte fikon också, det var ett måste.. Men de hade inte mina favoriter där, så det får eventuellt bli en tripp till en annan affär för att finna lyckan där ;P



Här har vi de lilla lekhuset som vi hade picknick i jag och Martina : )
Hade vart kul att lägga upp någon bild på oss, men allt sånt är hemma hos mamma...





Bakom buskarna vid uteplatsen bodde jag, 1:a våningen eller som det heter markplan. var dessutom en nedervning med fönster åt andra sidan huset :) Så här växte Sajsa upp, eller ja, från typ 4-7 år i alla fall ; )
2009-01-07 @ 15:28:37 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


God morgon...

God morgon : )

Hoppas  ni har sovit lika gött som jag. Har haft en helt sjuk men helt underbar dröm.. Försöker pussla ihop allt just nu, men det är impossible. Det är precis som att skriva en novell, fast bara med en tredje del av alfabetets bokstäver...
Jaja nog om den.. har säkert glömt när teet är uppdrucket..

Idag är en väldigt fin dag. Trodde jag aldrig eftersom det regnade så fruktansvärt mycket igår kväll. Ska ta en långprommenad idag är tanken. Inte riktigt än, runt tvåtiden och kanske sola eller så. Är likblek nu känner jag. Eller så går jag förbi affären nere vis smycke och köper fikon :O hoppas det finns kvar. Åt förresten några från Willys på bion, kan ju lova att dem inte var lika goa som märket på ICA. Eller så gör jag båda :D

Något har hänt i  mitt liv.. jag kan inte förklara vad det är, men allt känns plötsligt så mycket lättare... vaknade upp en dag bara och var på riktigt bra humör. Ska inte säga att det är sjukt egentligen, för det är ju helt underbart. Somna utan piller i natt. Visserligen var det sent, kanske runt 02.00. Fick ett sms av Pallen i alla fall.. och strax därefter somna jag.

En sak som är sjukt är att jag gått ner 2,5 kg på bara några dagar.. Men har bara ätit onyttig mat, smörgåstårta, en ren creame fraische sås... eller ja, det kanske var det enda onyttiga. Nej, jag åt lite godis på bion faktist.
Jaja, jag mår bra i alla fall : )




((.....peace is free...))


2009-01-07 @ 11:08:00 Permalink Min dag Kommentarer (1) Trackbacks ()


Kvällen : )

Idag har vart en riktigt seg dag.. Kan nog bero en hel del på igårkväll/natt då det var hocky till jaa.. långt in på morgonkvisten ^^ Sen övningssköra direkt när ögonlocken slogs upp..

Dagen har vart rätt lugn ändå. Satt och lyssna väldigt mycket på musik innan. Black stone cherrys senaste album, hellst de tre lugna låtarna; "you", "peace is free" och den bästa, "things my father said" mmm njuter så att hela skinnet bara lyfter *morr*

Gled iväg till Partille en liten stund innan. Laga lite mat och såg en film.. Sen var jag skit trött och åkte hem :P
Såg den filmen med Morgan Freeman, the bucket list.. Trodde att den skulle vara rolig.. eller lite lustig var den, men mest sorglig på ett vis.. Aja den var värd att se och kanske jag kan ge den en ny chans när jag inte är lika trött : )

Nu sitter jag här med kaffe, Skicka mess till pappa och bad han att sätta på så att jag hade något att värma mig med när jag kom hem. Det är stormigt och blåser.. sämsta väderkombinationen som finns.. Blir genomblöt och ja.. förjävligt är det rent ut sagt!!!

Nu är jag inne på min 3:e Stora mugg med kaffe :P fan inte nyttigt.. får dricka tre glas med vatten o en kopp te för att jämna ut balanserna lite ;) haha!
JA.. imon är ingen planerad dag inte, vi får helt enkelt se vad som faller mig in.. men jag kommer säkert på något :)

Idag har jag mått riktigt bra, trots min seghet.. och jag vet, vet, vet att det kommer blli bra : ) känner det nu.. bara efter idag..  Det krävs helt enkelt något från 2 sidor för att 1 sak ska fungera : ) så enkelt är det  och så länge som båda "maskinerna" är igång så rullar bandet : ) <3




Dagar man blir påmind om varför...
tankar om känslan...
leendet på läpparna som ingen kan ta bort...
Känslan av din närhet...
Kärleken som övervinner det mesta...


It takes you babe, to make me smile...<3

2009-01-06 @ 21:13:46 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Måndag 5/1-09

Idag har vart en rätt så slapp dag.. Börja väldigt trögt, var tok trött när jag gick upp.. men hade tagit två sömntabletter dagen innan så det är egentligen inte så konstigt..

Fixade i ordning smörgåstårtan så att den skulle vara klar tills pappi kom hem : )

Orka inte gå ner till affären så det fick bli en salladslös en ...;)



Satt vid internet o lekte en del igår och redigera lite bilder och så : )
Hjälpte även Pallen med vad han skulle ha på sig / se ut när han skulle ut senare. Blev snyggt faktist, inte den stil som han klär sig i annars riktigt, men karl klär i allt verkar det som ;)

Hade lite diskussioner om vad jag skulle hitta på senare. Min Faster ringde och hörde ifall vi var hemma.. men hon dök aldrig upp. Sen skulle jag på bio... Det var fanimej krångligt.. Fans inte en endaste jävla biljett där 2 personer kunde sitta brevid varandra på någon film jag ville se.. Men jag och Elin bestämde oss för att åka in på "Frozen river".. Blev dock ingen bio tillslut. Vi åkte och kika på Hockey och lyssna på musik istället :)

Hockeyn var ju katastrof.. Fan vilken usel jävla dommar jävle.. Som dem sa innan tuneringen " vi kommer inte att tollerera att man rör målvakten" - aa men tjena eller, Det var på som iglar  på honom.. inte ett skit fick vi för det heller utan strax efter så hitta dem en utvisning på Sverige istället.
Jaja, satt nga tiotal kanadicker på läktaren mot Sveriges kanske 100 pers.. så dem hade rätt så mkt stöd..

Måste ge otroligt med beröm till Sverige ändå! dem kämpade verkligen på och jag kan hålla med om att byterna inte rulla på till 100 % men fan va dem kämpa. Och sista perioden var kanonbra från vår sida. Vi hade otur med puckarna och domarn mot oss.
Men ett silver får vi vara tacksamma för : )




Give me the fingers girl ;D yeah!!
2009-01-06 @ 14:54:36 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tänk på det du..

* på ett varuhus i norge blev det trömavbrott under julruchen. I hela tre timmar satt 18 personer fast i rulltrappan...

* Man kan inte få allting, var skulle man i så fall göra av allt?

* Då och då tittat jag ut genom fönstret och säger "omelett", för att göra satelitbilderna lite gladare

*Finns det ett annat ord för synonym?

* Häromdagen var jag ute med bilen, men jag var tvungen att stanna bara för att hjulen blev för snurriga..

* För att löständerna skulle se äkta ut så satte min morfar tandställning på sina..


Har man tråkigt så har man ;)
2009-01-05 @ 14:26:19 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


seeg!!

Ni anar inte hur svårt det var att somna igår.. Först tog jag en sömntablett och la mig i sängen.. hjälpte inte, kände mig bara otroligt rastlös så jag satte mig upp med datorn istället. Och i sängen satt jag lite halvlutandes mot kuddarna och försökte bli trött. Men det var lättare sagt än gjort... 1h 45 minuter efter den första tabletten så tog jag en till.. Och det får jag sota för idag känner jag. Är otroligt seg... funderar på att fixa mig o dra ner på stan.. Men det tar emot varenda gång jag tänker på vad jag ska ta på mig.. Jävla i-lands problem..

vad som händer ikväll är inte bestämt ännu. Kanske blir en bio med lillbrorsan eller någon kompis.
Jobbigt bara att alla har börjat jobba och inte är pigga på att hitta på saker på kvällen.. "/ får leta upp någon som kan och vill ;P

Är ju movie quiz på danilo ikväl tror jag om det inte avtagit efter julen, får allt ta och kolla upp det, hade vart skoj :)

Imorgon ska jag i alla fall vara med Martina. Ska övningsköra på förmiddagen också ringde de och planerades in alldelses precis! blir kul : )

 
Får se när jag träffar Alx nästa gång.. Saknar honom redan men det är sånt man får ta. Biter ihop varje dag och förhoppningsvis blir det riktigt mys när vi ses :) <3 Jag älskar denna killen hur mycket som hellst : )
Nu får vi hoppas att han får en kanon kväll på Kullaberg ikväll och att jag låter bli att tänka så mycket på honom och fokuserar på att ha roligt jag med : ) Men hamnar man i rätt sällskap så kommer det absolut inte att vara några som hellst problem : )

2009-01-05 @ 13:24:49 Permalink Min dag Kommentarer (2) Trackbacks ()


frågor med svar :)

Har fått ett litet önskemål om lite saker jag ska kommentera ^^ haha blir spännande. Frågorna har jag fått och svaren kommer här. Givetvis med frågan i topp : )



* Vad jag skulle göra ifall ett barn står inne i ett stort köpcentrum och gråter.

- ja först och främst skulle jag fråga vad barnet hette. Därefter beroende på ålder kanske fråga vart den såg sina föräldrar sist, även hur dem ser ut.
Är ungen liten och knappt kan prata så får man söka sig till en affär och fråga ifall det finns någon möjlighet att ropa ut så att de hör.
Annars får man gå runt med barnet och hoppas på att föräldrarna letar runt :)
klurig fråga, det har aldrig hänt och det beror ju på ålder och förutsättningar, hur stort köpcentret är. Är det typ Åhlens eller NK så blir det lite jobbigare än arkaden tillexempel eller nordstan hade vart ett helvette ;)
Men jag hade absolut brytt mig!!


* Vad skulle du gjort om du hittade en 500-lapp på gatan?

- haha, ja ja skulle väl antagligen behållt den ; ) kan ju inte höja den i luften o ropa om någon tappat en femhundring precis ;) Så den hade väl legat rätt risigt till i shoppingväg skulle jag väl kunna tro ;)


* Vad skulle du gjort ifall du såg din kompis med en annan kille än hennes egen pojkvän och att du visste att de fortfarande var tillsammans?

-Oj... jag hade blivit jättearg det är jag garanterat säker på. Sen hade jag nog ringt kompisen för att höra vad hon gjorden, om hon kunde vara ärlig och säga som det var. Hade inte sagt till pojkvännen. det är ju deras problem. Men jag hade garanterat övertalat kompisen om att antingen göra slut eller säga som det är till killen. Antar att det hade skitit sig då med men sånt får man räkna med om man beter sig så illa..

* Är du bra på elektriska apparater och förstår dig lätt på hur en sak fungerar?

- Haha hade jag sagt JA, så hade Alx huvud försvinnit ner i sina händer.. så jag får nog ärligt erkänna att jag inte alls är någon vidare expert. Blir mer som i yrrol när dem ska få igång en DVD spelare. "det står ON här, sätter man på den här då? - Man kan göra det men det är ju inte rätt"
Ni förstår.. Ska inte säga att jag är helt jävla as röten... men jag är ingen expert heller. Jag fixar det jag håller på med nu och är det något jag inte förstår så kanske jag försöker först innan Alx får ta över.

* Kan dina kompisar lita på dig?

-Ja det hoppas jag verkligen att dem kan. Mina allra bästa vänner vet nog precis vart de har mig på den punkten. Tyvärr är jag nog för snäll alltför ofta och tar hellre itu med deras problem än mina egna. På ett sätt är ju deras enklare än mina egna. Men nu är det 2 0 0 9 och ett nytt år för mig. Ska söka lite jobb imrogon hade jag tänkt och ta tag i allt !!

*Var du en mamm- eller pappegris?

-Mammegris helt klart. Ingen fick röra eller kolla på mig förutom min mamma och pappa då. Men inga andra. Och hade pappa bäddat min säng så rev jag upp den för att mamma skulle göra det. Hade pappa gjort välling så hällde jag ut den o.s.v ;p

* Kaffe eller Te?

-
Kaffe

Öl eller cider?

-
Tål ju inget av det men cider är så äckligt sött så öl antar jag. Finns vissa goa cidrar också men nja öl.

Utgång eller hemmakväll

-
En hemmakväll med vänner eller med någon man tycker om är nog bättre än en utgång.

* Mysbyxor eller partykläder

-
HAha mysbyxor, skulle absolut inte gått ut o festat med mysbyxor men det är nog en av det viktigaste sakerna i mitt liv!!




Detta var frågorna jag fick :) och nu är svaren på plats, jo  jajjemen ;)





2009-01-04 @ 21:36:27 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Göteborg

Igår åkte jag och Alx iväg till Göteborg. Skulle kolla lite i affärer och han skulle köra mig till pappa. redan när jag gick upp på morgonen så snöade det där ute och det höll i sig fram till kinna innan snöandet avtog helt. När vi närmade oss kom det instället lite regndroppar.. Men det var kul att se lite snö innan man gav sig iväg till Göteborg, här kommer det typ aldrig snö och gör det så lägger den sig inte..

I vilket fall så kom vi till stan.. hann väl inte kolla i alltför många affärer innan Sofie och Patrik mötte oss. Sen strosa vi runt lite på Åhlens innan vi begav oss till Möbel studio och Göran. Var där en bra stund och kika på soffor åt sofie och Patrik och kuddar hem till lägenheten. Till sist hade Pallen en kudde Sofie och Patrik hade sett vad det ville och vi fått lite tips om bra resauranger.. så vi gick bort mot heden för att lägga i mer slantar : )

Sen gick vi till en turkisk restaurang, Tara´s hette den och fick ett bort från halv fem till sex.
Maten kom in och det smaka underbart. Satt och snacka om allt möjligt innan det var dax att ge oss iväg. Togs lite kort dessutom, men antar att jag inte har någons tillåtelse att lägga upp dem här :P

Efter restaurangen ville Sofie och Patrik åka hem och Pallen var inte sugen på bio så vi åkte till Frölunda för att dumpa av mig hos pappa...
Var lite jobbigt att lämna Alx, det är ju alltid så... "/ men det fick gå, fanns ju inget jag kunde göra åt den saken lixom..

I vilket fall så messa jag med Martina och hon hade 2 biljetter till en film, Australia ikväll. Så vi drog iväg på den. Vad jag inte visste var handlingen med dessutom att den var 2 timmar och 45 minuter lång!! :O haha, liten chock fick jag nog allt när jag fick syn på det men vad gjorde det?
Handla lite gottgott och sen satte vi oss. Filmen var faktist väldigt bra. Först var det lite svårt att förså handlingen, hade ju inte läst om den innan eller så, men det blev bara bättre och bättre :)

Efter filmen var klockan 00.00 och dax att ta sig hemåt.

Och där var min kväll i det stora hela slut.. :) Bra dag men den kunde ju slutat bättre :)

2009-01-04 @ 13:56:23 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


2/1-09 Slappdag..

Oj va skumt det kändes att skriva in datumet.. hah.. det är ett nytt år nu, känns lite overkliget men det är definitivt sant!

Denna dag har inte bra hos mig. Vakna upp och fick dagen sabbad direkt. Eller så grovt som sabbat vill jag inte uttrycka det som, men lite tufft var det allt. Efter lite om och men är det i alla fall bestämt att jag åkter till Göteborg imorgon och stannar tills vidare. Så vi får se när jag hälsar på Överlida igen. Pallen börjar ju snart att jobba så det lär dröja ett bra tag innan vi ses igen i alla fall.

Dagen enda nyttiga aktivitet var en liten prommenad i det iskalla ute. Det är fan rått och vinter så in i helvette... Och att dra på en massa plagg blir ingen lycklig av, Jag längtar till sommaren "/

En sak som jag grublar mycket över är hur allt skulle vara OM!? hur många om går man inte runt och funderar på varenda dag?
Min jobbigaste om är något som skulle inträffat i slutet av februari, men det behöver jag inte tänka på egentligen, mår nog bäst av att låta bli och tiden går inte att spola tillbaka...


I alla fall blir det Göteborg imorn. Kika runt i lite affärer, hälsa på Göran och en bio. Sen hemåt och göra nada som jag kallar det.. suck!


Nu har jag precis ätit, gjorde hamburgare med hemmagjorda klyftpotatisar :)

Och på schemat över kvällen ligger 2 filmer och gror.. får vi se hur mycket vi orkar se av dem nu!!


2009-01-02 @ 19:04:48 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


1 januari 2009

Då var det ett helt nytt år då..
Måste nog erkänna att detta året inte var ett av mina favoritår... Det hände mycket roliga saker, det ska jag absolut inte förneka, men också en hel del jobbiga saker..
har skrivit upp 5 bra saker och fem dåliga med detta år:

Bra

1. Jag och Alexander firade 1 år <3
2. jag tog studenten
3. Jag flyttade ihop med Alexander
4, jag började övningsköra ( 1 gång i alla fall (A))
5. Jag har vart på hardcore superstar och coldplay
6. Fan, nu fick jag inte ha med mera.. detta var 5 snabba som jag kom på direkt. det var givetvis mycket mer ;)

Dåliga

1. Alx blev inlagd på sjukhus 1 månad p.g.a. endorkadit "/
2. Jag flytta från Göteborg (orsaken varför är det dåliga, men det vill jag inte dela med mig av)
3. den förbannade jobbkrisen har gjort att jag bytt jobb ett x antal gånger vilket har var skitjobbigt..
4. Usch, detta tänker jag absolut inte nämna.. men mina närmaste vet EXAKT vad detta är och det har förändrat mig oerhört mycket...
5. Har vart sjuk mycket.. måste ha kommit på en och samma gång, för tidigare har jag knappt vart sjuk alls. Då åkte jag bara på såna knasiga saker som blindtarmen, bröt armen, lunginflamation, hjärtmuskelinflamation... osv osv.. men nu har det vart mycket skitsaker som förkylningar, feber hit och dit och you name it.. ! tragiskt jobbigt, men thats life!


Ni ser.. Det har vart tunga saker men som tur är har det bra sakerna vägt upp en del.. Men det tyngre sätter sig hårdare tyärr "/

Men nu är det ett nytt år och nya tag!!! ska söka nya jobb nu i början av nästa vecka, sen ska jag ut och gå en hel del detta år är tanken, slluta äta skit är ingen idé att skriva, för dem få gånger jag äter godis har jag garanterat gjort mig förtjänt av det ;)
Sen ska jag ta tillvara på de saker som betyder extra mycket för mig (L)



Dagen

Blev ingen sovmorgon för min del inte.. Alx börja retas och tryckte på näsan och kraffsa på mina revben (som om de killades) haaa ;) nej men han var nog väldigt pigg och uttråkad och det föll på mig. Men det var bara att kliva upp. Kände redan när jag slog upp ögonen att denna dag skulle ligga i goda händer hos mig. Har vart glad och sprallig hela dagen :D

Sofie och Patrik hade givetvis sovit över och på väg mot toaletten ( försökte smyga) fick jag ett god morgon av Sofie. Trodde inte att det hade vaknat ännu.. Patrik den lille stackarn hade somnat halv åtta i morse.. rätt keligt att inte vara hemma då. Vi andra hade ju absolut inte blivit arga om han satte på TV:n.. men sånt faller kanske inte in när man är borta hos någon annan.
Men grabben verka hyffsat pigg och morgonen var rolig den ok.
Sofie hade skallebank som hette duga och tänkte inte äta frulle först, men efter lite tjöt av mig :$ så slank mer än 2 smörgåsar ner i magen, mer än mig till och med :D Kanon tjejen !!!
Satt en bra stund vid bordet, var skönt att sitta och ta igen sig, helt klart!

Dem stannade inte så länge, Sofie var nämligen bortbjuden på lutfisk hos sin morfar ;) ska skicka mess strax och höra ifall det var gott.. hade ett litet samtal om hur det kunde smaka, lukta och vi konstatera att det verkade förbaskat äckligt i alla fall.

Hann lyssna på lite musik innan de åkte hem. Har nog rätt så lik musiksmak alla fyra verka det som.

När vi hade kramat om dem och vinkat av dem fixade jag sista disken och torkade upp efter champangespillet från gårdagens ståhej.
Sen satte jag mig vid darren, redigera lite kort och uppdaterade min blogg lite granna.



Slappa som vi var så drog vi iväg till Svenljunga för andra gången denna vecka för att köpa kebab :$ smaskens får jag låv att uttala mig om att det var!! smeckt vierklich gut heute ;D
Och fram tills nu har jag ätit kebaben, kikat på TV lite och suttit med bilder, bilddagboken och självklart här på bloggen :)
Nu tror jag att det blir film. Pineapple express om jag inte misstar mig vid namnet..

Så hörs vi av imorgon där dagen ännu inte är planerad .. :)




Sajsa
2009-01-01 @ 21:48:35 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bilder ifrån nyår

Sajsa


 Älskling och jag <3
Sajsa och Sofie
 Sx 2 hade jävligt skoj
 Alx och Sajsa <3
Sajsa, Sofie och PAtrik



 

2009-01-01 @ 19:37:19 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nyårsafton

12.00 på förmiddagen väcker Alx mig.
- Vad är klockan? undrar jag och vänder mig om.
-12 ! svarar Alx.

Ni kan ju gissa om jag flög upp och kände mig stressad ;O
4 timmar kvar tills gästerna kommer !!! herregud jag måste göra det och de.. och nee.. det är ju inte så mycket.
Men det blev fart på lilla Sajsa kan ni tro. Duka fram lite frulle och sen drog vi iväg till Mjöbäck för att köpa lite saker vi glömt dagen innan.
Sen satte jag fart med allt. Duscha, fixa mig, skala potatis, skiva och fixa och dona.

40 minuter försenade kom PAtrik och Sofie med massa raketer och champangen :D
nu jävlar ska vi ha roligt !!!!

Började lite lättsamt med fika, för att få i gång stämmningen.. Var ju trots allt ett bra tag sedan vi setts.
Under fikat luska vi fram något märkligt.,,
Ni har säkert läst om Alx morbror Göran, som äger en möbelaffär och där vi köpt våran soffa.. ??  I vilket fall så disskutera vi soffan och dens ursprung för att både PAtrik och Sofi tyckte om den. Och vi svara som det var, att soffan kommer ifrån hans morbrors möbelaffär på rosenlundsgatan i Göteborg (också kallat; horgatan..) PAtrik sa att han pappa kände en som också ägde en möbelaffär där och efter ett litet mess av hans farsa så var det framlagt attt det var Göran som var väldigt bra kompis med hans pappa och att dem haft 40-års fest ihop där både Patrik och Alx vart ;) lite märkligt ;)
Sen var stmningen på topp.
Jag började med maten och de andra tre satte sig vid köksbordet och söp igång ;)
Efter en timmes supande och framförallt en timmes matlagning för min del så skulle förrätten serveras...

Mycket väl godkänt från allas sida och en nöjd Sajsa kilar iväg till köket för att hämta ut varmrätten.
Även den smakade ypperligt och denna gång väntade jag en bra stund med efterrätten. Var ju tokmätt redan och efterrätten skulle bli mastig, det visste jag ;D
Men efter ett bra tag så togs även den fram. Och det var en ananas båt med hallonsorbet, vaniljglass och varma hallon. Hade toppat med en halva passionsfrukt och en physsalias, men det VIKTIGASTE glömde jag "/ Tomteblosset.. På något kort kommer nog efterrätten att visas och då kan nu föreställa mitt mästerverk med ett brasande tomtebloss...mm mmm mmmh (A)

Drack gjorde vi ideligen, eller de andra.. inte jag ;) jag höll mig på den säkra sidan men var inte helt ren. Ett glas rött till maten svalde jag ner och champangen kunde jag ju inte låta bli senare...

Efter efterrätten var det lite sällskapsspel "med andra ord" och det var tjejerna mot killarna.. och gissa vilka som vann !? Girls girls girls förfasen ;D


Pallen drog ett och ett annat skämt om klockan och en gång så sa han att klockan var kvart i tolv., "aha okej" sa sofie utan minsta reaktion.. haha jag blev tokstressad över att tiden gått så fasligt fort, men så var icke fallet ;)


Men när klockan väl var kvart i tolv så börja vi förbereda oss. öppna champangen, satte ut raketröret och satte på TV för att vara med vid nedräkningen.


1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12.......GOTT NYTT ÅR!!!!!


knasig nedräkning, snarere en uppäkning.. lite frågande huvuden efter att dem sagt Gott nytt år så förstod vi att klockan var 00.00 :D GOTT NYTT ÅR, skååååål! ja.. antar att det var som hos er!!


Champange spilldes, kort tog, det pussades och kramades, skålades och ut o smällde rakter gjorde vi och skratta och drack och Patrik fick fram ett glädjeskutt och fan vilken kväll :D


När rakererna avtagit gick jag in och plocka fram ostbricka och dess tillbehör. De andra var ute med en tjock giftpinne också gallat cigarr.. men sånt äckligt vill jag varken lukta eller smaka på..


Ska lägga upp massa kort på kvällen nedan, men det tar sån förbaskad tid så lägger upp det i ett eget. Men en liten bild ska allt få publiseras här och nu!


Och till er alla från mig, ett riktigt gott nytt år!!


2009-01-01 @ 16:57:08 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


30/12-08 dagen innan nyårsafton

Idag har vi vart och handlat :) blev en del delikatesser till nyårsmenyn som kommer att bestå av:

Förrätt: Smörgåstårta
Huvudrätt: helstekt fläskfilé med hasselbakspotatis, Marinerade stekta champinjoner och kantarellsås
efterrätt: Annanasskålar med glass, varma hallon och passionsfrukt

champange med ostbricka
chips.....


Ja ni ser, onyttiga saker, men förjävla gött ;D


Blev en liten tur hos Bengan och Lena dessutom. Fika, färga håret på lena, Alx fick sin ansiktsbehandling. Sen ost bricka och lite mys innan de nya året skulle börja på dagen efter.

Förberedde även smörgåstårtan så att den skulle hinna suga åt sig och bli saftig och god :)


Imorgon smäller det ;D

2009-01-01 @ 16:29:01 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


29/12-08 Varberg/ Veddige

Imorse åkte jag och Pallen till Varberg för att kika lite i stan. Skulle först och främst hitta något till mamma och min bror, men även kolla uppe i Daniels lägenhet.
Vi var uppe rätt så tidigt och kom i väg smidigt. I Varberg var där dökallt, så det blev rätt fort drygt att gå runt i affärer..

Efter en stund så kom min mamma in. Hon skulle hitta en klapp till Christina och en födelsedagspresent åt min Palle ( fyllde ju igår ;) ) ..
Vi hade någon stund innan hittat en klocka och en slips som jag visade mamma. Palle visste bara om klockan och det gjorde i för sig jag med.. men hemma i Veddige så drog hon fram ett slips paket också ;)

Jag köpte med lite fika upp till Daniel, dit även Bengan och Lena skulle komma. Satt och fika en stund innan jag och Alx drog hem till Veddige för att äta lite och umgås med min familj.

Alx och jag hade beställt lax och då var det upp till mig att röra ihop såsen, skulle ju vara på vårt sätt ;)

Hade lite julklappsöppning. Jag fick en klänning, en kniv, några shake burkar från tupperwere och en sån vevsak, man skivar typ potatis och sånt med, och sen en slant insatt på mitt kort ;) tackarvi för.
Mamma hade stora bekymmer med Alx klappar men en brödrost, slips, klocka blev resultatet och jag tror att han uppskattade sakerna, två av dem hade han i alla fall pekat på ;)

På kvällen mös vi med en film, The kingdom. En helt okej film. Var så där gränsfall ibland att den skulle bli för vidrig men höll sig i den bra ramen och hade en handling som var klockren så det var ingen flopp över huvud taget :)

Oliver var mest passiv under kvällen, kom ut o drack lite dricka, åt lite godis. Han fick en MP3 spelare utav mig och Alx, och den verka han ha blivit glad över.

Runt tio åkte vi hemmåt. Och Även denna dag var en helt okej dag :)
Nu närmar sig nyår mes små snabba steg :D



 

Mamma hade gjort en söt liten förrätt :)

2009-01-01 @ 16:24:38 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0