Måndag 27/10-08

Igår var en slapp dag.. Satt väl i tjocktröja och mysbyxor till klockan två. Sen duschade jag och åkte in till stan för o fika med en kompis. Dock verkar jag inte ha min allra största matperiod just nu och fick klämt i mig tre tuggor av min fralla, som tur var drack jag upp kaffet!

Senare på kvällen var jag på bio och såg Step brothers. Jag hade nog tyckt att den var roligare ifall jag hade mått bättre. Satt och flina rätt mycket, verkade inte ha någon energi till ett skratt.

I alla fall så handlade filmen om två 23 åringar som fortfarande bodde hemma. Den ena hos sin pappa och den andra hos sin mamma. Föräldrarna träffas sen och gifter sig.
De båda killarna tvingas dela rum och slåss om allt möjligt tills den dagen då den enes lillebror kommer på besök. Illska väcks hos båda två och istället för att bråka med varandra gaddar de ihop sig mot lillebrorsan. Filmen följer sen när grabbarna söker jobb. Kan väl säga att det händer en hel del hela tiden och vidare rumsrena i munnen är dem absolut inte :P
Bra film, men som sagt den var nog ännuroligare än jag uppfatta den ifall jag hade sett den i ett annat tillstånd.

Just de. När vi satt o vänta på att filmen skulle dra igång gick vi upp på den lilla bar-balkongen och satte oss. Precis när vi satt oss  ner började "moviequiz" det var skitkul. Det var en grabb från USA som hade kommit på det och skulle ha det i baren varje måndag klockan sju, så nu har man väl fått sig en hobby! Haha sämst var vi också. På de rader där vi inte hade något svar skrev vi en rolig historia eftersom andra vid andra bord skulle rätta våran lapp. Han har förresten moviequiz på "the baar" på torsdagar halv åtta.. så någon gång varje vecka så får jag dra med en kompis och köra det! kan jag verkligen rekomendera! förloraren får en skål med chilinötter, vilket vi sattsade på^^ och vinnaren får ett presentkort som man kan använda i baren eller i restaurangen :)
Detta var alltså på bergakungen.


 

2008-10-28 @ 10:17:23 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


ensamhet..


för första gången sitter jag här helt tom.. Vet knappt vad jag ska skriva, vet inte vad jag ska göra.. Lusten försvinner och trycker mig djupare och djupare ner i allt jag velat fly från i flera år...
Försöker rycka upp mig, det gör jag verkligen, men energin börjar ta slut nu. Har knappt ätit på 3 dagar, är helt darrig och svimfärdig.. men inget går ner!!

Det känns som om jag har en inbyggd hiss i överkroppen. Den åker upp och ner men rispar så att det gör ont när den passerar bröstet, den våningen behöver lagas.. Men ingen är utbildad för sånt...Och jag är helt tom, har inte en endaste idé om hur jag ska laga det...

Jag försöker ibland och känner att nu e jag fan mig själv, fast ändå känns det konstigt, som om jag lotsas!! Allt handlar om att hitta sig själv, men vart ska man börja leta? jag vet att det finns inom mig, jag vet det.. men jag är inte tillräckligt stark för att lyfta bort allt som ligger över, behöver hjälp, kraft att få bort allt..






jag kräver inte så mycket, vill bara må bra.....
2008-10-27 @ 10:41:48 Permalink Tankar och känslor Kommentarer (0) Trackbacks ()


Idol 2008 fredagsfinal

Idag är det fredag och återigen dax för idol. Kvalitén på programet höjs för varenda gång och jag slutar inte att bli chockad över hur vissa egentligen utvecklas under bara en enda vecka.
Johan sjung skitbra idag, samt Robin B och alla måste jag säga. Jag höll med juryn, eller sa innan dem i soffan att hon bara var bra i refrengen, men att det lät helt tomt och konstigt i verserna..

Loulou- Idag var hon ingen glad idol, hon levde verkligen upp till "töntigheten" som ABBA tycks ha enligt henne eftersom att hennes framträdande mest blev lamt och lite mesigt..
Lars- ojojoj vilken grabb alltså! JAg lovar att ingen annan i idol hade vågat göra ett sånthär framträdande... helt galet vad han bjöd på sig idag! Jag vet precis hans taktik, och det var verkligen klockrent!
Anna- Ingen sjunger som Anna, knas att hon hängde löst idag, fast turligt nog som nr 3 bara.. Bra låt och bra framträdande absolut!
RobinB- här kom garv-attackerna igång rejält. Han är så ballt blyg så det finns inte! Och han är nog den som gjort mest framsteg i idol. I örjan måste jag erkänna att jag var lite orolig, men absolut inte längre! Helt kempegreat :D
Alice- Som vanligt så gör hon det väldigt bra. Hon verkar inte ha så mkt mer att lära sig :)
Kevin- Han gör show både utanför och på scen. Han och Robin garvar man mest åt.. eller med ;)
Sepideh- refrengen var bra, men dock inte verserna "/ Hon kan sjunga, det hör man gott och väl! men hon gör inga direkta framsteg tyvärr!!
Johan- grabben har lärt sig :) nu går han bara mot bättre och bättre toner!
Robin E- rock-man is back! jag känner mig skittjatig nu, men han var också skitbra! Det är verkligen klass i idol nu. Jag sa innan programet att jag inte visste vem som skulle kunna tänkas åka ut, nu är det deras framträdande som avgör!


Vad mer ska man säga. Juryn är som vanligt roliga och mycket bättre än den förra! Bra program som gav mkt att skratta åt :)


2008-10-24 @ 23:00:41 Permalink Idol 2008 Kommentarer (0) Trackbacks ()


Chokladmuffins med vaniljkräm

I onsdags när jag kom hem från Varberg bakade jag lite. Trodde aldrig att jag skulle kunna det, i och med att våran frys är så liten. Men när jag frostade ut den så slängde jag en del onödigt och fick mer plats. Så nu ligger där 3 olika kakor i frysen varav denna är en av dem. Bakade även rågkakor, men dem är väl för nyttiga för att folk ska tycka om ;)

Recept



Vaniljkräm
1 äggula
2 msk strösocker
1 1/2 msk vetemjöl
1 dl mjölk
1 msk vaniljsocker

Muffins
125gr smör
75gr blockchoklad
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Vaniljkräm:
Vispa ägg och socker pösigt. Häll mjölk och mjöl i äggsmeten och koka upp, och koka sen på svag värme tills det tjocknar. Kyl ner kastrullen i kallt vatten och tillsätt vanilj. Smaka gärna av så att ni får önskad smak av vanilj.

muffins:
Smälltsmöret och bryt ner chokladen. vispa ägg och socker pösigt och rör sedan ner det i chokladsmöret. häll sedan ner resterande.
Klicka ut i muffinsformar, hellst stora. Försök och göra ett hål i mitten och klicka i vaniljkrämen. Hacka 25gr blockchoklad och tryck ner i chokladsmeten runt vaniljkrämen.
Grädda i mitten av ugnen 10-15 min, beroende på formens stlk, 200 grader.

Servera den med lite grädde så blir det extra gott :)

2008-10-24 @ 09:43:20 Permalink Sajsa bakar/lagar mat Kommentarer (0) Trackbacks ()


onsdag 22/10

Idag har jag vart i Varberg och klippt mig :)
Det blev som vanligt, bortklipptna toppar...Feg som jag är... Men vi har palnerat in en slingdag också! det kan nog bli ball nu under hösten och vintern.
Mitt hår lyser som min frisör sa, men det passar mig och ser naturligt ut, så det behöver jag egentligen inte göra något åt. Men för skoj skull så kan det vara kul med lite förändringar, små förändringar!

Sen har jag bakat lite gran, Rågkakor och chokladmuffins med vanilj ( recept+ bild kommer).
Fick även den nya torktummlaren idag, och hyresvärden passade på att vara lite lusig, så det fick man hänga med på.

Sen när Pallen kom hem drog vi iväg till gymmet :) En kortis blev det, men är helt stel i benen nu, så jag antar att det tog :)
Nu är jag på språng till Bengan och Lena där det blir lite myskväll framför TV:n ikväll :)

Bättre uppdateringar kommer :)

2008-10-22 @ 19:34:19 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


tisdag 21/11-08

Idag har vart en rätt lugn dag.
Började dagen med att ringa bort till distriktsköterksan, trodde jag.. men precis som igår kom jag till någon Ragnhild istället.. men denna gången ringde jag tillbaka till Lena och undrade om hon gett mig fel nummer. Men det var samma och jag provade en sista gång, men Ragnhild svarade denna gången också. Denna garva hon lite i luren och sa, jag måste hålla med om att du låter förkyld, men mer kan jag inte göra ;) haha

Sen kom vi fram till att jag slagit fel riktnummer. Så jag hade hamnat någon stans i kinna :P

Sen fick jag fatt i den riktiga distriktsköterksan. Fick en tid och gick ner.
Hon sa att, med alla symptom så har jag en glasklar urinvägsinfektion, men eftersom medicinmottagningen begärt odling så får jag vänta ett tag :)
Hon bad mig gå hem och vila, försöka hålla mig ifrån att frysa och äta massa citrusfruketr, hellst citron.

Väl hemma skulle jag duscha för att åka med min svärmor på en liten tripp till Mjöbäck, men när torktummlaren skulle på gick strömmen i hela lägenheten..
Var tvungen att ringa min hyresvärd och han kom på stört. Tydligen var tumlaren sönder och slog ut strömmen varenda gång den sattes på, så nu får vi en helt ny :)


Eftersom Anders är på ett hem så måste någon sköta posten och vattningen av blommor, så det uppdraget befann sig hos mig och Lena denna eftermiddag, eller egentligen hos Lena, men jag var snäll och följde med för att hjälpa henne. Och det var tur... För där såg jag något som säkert räddar hela min kväll ;)


hahaha


Haha sööt. För de första så är de 2liters mjölk vilket inte finns längre.. sen minns jag inte att det vart dessa filurer på paketet, var bara tvungen att fråga varför han sparade på den
"jo han sorterar sina sopor, och i den lägger han godispapper"

-hahahah sööööt, vem sorterar egentligen godispapper om inte godisgrisen Anders;D

bäst före datumet gick tyvärr inte att se, men förmodar att det är minst fem år gammal i alla fall :P
2008-10-21 @ 15:16:31 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


närmast hjärtat!!





Don't give your love away,
because in my heart you always be mine.

Baby, you always be mine

2008-10-21 @ 11:05:23 Permalink Tankar och känslor Kommentarer (0) Trackbacks ()


en av livets frågor..

2008-10-21 @ 10:14:19 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Söndag

Jag jobbade som sagt var hela dagen och tänkte ha det lite mysigt hemma på kvällen med "hål i väggen" och "parlamentet".. men så¨blev det inte..

efter pizzan bestämde jag och Alx oss för att lägga oss och kolla på hitman innan hål i väggen skulle börja. Jag hann se halva filmen innan jag börja få riktigt int i sidorna. tillslut kunde jag ligga raklångt på ryggen och stirra i taken, inte röra en enda fena utan att de högg till. Så höll det på ända tills halv elva då Alx ringde sjukhuset och frågade vad vi skulle göra. Jag fick prata med en tjej som tyckte att jag skulle komma in till akuten direkt. Så vi åkte in. På vägen in flyttade smärtan sig till bröstet och runt hjärtat. Det var hela tiden mest på vänster sida och jag blev tokrädd för om hjärtat krånglade.

Väl inne så känndes allt mycket bättre. jag var inte längre spänd och rädd eftersom jag var på en säker plats. Fick ta lite prover och en spruta som jag bara älskar :S.
Fick även en tablatt som liknade volatern men betydligt starkare. Han frågade om jag ville ta en spruta för smärtorna och pekade på revbenen men det ville jag absolut inte, sticka mig i revbenen.. men när jag sedan pratade med en sjunsköterska så sa hon att sprutan skulle hamnat i stjärten istället och det kändes inte riktigt roligt det heller, så det fick bli tabletten istället.

jag kände mig som en sån där "finn fem fel" sak.. och jag var tvungen att skriva upp allt som han trodde att det kunde vara. han kikade på hjärtat också o sa " nu fick du en gratis hjärtkoll" haha.. såg ut som en Tazarn i svart/vitt fast med en einstein lugg:P haha.. sen kunde han inte stava mitt namn Sussane Svenssun, haha vågade inte säga ifrån.. han fick tro att han var duktig och stava rätt :P

I alla fall så verkar det vara urinvägsinfektion som är det största bekymmret som dem valde att kolla upp. Smärtorna kring bröstet har jag fått tabletter för och ska hämtas ut på onsdag när jag ska klippa mig.
Sen fråga han om ja drack mycket alkohol.. haha jag har la inte druckit en droppe på flera veckor och då ett glas vin och dessförinnan inget helle.
det var knas på kalcium eller kalium i kroppen och han tyckte att jag skulle börja äta grönsaker, men det är väl det enda jag äter så det var lite konstigt det också.
och sen var det lite andra småsaker.. så ni kan ju gissa hur jag kände mig när jag åkte därirån.. inte ett rätt, eller jo hjärtat fungerade..  !!? :P

Sen var det hemgång och sängen som gällde.
2008-10-20 @ 15:04:05 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


jobbet, helgen

Nu har jag jobbat hela helgen vilket har varit sjukt jobbigt i och med att det är då det är som mest folk på ge-kås. Synd att folk alltid ska vara så förbannt sura där. Absolut på lördagar då är det katastrof. Då är folk sura på varandra, den ena kör på den andra med vagnen och det blir ett jävla liv. Folk kommer bort och ja du!

Fast morgonen i Lördags började ändå rätt roligt. Jag antar att några skojade lite med ge-kås eftersom att det redan klockan halv nio ropades ut i högtlaran att " AliAliAli Fårturkbend" ombedes gå till informationen där sällskapet väntade... haha^^

Sen är det rätt kul att höra på namn.. "lars-Nils ombedes gå till informationen där Knut-Evert och
Britta väntar" ^^

efter det märktes ganska snart att lördagsshoppingens panikshopping var igång igen... suck!

Sista halvtimmen blev Emma min räddning. Jag kunde inte sluta garva när hon rullade förbi med en klädlinje där det hängde en lite dock tröja eller vad de nu va. Tänk er strl 10 i barnstolekar.. hahah



Sen i söndags var det ändå rätt lugnt.. mogonen gick fort och plötslitg var klockan halv ett och dags för lunch.
Efter det blev jag på bra humör när en liten tjej på kanske 5-6 år sa till sin mamma när jag vände mig " såg du den långa tjejen ögon mamma" och när ja tittade på henne sen så skämdes hon lite, så söt!

Sen var det Söndagkväll....
2008-10-20 @ 14:36:53 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Idol- Fredagsfinal

Detta var det absolut bästa av idol 2008. Jag har nog aldrig garvat så mycket till en fredagsfinal som jag gjorde då.. Efter nästan varje låt var det något skitkull att garva åt.
Kevin är nog den mes underhållande i idol. Hans svenska charmar såväl Laila som mig och alx där hemma i soffan.

Man glömmer ju inte det berömda steg, för steg.. men i Kevins repliker.. trappa för trapp ;) haha.. Det var bara en av många roliga stunder i fredagens idol.

Jag också att röstningen gick helt i rätt rikting denna gång. Dock blev jag väldigt chockad då Robin Bengtsson hängde lös. Men efter en och två gångers tankar om framföranden så insåg ja att vem som hellst kunde hängt löst i fredagens program. Jag visste eller Yasmina borde som hon gjorde åka ut. Hon kan sjunga fint men det är också allt. Hon är den enda som inte tar framsteg efter varje program.
Nu börjar til och med lill killen Johan komma ifatt med sin sång röst och efter fredagens program tycks han ha hittat sig själv.

Robin Eriksson- Bra låt, och en powerballad som han sjöng så grymt. Synd att juryn har inspikat att han är en rock kille och inte tycker han borde syssla med annat än det.. Men en robbie Williams låt passar helt perfekt den också.

Yazmina Simic- Som sagt, hon sjunger fint.. men det finns miljoner andra som kan det men som inte passar som idol. En liten talang men definitivt inte orginel.

Robin Bengtsson- Skitbra tycker jag. Han utvecklas nog mest av alla efter varje gång. Ska bli kul och se hur långt han går och hur han fortsätter att utvecklas.

Anna Bergendahl- Denna låten passade som en smäck. Skitbra och sjuukt likt orginalet!

Johan- Nu kommer han ifatt.. han gjorde det skitbra och han gav mig till och med gåshud:O

Lars- Jag fattade först inte vilken låt han sjung på men tillslut slog det mig att det var U2.. han är så orginell man kan bli.. Ryser när jag bara tänker på det.

Sepideh- Hon sitter på idols bästa tjejröst!! Hon har en rejäl box med power i magen!!!

Loulou- Denna låten var bara så hennes. Den var go och glad och Loulou "is back"

Kevin- Han hann sjunga en mening, sen var det kört! hade gåshud från första början och ända tills Alice låt. Han sjunger nog bäst av killarna i idol, men han har inget direkt orginellt i rösten mer att han sjunger helt perfekt, finns inte en enda sur ton..

Alice- är hon inte med i topp fyra så är det konstigt. vad ska man säga, skitbra som alltid. blev dock lite besviken när det verka som om någon annan sjung i refrengen.. hade velat höra bara henne i de höga tonerna..

2008-10-20 @ 14:17:42 Permalink Idol 2008 Kommentarer (0) Trackbacks ()


Höstprommenad

I fredags gick jag och Alx ut direkt när vi kommit hem från jobbet. Tog med oss kameran för att försöka få några fina höstbilder, vilket vi fick. Vi tog en en vända bortåt till Överlida camping. Och på vägen dit passerade ena härligheten efter den andra. Finaste ställena var vid det lilla vattenfallet, campingen och genom kärleksskogen där massa höstfärger hängde som ett stort valv stigen igenom.

Här sitter jag och myser på en betongklump och tittar på när Pallen tar kort över campingens vänstra del.

2008-10-20 @ 13:51:48 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Thaigryta med röd curry

Idag bestämde jag mig för att göra en thaigryta med röd curry. Själv älskar jag utlänsk mat, thai, kina, grekiskt osv..
Så nu gjorde jag om ett recept så att det skulle passa mig i smaken. Nu tycker Alx bara om röd cyrru så det fick bli med den kryddan.


Recept

  • 1 gul lök
  • 500 gram kyckling filé 
  • 4 msk olja
  • 1 tsk röd currypasta
  • 1 burk kokosmjölk (400 gram)
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 2 msk fisksås
  • 1 burk bambuskott
  • 1 burk vattenkastanjer
  • 1 grön paprika


  • Gör såhär:
    Skala och hacka löken grovt. Dela kycklingen till matskedsstora bitar.
    Fräs lök och kyckling i oljan i kastrull eller wok.
    Tillsätt currypastan, kokosmjölk, buljong och fisksås. Låt koka fem minuter. Dela ananasen och paprikan i bitar, lägg ii grytan tillsammans med vattenkastanjerna och bambuskotten. Låt koka med ytterligare fem minuter. Servera med thairis.

    God blir rätten också med grön currypasta istället för röd.



     

    Röd currygryta


     

    2008-10-20 @ 13:17:24 Permalink Sajsa bakar/lagar mat Kommentarer (0) Trackbacks ()


    Bonde söker fru

    I onsdags var det dax för Bonde söker fru igen.
     JAg tycker verkligen att det programet är skitmysigt. Sen var det kul att se deras dejter, vissa var pinsamma och vissa skötte det rätt bra. Sen såg man rätt snabbt vilka tjejer och killar som antagligen skulle gå vidare. Vissa utmärkte sig extra mycket i programet och troligtvis är det dem som syntes mest som kommer gå långt. Eller så är det bara en luring från fyran :P

    Som sagt, detta ska jag absolut följa...
    2008-10-20 @ 12:58:46 Permalink TV- Höst / Vinter Kommentarer (0) Trackbacks ()


    Gymmet 16/10-08

    Imorse gick jag upp, drog på mig träningskläderna och ringde bort till min svärmor Lena. För idag var det dax för en träningsrunda på Överlida gym.
    Tog en macka och drog iväg i pissregnet. Väl där fick jag vänta tills Lena var klar med diverse träningsförsämringspinnar.. Men sen var vi på väg.
    Vi gick även fast det regnade för att få lite uppvärmning innan vi skulle sätta oss på var sin cykel.

    Väl där möttes vi av en muskelknutte som stod i vanliga kläder och lyfte lite skrot, haha desperat efter muskler.. :P
    Men vi lyckades skrämma iväg honom och hela salen var bara våran.
    Som vanligt satte jag mig på motionscykeln i tio minuter för att bli lite varmare.

    Rätt mysig start på dagen. Lena tyckte nog att det var roligt hon också. Haha vi kom på oss själva med att den stationen vi "tränade" mest var på en matta, Stretching :P
    När vi satt på var sin matta fråga Lena om jag ville ut och åka, det vaknades troligtvis shopping tänkte jag.. och mycket sant!
    Vi skulle hem och duscha, sen dra iväg till Fritsla för en inrednings och tygaffär. Vet inte riktigt varför vi åkte dit... både hon och jag hade nyss köpt nya gardiner.. men som hon sa "vi kan ju slå ihjäl lite tid" ... "Sajsa citat".. så vi bestämde oss för att göra en lite tur.


    Vi konstatera snabbt att affären inte var så mycket att ha och Lena gjorde till och med en protest genom att slänga ner en ram som krossades i hundra bitar ;)
    På vägen från Fritsla kom hon på att det fanns en pytterliten affär men massa småsaker, fast att det var flera år sen hon var där senast. Men vi försökte leta upp den och vi hittade den.
    Direkt när jag klev in genom ytterdörren in till den lilla stugan fick jag en känsla av igenkännande.. Det var doften.. den luktade exakt som hemma hos min farmor, Exakt!! jätteskrämmande och jag ficj direkt en obehagskänsla. Men den avtog rätt fort när vi fortsatte in i en korridor med saker precis över allt! Det var nog den absolut mysigaste affären jag vart i. Det var saker jag aldrig sett förut, mysiga saker och gamla saker.
    Vi var säkert inne i den lilla stugan 40 minuter och kikade på alla prylar som fanns därinne. Jag blev stormförtjust i ett keramik sätt.."lailas" ni vet hon från TV som bakar, "Laila bakar", det var hennes egen kollegtion.. skålar med öra i turkosa, svarta, lila, gråa färger.. jättefintt!

    Det räckte att jag och Lena tittade på varandra när vi klev ut, så vart det bestämt att vi skulle dit snart igen!
    2008-10-20 @ 12:45:10 Permalink Hälsa Kommentarer (0) Trackbacks ()


    Tacopaj

    Ikväll var det dax för en tacpoaj, eller två :P

    Självklart hade jag inte alla ingredienserna till det hemma, så det var bara att ge sig ut i regnet. Väl hemma gick allt som det skulle.

    Tacopaj Resept

    Fyllning

    500gr köttfärs
    1 lök
    1 påse med tacomix
    2-3 tomater
    1 röd paprika
    i burk majs/ minimajs
    i burk creame fraiche
    1 dl matlagningsgrädde
    2 msk majonäs
    2 dl riven ost
    1 liten burk ananas

    Deg

    2 dl vetemjöl
    100gr smör
    2 msk vatten

    Gör såhär

    Gör degen och låt stå kall i 30 minuter. 
    Fräs köttfärsen och tillsätt löken och därefter tacomixen.
    Skär tomaterna, ananasen och paprikan i bitar och häll i köttfärsen tillsammans med majsen.
    Blanda ihop creame fraiche, matlagningsgrädde och majonäs och häll i stekpannan.

    tryck ut pajdegen i en pajform och nagga med en gaffel. förgrädda på 200 grader i ca.8 minuter

    Häll därefter ner den rivna osten i köttfärsblandningen och låt skjuda.

    När pajformen är klar ta ut den och häll köttfärsblandningen. Krossa tacochips och strö över.
    In i mitten av ugnen ca 15 minuter på 225 grader. Servera med sallad.

    Köttfärsblandning
    Köttfärsblandningen i kastrullen. som ni ser kan man blanda i lite vad man själv vill :)



    Pajen precis innan den åker in i ugnen :)
    2008-10-15 @ 19:54:54 Permalink Sajsa bakar/lagar mat Kommentarer (1) Trackbacks ()


    God Morgon

    07.55 imorse vaknade jag till av ett sms. Orkade inte gå upp och läsa det. Men det skulle jag gjort för jag drömde inget annat än att jag var tvungen att kika på det. Men när klockan tickade över till 09.20 gick jag upp läste sms:et och satte på datorn.
    Sen gick jag vidare till köket och plocka fram två smörgåsar och hällde upp ett glas juice.

    Såna lugna morgonar tycker jag om, där man går upp när man känner för det och gör precis vad man vill därefter.
    Hade lite dåligt samvete över att min mobil inte hade täckning igår så att svärmor inte kunde nå mig, så jag ringde upp henne och vi pratade en bra stund. Så imorgon blir det till att umgås med henne. Vi är inne på gymet eller en lång promenad beroende på vad det är för väder då.. Men det är alltid trevligt med lite sällskap.

    Efter att vi avslutat samtlet högg jag in på mackorna. Synd att vädret inte är något vidare idag, blåsigt och grått.. hade önskat att det var lika fint som igår så att jag kunde tatt en riktigt lång promenad, men icke.. Får se om det ljusnar upp under dagen så att jag kan göra en repris av gårdagen och gå till Alx jobb och åka med han hem :)

    Nu ska jag alldeles strax börja fixa ordning lite här hemma, kolla in frysen och försöka komma på något att laga till kvällsmat :)

    känner jag mig själv väl så kommer ett nytt inlägg om en stund ;)

    2008-10-15 @ 11:53:45 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


    Tisdag- Filmkväll

    Igår var det tisdag som innebär att TV:n kan stå avstängd hela kvällen om den vill.. Men igår satte jag och Alx på en film istället, The departed :)

    I början var filmen väldigt rörig, eller jag var väldigt rörig i huvudet och blandade ihop alla eftersom att jag är sämst på att komma ihåg ansikten och skådespelare. Höll nästan på att blanda ihop Leonardo Dicaprio och Matt Damon innan jag fattade att det handlade om båda två.. Ni hör ju hur det låter? Så hur kom jag igenom hela filmen och förstod slutet?
    För det första var den 145 minuter lång, så jag hade en del tid på mig att hitta rätt på personer. Sen var jag fröken frågvis och frågade vem den ena och den andra var hela tiden.. förstår om Alx tröttna tillslut.
    I alla fall var filmen väldigt bra trots allt knåp runt omkring..

    Filmen handlade om en ung polis som växt upp på gatorna i South Boston. Det gör honom till den perfekta mullvaden. Han får i uppdrag att indentifiera maffiabossen Frank Costellos liga. Han måste vinna Franks förtroende och hjälpa sina medarbetare, 2 stycken från polisen att sätta dit Costello. Under tiden kan Colin Sullivan (Matt Damon) arbeta ostört- ngen anar att han tillhör Costellos gäng.
     

    Till min hjälp på kvällen hade jag en rulle med riskakor, mm mmm mmmh ;)
    Tål man inte chips får man söka sig till liknande varor och i detta fall riskakor som är supergott!!

    2008-10-15 @ 11:22:18 Permalink underhållande Kommentarer (0) Trackbacks ()


    Höstens TV-program

    Då har alla bra TV- program satts igång med en dundrande fart och nu går det så mycket bra på TV att program man vill se krockar i tid med andra bra TV-prrogram.
    Nedan följer min egen TV- vecka.

    Måndag

    - Matakuten, som handlar om Svenska skolors mat. Bert Karlsson gör en del resarch på olika produkter och jämför med t-ex. kattmat som tydligen är mycket nyttigare och bättre än den svenska skolmaten. Till sin hjälp har han tre kockar som är ute på olika skolor och ska försöka förändra. Dels kommer det se till att mer mat lagas i skolans kök, och dels att maten blir nyttigare och ger mer energi.
    Detta program sänds på 4:an klockan nio.

    -I ditt ansikte, Standupkomikern Magnus sätts på prov av bobbo krull. I varje avsnitt ska han besöka en förening och göra en stand up för dem. Man kan ju säga att det inte är några föreningar han själv skulle gå med i. Mycket intressant program och till hjälp har Magnus lärlingen Martin.

    Tisdag

    Denna dagen är väl den enda man kan miss framför TV:n. Äntligen hemma har tydligen köpt ett hus att renovera i och det kan bli intressant. Så om jag sitter framför TV:n en tisdag så är det klockan 20.00 på fyran där Äntligen hemma visas

    Onsdag

    -Bonde söker fru, Alla vet väl vad detta programet handlar om. Kul iår i och med den blandade skaran va bönder! På 4:an klockan 20.00

    - Oskyldigt dömd, Med en favorit, Persbrandt. Tar upp gamla fall där han säger sig veta att personer sitter oskyldigt dömda bakom galler. Även detta på 4:an fast klockan 21.00

    Torsdag

    -Du är vad du äter, Med Anna skipper som försöker få ordning på ohälsosamma människors liv. Intressant. Detta på 3:an klcokan 20.00

    - Lyxfällan, Ett program där två ekonomi männiksor hjälper skuldsatta människor att få ordning på deras ekonomi. 3:an klockan 21.00

    Fredag

    -Idol, och det är idol för hela slanten denna kväll! Har missat en del, men detta program är det enda jag måste se i repris om det missas. Och ingen har väl undgått vad detta programmet handlar om :)

    Lördag

    Min Film-kväll i veckan. Den enda dagen förutom tisdagen då jag med gott samvete av att inte missa några favorit program kan sätta på en film klockan 20.00

    Söndag

    - Hål i väggen, detta program handlar om att en vägg kommer farandes med ett figurhål som en kändis ska försöka ta sig igenom utan att hänga med väggen ner i poolen. Skrattgivande program. 20.00 på 5:an.

    - Parlamentet, komiker har alltid varit en del av mitt TV- intresse och Parlamentet har jag kikat på så länge jag kan minnas. Riktigt kul som gör att tårarna rinner... 20.30 på 4:an.
    2008-10-14 @ 13:13:58 Permalink TV- Höst / Vinter Kommentarer (0) Trackbacks ()


    Idol 2008- Andra fredagsfinalen

    Då har det gått ännu ett program av Idol 2008- fredagsfinal.


    Eftersom att jag var mitt uppe i all fotografering kunde jag inte se det direkt, men läste tidningen och kollade reprisen i söndags.

    Efter att ha läst aftonbladet innan jag sett programet blev jag lite irriterad över Katrin.. Hon verkar ha en rätt kass attityd och verkar bara tänka på sig själv i normala fall också.
    Idol är väl till viss del ett program där folk drar nytta av kändislivet utan att ha talangen som söks. Jag tänker mest på alla uttagningar och pajasar som härjar landet över. Syftar rätt mycket på Nils. Jag tycker personligen att han är skitball. Men som han sa själv; jag vill jobba så lite som möjligt och dra in så mycket pengar det bara går ;) och han var mest rolig, kunde inte sjunga vidare bra.
    Och till en del är programet en chans för folk med en talang, i detta fall rösten.. att göra sig hörd och marknadsföra sig själv.
    Som Alexander, kocken från Borås.. han dög tydligen inte för juryn, men vad gjorde han? han fick en chans att spela in en platta och han tog den! och hade han inte vart med från början, hade han absolut inte fått den chansen heller!

    Vad jag vill komma med är att dessa personer i idol valts ut av en jury och därför ska vara bra på det de gör. Och som Katrin nu "sköter" sitt jobb, så hjälper hon inte programet.. hon utsätter det och sig själv i ett stort diskussions område där folk garanterat inte kommer göra annat än att hacka tillbaka på henne. Ungdomar är känsliga.. Alla kan inte ta emot ett slag som "du är bögig", "hon är äcklig" eller "hon är 16, men ser ut som en 65-åring".. omoget.

    Nu kan det hända att jag och säkert många andra har egna åsikter om "idolerna" men sånt håller man för sig själv eller till kompisarna i soffa. Det är absolut inget man säger live eller skyltar med.

    nog pratat om henne..

    Till kvällens program då..

    Anna- Sjöng bra, dock kändes låten som endast två meningar. Passar henne men absolut inget bra låtval!
    Johan- Nu är jag ett Coldplay-fan och tycker inte att en liten kille som sjunger sämst i idol ska komma och förstöra det ljuva i låten. som jag har nämt innan, han är cool men han kan inte sjunga tyvärr!
    Robin B- Han gjorde ett jävla lyft i fredagens program. Nu är han med på banan igen. Har tidigare varit lite orolig över hur han kommer att kalara detta men oj vilket lyft!
    Loulou- Hon har alltid spridit utt en glad känsla med sina låtar, men detta var dock tråkigt.
    Jesper- Hans bästa performance i idol, men han ligger fortfarande ett steg bakom de andra i idol.
    Alice- lätt bäst ikväll. Vad mer ska jag säga!? skitbra!
    Yazmina- kul att hon inte sjöng samma tråkiga låtar som innan, men det var inte bra, tyvärr! hon kommer inte att hålla hela vägen. Tror hon ligger i top-3 för att åka hem..
    Robin E- Bra låt, men den passar inte riktigt hans stil. Antigen vill jag se han göra en riktigt power ballad med kräm i eller så får han hålla sig till riktiga rocklåtar!
    Sepideh- Bra framträdande och som hon själv sa " jag vill visa Sverige att jag kan göra något annat" och det tyckte jag absolut att hon klarade av!
    Kevin- Hans sämsta performance.. Jag kan inte riktigt sätta fingret på hans stil. Men han hittar nog snart sin grej.
    Lars- LArs, Lars, Lars.. fan va ball han är. Jag kan ju säga att både ett och två falska toner hoppade ut, men va fan gör det? Det är så Lars när det låter lite halvrassligt!!!

    Till utröstningen då:
    Sverige har kommit i form och nu litar man mer och mer på röstningen. Nu åker rätt personer, en efter en och nu var det dax för Jesper, rättvist besked!
    Jag vet ju i alla fall en person som blev överlycklig här hemma i soffan ;)
    Folk som hänger lös kan vara lite farligt. dock var det rättvist efter kvällens program. Sepideh, Yazmina och Jersper..
    Sepideh var den som minst hängde löst och fick gå och sätta sig igen. Yasminas framträdanden hittills har inte vart toliga trots att hon sjunger bra och Jesper har vart helt oduglig.
    Så röstningen ikväll var bara så rätt!!


    Katrin Zytomierska rejält snesteg!!!
    2008-10-14 @ 12:48:58 Permalink Idol 2008 Kommentarer (0) Trackbacks ()


    Helgen

    Fredag

    I fredags var en sprängfylld dag med bara massa aktiviteter, det gillar vi ;)


    Dagen började lugnt hemma. Vaknade väldigt tidigt och kunde inte somna om, så jag tog på mig gympadojorna och gick ut på en morgonpromenad. När jag kom hem en timme efter så kunde jag lätt säga " dedär var fan inte dumt"... hur gött som hellst och hela dagen hade jag framför mig och utan ångestkänslor över att man borde fått sig lite friskt luft.

    Och frisk luft var bara förnamnet när vi anlände till Göteborg.. Det öste ner med regn och som chokladsås på glassen blåste det rejält dessutom. Jag kan konstatera att det inte bara var yrväder ute, väl innanför dörrarna såg jag ut som ett också. Och de som känner mig vet att det är en sak som kan göra mig på dåligt humör!! hur kul är det att frisyren är förstörd p.g.a vädret? och hur kul är det att kläderna är helt genomvåta p.g.a. vädret? Nee..


    klockan fem satt jag på en stol mitt uppe i allt sminkande.. Jag kom på mig själv med att jag gärna vill ha sminket som jag själv vill, för många gånger satt ja och tryckte ihop knytnäven av ren aggression när hon inte ens kunde lägga på en fundation ordentligt.. Och den hårdaste knytnäven kom när hon skulle lägga på mascara... Jag har alltid fått höra att mina fransar är så fina, att det är dom jag kommer bli känd för osv... Och så förstör hon HELA  sminkningen när hon lägger på mascara så att  endast  4  fransar  syns på varje ögonlock.


    Efter sminkningen var det dax för korten. Det kändes som att det gick rätt fort, men antar attt det inte gjorde det..

    Efter att alla kort var tagna var jag heeelt slut. Alla dessa blixtrar och lampor och ljus i hela rummverkade ha en sömn effekt på mig...







    Nu var det dax för bio-biljett beställning och därefter mat. Jag hade inte ätit på hela dagen,. Eller  jo några kokta grönsaker.

    Vi gick runt och letade i Göteborg, men hittade inget intressant, haha förstår ni, Göteborg en fredagkväll och inget intressant ställe att gå till. Visserligen var vi inte vid avenyn där det nästan bara finns matställen utan runt kungstorget och domkyrkan. Fick lite tips om "pizzahut" på vägen men ingen av oss var sugen på det. Sen hittade vi en liten dörr som ledde ner  i en mysig källare. Och vid ingången kom en liten thailändare och mötte oss.

    För min skak satt inte Thai mat helt fel och Alexander verkade tycka om det också eftersom han pratade om maten ett tag efter att den slink ner i magen.


    Det brukar vara stressigt när jag ska äta och är det inte det  så är jag så van vid att stressa ner maten så jag gör det av ren vana. Som denna kväll, dagen hade vart sprängfylld och tiden på restuarangen kunde inte bli för långvarig heller.


    Direkt efter maten var nere så begav vi oss till bion för att hinna köpa lite gottgott till filmen. Sen var det dax :)


    Patrik 1,5

    Har ni inte sett filmen borde ni absolut göra det. Filmen var hur mysig och rolig som hellst med de klockrenaste kommentarerna. Jag hade sett en reklamfilm av "Patrik 1,5" när jag var på bio förra gången och kände att denna måste jag se!

    Tidningar har dock inte gett filmen vidare bra resultat. Man har ju sett en del snuttar av filmer på trailers och reklamfilmer och sen sett filmen och blivit besviken över att den inte var så rolig som den verkade. Ibland så visas de roliga av filmen på reklamen och sen kommer ingen mer positiv överraskning i filmen vilket gör att man bli besviken. Men så var det absolut inte denna gång. Den var till och med roligare än väntat!
    Alla vi fyra, Jag, Alx, Niklas och Linda var supernöjda när vi klev ut ur bion.

    Efter filmen blev inte utelivet specielt längre, så vi åkte hem till min pappa för att sova där. Nu var han inte  hemma men bror var hemma och gled ner med inlines, shorts och T-shirt i regnet för att lämna några slantar till parkeringsautomaten... haha den killen alltså...!

    Halv tre vaknade jag till av att min arm somnat och väckte Alx som låg lutad på mig och tyckte att vi skulle gå och lägga oss i sängen istället.

    Bra dag och kväll kan jag bara konstatera!



    Lördag

    Vi gjorde oss i ordning och åkte iväg till IKEA.
    Dem hade tiktigt coola saker och en helt ny värld verkade öppna sig för Alexander. Han skulle ju ha det ena och det andra, typ halva affäern ;) ne men det var sött.
    Men lite saker fick vi med oss hem. Först en köksmatta som var röd, supersnygg till vårat limegrön-röda-svarta kök!!
    Sen blev det en mörkblå badrumsmatta som passade ypperligt till det mörkblå kaklet vi  har. Alx hittade en skitsnygg pläd han ville ha liggandes på sängen här hemma, vilket det blev också!
    Sen var det lite småsaker som doftljus och sparayflaskor..

    Vi tog en kort och smärtfri diskussion om vad vi kunde göra därefter, kändes tidigt att åka hem och skulle vi göra det var vi tvungna att äta kebab tidigt :$ Stan var vi inte så sugna på, inte helle Allum eller möbelstudio. Men jag kom på den smarta idén att åka till freeport när vi ändå var halvvägs. Så det blev en tripp dit.
    Vi började på McDonald´s, klassiskt ^^ men man kan inte gå runt hungrig, det försämrar hela lusten för shopping.
    Sen kollade vi i lite småaffäerer och sko affärer och hittade var sitt par skor.




    Sen var vi inne i en affäer fullt med massa hårprodukter. Jag hittade en sak jag ville köpa men kön var superlång och det verkade inte vara prioriterad att lätta trycket från affärsbiträdens del.. så jag gav upp mitt värmeskydd och vi åkte hemmåt istället.

    På vägen ringde Bengan och bjöd hem oss på mat och Sajsa som fick lite dåligt samvete över att det hela tiden är dem som bjuder hem oss, bestämde sig för att åka till affäeren för att köpa lite saker och sno ihop en ananaspaj att ta med. 

     Väl hemma gick jag raka vägen till sängen.. Efter denna början på helgen var man helt slutkörd. Det absolut jobbiagaste med att komma hem var att det såg ut som f a n!
    *Inget kul att komma hem till, men är man stressad när man åker så blir det ingen annan syn när man kommer hem.
    Alx somna så jag gick upp, stängde dörren och började städa ordning hemma. Sen bakade jag pajen. Lagom tills jag var färdig ringde Bengan och sa att vi kunde komma bort. Väckte Alx, och åkte bort.

    Jag kan skriva en hel diskussion om svärföräldrar.. man vet ju vilka sorter det finns.. Men jag kan lova er att mina är de absolut bästa! Tycker jätte mycket om att vara där och har roligt varenda gång.

    Kvällen blev bra med TV och mys.

    Söndag

    Dagen började bra med frukost i sovrummet, med en film jag tjatat om att se i ett halvår nu, "Sunes sommar" haha så jävla skön film!!

    Det var i alla fall jättemysigt att ligga där och kolla på filmen med Alx :)
    Söndag och det är lika med?? KEBAB! :$ haha det går knappt en söndag utan det, så jävla gött och verkar fan aldrig tröttna!

    Sen på kvällen bjöd vi hem Alx föräldrar och hans morbror på lite fika. Han äger dessutom en egen möbelaffär och hjälpte till att få in mått på en matta för beställning.
    Och som hela helgens kvällar blev denna helt underbart mysig :)

    Måste säga att detta var en av de mysigaste och skönaste helgerna på länge :)

    2008-10-14 @ 11:59:51 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


    Sajsa

    2008-10-14 @ 09:42:48 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


    Sajsa

    2008-10-14 @ 09:28:33 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


    Bonde söker fru

    Haha måste bara säga att detta årets avsnitt kommer vara rätt så mycket intressantare än tidigare som jag slutade kolla på ..
    Först så har vi en brat från stockholm, före detta nattklubbs ägare på stureplan, som nu är både hästskötare och bög.. intressant!
    Sen har vi en tjej med för första gången, blir också väldigt intressant.
    Och sen två helt vanliga bönder..
    Det känns mer intressant nu är tidigare år..

    Igår så strula TV4+ när jag skulle kolla på "de okända", vilket gjorde att jag bytte kanal till bonde söker fru. Ett program jag inte prioriterat alls, men det var rätt skoj ändå. Det kanske bara är nu i början, men det kändes plötsligt väldigt spännande.
    En sak kan jag dock fråga mig... Varför kom inte David med i programmet som fått en hel hög med brev, och istället byttes ut mot en gubbe som fått knappt 30 brev?
    Jag trodde att det var dem 4 bönderna som fått flest brev som kommer att följas under hösten/ vintern, men icke. Eftersom lite nyfikenhet om det smög runt i mitt huvud var ja tvungen att kolla upp om det var som jag trodde eller inte. Och där stog en hel artikel om gårdagens program och att per fårr Davids plats i programet. Det lustiga var förklaringen; Han kom med eftersom att han hade en jättelängtan att hitta kärleken.. haha suck! Är inte programet till för bönder som längtar efter kärleken? jaja, ska inte lägga mig i sånt jag kanske inte verkar ha en endaste aning om. Men det var mest en fundering som jag tycks ha fått svar på..

    På reklamsnuttarna av bonde söker fru antog jag att Peter skulle få minst brev eftersom att han var gay, man har ju inte en vetskap om hur många bögar och homosexuella det finns över huvud taget i Sverige, men det är nog fler än man tror.
    Om det inte krockar med något annat som är bättre känns det som att det kommer bli en hel del bonde söker fru tittande för min del.
    2008-10-09 @ 15:06:00 Permalink TV- Höst / Vinter Kommentarer (0) Trackbacks ()


    Takida

    Your strength is so hard to find
    I feel so much stronger now
    the feeling's alright
    Your words make me whole again
    Those eyes cannot ever lie
    you're so divine

    I'm not ever alone
    You're not ever alone

    I'm head over heels goddess of mine
    Your curls touching my face and now I can fly
    You brought my life back
    the glory you found
    I'm in deep debt, without you I wouldn't survive

    I'm not ever alone

    Your smile is heavenly
    I don't deserve all the love that your giving to me
    Your touch makes it hard to breathe
    the shiver's around me now, you're so fine

    I'm head over heels goddess of mine
    your curls touching my face and now I can fly
    You brought my life back
    the glory you found
    I'm in deep debt, without you I wouldn't survive

    The heart is pumping for my life
    the mind is happy and I,
    I will love you 'til the day I die

    I'm head over heels goddess of mine
    your curls touching my face and now I can fly
    You brought my life back
    the glory you found
    I'm in deep debt, without you I wouldn't survive

    I'm head over heels goddess of mine
    your curls touching my face and now I can fly
    You brought my life back
    the glory you found
    I'm in deep debt, without you I wouldn't survive



    JAg vet inte riktigt.. just nu kan jag inte lyssna på något annat.. Men sätter ja på Takida kommer känslor upp till ytan direkt.. hur kan det vara så? och varför just Takida? Deras låtar är bra, men det är inget man blir speciellt glad av att lyssna på.. ? Men sätter jag på en "glad" låt så blir jag bara rastlös och det ger mig en underlig känsla.

    Det är väl bara min sömnlösa natt som satt spratt på humöret...



    Takida

    2008-10-09 @ 14:42:36 Permalink Min dag Kommentarer (1) Trackbacks ()


    aj aj aj..

    Somna igår var inga som hellst problem, men efter att jag vaknat till av att magen värkte som aldrig förr, gick det bara inte att somna om igen. Hela natten låg jag och vände och vred på mig för att hitta ett läge då magen inte gjorde lika ont. Men det var lättare tänkt än gjort. Får tänka positivt, fick ligga och titta på en söt kille hela natten istället och hålla om och mysa med honom.
    Så imorse var jag het på telefonen redan klockan åtta då telefontiden öppnade och fram till strax innan nio då jag fick tag på dem. Eftersom jag ringt in någon dag tidigare så fick jag komma in på en akuttid bara några timmar efter samtalet. Kändes skönt att få åka in och se ifall det var något med mig eller inte.

    Väl där gick besöket snabbare än vad jag trott. Fick efter två blads läsande i Allers komma in till Doktorn för ett litet snack om mina bekymmer. Och efter det var det dax för undersökning. Den gick fort och och smärtfritt så fem minuter senare satt jag inne på konoret igen för att prata om läget efter kontrollen. 

    "göra", "tänka på", "låt hellst bli", "gör inte de på en vecka" efter någroa sånna meningar var det dax för hemfärd igen. OCh då räkna jag ut att allt bara tagit 20 minuter. Så nu var det nästan hemfärd. Ett moment återstod, Apoteket!
    De va ju jävulen tänkte jag när han sa att jag var tvungen att knapra piller en vecka. Jag som verkligen HATAR mediciner.. suck! men vad gör man inte för att må bättre!
    Och nu är första tagen plus en extra som återställer det dåliga av antibiotikan.

    Kvällen bli givetvis vldigt lugnt, kommer säkert inte röra en fena även fast jag är riktigt sugen på en lååång promenad. Men man får väl lyda doktorns råd!

    Piller
    Då blir det att tugga piller några dagar..
    2008-10-09 @ 14:03:40 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


    Varberg och Shopping

    Idag tog jag bussen till Varberg för att leta kläder tills på fredag. Hade lite annat för mig som fika och boka en klipptid, men det var kläderna som kändes viktigast. Hoppas nu att det blir bra.
    Jag hade ett presentkort på gina tricot och bestämde mig därför för att först gå dit så att jag inte hittade något som jag blev förtjust i och skulle jämnföra med de plagg jag eventuellt skulle hitta på Gina om jag gick dit senare under dagen. Det var en del coola kläder, dock mkt kositgt som inte passar sig på hösten riktigt. Jag var ute efter något ballt som jag kunde använda både till vardag och vid lite finare tillfällen.

    En svart kjol som är hög i midjan åkte in i provrummet, samt en långarmad top och ett par skinn liknande leggings.
    Det var första gången på länge jag kom in i ett provrum med fler än ett plagg och gick till kassan med allihop, en riktig fullträff idag alltså

    Till helgen kommer det eventuellt upp kort på dessa plagg:)

    2008-10-08 @ 19:43:45 Permalink Min dag Kommentarer (1) Trackbacks ()


    Tisdag- Kinna hos Fia och Måns

    Igår var jag hemma hos Fia och Måns med svärmor :) Rätt mysigt att komma iväg en liten stund och umgås med lite folk :) Måns är ju alltid mysig o rolig att leka med, sen tycker jag väldigt mycket om Fia och Lena :) så det var inte helt fel.

    JAg och Lena var i kinna centrum innan. Hon klippte sig och jag solade plus gick i de stackars få affärer som finns runt omkring. Hittade lite kul också :) Men på vägen till Fia svängde vi förbi ett fik och köpte med oss var sin smörgås. Måns fick ingen, dock såg han lite sugen ut ;)

    Måns :)

    Måns har spanat in Fias räksmörgås ;) så söt så!
    2008-10-08 @ 19:20:54 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


    Sara, Amanda och Sajsa



    Haha rätt go närbild av oss  ;P
    2008-10-08 @ 19:15:00 Permalink Min dag Kommentarer (1) Trackbacks ()


    Lördagkväll-22 års kalas hos Mikael

    På lördagkvällen var det dax för party hos Mikael, Alx kompis. Var rätt trött redan innan jag kom dit i och med att jag jobbat hela dagen redan. Sen var och är jag förkyld. Kvällen kändes ändå rätt lugnt och okej. Jag satt med Amanda hela kvällen och när Sara kom satt vi tre i snacka skit :P

    En del kort togs under kvällen, och eftersom jag inte hade ngt att göra igår satt ja o fixa ordning samma kort fast i olika stilar.. kommer nedan;

    sajsa o sara
    sajsa o saraSajsa o Sara


    Roligare kan man ju ha ;) Men det är rätt intressant vad mycket man kan göra på Photoshop :P
    2008-10-08 @ 19:05:22 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


    Lördag, jobb!


     I lördags var det dax för första arbetsdagen på en helgdag, vilket var bland det värsta jag vart med om i hela mitt liv. Har nog aldrig haft så svårt att komma fram bland människor i hela mitt liv, och när jag samtidigt arbetar så tär det på humöret något enormt!!
    Det var verkligen katastrof... Man hängde ut plagg, gick in till lagret och hämtade nya av en annan sort, sen när man kom tillbaka med dem kläderna så var dem andra antingen slut igen eller nerrivna.. Samma sak när jag "städade" bland kläderna, sorterade storlekar och hämgde upp nerrivna underkläder... Det blev ganska snart ogjort eftersom folk slet och rev i kläderna som galna hönor... Det är inte kul när människor bara ska ha ha och inte shoppa för nöjes skull.

    En på varje avdelning måste alltid stanna kvar tills vakterna ropar ut i högtalarna att dagen är slut. Och det beror på att kassorna fortfarande har folk och kanske behöver pris eller storlek på vissa varor. I alla fall.. i lördags så fick våran telefon/ stängnings ansvarig stämpla ut 1 timme och 40 minuter efter stängningstid. Och denna bild som kommer nedan visar rätt så bra på hur dryga och långa köerna var...

    ge-kås
    Vid kassorna på ge-kås
    2008-10-07 @ 21:05:09 Permalink Min dag Kommentarer (1) Trackbacks ()


    Idol 2008, Första kvalfinalen, Fredag

    Innan kvällens program drog igång var jag spänd och väldigtförväntansfull över vad som skulle sjungas, bakslaget kom när Jideh sa att idolerna fick välja en av de två låtar som de framfört i kvalomgångarna tidigare i veckan. Det kändes aningen trist eftersom låtvalen inte vart det bästa man vart med om...

    Deltagarna gjorde bra ifrån sig, och man märkte tydligt vilka som höll och inte. Och när röstningsresultaten visades var jag inte direkt chockad, mer lättad över att det för en gångs skull vart rätt personer som hängt lös. Den sämsta bland tjejerna som inte fått annat än kritik från juryn, och den kille som har den sämsta rösten och endast lever vidare i idol på grund av sina spralliga scenframträdanden. Läst att han verkar vara flick idolen, och där läggs de flesta rösterna eftersom majoriteten av alla röster kommer från småflickor som sitter och röstar på "söta" killar!!

    Nu ser man fram emot varje fredag då Idol sänds på TV klockan åtta :)
    Inte mer att tillägga denna gång eftersom jag är nöjd med hur programet slutade denna kväll



    Idol- johan

    Flickidolen? haha suck!
    Hoppas att hans visstelse på idol snart är över, han håller inte!

    2008-10-06 @ 17:32:08 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


    Idol 2008, kvalomgång 2 för killarna

    Här kommer en sen liten notering av grabbarnas senaste kvalomgång i idol.. Den kvällens program strulade i och med allt oväder där ute som gjorde att jag missa hela två bidrag plus utröstningen 22.40.

    Men eftersom jag tänkt att inte missa ett endaste program så var enda alternativet att se allt jag missat på datorn istället vilket jag gjorde.

    Den kvällens program bjöd på både bra och dåliga framförande, vilket man direkt såg vilka som skulle ut ur programet och vilka som höll klassen! 

    Vi kan börja med Jesper, Han verkar inte vara en musik kille, mer en kille som strävar efter kändislivet och med sitt lilla pojk- och "kalles kaviar" utseende verkar lyckas med det. Han sjunger rätt okej, men det räcker definitivt inte för att hålla de andras tempo. Vi ger honom max 2 omgångar innan han åker ut!
    Sen är det lille Johan.. Han är rolig att kolla på, har en egen stil..men sångrösten håller tyvärr inte!

    Robin Eriksson är den absolut bästa om man ska se till alla röst resurser.. Han har power och jag tvekar inte en sekund på att han gör en ballad till något helt underbart! Nu är ju Lars min favorit, han sticker ut ur mängden med sin ovanliga härliga röst som gör att håret bara ställer sig upp bara man tänker på det... Underbart! Åker någon av dem ut tidigt så blir jag otroligt besviken. Båda gjorde ett bra framförande och ett extra plus för Lars som gjorde en av coldplays låtar vilket är väldigt svårt!
    Kevin, som jag inte gillade speciellt bra i början, börjar även att traska upp i mina ögon. Han är inte längre Maltisen som bryter och smörar.. han kan faktist sjunga, och det riktigt bra!
    Sen har vi Robin B, en kille som sjunger lite halvtaskigt ibland, verkar endast kunna sjunga vissa stilar..men folket verkar tycka om honom ändå! En hundring på att det är för sitt utseende och inte sången.. Lite synd när folk tänker så, även fast jag tycker att det är roligt i och med att han bor såpass nära mig.
    Men kvällens program var helt okej och som vanligt.. Bagge är den skönaste jurymedlemen som vart genom tiderna, helt klart!


    Lars Idol 2008
    Idol

    Något säger mig att juryn borde få ha mer makt innan någon som minst förtjänar att åka ut, gör det!...
    Här är en bild från när Elias och Robin hängde lös, kvällens 2 bästa personer.. vad ska man säga.. Vad tänker folket med?
    2008-10-06 @ 17:17:37 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


    Höstpromenad runt Överlida

    Imorse gick jag upp, tog på mig varma kläder och satte i lurarna i öronen och begav mig ut på en promenad :)
    Först gick jag bort mot Överlida Kamping,sen runt Överlinda och in på en liten stig med massa hängande träd..


    Överlida

    Rätt fint, fick dessutom lite skydd under skuren som drog förbi lite hastigt..
    Sen gick jag upp för "Olles backe" en rätt så brant backe i Överlida och efter det mot min lägenhet. Men när jag kom fram till brevlådorna kände jag mig inte nöjd, utan det blev en rätt så bra sväng till. Denna gången bort från Överlida mot Mjöbäckshållet och in till Hallevi, Överlidas fotobllsplan!
    Kändes så stort och tomt.. fick känslan tillbaka när jag hade träning och var målvakt och några i laget drog dit innan för att skjuta straffar på mig.. då var det också så där tomt och stillsamt :)

    Jag var säkert ute i 1timme och 50 minuter, vilket blev en lång promenad. Nu käns hela dagen helt plötsligt räddad när jag fått så mycket frisk och skön energi :)

    Passade på att ta lite höstkort när jag ändå var där. Dock hade jag inte digitalkameran till hands, så fick nöja mig med mobilen.. och det blev bättre än jag trodde...


    HAllevi

    Nu blir det lite pilates boll här hemma innan duschen sätts på...
    2008-10-02 @ 12:08:40 Permalink Hälsa Kommentarer (0) Trackbacks ()


    Idol 2008-Andra kvalomgången för tjejerna

    Man märkte tydligt att alla hade tagit åt sig av vad juryn sa i måndags. Låtarna var inte lika tråkiga som förra omgången. Igår var det Jenny och Yasmina som jag tycker gjorde sämst ifrån sig och aboslut inte Sepideh och Linda. Jag vart nog lika chockad som alla andra över att Linda åkte ur gårdagens kvalomgång av idol, men ännu jobbigare hade det vart om Sepideh åkt ur..
    Det är svårt att veta hur svenska folket tänker när de röstar.. Om någon har en jävla massa kompisar som bara sitter och ringer eller ringer, eller om vi faktist har en eller till och med flera idoler. Min är fortfarande Sepideh, men Anna var riktigt duktig igår så får hoppas att hon skärper till sig. Dock var gårdagens låt ingen pop-låt, mer i stil av vad hennes audition låt var.. skulle vara intressant att se henne framföra en poppig låt...
    En stort plus till Alice Svensson som vågade framföra den första morderna pop-låten av alla tjejer i idol, starkt gjort!! Sånt är kul att titta på, någon som visar att den klarar av olika musikstilar och inte bara massa tråkiga balader hela tiden.

    Loulou är nog dem gladaste tjejen i idol, det ser så ut när hon framför en låt.. Bara massa positiv energi som strömmar ut ur henne när hon sjunger.. skönt eftersom det smittar av sig. Och på tal om det.. Bagge gör det i varje program.. Han gör idol mycket roligare. Den förra juryn kunde man bli förbannad på eftersom dem sågade folk  mer än gav beröm, vilket kan skapa osäkerhet bland artisterna..

    Och den stora frågan ikväll är om någon man mins anar ska åka hem,  gör det....

    Linda åkte ut!
    Linda åkte ut ur gårdagens kvalomgång, fel person åkte ut, men sånt händer!

    En sak är riktigt kul, det är han kocken Alexander från Borås... han har sökt och sökt och nu har han spelat in sin första singel.. jag har lyssnar på den och jag kan säga så här; han kunde nått långt... tittar på eller lyssnar på vissa som är kvar, så borde han tagit en plats istället för någon av dem.. Där har juryn verkligen gjort ett misstag....

    Alexander
    Bra gjort! och väl förtjänat!
    2008-10-02 @ 08:49:56 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


    Hösten..

    Nu är hösten här... Bladen på träden faller ner från träderna samtidigt som lönnbladen börjar bli orangefärgade.
     
    Hösten ger mig blandade känslor, ena stunden är det väldigt mysigt, men det finns stunder man bara vill tillbaka till sommarens minnen. Många får ångest på hösten över saker de inte hinnit med på sommaren och redan nu börjar all julklappshandel.. tro mig, det är kaos med mammor och pappor som kör runt med proppfulla vagnar av leksaker och flera rullar med julklappspapper på jobbet.
    Jag har ett moment av mys att se fram emot på fredag och ytterligare ett ännu större om en månad, annars börjar de kalla dagarna med regn även göra anspråk på mina ångesttankar..

    På hösten är det speciellt mysig att ha någon nära för att förändra den höstliga dåliga stämmningen till något bra. Min medicin mot det är Alexander. Så söt och go att man faller lika fort som löven på träden på hösten...



    Denna killen gör hösten lite lättare :) Jag älskar dig!
    2008-10-01 @ 19:06:39 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


    Spara!

    Idag skulle ja lägga några småslantar i min mynt burk... Och den var heeelt full.. Känns som att jag precis börjat spara i den. Men det är bra. Får jag några småmynt i plånboken så lägger jag i dem i burken direkt, det är ändå väldigt jobbigt att ha massa mynt i plånboken som hela tiden smiter och tar plats.

    Eftersom att den var full var jag av nyfikenhet  tvungen att räkna hur mycket det var i den... Och där låg 690 kronor, otroligt!
    Att lägga några små kronor i burken lite då och då märks inget nämnvärt på kontot, men sparar man dem i en burk så blir det en hel del efter ett tag!
    Nu känns det som min nya hobby att alltid försöka betala kontant fastän jag är en kortmänniska, så kanske jag är rik i burken om några veckor;)  Måste dock fixa en större burk så att alla min pengar får plats ;P

    2008-10-01 @ 15:17:45 Permalink Mina tips Kommentarer (0) Trackbacks ()


    Brorsan 16 år!

    Idag fyller min lillebror Fredrik 16 år. En rätt go ålder ändå! får köra moppe och börja övningsköra! Får verkligen hoppas att du är lite smartare än vad jag är när det gäller körkort och tännker att man inte behöver ha det om man bor i Göteborg. Men nu sitter jag i en liten mysig håla där det går 2 bussar om dan... Får ta tag i det nu också känner jag om jag ska klara av att ta mig fram och tillbaka till jobbet. 

    Lite synd att pappa är i Grekland när lillebror fyller år. Då är det ingen hemma som kan baka en tårta och sjunga för honom "/ Men sånt är livet! och han njuter nog rätt så bra i sin ensamhet :) Men hoppas hans dag blir bra ändå! 
    Fredde 16 år!  
    Galen dålig bild på brorsan o mig, men hade ingen annan "/
    2008-10-01 @ 15:08:50 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


    Tvätta jeans, ett problem?

    Jag är nog inte den enda som är livrädd för att färgen på jeansen ska försvinna. Men jag har ett litet knep som hjälper på kort sikt. Man tar en vanlig sprayflaska man använder när man stryker kläder och sprayar så att jeansen bli fuktiga. Då drar dem ihop sig lite och känns inte lika uttöjda. Tvättar man jeansen i tvättmaskinen kan man knappt komma ifrån att lite färg försvinner varenda gång. Men sprayar man jeansen emellanåt så håller färgen sig mycket längre. Ett litet tips bara!
    Ska man tvätta jeansen i maskin så bör de göras separat, och i 20 grader. Något sköljmedel är heller inget att rekomendera. Men hellst av allt spraya och häng ut jeansen så håller färgen betydligt längre :)

    2008-10-01 @ 15:01:22 Permalink Mina tips Kommentarer (0) Trackbacks ()


    Idol- första kvalomgången för killarna

    Då var första kvalomgången för killarna avklarat. Låtarna var en smula roligare än tjejernas. En sak är roligt bland killarna... Det är deras röster, det är ingen som är den andre lik. Och det gör hela grejen mycket intressantare! Visst är det någon tjej som sticker ut, men de är inte lika olika som killarna!

    Och till gårdagens framträdanden...

    Jesper- > Förstår faktist inte varför han kommit vidare, det var så många bra som åkte ur och så är han kvar. Igår lät allt så mesigt att man funderade på om han ens hade någon sångröst..
    Elias- >Riktigt ball igår. Man skulle kunna tro att han gjort detta mer än en gång. Han hade koll på alla kamerorna och visade inget tecken på nervositet. Låten var lite knasig, men han gjorde den bra!
    Kevin-> han har en bra röst, men han verkar lite mesig på ett sätt. Det kändes bara konstigt att han gick upp och sjöng en låt om sin döda mamma. Efter första gången borde de gå upp och göra en låt för att alla som kollar ska få sig en uppfattning. Istället tyckte man bara synd om honom. Men som sagt, man kan inte klandra hans sångröst!
    Robin B- > han sjunger väldigt bra, men precis som Jesper så står han still och är nästintill sjukligt nervös. Och presic som Bagge sa är han en rocksinger och ingen messångare.. Får hoppas att han väljer bättre låtar nu!
    Lars- > Har sagt det förr och säger det inge, FY FAN VA BRA! Nu har han bevisat att han kan göra en sån här låt. Visserligen sätter han inte varje klang som öronen vill lyssna på, men han gör det på sitt sätt som är så jävla bra! Om Sepideh är min favorit hos tjejerna så är Lars det bland killarna!
    Johan- > Vad ska man säga.. Han är ball på scenen för att vara en 16åring, men sjunga bra gör han inte.. Han kan inte vara kvar så länge eftersom Sverige söker en idol, och ingen pajas!
    Rasmus-> Han är ingen favorit för mig, men han har sin stil. Dock tycker jag den är för pipig. Låter nästan som janne långben ibland. Och som Andreas sa; Han är Sveriges nästa soulkung, inte idol! Var kanske därför han åkte ur!
    Robin E- > Han kan sin grej. Scen närvaron, rösten, allt sitter på sin plats, hoppas svenska folket ser det också!

    Lite tråkig kvalomgång, men bättre än i förrgår! hoppas tjerna har ryckt upp sig och tagit tills sig vad juryn sa sist.. så kanske kvällens kvalomgång blir en smula bättre än den första :)


     

    LArs
    Bagge-juryidolen och Lars, idol-idolen

    2008-10-01 @ 12:00:00 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


    RSS 2.0