bilder på kläderna

bild 1-Jeans Gina Tricot 399kr
Bild 2-Chinos Gina tricot 299kr, Tröja Gina tricot 129kr, Stickad väst Gina tricot 149kr







2009-02-27 @ 14:57:13 Permalink Bilder Kommentarer (0) Trackbacks ()


Torsdag i Kinna

Igår var jag hos Fiabus och Månsbus :)

Åkte från Göteborg strax efter halv tio på morgonen för att hinna till Kinna o vara med Fia så länge som möjligt.
Vi träffades på apoteket där jag skulle köpa flourtabletter och tuggimmi. Därefter satte vi oss på träffpunktens café för en grovfika. Jag fika en trehörning med ost/skinka och Fia tog en baugett med räkröra. Måns fika rån och fick grötpure :)

Va lika roligt och mysigt med Fia som alla gånger :)
runt fem hade vi fixat mat, kycklingwook med både nudlar och ris. Då kom även min Palle och fick lite mat.
Sen busa han med Måns resten av kvällen.

Efter besöket hos Fia åkte vi till solhörnan för att sola. Sen var det hemgång där det vankades film. Vet inte exakt vad den hette med något med "Rod". Han skulle göra massa stunts och trodde att han var världsmästarn själv. Kanske var det så eller inte.. det får ni själva avgöra ;)

2009-02-27 @ 09:31:15 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Heldag i Kinna :)

När jag sovit en stund nu är det dax att gå upp och åka till kinna.
Ska vara med Fiabus och lilleman hela dagen. Kommer att bli kalasmys och mer mys blir det när Pallen kommer senare på eftermiddagen :)
Jag och Fia ska fixa middag åt oss. David ska nämligen iväg på hockey och Fia ville ha lite sällskap, hellst så mycket hon fick ;) tur att Palle finns som ställer upp. Bussarna går ju inte jättebra från kinna till Överlida på kvällar, så jag hade antagligen inte kunnat stanna så länge annars.

Efter Kinna blir det hem till Överlida. Ska bli kul faktist. Jag har hunnit med allt det jag skulle nu i veckan så helgen kan jag njuta fullt ut!

Är redan lite planer spridda inför helgen.
Fredagen är bokad i kungsäter hos Kaspars. Vankas en monopolkväll. Synd att det är det enda spelet där jag är en dålig förlorare^^ haha. Får kämpa på för att hålla humöret på topp^^ ; )
Lördagen blir någon sorts aktivitet den med. Antingen om vi hänger med Mikael o Mackan hela kvällen eller om det blir till en början, bio och sen fortsättning:) Men det återsåtr att se. jag förstår ju mycket väl ifall grabbarna inte vill vara på plats innan nio redan. Det är ju lite segt, och dyrt framförallt!!
Söndagen är väl antagligen bokad den med. Kebab + Beck :D

Nu är det sängen som gäller för fröken Svensson :)
Hoppas att alla e vettigare än mig och sover redan. Har vart mycket att stå i ikväll och avslappningen kom sent.
Men det blir lite TV. csi och sen är det natti!!


// S A J S A
2009-02-26 @ 00:10:08 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


"Without a trace"

Har nu några dagar suttit och kikat efter bra Tv program att ladda ner och kolla på när man inte orkar med en hel film eller bara ha för att kolla på. Och till min stora förtjusning så hitta jag en serie som verkade skitbra "Without a trace".
Översätt så får ni direkt svar på vad den handlar om.

Serien utspelar sig på FBI:s avdelning för saknade personer. Genom avancerad psykologisk profilieringsteknik utgår utredarna från den försvunna personens liv. Detta för att kunna ta reda på vad som hänt med personen.

Låter rätt okej va!?  Får bara stämma av med Pallen om han är intresserad utav att följa det med mig eller om jag ska kika på det on my own.



Börjar sändas den 6:e mars på TV3
2009-02-25 @ 22:49:48 Permalink Mina tips Kommentarer (1) Trackbacks ()


Min dag


Idag har jag knappt varit hemma alls.
10.00 skulle jag vara på arbetsförmedlingen, söka lite jobb och få lite tips osv.
Direkt efter det, 12.00 gick jag till frölunda torg för att kika lite. Skulle posta ett brev egentligen, men det blev lite kik. Fick inte nog och gick hem, bytte kläder och lämna mappen och åkte till stan för att kika där istället :)

Hittade ett par byxor, en väst och en långärmad tunn tröja. Tanken var att allt skulle passa tillsammans och jag lyckades nog rätt bra med det.


tryck för större


När jag kom hem var det dax att sätta igång med mat. Klockan var då strax efter 17-tiden och jag hade inte ätit sen nio imorse. Blev lax i dillsås med potatis, sallad, morotsstavar och guacamole.

Nu sitter jag här hemma och väntar på att min faster ska komma förbi så att jag får mitt kaffe ^^
Får plocka fram lite fika nu också :)

Imorgon åker jag tidigt hemifrån för att hälsa på Fia och lille Måns. Blir en långdag med de båda vilket jag ser fram emot. Ska bli supermys :D


2009-02-25 @ 20:18:09 Permalink Mina fynd Kommentarer (0) Trackbacks ()


övningsköra + glömt skylt + polisen stannar bakom = katastrof...

Måste bara säga en pinsam sak. Jag var ute och övningskörde förut. Och som jag skrivit tidigare skulle jag o Christina upp till Elinore och Kenneth för att äta semla och dricka kaffe.
Och när jag parkerat bilen så tog jag av skylten för att ingen skulle sno den och la den i bagaget.
Men när vi skulle iväg sen glömde jag helt av skylten. Det var inte förrens vid ett rödljus och en korsning som den kom på´s.

- En polis är bakom oss nu "Sajsa sett en polis i backspegeln som glider bakom i kön"
-Men vi har glömt skylten!!! "Chrisitna"
- Neeej ja kommer att åka dit!!

** Det övergår till grönt ljus**
- Kärringstopp, helvette!! "susanne"

- Lugn, han märker inget, det händer ju alla "Christina"
 
** polisen kör om**

- såg du vad dem kolla på mig eller !!? "Susanne"
- haha jaa men du kan vara lugn "Christina"
- Jag såg säkert ut som en riktig övningskörare!! "susanne"
- haha du är ju blond...^^

Lite lustigt.. var helt anfådd efter det!! blev ju skritressad när hon sa att skylten inte var på plats. Tänk om dem stannat mig och dragit in mitt tillstånd!! usch..
Men nu glömmer vi aldrig skylten mer i alla fall ;)

Gick för övrigt väldigt bra idag : )
2009-02-24 @ 23:52:41 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fettisdagen

5 000 000 semlor beräknas gå åt idag. Det är enomrt. Själv ska jag antagligen till Elinore och Kenneth med Christina och dricka kaffe och äta semla.

Men för min del känns det som om jag ätit mina semlor för iår. Har väl blivit kanske fem stycken allra redan.
Men vi får se vad som blir av denna dag i semelväg.

En sak som är rolig med semlor är att man kan variera dem väldigt mycket. Jag minns när jag var liten och inte alls ville ha mandelmassa. Ibland bruka mamma lägga i vaniljkräm och ibland sylt eller äppelmos. Grädden var ett överflöd vid den tiden. Dock har jag på senare tid fått det fastställt att jag ska hålla mig från laktosprodukter. Så det blir pyttelite grädde bara. Och nu har jag mandelmassa i min semla.
Jag gjorde semla med jordgubbar i till mig och min lillebror en dag och det var supergott.
Det går också att göra den med choklad. Från topp till tå. Men det har jag inte smakat på ännu.

på nyhetsmorgon nu är det fem olika

* Den klassiska minisemlan

* Den stora semlan med mycket grädde och gräddig mandelmassa

* Wienersemlan. En semla som är frasig precis som wienerbröd

* Chokladsemlan

* Semlan för de som inte tycker om mandelmassa, vaniljkrämssemlan.

Vilken låter godast!?

- den klasiska lilla semlan. Den är liten, inte för stor och med lagom grädde och mandelmassa. Men jag pillar gärna ner lite bär, det var himla gott.

Semla med bärsemla med chokladEn semla doppad i mjölk
Den klassiska semlan

2009-02-24 @ 09:55:08 Permalink Min dag Kommentarer (1) Trackbacks ()


Dagens goda gärning

Jag inte vad som flög i mig allra nyss. Legat och kollat på nyhetsmorgon i vanlig ordning. Är ingen sömntuta jag inte..Ånej, tio i åtta åkte TV:n på här hemma och Sajsa la sig för att kika på nyhetsmorgon. Väldigt intressant faktist. En snubbe var där och pratade om lite artister. Han va popkritiker och spela upp någon musikvideo på två killar som förde sig som två utlänningar (de var givetvis vita då) och konstatera att deras skiva var meningslös eftersom att man vill se dem när man lyssnar, inte bara lyssna för då förstörs hela grejen..
sen tipsa han om "the lake" och "strangers". Den sistnämna såg jag på Ge-kås och tyckte att den verka okej, dock väldigt ryslig.
Men till den "goda gärningen"
Reklampauser är inte alltid värdelösa.. Hjärt- och lungfonden hade en liten reklam snutt om att det fattades pengar för hjärtforskningen. Och det ligger mig väldigt nära till hands med hjärtsjukdomar. Jag har det inte själv men en nära person. Och den personen är någon som betyder väldigt mycket för mig och som har en helt fantastiskt insida.
Och jag har alltid önskat att jag kunde göra så mycket mer för den personen.

Så jag gick in och kika på deras hemsida http://www.hjart-lungfonden.se/ och kika. Rätt som det var hamna jag på "Ge en gåva". Det kändes så rätt att ge bort bara lite gran. Gör alla det så blir det hur mycket pengar till forskningen som hellst.
Detta kanske inte var något just för personen själv, men det kändes på något vis som om jag gjorde en tjänst åt den ändå. 

Jag älskar personen och vill att den ska må bra och ha det bra. Personer i samma situation önskar jag detsamma! och om ni också bryr er om personer med hjärtfel, gör som jag och klicka på länken och ge bort en gåva. Det behöver ju inte handla om tusentals kronor, en liten slant är ju en bra början på något stort :) <3

2009-02-24 @ 09:10:08 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nu får det snart bli spa!!



Hade verkligen inte varit fel med en heldag på Asia spa i Varberg. Jag och älsklingen har fått presentkort, för kanske ett årsen. Det börjar bli dax nu känner jag. Hade varit väldigt mysigt med en hel dag på spa med honom. Få lite behandlingar, vara med på yoga, meditation eller anda program som gynnar kroppen. Sen lunch och massa bad.
Härligt!

Funderar på att köpa med lite saker till överlida nu i veckan. Kanske lite ansiktmasker och andra vårdande produkter. Hade inte vart fel med lite hemma spa. Synd att vi inte äger ett badkar bara, hade underlättat :P
Kanske får sätta ihop ett yoga-pass och ha för min Palleman : )

Nu drömmer jag igen. Men spa får absolut bli något som prioriteras inom närmsta framtiden :) <3
2009-02-23 @ 22:20:05 Permalink Hälsa Kommentarer (0) Trackbacks ()


Oliver 10 år

Grattis brorsan 10 år



 



rätt taskig bild får jag väl erkänna. Men vad passar inte bättre än en knasig bild på en knasig liten tokunge :)
2009-02-23 @ 11:38:36 Permalink Min dag Kommentarer (1) Trackbacks ()


Helgens topp 10

Denna helgen var välfylld med aktiviteter och det gör att även denna helg inte kommer i inbördes ordning.




Men som vanligt på 1:a plats <3



1. En helg med Alx <3

2. Kalas i veddige, fick träffa mamma och min bror. vi bjöds på massa god mat. Fick även en ny kökskniv till mitt knivset :) Tack mamma!

3. Fredags mys hos Lena och Bengan. Vi bjöds på god mat - kyckling med en kanongod citronsås och klyftpotatis.
Kvällen fortsatte med Let´s dance.

4. Shoppingrunda i Varberg där jag fick köpt ett par skor och ett par jeans.

5. Kebab kväll med Alx, Daniel, Bengan och Lena.. mycket utsökt!! ;)

6. Beck kväll vid TV:n med en massa godis o glass.

7. Det var ju fastlagsöndagen igår och därför fick vi var sin semla. Kul att hålla i såna små traditioner.

8. Pingislir med Alx, Bengan och Daniel. Jag förlora väl varje match, men det var kul ändå.

9. Bernad och Bianca. Jag och Alx låg och titta på Bernad och Bianca i fredags kväll. Väldigt skojjig och mysik film.

10. Snöat som aldrig förr. Det var otroligt längesen jag fick se så mycket snö! Det var ju flera decimeter. Synd att det var så blött igår. Jag och Alx hade planerat in en förmiddag vid sjön där vi skulle åka skridskor och grilla korv. Hade verkligen varit supermysigt!!




// S A J S A
2009-02-23 @ 11:22:26 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Veckans sista dag, söndagen!!

Då var det söndag. Lite trisst denna söndag. Tankarna har gått åt Göteborgshållet hela dagen. Vill inte åka dit av någon anledning jag för allt i världen inte kan lista ut. Kan väl bero en stor del på att Pallen kommer stanna kvar.
Men jag måste fixa lite saker imorgon så det är ett måste att åka dit.

Får se när jag återkommer. Kanske torsdag. Ska höra med Fiabus ifall hon har någon dag ledig till veckan. Den damen är ju rätt så upptagen med barngrupper och sånt och det förstår jag mycket väl. Men kansle ;) !?

Idag var det pingis som sparka igång dagen ordentligt. Jag, Alx, Bengan och Daniel var nere i Långehall i 1 timme och 30 miniter ungefär. Blev några set :)
Klockan ett var det skidor på TV, så vi packa ihop och åkte hem för att följa 4 svenska herrar genom klassisk och skate åkning. Gick bra och en silvermedalj kunde vi fånga hem till Sverige. Hann se Anja Pärson åka ur super G.. blir alltför vanligt med hennes avåkningar nu tycker jag. Kanske är dax att lägga av..!?

Mat fick vi. En jättekod kasslergratäng med valnötter, ädelost och grön färsk sparris. Lena gör himla god mat, det är inget att diskutera om.

Nu sitter jag här med Hela helgens aktiviteter i huvudet och ner på bilder och ska alldeles strax ta på mig lite vettiga kläder och åka iväg till svenljunga med Alx för att köpa kebab inför Beckkvällen hos Bengan och Lena :)
Myys!

Vi hör och ha en kanonkväll :)

// S A J S A
2009-02-22 @ 18:37:37 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lördag för fröken Svensson

Då börjar jag sakta röra mig de sista timmarna på denna helg. En helg där varje dag vart fylld med aktiviteter.
I fredags var det ju let´s Dance hos Bengan och Lena och igår åkte jag och Pallen till Varberg för en mindre shopping på förmiddagen och kalas för min bror sen på kvällen.

Alx hitta ett par snygga chinos som satt som en smäck på honom. Riktigt fin blev han.
Jag hitta ett par "trasiga" jeans på Gina som jag köpte, plus ett par skor.
Jeansen var rätt balla. Måste vara väldigt rädd så att dem inte går sönder ännu mera. Men en bild kanske kommer upp i de nya skorna med jeansen nu till veckan.

Kalaset var trevligt. Hjälpte mamma fixa iordning mat till en buffé. Lillebror hade beställt lite kyckling, rostbiff, lax, köttbullar och ja.. en hel del kött tillsammans med pastasallad, potatissallad och massa exotiska frukter.
Vill lova att jag var bra mätt efter det. Inte mins på grund av Campino besöket i Varberg där jag käka en kycklingsallad.

Tårta och kakor blev det. Lite vinprovning, dock inte för min del.. Sen lyssna vi på alla bidragen i melodifestivalen.

Hemfärden gick lugnt till. Hade väl kommit lite drygt en decimiter sen vi anlänt till Veddige och det gjorde att det var bra med snö på den icke plogade vägen hem.


Mamma skär upp en tårtbit åt oliverOliver med kusinerna Wilma och Joel Jag vet inte vad det är, men Tårtan verka inte för god va!? inte om man kikar på Wilmas fingrar^^

2009-02-22 @ 18:27:02 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Äntligen Fredag

Shohoo, Fredag!!
- Det är väl allas tanke denna dag, inte sant!?

Men jag har ju haft fredag hela veckan. I synnerhet igår då det var massa god mat som tog massa tid, lite mys och sen insomning..
Men hade inte Pallen vart dålig i veckan hade säkert gårdagen sett annorlunda ut.

Nu är det i alla fall fredag. Min lille sömntuta var trött i morse så jag gick upp för att göra en mys-frukost till honom.
Blev scones av ett lite nyttigare slag och lite frukt och grönt därtill.

Idag blir en relativt lugn dag fram tills eftermiddagen. Vi funderar på antingen pingis eller att gå ner till sjön så att Palleman får åka av sig lite på sina skridskor.
Ikväll är vi hembjudna till Alx föräldrar på mat och därefter lite Let´s Dance tittande :)
Ser fram emot eftermiddagen väldigt mycket och tror verkligen att helgen är något att se fram emot. Blir en del att göra även denna helg.

Funderar på att göra en liten lunchpizza idag eller ngt annat lätt. För jag tror inte vi står oss till 18.30 då maten serveras hos herr och fru Johansson.





Scones


I N G R E D I E N S E R

1 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
0.5 dl solrosfrön
2 msk linfrön
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
1.5 dl mjölk eller filmjölk

G ö r   s å   h ä r

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner mjölk/filmjölk och blanda ihop smeten. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Låt grädda mitt i ugnen på 250C i ca 10 min, eller tills sconesen fått fin färg.

Kan varieras te.x. lite hackade valnötter istället för linfrö och solrosfrö.


2009-02-20 @ 13:31:29 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Håll kroppen frisk - dricke en smoothie!!

Igår satt jag, Alx,  Bengan och Lena och pratade om bra mat. Vad är egentligen bra mat och vad bör man äta/göra för att må bra!?
Dessa frågor satte fart i hjärnkontoret och under hela morgonen tills dess att jag orkade ta mig ur sängen, låg jag och grubbla på det.

Vi kollade på "Du är vad du äter" igår, med Anna Skipper. Alexander Konstantinulas var veckans person och behövde hjälp på traven med sin vikt.
Han skulle göra lite Smoothie på morgon eller till mellanmål. Men vi satt och tänkte på hur jobbigt det egentligen är.
" - Granatäpplen måste man väl fan åka till Borås om man ska få tag på" ( ALX)

Ja så är det kanske, det är inte lätt att få tag på allt detta som gör en smoothie. inte på Annas vis i alla fall.

Det var då jag fundera på vad man kan göra en bra och hälsosam smoothie på.
Var ju bara ödet som gjorde att aftonbladet lagt upp bra hälso smoothies med recept där ingredienserna kanske till och med finns här hemma just nu.
Så jag har tänk att dela med mig av dem till er. Och hoppas att ni känner er bättre på morgonen och får i er allt man behöver på en dag för att kroppen ska må bra.

Tanken med denna blogg var från början att ha mkt om hälsa och träning. Men det känns som detta är det första inlägget jag verkligen gör det.

Du behöver:

75 gram banan

2 dl lättmjölk

0.5 msk koncentrerad apelsinjuice

Gör så här:

Mosa bananen något. Kör den tillsammans med mjölk och apelsinjuice i en mixer. Häll upp drinken i ett vackert glas.

Du behöver:

4 dl frysta hallon

1.5 dl koncentrerad flädersaft

2 dl naturell yoghurt 3 % fett, ev låglaktos

Gör så här:

Kör hallon, flädersaft och yoghurt i en mixer. Häll upp i 2 vackra glas. Strö på lite jordgubbskulor.

Du behöver:

200 gram fryst mango i tärningar

4 dl jordgubbar frysta

5 dl vaniljyoghurt

1 msk limejuice färskpressad

2 msk socker

Gör så här:

Lägg mango, halvtinade jordgubbar, vaniljyoghurt, lime och socker i en bunke. Mixa alltsammans med en mixerstav. Häll upp i 4 höga glas.

Du behöver:

4 st apelsin

75 gram lime alltså 1 st

1 msk ingefära färsk, riven

2 msk honung flytande

4 dl Mild lättyoghurt, vaniljsmak (arla)

0.5 st apelsin i skivor

4 st pepparkakor


Gör så här:

Pressa citrusfrukterna.

Mixa citrussaften med ingefära, honung och vaniljyoghurt så det blir skummigt.

Häll upp i glas och dekorera med apelsinskivor och servera direkt med en liten pepparkaka till.


500 gram färsk ananas

2 dl utspädd ananasjuice

4 dl vaniljyoghurt

1.5 msk vit sirap

100 gram ananas att garnera med

Gör så här:

Skär bort skalet och dela ananasen i bitar. Frys ananasbitarna cirka 1 timma. Blanda ananas, juice, yoghurt och sirap i en matberedare och kör alltsammans i några sekunder.

Häll upp i 4 glas. Garnera med ananas.




// S A J S A
2009-02-20 @ 13:17:25 Permalink Hälsa Kommentarer (0) Trackbacks ()


vaniljrutor med lingon och daim

Denna kaka låter kanske lite underlig. Lingon och Daim!?
Men saken är att de syrliga lingonen passar alldeles utmärkt till daimen som har en choklad % kola smak. De hårda daimbitarna gör kakan lite mer spännande när den kommer in i munnen.
Jag var från början lite skeptisk, men nu ångrar jag den inte en sekund.


I N G R E D I E N S E R           ( för 20 bitar )

150 g smör
2 dl socker
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl frysta lingon
2 bitar daim (56g x2)

S Å  H Ä R  G Ö R  D U

Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt därefter ett ägg i taget. blanda ihop det torra och rör försiktigt ner i smeten. Bred ut smeten på smörat bakplåtspapper i en liten långpanna ( 36x24 cm) eller i en stor med dubbel satts. strö över lingonen och daimen (ev hackade hasselnötter eller kokos).
Gräddas i ugnen 25 minuter på 175 graders värme eller tills kakan fått fin färg och att den vid stickprov är färdig.
Låt svalna och skär den därefter i bitar.
Kan serveras som den är eller i en större bit med vaniljsås.




Jag hade kokos på min som ni kan se på bilden. blev väldigt gott
Kakan blir ca 3 cm hög.
2009-02-20 @ 13:00:15 Permalink Sajsa bakar/lagar mat Kommentarer (0) Trackbacks ()


Torsdag - bak & mys

Blev en riktig överraskning när jag vakna upp denna morgon.. Så mycket snö!!
Jag kan inte minnas när det snöat så mycket senast. Låg säkert 1 dm snö därute plus att det fortfarande snöa. Och det höll i sig hela gårdagen. Kom bara mer och mer snö hela tiden.


I vilket fall börja jag och Alx morgonen med frukost ute i TV:rummet tillsammans med nyhetsmorgon. Jag har under hela veckan gått upp runt sju, halv åtta för att kolla på det, ta det lugnt och uträtta det jag skulle gjort nu under veckan.
Jag måste erkänna att man blir bra "lat" av att bara gå hemma om dagarna. Det borde vara tävrt om, jag är "ledig" eller jobbar inte, och därför borde jag ha all tid i världen på saker.
Men börjar dagen segt så slutar den så också.

Vi städa hela lägenheten efter frukosten och när det var klart hoppa jag in i duschen. Skulle hänga med Lena till affären och inhandla lite mat och sånt nu när Palle inte vart hundra procentig.

Blev fläskfilé och lite baksaker, glass, cola och lite godis.

Bakade en kaka med Daim och lingong och muffins med äpple och kanel. Har lovar mamma att bidra med lite sån hjälp nu tills på lördag då min lillebror ska ha släktkalas.
Blev nog rätt bra. Muffinsen kunde haft mer äpplen, trots det att jag hade ett äpple mer än vad som stod i receptet. Men då vet jag det tills nästa gång i varje fall.

Efter bakningen började jag med maten. Marinerade köttet i en honungs och vitlöksmarinad, fixa klyftpotatis, gjorde iordning champinjonerna och fixa två olika sallader; en med stekt minimajs ich paprika tillsammans med salta solrosfrön och en helt vanlig grönsallad.

Tog en stund att få till maten men väl nere i magen så kunde jag slappna av något.
Packa ner lite nybakakt fika och åkte över till Bengan som var ensam denna kväll.
Han hade redan förberett med lite frallor och kaffe och vi fyllde på med det onyttiga ;)
sen satt vi och kolla på Du är vad du äter- lite passande... och sen Lyxfällan.

Blev en mysig kväll hos Bengan och en avslutande film här hemma med Pallen. Joe Dirteller något ..



Helt underbart. Bilden är tagen precis utanför ytterdörren :)




Bengan häller upp kaffe :)


1.  2.
1. Helstekt fläskfile
med vitlöksstekt
 paprika, minimajs
 och äpple 

2. Vitlöksfyllda champinjoner
 med timjan och ost




// S A J S A
2009-02-20 @ 12:48:23 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Get smart

Igår hade jag och Alx en myskväll med god mat och film. Vi gjorde lasange, väldigt gott och hade lite glass med chokladkross till efterrätt. 

 G e t    s m a r t

Maxwell Smart är den skarpaste fältanalytikern för den hemliga underrättelsetjänsten CONTROL, vars motpol är terroristorganisationen KAOS. Smarts största dröm är att bli en fältagent och få visa världen var han går för. Även om han har vad som krävs så vill hans chef behålla honom i högkvarteret då han behövs där mer och ingen kan göra hans jobb bättre. I samband med en attack mot CONTROL så blir han dock agent i alla fall då agenternas identiteter blir kända och därför svävar i livsfara om de tar sig ut på fältet. Smart blir partner med agent 99 som nyligen genomgått plastikoperation för att kunna synas ute igen utan att bli igenkänd. Detta är inte till Agent 99:es belåtenhet då hon ifrågasätter Smarts erferenhet och träning... något hon gör rätt i.


Den var väldigt lättsam och rolig. Lite "töntigt" rolig kanske. Men lite i samma stuk som den "nakna pistolen", fast han jämförde sig mer som Agent 007, alltså Bond.
längd 1h 49 minuter.



// S A J S A
2009-02-18 @ 08:45:42 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


"psykisk sjuk kvinna attakerade 5-åring"

Nu under  morgonen har jag haft på nyheterna på TV:n, och minst 5 gånger har jag hört  "psykiskt sjuk kvinna attakerade 5-åring i västra frölunda" ... Känns inge vidare alls. Det är i västra Frölunda som jag bor och det händer minst 1 sak varenda vecka där. För skojskull brukar jag kika på GT, den sidan som  heter "Senaste dygnet" - jag tror den heter så, men den handlar om händelser i västra götaland som inneburit polisutryckningar osv.
Och där står nästan alltid Västra Frölunda med.

Att man aldrig kan känna sig trygg där man bor. Det är fö jävligt. En liten kille på 5 år blir nersparkad av en galen kvinna.. ! Det är ju inte klokt.. Föräldrarna lär väl aldrig mer släppa ut den stackars pojken och gör dem det så kommer han alltid vara rädd. Jag har ju själv varit liten så man vet ju hur saker sätter sig.

När jag sen diskuterar med kompisar om vart man ska bo i Göteborg, så är Frölunda iste särskillt intressant.
"Frölunda, usch nej, aldrig i livet...Jag vill bo på ett lugnt stället" ..

Får ta ett allvarligt snack med min pappa.. Han vill ju inte att jag ska gå hem själv från spårvagnen fastän det bara tar 5 minuter hem. Och jag själv känner mig inte speciellt säker den vägen heller.
Har själv blivit förföljd i Göteborg och det är väldigt otrevligt.

"Det var i går eftermiddag vid 17-tiden som den psykiskt sjuka kvinnan, som är i 30-årsåldern, var ute med sina ledsagare i Västra Förlunda. På något sätt lyckades hon ta sig ifrån dem. När hon fick syn på den lilla cyklande pojken gick hon till attack, slog honom av cykeln och sparkade honom i ansiktet.

Kvinnans ledsagare kom till pojkens undsättning - och lyckades avstyra attacken.

Nu sitter kvinnan anhållen, misstänkt för mordförsök på femåringen. "


Ja ni ser ju.. 17 tiden på eftermiddagen, inte ens mörkt ute och vad som hellst kan hända..

2009-02-17 @ 11:16:22 Permalink Tankar och känslor Kommentarer (0) Trackbacks ()


Att en måndag smitit förbi så fort..

Det var rackarns vad denna dag gått fort. En måndag som bara springer iväg sällsynt. Förmodligen kan det ligga i att jag vart hos Pallen hela dagen och är här nu med. Annars har jag behövt åka till Göteborg för att utreda en rad saker.

Har sökt massa jobb idag, ändrat på mitt CV och grejat lite här hemma. Har slängt massa papper och skräp och samlat ihop alla viktiga papper jag och Alx haft överallt innan. Rätt skönt.

Duschade och fixa mig, tanken var ju ett besök på Ge-kås denna kväll. Men Pallen var tvungen att jobba över en timme och det stängde 18.00 vilket vi heller inte hade räknat med. Så imorgon är det fullfart från det att Pallen slutat jobba.

Nu har Patrik 1,5 kommit ner så tanken är att spendera kvällen med den filmen.
Ska posta ett brev och kanske ta en promenad denna kväll med. Hade inte vart dumt!

Pallen har vart lite risigt idag, och jag ska väl inte säga att jag vart helt tip-top jag heller. Har inte sovit bra på hela natten och gick upp innan Pallen imorse. Så jag har varit igång hela dagen lång.

Imorgon ska jag till Toftalyckan och sen till gymet.

Hoppas att ni får en fortsatt bra kväll. Jag känner på mig att min blir väldigt mysig :) <3


2009-02-16 @ 18:36:20 Permalink Min dag Kommentarer (1) Trackbacks ()


Helgens 10 i topp

Då var ännu en helg avklarad. Eller avklarad låter som om det vorre jobbigt med helg. Tyvärr över, kanske jag får tillägga.



1. Fira Alla hjärtans dag med Pallen <3

2. Bio - Seven pounds

3. Middag med älskling

4. En lyckad fredag den 13:e fest hos mig

5. Kalas hos David och Sophie med god mat och trevligt sällskap!

6. Beckmys hos Bengan och Lena

7. Att Pallen var i Göteborg hos mig en natt (A) va längesen

8. Träffa kompisar, spec Martina- var så längesen!!

9. att solen skiner- dock är det väldigt kallt, men nu är snön borta, solen lyser och marken är torr :)

10. Havrefras på bion ett stort + mmums!
2009-02-16 @ 18:26:05 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


David´s födelsedagskalas

I går hade Davvan kalas för sina 28 fyllda år. Det var i och försig i torsdags som han fyllde år, men kalaset var igår.
Eftersom Pallen redan var på plats hos mig så kunde jag åka med honom. Jag packade min väska och bestämde mig för att vara hos honom nu i veckan. Har ändå en del saker att uträtta och sen var det längesen jag var hos Pallen på veckan.
Strax efter elva åkte vi till 421, köpcentrum i Högsbo där ICA MAXI och Mediamarkt ligger. Jag köpte lite smink på H&M och sen kika vi lite på mediamarkt innan vi åkte vidare till Kinna.
På vägen hann Göran, Alx morbor ikapp så vi var på plats strax efter ett samtidigt :)

Därinne var det redan livat. Lille Måns var i full fart och busa runt och Bengan mötte mig med en kram som vanligt och det gillar vi :D

Hade lite mingel som Bengan tyckte om innan maten serverades. Var några långa brödpinnar och en vitlök/basilika dipp med fetaost och någon ostsmör :P Väldigt gott var det i alla fall :)
huvudrätten var fläskfilé med paprika och valnötstäcke med klyftpotatis och sås :)

Efteretten bestod av panacotta med vit choklad och vanilj, toppad med hallon, också det välidigt gott men sött. Sen är det massa mjölk så jag kunde bara smaka.

Blev massa bus med Måns som inte ville sova :)

Trevligt kalas så det tackar vi för.

Efter kalaset drog vi och sola jag och Alx :) Och efter det åkte vi hem med all packning och bytte om till en myskväll med Beck hemma hos Bengan och Lena.
Nu är ni bra nyfikna på hur "Bengan och Lena" ser ut!? haft några frågor om vilka det är osv så här kommer ett kort på de båda:)



Lena och Bengan

 

                                  Alx och Måns                     David                           Måns            Sajsa och Måns        Fiabus


[ Tryck för större ]

2009-02-16 @ 18:19:17 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Alla hjärtans dag

I lördags var det alla hjärtans dag som nog ingen undgått. Och självklart fira jag denna dag med min pojke.
Hade som jag skrev i det tidigare inlägget fest här på fredagen. Så min morgon börja runt nio då jag gick upp och städa ordning lite. Runt halv elva gick jag och la mig igen, behövdes nog för att kunna orka med kvällen.

Duschade och sminkade mig. Sen kom Pallen :)
Vi vilade en stund, åt semla och gjorde sen det sista för att bli klara för att ge oss iväg.
Jag hade köpt biobiljett till Seven pounds, men innan det skulle en middag hinnas med. Nu minns jag inte vad stället hette men det var ett thai ställe på drottninggatan i Göteborg. En källare ner.
Väldigt trevlig personal och mysig stämning.
Jag åt en kycklinggryta med jordnötter och maasman, en slags krydda. Pallen våga inte testa något nytt så han tog givetvis kyckling i röd curry.
Mysigt och underbart gott.
Vi gick till hemköp för att köps vindruvor, Sajsa ville ha det :$ och därefter var det tid för bio.

Det hade strulat sig med biljetterna, en liten miss som gjorde att vi satt allra längst fram i biosalongen. Ja, det var ritkigt jobbigt. Bilden blev lite suddig och huvudet fick verkligen kämpa på för att mina ögon skulle hinna snappa upp allt.

Själva filmen var verkligen jättebra. I början var den lite luddig men det gjorde den bara spännande.
Handlade om Will Smith. Han var skattemas och sökte upp skuldsatta personer som led av någon sjukdom.
Mer än att jag grina lite i slutet ska jag inte nämna. Är ni nyfikna så får ni allt gå på den. Rekomenderas varmt!!!

Efter filmen åkte vi hem för att avsluta kvällen med en film och lite mys med min ensame lillebror. Dock "hade han att göra" en stund så han kika in i TV-rummet lite efter att filmen börjat och i takt med att jag somna.
Låg i älsklings knä och sov hela filmen och lite in på en annan film innan vi förflyttatde oss till min säng.

Kan inte säga annat än att kvällen  var underbar. Jag älskar dig Alexander och det vet du mycket väl.
Och du  vet att jag gör väldigt mycket för att du ska må bra och att det ska fungera så bra som möjligt.
Det är något speciellt med dig Alx <3

2009-02-16 @ 17:52:59 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fredag 13:e - Fest

 I fredags hade jag lite fest hemma i lägenheten i Göteborg. Det var lite rörigt hela veckan med folk hit och dit. Folk som skulle komma men som inte kunde, mkt p.g.a sjukdomar. Och samma dag trilla folk som inte skulle vart med från början in.. men det blev en del tillslut. Vi var nog 11 men mig och min bror om jag räknat rätt nu.

Elin kom runt fyra då vi fixa oss lite. Sen beställde vi pizza och jag är lika irriterad varenda gång.
Säger man INGEN SÅS flera gånger och det sista man gör innan man lägger på "och kom ihåg, INGEN sås på kebaben för jag tål inte" så får man det liktförbannat!!
Skulle haft en kebab med bröd med ananas och utaa sås. Men jag fick en kebabrulle utan ananas och med sås. Hur många rätt var det där lixom? Kebab bara.. Suck.. blev inte mkt mat den dagen, vart så otänd på mat därefter..

Runt åttatiden rullade folk in. Det blev guitarr hero, ÖL-spel och massa bra musik.
Runt elva tiden var det dax för 2 taxibilar till stan. Fick trängas 7 pers med taxichauffören i bilen, men det gick lysande!

Kvällen fortsatte på Chez Ami, mitt favoritförfeststället och skulle fortsatt till berså eller Park lane sen. Men jag var så jävla trött efter BK besöket så jag, Martina och Martinas f.d arbetskompis åkte hem istället.
Skönt att vi alla tre bodde åt samma håll och kunde åka tillsamans :)

Det var väldigt skönt att lägga sig igen. Var rätt stökigt därhemma, fast mest flaskor och glas. Men det var en sak för morgondagen.

I



 

Klicka på en bild om du vill se den större. Dessa ligger här som miniatyrer :)

2009-02-16 @ 16:54:57 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


lustig känsla...

En lätt touch av oro sprider sig i kroppen. Får helt enkelt skaka av mig den, svälja den eller göra något åt den..

Det är inte lätt att leva. Kan tyckas att man går upp på morgonen och uträttar det man ska, framför allt jobba. Men har man inget jobb så är den saken lite svårare. Man går här hemma fram och tillbaka och funderar istället.
Visst det kan tyckas väldigt skönt, men så är det inte. Det kan vara skönt i någon, några veckor. Men absolut inte så här länge.
Vad ska man göra på dagarna?
Idag händer väl en del saker med, men det går ändå inte i den riktning som jag först trodde...
Det återstår att se vad som blir av denna kväll :)
Hade tänkt att ha roligt i alla fall :D

Bror ligger fortfarande och sover, så får väl väcka honom. Jag behöver ner till torget nu för att lätta stressen lite. Dem sista timmarna går alltid så väldans fort.

Lite jobbigt att alla ställen man vill till är fullbokade imorgon. Har ringt runt som en galning här i dagarna och alla ber en att gå in och hoppas på plats.. Får väl se, kanske kan ta någon restaurang på vägen till stan istället. Eller så får man gå in på ställen och hoppas. Finns ett alternativ att äta här hemma med, men tror det är rätt uteslutet..

Får sätta fart nu, Elin kommer om bara några timmar :) så får vara lite färdig tills dess :)

// S A J S A
2009-02-13 @ 12:06:04 Permalink Tankar och känslor Kommentarer (0) Trackbacks ()


F r e d a g d e n 1 3 : e

Lite scary är det allt ..hjälper inte när det är helt disigt ute. Fast det är mest för att det är kallt.. är ju frost från topp till tå på träden, vackert faktist!! Haha, eller ska ja skriva rot till krona ??

Att somna var inte lätt, och att sova länge var heller inte lätt. Men vi får hoppas att jag överlever dagen ändå. I förrgår somna jag runt tre och upp nästan i samma tid som idag.

Vad händer då idag?

Jo, strax ska ja fixa mig lite granna, då menar jag inte inför kvällen. Men ta på mig flera lager kläder och skringa ner till torget för att kika lite där.
Sen ska jag bort till smycketorget, där det finns en frukthall men massa färsk frukt och GODIS. Blir hemgång och städning därefter om jag inte sköter det nu innan.

16-16.30 någon gång kommer Elin hit. Vi ska hjälpa varandra med håret o att välja kläder och så :)

18.00 rullar de första gästerna in. Det blir folket som ska äta här. Blir några flickor bara, och en bror ;)

Sen någon gång efter det kommer nog resten av folket : )

Låtar har ja skrapat ihop en del, men det ska in lite fler. Har lite på nerladdning.
Sen är det väl allt. Hoppas att Alx får svar på min dag och vad jag har att utreda!!

Igprkväll baka jag muffins. Första plåten blev lite åt det svarta hållet, spela guitarr hero med lillebror så den glömdes av ^^Den andra plåten skulle jag vara snabb så vet inte om dem blev riktigt färdiga. Men det är ju chokladmuffins så det är ju inte dumt om de är lite kladdiga heller.

Blev en plåt med Lakrits/ choklad och en med Daim/ choklad. Har inte smakat så resultatet är ännu en obesvarad fråga.

Nu blir det frukost och sen är Sajsa in action



// S A J S A
2009-02-13 @ 09:29:33 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Brum brum brööööm

Nu ska jag alldeles strax ta på mig skorna och springa ut till bilen. Vankas övningskörning:D
Har längtat länge på det och nu äntligen!!

Idag har jag suttit en del  med receptbloggen. Var nere och sola och gick en promenad.
Har suttit och försökt få ihop en duglig spelningslistan tills imorgon med.

Blir nattabesök här imorgon med. Elin ska sova här! skönt att ha någon som går med mig hem på natten sen : )

ska nog maga muffins senare :) lakrits/ Choklad..ska bli spännande :)

hörs sen!!


// S A J S A
2009-02-12 @ 18:33:50 Permalink Min dag Kommentarer (2) Trackbacks ()


Ingen sömntuta här inte...

Märkligt nog sitter jag här rätt pigg faktist. Och ändåla jag mig vid halv tre i natt.
Vet inte vad som flugit i mig, men jag får så otroligt mycket att göra på kvällarna och är dessutom väldigt pigg.
Igår grejja jag lite här hemma. Diska efter maten och plocka iordning. Fixade lite musik och bilder. Uppdaterade min receptblogg och skrev ner vad som komma skall idag.

* Sola

* övningsköra

* Fixa en spelningslista

* Ringa Tara´s för bordsbokning

* uppdatera receptbloggen

* Träna / promenad

* IKEA (?) vi får se vad som händer, men kanske blir en körning bort till bäckebol för att kika i "det nya" IKEA.

* Middag - får se om vi äter med Christina eller om vi äter lite rester idag. Finns gott omfärdiglagad mat här hemma :P

* Ett videosamtal med Pallen :$ om det går för sig. Vart jätteglad efter att pratat med honom i tio minuter i ett videosamtal igårkväll (A)

* Får väl köpa chips o lite sånt till förfesten.


Som ni ser är det fullspräckt med saker att göra. Härnäst vankas en promenad bort till solariumet : )


2009-02-12 @ 10:09:15 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dålig uppdatering...

Jag vet inte vad som tagit åt mig. Helt plötsligt kändes detta inte motiverande alls.
Jag har väl inte hittat på jättemycket heller för den delen. Kollar lite filmer därav "Fredagen den 13:e"- Får ju förbereda sig inför fredagen som kommer nu ;) men hoppas att vi slipper hemskheter likt den.

På fredag är en förfest planerad här hemma hos mig. Det blir totalt 14 stycken och då är jag och min bror inräknade.
Ska bli roligt. Blir stan dessutom och där hoppas jag möta Alx, bara en snabbis hade räckt för en liten puss (A)
Men det återstår att se. Vill inte planera massa nu när jag varken vet vart vi ska och när vi drar från mig.

Hann fixa fram 2 flaskor vin. En till maten "Casal Garcia" och en till festen sen "Foot of Afrika". Nu kanske ni tror att jag låter som värsta alkolisten. Men jag kommer inte dricka upp allt det. Kanske bjuder ett glas eller låter blir. Är sugen på att smaka på bägge i alla fall. Är så trött på mitt gamla vin "Carlifornia White" och "Castillio de credos"
Ligger en Gazela hos Pallen med, men den är väl hans antar jag.


Var inne i stan en snabbis innan. kika runt men orkar inte kolla så mycket. Lusten fanns inte där så det blev inte speciellt långvarigt.
Lagade grekisk mat idag. Blev både souvlaki och biffteki med klyftpotatis, Tzatsiki och ungsstekta tomater, Zuzzini och Paprika.
Väldigt gott och som vanligt vid såna rätter, för mätt.

Nu sitter jag här och lägger in bilder på datorn. Tänkte tömma kameran så att nya får plats tills på fredag.
Hittade lite roliga bilder jag faktist glömt av. Från helgen då Pallen sitter och gör ungefär 10 olika grimarser ;) Väldigt söt och ett leende på läpparna så kan jag nog sova gott med de korten i tankarna :)
Har redigerat lite bilder. Dock hade jag ingen större energi så det är lättredigerade bilder. Men det får duga!

Sen har jag och bror haft lite semel mys. Jag bakade semelbullar så vi gjorde lite "alla hjärtans dag" semlor. Fast lite tidigt. Men antar att jag kommer äta andra saker på lördag.
Ska ringa Tara´s och boka bort tills på lördag. Det var krångel när jag ringde dit ikväll. Lite oordning i bokningarna så vi får hoppas att där finns ett bort kvar :)

Lägger upp lite bilder i miniatyr som ni kan trycka på för att få större. Sen några stora bilder.



Tryck för större bild




Sajsa i tre färg nyanser!



Glöm inte att kika in på min andra reept blogg

http://svenssonsusanne.blogg.se/recept




// S A J S A
2009-02-12 @ 01:58:24 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Pappa åker idag redan "/

Haaapp.. Satt nere på AF och fyllde i lite blanketter när papps ringde. Han åker idag.. "/ Lite trisst. Jag hade ju lite planer på god middag med pappa och bror nu innan han skulle åka.

Men vi möttes på torget istället för att fika. Fast det blev mat : )
Pappa skulle ju iväg och därför behövde han mat. Jag o Fredde åt ju med så vi behöver inte lägga ner större energi på att laga mat. Får bli till att baka bullar istället. Måste hinna med det innan helgen i alla fall och idag passar det bäst :)

Nu sitter jag här och väntar in pappas taxi, och därefter åker jag och bror till Högsbo och ICA MAXI för att kika lite :)
Alltid kul när han någon gång vill hitta på något .


Har lite planer i huvudet just nu och vad tänker jag inte avslöja här och nu. Vi får se vart allt leder helt enkelt.

Hörs senare!

Just det. Min nya blogg heter ---> http://svenssonsusanne.blogg.se/recept

Som ni ser "recept" så kommer där bara att vara recept!! eventuellt lite tips!


// S A J S A
2009-02-10 @ 13:58:58 Permalink Min dag Kommentarer (1) Trackbacks ()


Hoppas att ni sov bättre än mig..

Vilken fullkomligt katastrofal natt... Ja minsan, detta var inte en av mina bättre nätter precis.
För det första kunde jag aldrig somna, och när jag väl somna så var det alltid något som gjorde så att jag vakna. Det kunde vara att pappa vände sig inne hos sig i sängen, att bror pratar i sömnen som vanligt, att jag frös, att täcket hamnat fel.. ja det var många gånger och olika saker som gjorde detta mot mig "/

Nu  är jag i alla fall vaken. Ska iväg på ett möte på Arbetsförmedlingen som tydligen skulle hålla på en bra stund. Får vi se vad den  har att erbjuda mig.

Igårkväll satt jag och pilla med en ny blogg. Den ligger under denna fast med ett tillägg. Vad nämner jag  inte ännu.. den behöver nämligen fixas lite så att den ser snyggare ut och är roligare att läsa.


Sen idag ska jag ännu en gång försöka få tag på Christina. Vill övningsköra (A) Gick ju så bra sist så nu är jag riktigt taggad!!
Dett är väl sista kvällen innan pappa åker med, så får väl hitta på en roligare middag och ha en liten myskväll vi tre. Är väl "Mästarens mästare" på TV idag. Fredde tyckte att det var skitkul sist jag satte på det :)

Annars får vi se vad denna dag har att erbjuda : )


2009-02-10 @ 09:01:21 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Pinsamt men lönsamt

Nu kommer jag att leva på socialen en månad till att börja med. Jag måste få säga att jag skäms. Jag skämdes redan när jag klivde in i huset... "herregud, vad gör jag här!?" var min tanke. Men är man i "nöd" så är detta det rätta stället.
Jag sa det till henne att det kändes lite illa och att jag nästan mådde dåligt av att söka detta.
Hon var väldigt vänlig och sa att detta är till för såna i din situation, och att jag skulle få hjälp att ta mig därifrån : ) kändes bra! Nu är det 110% arbetssökande som gäller. Jag har visserligen redan haft en hög växel men detta kunde ge mig praktikplatser som kunde leda till jobb. Och är det en praktik plats så är det lättare att få den på ett "bra" ställe där jag vill jobba. Så slipper ja ta jobb som inte är bra bara för att jag måste ha ett.

Är hemma på en liten snabbis lunch med lillbrollan. Han har ju lov idag, så stjärten hans sitter där den alltid sitter här hemma, på en stol framför datorn.
Han var faktist väldigt snäll och ringde och erbjöd sig att möta mig ifall jag hade mkt packning. Väskan var väl inte överdriver stor, men den vägde en del. Hade en påse med lite skor och min datorväska som var fullproppad med massa papper och annat bröte.

Nu ska jag ta på mig lite andra kläder, och sen gå ner mot Arbetsförmedlingen för ett litet möte : )

// S A J S A
2009-02-09 @ 12:15:24 Permalink Min dag Kommentarer (1) Trackbacks ()


Helgens topp 10

Då har denna helg gått. Snarlik de andra helgerna men mycket underbar!


På första plats denna helg :


1. Palle (L)

2. söndagskebab

3. Söndags mys med Beck och godsaker

4. Fredagkvällen med Let´s Dance och "made in Sweden" - repris

5. Kvällsmys på Lördag, hos Bengan och Lena

6. Mycket pingisspel

7. Souvlaki ( Grekiska kycklingspett med klyftpotatis och tzatsiki)

8. Middag med Hela familjen Johansson, dock inte Daniel.. Lite synd att han bor en bit bort och inte har lika lätt för att bara komma förbi..

9. Glass - Har blivit en del glass denna helg. Bengan hade vart ute hos glassbilen och fått med sig en hel packe med punsch-glass-bägare hem :) Som Fia sa " ovan i början men god". Kunde inte sagt det bättre själv. Det var ovant i början men den var ritkigt god!

10. Att denna helg var fartfylld men på ett lättsamt vis, så att mitt hjärnskakade huvud hängde med i noterna.


Som alla andra helger har jag svårt för placeringen. Allt var verkligen jättebra denna helg. 3 TV-kvällar hos Bengan och Lena vilket är lika mysigt varje gång.
Sen är det min underbara pojkvän, Alexander kan jag aldrig få nog av att kolla på. Väldigt söt och väldigt snygg

2009-02-09 @ 12:08:55 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Söndagsmys

Söndagen blev inte dum måste jag erkänna. Morgonen började visserligen lite segt. Pallen satte på darren och ett avsnitt av något bilprogram...?? Och jag gick och fixa ordning lite scones till frukosten.

Satt och åt en bra stund. Diskutera lite omkring jobb. Vad man kan söka osv!
Jag ringde bort till Bengan och Lena för att höra ifall dem var sugna på pingis. Det var dem men inte just då. David, Sophie och Måns var på besök där för middag, dit även jag och Palle blev bjudna til.

Galen vad Måns växer! Han såg så lill-vuxen ut. Hade fått pojk- hår mer än bebis hår. Svårt att förklara med det var inte sådär tun och bara mitt på utan även på sidor :) jätte sött var det i alla fall. Och vet ni vad!? En liten bisse är på väg upp :D
Han får undvika att visa upp den för Palla, han är ju Tandretarn nr1 (av egna erfarenhete).. Haha tänk om han skulle vart tandläkare ^^ hade blivit riktigt mycket mobbing från hans sida..

Vi blev bjudna på hasselbakspotaits med fläskfile och en sås med smak av champinjoner och portvin : ) Mycket gott!


Pingisen blev av, efter maten drog jag, Palle, Bengan och Lena ner för lite pingis.
Riktigt kul och Bengan visade upp sina talanger, likså Lena som var jätteduktig!!

Planerna smeds och kvällen blev mycket välskapt.
Kebab, Beck, marängswish, vindruvor, clementiner, kaffe, chips och massa vatten :D mums... !

Efter Beck åkte jag och Palleman hem :) <3
Skulle upp 05.45 båda två, Palle till sitt arbete och Sajsa med bussen till Göteborg.

// S A J S A

2009-02-09 @ 11:59:56 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Slappisdag, men det gillar vi!!

Idag är det en riktig slappisdag!
Alx väckte mig med en film imorse "Klassfesten". Rätt skönt att börja dagen med lite film. Vet inte riktigt vad klockan var, men strax efter nio kanske han satte på den.
Åt lite frukost och dega fram till etttiden då det var dax för pingis.
Blev en snabbis idag. Alx hade beställt någon match på Datorn som han ligger och kollar på nu. Eller det ser mer ut som om hans mobil är viktigare^^

Här sitter jag och funderar över middag. Vad ska man ha idag tro?
Igår hade vi souvlaki, alltså kyckling men det lutar åt något liknande idag igen.
Funder på om jag skulle gjort organokyckling idag, men vi har nog ingen potatis här hemma och affären stängde ett, så det får bli något annat. Man borde kunna ha ris till det också, Lena brukar ju göra "rispotatis" ;P och det är ju lite likt.
Eller så blir det något helt annat. Kanske Wook eller ja, bara kyckling och ris!?

Nu får vi se här vad som blir av denna kväll. Hälso - statusen borta hos Bengan och Lena är lite sisådär..
Stackare!! Dem har vart lite dåliga varje helg nu, så vi får verkligen hoppas att det vänder så att någon helg blir helt frisk för deras del. Man får helt enkelt önska att de kryar på sig !!

Som sagt, Lena är lite dålig idag så vi får se om vi åker bort dit ikväll. Är ju Melodifestivalen på TV.
Mackan var nog ensam denna kväll, Sara jobbade tydligen så om inte vi åker kanske han har lust och komma över istället för att behöva sitta själv där hemma en lördagkväll. Känns ju inge vidare!!

Mitt huvud börjar bli bättre nu. Var tokvarm igår visserligen och fick ta en kalldusch när jag kom hem på kvällen, men idag känns det lite bättre. Har lite ont, fast det är mer "migränaktigt" alltså lite mer av illamående än skallebank! Kan vara för att jag spela pingis och böjde mig ner efter bollar en hel del..


Som sagt, Melodifestivalen ikväll.
Floppen detta år är programledaren "/ Jag är inte ett jätte-fan av Petra Mede kan jag direkt erkänna. Jag hade hoppats på profiler som Luuk igen, Peter Settman, Rickard Palm^^ haha - nej, skämtåsido.. fast det hade vart rätt ball ändå ;)  eller Carina Berg, Johan Glans -(Han skötte ju filmgalan galant ) eller varför inte Davis Hyselius eller hur hans namn nu stavas. Det är ju en skojjig liten rackare!!
Vi får hoppas att artisterna står för bra underhållning eller att Mede faktist överraskar på ett positivt sätt :)

Nu blir det Recept letande :)
Ha en kanon helg! :)

Fixa förresten lite bilder på Alx, kommer här : )





Sajsas lille parvel Palle <3







// S A J S A
2009-02-07 @ 15:57:23 Permalink Min dag Kommentarer (1) Trackbacks ()


Fredag - Let´s dance och TV mys

Då var fredagen över.
Som jag skrev i tidigare inlägg så var det Överlida även denna helg. Åkte hemifrån 20 över 11 på morgonen och var nog här hemma i lägenheten 20 över 3. Japp, det var riktigt jobbigt! Slaskigt och kallt därute så jag var bra trött när jag kom fram.

Gjorde inte jättemycket, Alx kolla på något på datorn och ja gick runt och var rastlös.
Efter att han  kollat klart och även sovit lite så åkte vi till affären för att handla lite inför kvällen.

Blev lite utav varje i korgen. Chips, kyckling, tillbehör till maten.
Skulle bli souvlaki till middag.
Så det var full rulle när vi kom hem. Tina kycklin för att kunna lägga den i marinad en snabbis, gjorde tsatziki, sallad och fixa klyftpotatis.
Jag har ett sånt grilljärn, och det är perfekt till kycklingspett. Går gör fort, kanske 10 minuter sen är det klart!

Efter maten åkte vi hem till Bengan och Lena : )

Möttes av en kram från Bengan. Han peka även mot en liten skål som stod på bordet. Ni anar inte vad det var!? FIKON!
Så galet gott det var. Dem var hur goa som hellst. Fanns även vindruvor på bordet :)

Let´s Dance fanns på bildskärmen större delen av kvällen.
Det blir bara roligare och roligare för varje gång. Det är 4 dans-par som förtjänar första platsen ungefär lika mycket.
Morgan är ju absolut bäst, men Laila kommer inte långt därefter. Magnus och Niclas är också jätteduktiga.
Elisabeth är duktig för att ha den kroppsformen och framförallt ålder, likså Carl-Jan. Han får gärna vara kvar någon danstur till, det är riktigt roande att se hur han dansar vecka efter vecka. Det ser ju i stort sett lika dant ut varje gång! Händerna på höfterna och det breda, lite malliga flinet med 2 framtänder som kikar ut lite smått.

George kan bli nästa man att lämna Let´s Dance. Han är ju inte jättebra och bjuder framför allt inte på någon rolig show!


Att Hasse åkte ur denna gång var rätt så väntat. Han var duktig och det var rätt imponerande att han ens ställde upp från första början. Man får ju en uppfattning om att han är väldigt stel och allvarlig i det mesta han gör.



Runt halvtolv tiden åkte jag och Pallen hem för att kolla på inspelningen av "Made in Sweden".

Antar att det var sista programet nu i veckan, eller!?


Det är kul att allt löste sig kring Kim, han är ju galet bra! Janet är ju inte dålig hon heller. Lite tråkig på ett vis. Hon låter ju som alla andra i den stilen. Lite svårt att förklara men hon är inte unik.

Kim har ju en sån rostig lite halvhes röst som jag älskar! Blir så mäktigt och härligt på ett vis. Visst, jag har haft lite svårt för hans sätt att vara, men man vet ju inte hur alla andra artisters väg till försa singeln sett ut. Man har ju fått följa båda dessa i några veckor nu och lärt känna deras riktiga jag.

Palla ladda ner hans låt och den spelades inte bara 1, 2 och tre gånger.. ;)

Blev läggdax strax efter 01.00 och som vanligt på fredagar, en mysig och absolut lyckad kväll.



Anders Bagge är min favorit, haha stört skön :D

Haha, jag kände igen denna bild..^^ Detta är Kim HAha o detta är min pappa ^^ ;)






// S A J S A

2009-02-07 @ 15:30:41 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


God morgon

Burrr* !!!

Som jag antog, vädret är inte mycket att vara lycklig över idag. Det är blött och slaskigt därute... Hänger fukt i luften och ute ser det oförskämt kallt ut...

Får bli en dusch strax. Packa lite eftersom jag inte gjorde det igår. Vet inte riktigt när jag ska åka idag faktist. Antar att jag tar en buss runt tolvtiden från Göteborg. Men i detta väder så är det inte roligt att sitta ute, speciellt inte när jag vart dålig i veckan. Det är så dåligt att ena bussen, inte kan vänta 3 minuter på den andra så att man hinner med. Men nej, då måste jag vänta i 57 minuter för att bussarna inte klaffar.. Det är fruktansvärt jobbigt för en frusen människa "/ Men vill jag träffa Palle så får jag allt stå ut även fast det är jobbigt....
Får se till att ta med ett parafly bara.


2009-02-06 @ 09:35:10 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bob Marley - hade fyllt 64




Alla har väl hört Bob Marley låt, "no women no cry" !!?



IDag hade Bob Marley fyllt 64 år. Han är väl som känt en legend!!
Jag och en kompis har suttit o snackat lite om det. Rätt stark grabb o växa upp, utan en fadersbild och bli den han var..

Reaggie är väl kanske inte min musikstil riktigt men lite faccinerad är man väl ändå.

Får väl slänga till med ett "Grattis" i alla fall : )
2009-02-06 @ 09:27:21 Permalink Min dag Kommentarer (1) Trackbacks ()


Fredag 6 Februari 2009

Nu är det fredag. Jag har dock inte hunnit sova natten än. Men strax..
Var ju ute med pappa innan och det gjorde mig pigg, vi fika dessutom när vi kom hem, kaffe o grejjer så jag är väl pigg på grund av det också.
Sitter här o snackar lite med Elin nu, men ska strax dra mig..

Idag eller om några timmar ska jag bege mig till Överlida. Blir denna helgen också. Och antagligen blir där även Let´s Dance hos Bengan och Lena på kvällen vilket jag ser fram emot. Är alltid så mysigt på kvällarna. Lite kaffe och mysigt sällskap, då trivs Sajsa som fisken i vattnet.. Eller som pappa brukar säga, som en gubbe i soffan^^

Jag antar att helgen blir rätt lugn eftersom Pallen sparar pengarna till nästa helg då han ska ut på krogen..
Själv har jag en del planer för fredagen den 13:e jag med. Men de är inte färdigskapta ännu så jag låter det vara osagt.. Planen är kompisar i alla fall : D


Nu snöar här som hejsan.. lite synd, man vet ju att det kommer ligga slask och inte snö när man ska ut imorgon. Det ligger aldrig så mycket snö som det gör i t.ex. Överlida..
Men det är bra mkt snö just nu och som sagt; det går som hejsan!

Får ta en ipren innan ja knyter mig, magen och huvudet är i obalans. Antar att magen fick stryk när jag smaka på friterad räka och vårrullar tidigare idag och huvudet har ju sin orsak som ni vet.

Just det, jag o Fredde har lagt upp planer inför nästa vecka:D Vi ska baka bullar då ;) Ovanligt att jag bakar va!?
Sen ska vi laga mat, hitta på nya recept som vi gjorde med köttfärssåsen nu i veckan. Riktigt gott och med två ungdomar, ärvda med massa idéer så kan det inte bli annat än lyckat!

Men som sagt, nu är det läggdax och jag hoppas att ni är förnuftigare än vad jag är och sover vid detta laget!!
Got natt i alla fall, och ni som inte ansluter till dataverksamheten mer denna vecka, Trevlig helg :D


/ S A J S A

2009-02-06 @ 00:47:10 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kvällsprommenad

runt halv tio ville pappa ta en promenad med Sajsa, och det var givetvis en självklarhet att ställa upp på : )
Var riktigt skönt och vi gick en bra mit. Pappa räkna ihop det till ungefär 6km : )
Vi gick bortåt ena sidan av Frölunda och svängde runt och gick till andra och till området där jag växte upp. Lite roligt, men vi gick förbi gungorna där jag fick min första hjärnskakning^^ Lite passande..

Är rätt mysigt att gå en promenad och bara prata lite : )

2009-02-05 @ 22:32:19 Permalink Hälsa Kommentarer (1) Trackbacks ()


Övningskört!!

Då har jag vart ute en sväng och kört nu i kväll. Vi körde bort till IKEA i kållered, Christina skulle kolla på någon grej.
Dem hade fått in hysteriskt snygga saker där nu. As fina kuddar, billiga!
och massa balla lampor, tyger osv : )

Synd att man inte har ett eget hem o pynta i nu, det är väl en av mina största hobbys (A)

Övningskörningen gick lysande och jag sitter nu här helt välbehållen och Christina är på väg hem med sin bil, den också välbehållen ;)

riktigt kul nu känns det som. Allt går så bra och jag känner mig hur lugn som hellst. Svara till och med när mobilen ringde innan. Borde väl inte ha gjort men det var en reflex ..
Vi har väl lite parkeringar och lite mer avancerade delar kvar, sen är det dax för massa teori och eventuellt uppkörning.. Fast det blir några månader till såklart!

Helt klart godkänd tur av mig : )


// S A J S A
2009-02-05 @ 20:35:19 Permalink Min dag Kommentarer (2) Trackbacks ()


Alla hjärtans dag - så fixar du fika myset enkelt !! <3

Hjärtbakelse

Ingredienser

Botten (rulltårtbotten):
4 ägg
1 ½ dl strösocker
1 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1 tsk bakpulver


Fyllning:
250 g Mascarpone färskost
2 dl körsbärssylt
2 msk strösocker


Garnering:
1 äggvita
Ca 3 dl florsocker
Röd karamellfärg
12 hjärtformade godisar

Gör så här

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör i smeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda mitt i 225°C varm ugn i ca 6-8 min. Sockra på rulltårtan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Låt svalna en stund under en handduk. Dra bort bakplåtspappret.

Jämna kanterna. Dela tårtbottnen i två delar. Rör fyllningen ihop och bred över ena tårtbotten. Lägg på den andra botten och tryck till tårtan lite så att den blir kompakt
.



Valentinmiffins

Ingredienser

Ingredienser:
4 1/4 dl vetemjöl
1 1/2 - 2 dl Dansukker strösocker
2 tsk bakpulver
1 ägg
1 3/4 dl mjölk
1/2 dl olja

Garnering:
2 dl Dansukker flor med jordgubbssmak
1 tsk vatten
1 tsk flytande margarin
Geléhjärtan

Gör såhär
Rör samman samtliga ingredienser. Häll upp i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter i 200°.

Blanda samman flor, vatten och margarin till en slät glasyr. Späd med någon droppe vatten om glasyren blir för fast.
Bred glasyren över muffinsen. Lägg ett geléhjärta på varje muffins.

Variation:
Skär ett hjärtformat lock av muffinsen och fyll muffinsen med fromage eller grädde smaksatt med sylt eller bär.
Lägg på hjärtelocket.




Alla hjärtans dag kakor


Ingredienser

2 1/4 dl vetemjöl
1/4 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
100 g smör eller margarin

Garnering:
Florsocker med jordgubbssmak, Dan Sukker
Ett par droppar vatten
Kakpynt
Sockerhjärtan


Gör så här

Ugn 175 grader.
Blanda samman ingredienserna till degen i en hög på bakbordet
och arbeta samman till en deg som får vila 30 minuter i kylskåp.
Rita en mall på papper av två sammansatta hjärtan och klipp ut.


Kavla ut degen till 5 mm tjocklek.
Lägg pappersmallen på degplattan och skär ut kakor efter denna.
Lägg kakorna på smord eller bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Låt svalna på galler.

Blanda samman flor med lite vatten och bred på kakorna.
Tryck fast små sockerhjärtan runt kanten.


2009-02-05 @ 18:15:30 Permalink Sajsa bakar/lagar mat Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mycket gjort

Idag har jag hunnit med en del saker.
10.00 imorse träffa jag min säljcoach och en annan säljare för att sätta igång. Vi var runt i Grimmered en sväng, men ingen var intresserad. Jag hade ont i huvudet och kämpa på allt vad jag orka med. Tillslut sa Andreas till mig att jag kunde gå hem om jag ville. Så jag gjorde det. Eller nej, jag gick till arbetsförmedlingen.
Där fick jag ett intyg på att jag söker jobb plus en tid för lite info och hjälp.

Hemma igen, så var ja väldigt frusen och bestämde mig därför för att gå bort och sola. Jag fick för mig att det skulle vara bra, eftersom man blir väldigt avslappnad, men när solariumet stängdes av och jag skulle resa på mig, så kände jag verkligen att det inte var bra. Höll på att svimma.

På vägen hem ringde pappa upp och fråga ifall jag ville följa med honom på lite ärenden. Klart, jag hade ändå inget för mig och det var lite lättsamma saker.
Skynda mig hem och släpa med bror ner till bilen.
Pappa talade om att han skulle åka bort till Dubai i 10 dagar, att han åker på tisdag. Så nästa vecka blir jag och Fredde ansvariga för lägenheten :D

Vi passade på att luncha lite, blev asiatisk buffé : ) skit gött och ja smaka på musslor för första gången i mitt liv. Det är inget jag rekommenderar men det var inte så att maten vända på sig i magen heller.


// S A J S A
2009-02-05 @ 17:51:31 Permalink Min dag Kommentarer (2) Trackbacks ()


råått, kallt, mulet..

Idag ser det inte ljust ut för min del. Det är skitkallt där ute och jag får egentligen inte gå ut..
Jag ska ner och möta dem i alla fall. Sen blir det nog inte sepciellt mycket mer för min del. Tänkte svänga förbi Arbetsförmdelingen, satt och uppdatera min sida där igår och det är änna dax att gå ner och få intyg på att jag är sökande, och eventuellt få en kontaktperson!

Jag tror att det blir lite övningskörning denna dag. Är ju klarare i huvudet nu, men det är fortfarande ömt. Men det ska nog inte vara någon fara, men för säkerhetsskull ville jag avvakta tills hon arbetat färdigt.. man vet ju aldrig vad som kan hända och lättast är att hålla det öppet..



Vad ska ja sätta på mig idag tro. Behöver ju termosbyxor och hela skidstället känner jag. Men nee.. ja måste ha en tunn vindjacka och se respektabel ut under. Men vet ni vad.. ? Är det något jag skiter i idag...så är det ju det!

Nu blire frulle med lillebrorsan. Han hade en lektion idag så antar att vi är hemma ungefär sammtidigt idag. Pappa ska besiktiga bilen men vet inte om det blir jobb därefter eller om helgen drabbas för en sån aktivitet. Vankas tydligen Finlandsjobb i en heel månad "/ Men det är inte bestämt vilka som skulle dit ännu..


Ha en bra dag!

// S A J S A
2009-02-05 @ 08:50:47 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Snöat i Göteborg, då får man passa på o leka i snön : )



Fick ett ryck innan. Såg att det låg snö på backen och kunde bara inte låta bli att "flasha" med min pojkväns namn..

Idéer ... ^^
2009-02-04 @ 23:44:50 Permalink Bilder Kommentarer (1) Trackbacks ()


Onsdagkväll - Jag & Bror

Denna veckan har pappa jobbat på eftermiddagarna/ kvällarna och jag och min bror har fått sköta oss själva.
Vi har lagat mat tillsammans och sett på TV, fikat och umgåtts som vänner! Det har inte hänt i den grad förut så det känns otroligt bra.
Pappa kom ju hem när jag ramla ihop och Fredde fixa mat till mig. Också väldigt vänligt av honom.
Han var väldigt söt o go och det var helt underbart att han var hemma när jag ramla ihop<3

Idag har vi grejjat lite här hemma, han städa sitt rum och jag plocka ordning lite för att det skulle vara bra när pappa kom hem. Gjorde Tacasallad, mums!
Pappa blev jätteglad, och det känns ju skönt att man får lite respons på det man gör. Han sa iförsig att jag inte skulle lyft en grej och vilat istället. Men jag är en tjej med spring i benen så det är ju omöjligt, fråga Pallen. Han får fnatt på mig när vi kollar på TV, kan aldrig sitta still och han blir superstressad över mitt beteende ^^



Pappa köpte en skrivare idag =D Bra, så slipper han skriva ut på jobbet. Den vi har här är ju störd...skriver bara ut i rött även fast vi har färg o allt :S










Tacosallad : )

2009-02-04 @ 22:58:12 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Viiiila Sajsa

Det är alltid så typiskt med allt.
Idag jobbade jag, även fast att det inte var så bra egentligen. Och det har jag fått fan för nu. Antagligen av kylan och mitt nedsatta mående så är det klart att man fått en släng av febernn också.

Nu sitter jag på världens oroligaste mage.. Jag vet att jag kommer jobba imorgon. Ett av mina senare jobb, där var jag sjuk en del av en speciell anledning.. Men då bestämde jag mig för att det ALDRIG skulle bli så igen. Men vad är nu detta? Nu sitter jag här, nytt jobb och är sjuk.. Hatar det verkligen!

Jag kanske ha så kasst immunförsvar så att jag inte kan vara runt andra människor. Jag har aldrig varit den som vart sjuk mkt från jobbet tidigare. På cafét kommer jag ihåg 2 ggr under 5 år jag sjukanmälde mig.. Kanske passar bäst som café biträde.. vem vet?

Det känns så otroligt jobbigt bara. Önskar att hjärnskakningen aldrig blivt av, då hade jag kanske sluppit febern också?

Te, te, och te! dricka massa vatten, äta huvudvärkstabletter och stanna inne och vila är mina nya direktiv från sjukvårdsupplysningen.. Och det känns som om "inne och vila" är det enda jag gjort det senaste förutom allt slit med att hitta jobb, som nu verkar fått en katastrofbörjan....

lite medvind tack !
2009-02-04 @ 18:24:25 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Anställningsintervju- Tips


 fem bästa tips


n1
. Var påläst och förberedd. Ju mer du tagit reda på om jobbet i förväg desto bättre intryck gör du. Ställ frågor. Då verkar du mer intresserad och får dessutom lära dig mer.

2. Var så ärlig du kan. Det vinner både du och din framtida arbetsgivare på. Berätta om negativa erfarenheter på ett positivt sätt. Vad du har lärt dig av eventuella bakslag.

3. Prata inte illa om tidigare arbetsgivare. Säg snarare att "min chef och jag hade olika uppfattning" än att "chefen var en idiot".

4. När du får frågan om dina negativa sidor, var beredd på att lämna några exempel. Försök att undvika klyschor som till exempel "jag är otålig och ambitiös". Var ärlig även här.

5. Visa gärna att du har tänkt lite extra på klädseln inför intervjun. Ta av dig ytterkläderna, men lämna för all del skorna på.
 

Detta är till lite hjälp nu när halva Sverige snart är arbetslösa.

Kom i tid!! men det är väl en självklarhet? : )
2009-02-04 @ 17:21:59 Permalink Mina tips Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mycket Frusen tjej...

Detta var inte bra för min hälsa känner jag. Med hjärnskakning och en vilja stark som solen så begav jag mig ut för en arbetsdag.
Det gick väl inge vidare första dagen. Privatpersoner verkar stå fast vid, och det stenhårt att försäljare är jobbiga^^
Visst det är väl min uppfattning det med.
Det var heller inte speciellt organiserat, säljer med en annan tjej och personligen så anser jag att jag hade skött det bättre på egen  hand. Det går så mycket tid åt spillo hela tiden. Kör jag själv så gör jag det, finns ingen att snacka med mer än kunderna..
Sista saken vi skulle göra idag var ringa på privatpersoner i deras trappuppgångar. Det kändes inge vidare kul. Tänk er själva att vara hemma så kommer telefonförsäljare och knackar på, där vill ni vara ifred?

Så jag ska försöka förklara för honom att företag är min grej först och främst. Givetvis så kommer jag höra med privatpersoner : )

Det var svinkallt ute, kan bevisa det med ett kort utanför fönstert i detta nu, snöar!
Så nu sitter jag här som en isbit och huvudvärk, vid namn duga..brrr!! "/
Får ta på mig hela garderoben imorgon för att slippa frysa.

Ska fika lite med bror nu :) Ha det bra sålänge : )

// S A J S A
2009-02-04 @ 15:53:54 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nytt jobb med start idag!

En lagom skruttig Sajsa steg upp 07.30 idag..
Skallen bara dunka och dunka men viljan är stark!
Idag blir det jobb. Så mycket jag orkar med i alla fall. Ska bli intressant och kul  :)

Nu är det lite brått!

Men ha en bra dag : )



// S A J S A
2009-02-04 @ 08:53:37 Permalink Min dag Kommentarer (1) Trackbacks ()


Dagen efter...

Nu har det gått ett dygn sen jag åkte till sjukhuset. Det känns väldigt mycket i huvudet och mitt humör har verkligen satts på prov.
Har märkt att jag är väldigt känslig just nu.. Kan väl bero en hel del på chocken. Tappade som jag nämt tidigare ca 3 timmar av mitt minne vilket frbryllar mig oerhört mycket.

Har fått lite saker ifrån Telenor, bland annat en skit snygg jacka med 2 loggor från NOKIA. Svart och lite röd. Så i en helt sprillans ny jacka kommer Sajsa gå runt och försöka sälja med hjärnskakning imorgon.. Blir en lugn tillställning. Får se hur mycket jag orkar med och hur länge jag håller på : )

Nu ikväll har jag och min bror lagat mat. Vi bestämde oss för att göra en jävligt annorlunda köttfärssås. Bara improvision. Men fasen va gött det var : )



Hade lite lök, annanas, massa annorlunda kryddor som spiskummin, röd currypasta, chili, sweetchili.. jaa... men gott var det : )




God natt alla : )

// S A J S A
2009-02-04 @ 00:12:43 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bildredigering

Ikväll har jag suttit och redigerat lite bilder : ) Rätt skön rehabilitering. Lugnt och man sitter helt utom stress och bara grejjar. Dock känns det som om jag borde hålla mig ifrån datorn och klockan är ju mer än läggdax så det blir väl ett ypperligt tillfälle härefter : )



Helt ofattbart att detta är i Sverige. Göteborg och slottskogen : )



Min Palle <3 Vankas söndagskebab : )



Sajsa : )

2009-02-04 @ 00:01:16 Permalink Bilder Kommentarer (0) Trackbacks ()


Pappa på sjukhuset

2009-02-03 @ 22:40:32 Permalink Bilder Kommentarer (3) Trackbacks ()


Kika in o rösta

http://modelljakten.se/modell/2256




Detta är Palles påhitt : ) <3
2009-02-03 @ 18:47:08 Permalink Bilder Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vila

Nu blir det film hos Fröken Svensson : )

Kan vara skönt att ta igen sig efter alla omständigheter!

Får se om jag kanske sover därefter.

Pappa har åkt till jobbet nu men min bror är hemma hos mig, så det käns tryggt och skönt :)

Vi hörs!


Ps. ska folk använda sig av kommentarer, så kan ni för det första vara lite tydliga så att man fattar och sen är det bra om ni kan skriva ert namn, eller vågar ni inte stå för vad ni skriver?


// S A J S A
2009-02-03 @ 14:17:50 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


15 månader idag <3

Idag har jag och min älskling varit tillsammans i 15 månader :) Har gått väldigt fort men det är väl så, allt går fort när man har roligt :) <3

2009-02-03 @ 13:07:33 Permalink Min dag Kommentarer (4) Trackbacks ()


Skruttigt värre! minnesluckor - oro - illamående - huvudvärk - koncentrationssvårigheter

Jag får snart panik. Minns fortfarande inget av igår. Måste vart en bra smäll för huvudet sprängs snart käns det som.
Idag var det kurs och en anställningsintervju på schemat, men jag vet inte om jag orkar med det. Hade nog orkat o sitta där, men att ta sig dit?

Det var längesen jag kände mig så här skruttig. Jag vet ju inte ens varför ja från första början mådde dåligt, om jag mådde dåligt. Vet inte vilka jag hade kontakt med, ingenting. Jag är nästan rädd för att luska fram allt... Tänk så var det någon som mått dåligt, tänk om mamma ringde o sa att något hänt dem, någon kompis!? Och jag minns ingenting "/

Så jag får verkligen be om ursäkt om jag ställt till det för någon? Eller vad som hellst?

Jag har tagit emot ett samtal på dolt nummer efter fyra någon gång, någon som ringt då?  16.40 närmare bestämt?
Kan ju vara vcad som hellst. En kompis eller också något som gjort mig upprörd..

Är det något som hät som någon berättat så får ni gärna avvakta ett tag. Mår inte så bra psykiskt heller nu med alla omständigheter, är väldigt cherrad för tillfället...




?????????????????????
2009-02-03 @ 11:39:24 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kraftig hjärnskakning - jo tack nej "/

Det har vart en tuff kväll för min del..  Klockan sju så ramla jag ihop, slog i huvudet och skaffa mig en kraftig hjärnskakning som läkarna nu har konstaterat. Hade lågt blodtryck dessutom. Han sa att jag kanske inte kommer att få tillbaka minnet av de 3 förlorade timmarna. Skumt.. missesförlust på tre timmar :S Kommer inte ihåg ett skvatt "/

Nu sitter jag här med en mugg te och försöker koppla av. Ska strax lägga mig. Veckan skulle jag hellst ta det lugnt och inte jobba, men vi får se vad som händer och hur jag känner. En del av mig måste på både anställningsintervju och kurs imorogn och en anna del, den "vettiga" delen av mig bestämmer strängt att jag ska vara hemma och vila imorgon.

Återkommer med mer info imorgon.. Nu är det sovdax!!


För överig så har jag och Alexander varit tillsammans i 15 månader idag <3 Får bli mys i helgen : )

2009-02-03 @ 04:12:43 Permalink Min dag Kommentarer (1) Trackbacks ()


Hjärnskakning

Då har man åkt på sin första hjärnskakning under vuxen tid..  Vad som hände turs jag inte förklara mer än att jag antagligen har svimmat och slagit i huvudet.. Varför minns jag heller inte? Nu har jag sansat mig lite, mår fortfarande illa och ser lite suddigt.. men skakar inte mer än i huvudet nu.


Kortvarig medvetslöshet är det tydligaste tecknet på hjärnskakning. En vanlig hjärnskakning är inte farlig, men du bör undersökas på sjukhus så att man kan utesluta en blödning i hjärnan. Du bör undvika hård fysisk träning samt alkohol för att ge hjärnan möjlighet att återhämta sig.

Hjärnskakning inträffar när hjärnvävnaden kommer i rörelse på grund av ett slag mot huvudet. Då kopplas delar av hjärnans funktioner bort tillfälligt och den som drabbas förlorar kortvarigt medvetandet. Ett kraftigt slag mot huvudet kan också leda till blödningar och svullnad i hjärnvävnaden eller ett brott på skallbenet.

Symtom

Det tydligaste symtomet vid en hjärnskakning är den kortvariga medvetslösheten. Om medvetslösheten varar längre än någon minut måste man misstänka en svårare typ av hjärnpåverkan.
Under timmar eller dagar efter en hjärnskakning har du ofta huvudvärk, yrsel, illamående, kräkningar och stark trötthet.

Symtomen brukar gradvis försvinna under en period på några dagar upp till en vecka.

En del personer får mer långvariga efterverkningar av en hjärnskakning i form av fortsatt huvudvärk, yrsel, trötthet, svårigheter att koncentrera sig, nedstämdhet och ljudöverkänslighet. Dessa symtom brukar inte vara knutna till någon synlig skada på hjärnvävnaden.

Egenvård

Hjärnan behöver lugn och ro för att återhämta sig efter en hjärnskakning. Du kan återgå till din normala verksamhet direkt, men ge dig tid att vila. Undvik hård fysisk träning, alkhol och uppgifter som är koncentrationskrävande så länge du känner av besvär.

2009-02-02 @ 21:10:55 Permalink Min dag Kommentarer (1) Trackbacks ()


Tur att jag har en sån underbar bror <3

Kan tyvärr inte skriva så mycket. Minns inget "/ Svimma.. men Fredde, min bror satt brevid mig. Hade täcke på mig.
Usch. Nu är jag skakis.. minns inte mkt ..
Pappa var i en högtalare på telefonen när jag vakna upp. Antar att min bror blivit rädd.
Nu har jag bara sprängande huvudvärkt.. slog i huvudet enligt min bror och det känns vill  jag lova.  minns inte vad som kan ha hänt innan, minns inget...har ont i huvudet bara..

ska vila lite nu..

kommer sen..

Har åkt på en hjärnskakning. Pappa är på väg hem och då får vi överväga om det blir sjukhuset eller inte. Dem tyckte nog att det var bäst, hjärnskakning kan leda till hjärnblödning.. 

-kräks
-ser suddigt
-ont i huvudet
-minns inget
-medvetslös nga minuter..

2009-02-02 @ 20:07:06 Permalink Min dag Kommentarer (1) Trackbacks ()


Drömmer mig bort i andras liv

Nu sitter jag här igen med förrvirrade tankar.
Är helt tom
skakar
rädd...


Hur allt kunnat få en sån otroligt dålig start. Och att det aldrig vänder någon gång...
2009-02-02 @ 18:37:39 Permalink Tankar och känslor Kommentarer (0) Trackbacks ()


Volym - tips för håret

Fått en liten fråga av en kompis hur jag kan ha så mycket hår. Har från början väldigt tjockt hår, men nu när det är så långt (ej löshår) så blir det lite plattare. Har heller inga lockar längre, antar att mitt hår är för tungt för att det ska hålla sig.

Mitt lilla knep kan jag tacka Björn Axén för.
Precis efter dusch så torkar jag lite lätt med en handduk och sprayar därefter i Root Lifting Spray (125 ml). Därefter fönar jag det relativt rakt. Tänk på att sprayet ger mer volym om man blåser det lite busigt.
Använder mig sedan av volym master, också den från Björn Axén.
Använder lite spray för att det ska hålla sig lite längre och ruffsar därefter till det lite. Sådär, klart!!

2009-02-02 @ 16:56:29 Permalink Mina tips Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bissedoktorn

Då har jag vart hos tandläkaren. Inge fel på Sajsas tänder inte!! ;)
Lite lustigt var det. Var ner och hade tid kvart i 4. fem i fyra var jag hemma igen!

3 minuter hos tandläkaren

-Hej! (Tandläkaren)
-Hejsan! (Sajsa)
-Då får du hoppa upp i stolen här så ska vi ta några kort!
-Aa : )
*tog kort*
-Sådär ja, då var du klar!
-Men ska du inte skrapa lite? (Sajsa)
-Haha, nej det behövdes inte, Fröken har så fina tänder så.
Den enda du kan tänka på är tandtråd och tuggimmu lite då och då!


Ja, farligare än så var det inte ;) Kanske hjälper pappas tandläksfobi när det gick så smidigt för min del ;)
Stackarn har vart rädd sen 5-års åldern ...
2009-02-02 @ 16:49:55 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Gamla favoriter, kommer ni ihåg?

Ibland önskar man att man var liten. Samlade på bokmärken, klistermärken, pogs osv.. Vad är egentligen specielt från när man var liten??





Brum-Skrotnisse-Lillstrumpan och systeryster-monchichi-tamagotchi-bokmärken-klistermärken-trasdockorna-Tippen-Björnes magasin-Pogs-Palle kuling-Tom & Jerry



Vad hade vi mer ?
Hjälp mig gärna att komma på gamla favoriter :)

2009-02-02 @ 15:21:14 Permalink underhållande Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lite smått och gott : )









Ibland får man göra saker för att komma ifrån verkligheten..
2009-02-02 @ 12:42:24 Permalink Bilder Kommentarer (1) Trackbacks ()


Helgens topp 10

Då var ännu en helg passerad. Det går så hiskeligt snabbt och helt plötsligt är det måndag igen. Helgen var absolut inte vad som var planerat men det blev helt okej ändå. Då har vi min traditionella tio i topp lista för helgen. På första plats denna vecka:



1. Fredagsmys med familjen Johansson

2. Beck mys med Pallen <3

3. Lördagsmys med familjen Johansson

4. Kebab

5. Pingis med Pallen, Mackan, Sara och Mikael

6. Pingis med Pallen och Daniel

7. Skulle vart fest, blev lugnt med mycket vila..Helt klart underbart det också!

8. Lösgodis! Det tackar vi Daniel för : )

9. För en gångs skulle låg vi inte och drog oss fram till ett tiden, var inte längre sovmorgon är 10 någon av dagarna!

10. Lenas mat. Vet ni vad!? Alx mamma gör himla god mat, synd att fler inte får smaka av den : ) I Fredags blev vi bjudna på kyckling med portervin, väldigt gott : )


som ni märker bestod min helg mest av mys. Lite fysisk aktivitet fick jag allt känna på. Mina knän blev dock lite skruttiga efter 2 dagars pingislir..

2009-02-02 @ 10:30:04 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hur jävla svårt kan det vara? och hur korkad får man bli...?

Blir lika irriterad varenda gång jag läser metro nu för tiden...
Ska verkligen säga att det är superskönt att jag slipper skolan nu. Hur vidrigt är det inte med mat från golvet?
Hur farligt är det inte med metallbitar i maten!? Va i helvette håller dem på med?
Lite vett innanför pannbenet kan man väl ha, och absolut om man ska servera flera hundra/ tusen människor mat.

Kärringen, ursäkta! men hon som sleva upp mat från golvet... Hade ens hon själv ätit av den maten? Knappast..Hade hon serverat sin familj den maten? knappas.. Det är så jävla äckligt. Maten som redan många ungdomar ogillar, blir ännu sämre?
Jag får ont i magen själv över detta.. Tänk så har jag ätit mat som legat på golvet?

Och nötterna som håller på med metallarbete där maten görs.. jävla idioter.
"Det är ju tillfredsställande att ingen har skurit sig på metallbitarna än" ... Suck!

Nä jag förstår mycket väl min lillebror som komme hem vrålhungrig från skolan och kan äta middag två gånger på kvällen, stackaren "/

Vågar inte tänka på hur restauranger sköter sig... Men det tar väl inte lång tid innan hälsovårdsnämnden utökar sin personal och ställer högre krav på köken runt om i landet.

Ingen vill lägga pengar på sånt..
2009-02-02 @ 09:59:54 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


GB klassiker



Lakritspuck

NYHET! Årets comeback! Lakritspucken tog hela Sverige med storm när den lanserades 1982. Nu relanserar GB produkten igen!


Ananas Splitt


NYHET! Ananas-is och krämig vaniljglass med kakaoöverdrag. Originalet sedan 1973!
 


Top Hat

Lika enkel, lika god och lika given som alltid. Vaniljglass med choklad och jordgubbsrippel. En av de stora från 1956...


88:an

En riktig gammal goding som har funnits med länge. Vanilj- och ischokladglassen täckt med nötkrokant ger njutning vid alla tillfällen!


Daimstrut

En stor läcker strut för den riktigt glasshungrige. Ät den eller fjälla på näsan i sommar! Består av len gräddvaniljglass med daimbitar i strut.


Vaniljpuck

En ren vaniljglass - enkel och efterlängtad.


Nogger

En trogen vän bland GB-glassarna som är lika god året om. För långsam njutning - ät först det goda chokladöverdraget, sen glassen och sist den


Tip Top

Tio år senare - TipTop är tillbaka på GB:s glasskarta!


Sandwich

GB:s eviga klassiker Sandwich kan man alltid lita på. Tiderna förändras, men inte den rena vaniljglassen mellan de goda chokladkexen. Gott och enkelt - det perfekta mellanmålet, nu som då!







Vilken är DIN FAVORIT!?

2009-02-01 @ 16:21:10 Permalink Glass Kommentarer (0) Trackbacks ()


GB nyheter 2008



Förra årets nyheter från GB.
Min personliga favorit bland dessa är Lakrits pucken, eftersom att jag är heltokig i lakrits.

2009-02-01 @ 16:12:42 Permalink Glass Kommentarer (0) Trackbacks ()


Söndag!

Klockan nio ringde alarmet och det var då dax att stiga upp.
Tanken var denna dag att spela pingis med Alx och hans familj. Till hallen dök dock bara hans ena bror upp. Bengan har förmodligen åkt på en magsjuka. Stackaren! Lena orkade inte följa med och David hade nog inte tid för det idag.
Men det var kul och vi höll på i ca 2 timmar.

Nu är  jag helt utslagen. Legat och vilat, småsovit sen jag kom hem. Får försöka rycka upp mig cch ta tag i en sak jag haft i tanken länge.

Jag likt Bengan och Alx tycker att glass är kanongott. Och för att trassla upp GB:s nyheter så kommer jag att lägga upp lite om glassar.
Tanken är ännu en kär sak för min del, men vad avslöjar jag inte nu.

Det verkar bli kebab idag ändå, dock får vi se om vi delar den underbara stunden då den äts upp med Bengan och Lena eller om vi gör det här hemma. Beck- filmen kommer vi att se och där är det likadant, får se hur Bengan mår och om han orkar med gäster idag.


// S A J S A
2009-02-01 @ 16:04:59 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lördag kväll - Mys med familjen Johansson

Blev lite mys ikväll ändå. Kan ni gissa vart vi var!? ;)

Bengan o Lena såklart! Först kollade vi på körslaget. Inget program jag prioriterad speciellt högt måste jag erkänna. Men i väntan på filmen därefter så fick det duga.

Daniel hade köpt med sig godis från "Hemmakväll", det finns int emånga godisställen som slår det kan jag lova!!
Blev lite godisätande för min del denna kväll, oerhört sällsynt!!

Serving sara hette filmen. En lättsam sådan.

Morgondagen är planerad väl. Klockan ringer nio och frukosten kommer att serveras strax därefter. Blir en tidig pingis runda med familjen Johansson vilket kommer bli roligt.
Eftermiddagen består av Kebab ( mmm mmm mmmmmh!!! ) Och på kvällen Beck!
Kanon söndag, inte sant!?

Nu är det läggdax för fröken Svensson. Och antagligen för er andra också.
Får önska er alla en god natt och en lugn och skön dröm : )

// S A J S A
2009-02-01 @ 00:14:18 Permalink Min dag Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0