Idol 2008, inför veckofinalen

För första gången på länge kan jag i lugn och ro se programmet utan att vara pressad över att komma i säng för att komma upp och jobba dagen efter. Det ska bli riktigt skönt :)

Köpte Aftonbladet idag, och där stod en hel del om idol. Dels orättvisor, pressen och låtvalen.

Jag tänkte börja nämna några enstaka kommentarer av första artikeln om Anna.
Hon är mycket duktig och har en enrom talang. Hon säger att pressen blir väldigt jobbig och att hon ibland funderar på om detta är det rätta för henne. Jag håller med till 100 %.

Har man en bra röst, en orginel röst precis som Anna. Men för de deltagare som under den mesta delen av hösten lämnar skolan för idol och sen inte får något för det, hur kul kan det vara? Man kanske måste rå-plugga för att komma ifatt, eller gå om ett år. Frågan är då; är det värd det? Rösten springer ju inte iväg. Förutsättningarna borde vara mycket bättre om man inte har skolan som jagar en i ryggen under hela programmet...

Sen det med att tjejerna åker en efter en.. Det är givetvis hur tråkigt som hellst.. Men förra året var det 2 tjejer i idol, kanske är det grabbarnas år i år? Dessutom har killarna haft så otrolig olika stilar;

Johan- Liten och cool, han beter sig som en idol och börjar faktist att sjunga som en också.
Kevin- Människan har för fan bott i Sverige 8 månader och är med i ett svenskt program, modigt! dessutom har han den bästa rösten av killarna. Han kan sjunga precis allt utan en enda sur ton!
Robin B- Trodde verkligen inte att han kunde gå såhär långt om jag ska vara ärlig. Det är superkul, verkligen! Denna killen har utvecklats mest av alla deltagarna i idol 08, och därmed borde han ha en hel del på lager.
Robi E- Han är coolingen i gruppen. Som en Pappa för de yngre grabbarna. Han är bra på det han gör även fast juryn gnäller när det tycks vara för lamt. Men killen behärskar alla genren :)
Lars- Killen är väldigt speciell. Hans röst smällte man till i början, men på grund av de senaste 2 framträdanden så kan han lika gärna åka hem om han inte skärper sig. Men rösten är inte lik någon annans..

Ni ser.. dem är inte lika varandra på något vis.. varken i sättet eller röstmässigt.

Nu är Alice och Anna kvar av tjejerna. Annas röst är väldigt orginell och det är inte många som bär på den vill jag lova! Dock har hon inte gjort många bra framträdanden tyvärr! Alice har hållt en jämn linje under hela programmet. Varken vart kass eller stuckigt ut.

Nu är den stora frågan, vem åker ut!?

Kvällens låtar:

Alice Cooper "poison" - Johan Palm
Nirvana  "Smells like teen spirit" - Lars Eriksson
Cher "save up all your tears" - Anna Bergendahl
Bon Jovi  "you give love a bad name" - Robin Ericsson
Aerosmith  "dude looks like a lady" - Robin Bengtsson
Kiss "heaven´s on fire" - Alice Svensson
Bon Jovi  "Livin' on a prayer" - Kevin Borg



Sen till sist. Desmond Child erbjöd några deltagare andra låtar. Och mest besvikna över det är Alice och Robin E som hellre hade velat ha låtar som mer passar in på dem själva. Jag förstår mycket väl att det uppstått såna känslor bland deltagarna. Finns det 14 låtar att välja på så finns det, och får man möjlighet att välja någon utöver dessa 14 så borde den möjligheten finnas för alla och inte bara några få personer.



Haha, mycket intressant på aftonbladets hemsida vill jag lova ;)


Snart dax för Idol :)
2008-11-07 @ 19:09:34 Idol 2008 Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0