Alla hjärtans dag - så fixar du fika myset enkelt !! <3

Hjärtbakelse

Ingredienser

Botten (rulltårtbotten):
4 ägg
1 ½ dl strösocker
1 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1 tsk bakpulver


Fyllning:
250 g Mascarpone färskost
2 dl körsbärssylt
2 msk strösocker


Garnering:
1 äggvita
Ca 3 dl florsocker
Röd karamellfärg
12 hjärtformade godisar

Gör så här

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör i smeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda mitt i 225°C varm ugn i ca 6-8 min. Sockra på rulltårtan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Låt svalna en stund under en handduk. Dra bort bakplåtspappret.

Jämna kanterna. Dela tårtbottnen i två delar. Rör fyllningen ihop och bred över ena tårtbotten. Lägg på den andra botten och tryck till tårtan lite så att den blir kompakt
.



Valentinmiffins

Ingredienser

Ingredienser:
4 1/4 dl vetemjöl
1 1/2 - 2 dl Dansukker strösocker
2 tsk bakpulver
1 ägg
1 3/4 dl mjölk
1/2 dl olja

Garnering:
2 dl Dansukker flor med jordgubbssmak
1 tsk vatten
1 tsk flytande margarin
Geléhjärtan

Gör såhär
Rör samman samtliga ingredienser. Häll upp i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter i 200°.

Blanda samman flor, vatten och margarin till en slät glasyr. Späd med någon droppe vatten om glasyren blir för fast.
Bred glasyren över muffinsen. Lägg ett geléhjärta på varje muffins.

Variation:
Skär ett hjärtformat lock av muffinsen och fyll muffinsen med fromage eller grädde smaksatt med sylt eller bär.
Lägg på hjärtelocket.




Alla hjärtans dag kakor


Ingredienser

2 1/4 dl vetemjöl
1/4 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
100 g smör eller margarin

Garnering:
Florsocker med jordgubbssmak, Dan Sukker
Ett par droppar vatten
Kakpynt
Sockerhjärtan


Gör så här

Ugn 175 grader.
Blanda samman ingredienserna till degen i en hög på bakbordet
och arbeta samman till en deg som får vila 30 minuter i kylskåp.
Rita en mall på papper av två sammansatta hjärtan och klipp ut.


Kavla ut degen till 5 mm tjocklek.
Lägg pappersmallen på degplattan och skär ut kakor efter denna.
Lägg kakorna på smord eller bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Låt svalna på galler.

Blanda samman flor med lite vatten och bred på kakorna.
Tryck fast små sockerhjärtan runt kanten.


2009-02-05 @ 18:15:30 Sajsa bakar/lagar mat Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0