Chokladbomb

14 bitar
Tid 35 minuter och tiden för att svalna


Ingredienser:
200 gr smör
200 gr mörk blockchoklad
4 ägg
160 gr strösocker
180 gr vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
100 gr vit choklad finhackad
ströbröd

Gör såhär:

1. Smält smör och mörk blockchoklad i micro eller vattenbad. Vispa ägg och socker pösigt, vänd ner chokladsmeten i det vispade ägget. Rör försiktigt ned mjöl, salt och bakpulver.

2. Häll upp smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter (ca 22cm) grädda i 200 graders ugn 12-15 minuter. Kontrollera med sticka, kakan ska vara kladdig i mitten och gräddad i kanterna när den är klar. Passa på slutet om du måste täcka med folie, så att kakan inte bränns.

3. Så fort du tar ut kakan ur ugnen så fördelar du den vita chokladen jämt över kakan. Låt svalna (helst över natten). Servera gärna med glass och citrussallad.

2009-01-20 @ 13:41:39 Kladdkakor Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0