flätbröd med frön

ingredienser
50 g jäst
7 dl vatten
1 msk olja
2½ tsk salt
2 dl grovt rågmjöl
11-12 dl vetemjöl
½ dl solrosfrön
½ dl linfrön


Gör såhär:

Blanda jäst och ljummet vatten (max 37 grader). Tillsätt övriga ingredienser (rågmjöl före vetemjöl). Arbeta degen smidig, men inte för kompakt.

Låt degen jäsa minst en timme.

Dela degen i tre större och tre mindre bitar. Forma bitarna till lika långa, långsmala bitar. Gör en stor fläta av de större bitarna och en liten fläta av de mindre bitarna. Placera den lilla flätan ovanpå den stora flätan. (går bra med småbullar eller en limpa med)

Lägg degen på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 30 minuter.

Grädda brödet i 250 grader, längst ner i ugnen, i 15 minuter. Sänk temperaturen till 175 grader och grädda ytterligare 20 minuter.


2009-01-20 @ 23:26:46 Sajsa bakar/lagar mat Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0