Frukostbröd 24 bitar

Ingredienser
5 dl fiberberikadse havregryn

6 dl mjölk

1/2 dl flytande margarin eller olja

1 pkt jäst (50 g)

2 msk brun farin

2 tsk salt

7 dl vetemjöl

Pensling

mjölk

havregryn


Gör såhär
Lägg havregrynen i en bunke.

Värm mjölken och matfettet till ca 40 grader

Häll blandningen över grynen och rör om. Låt stå och svälla i 15 minuter.

Smula ner jästen, tillsätt brun farin och salt. Rör om tills jästen löst sig.

Tillsätt vetemjölet. Arbeta den ganska lösa degen i maskin 3-5 minuter eller förhand ca 10 minuter. Strö över lite vetemjöl och låt degen jäsa under bakduk ca 30 minuter. Arbeta ihop degen i bunken. Klappas ut degen med mjölad hand i en smord långpanna (ca 30x40 cm). Skåra med mjölad kniv i lagoma bitar. Nagga med gaffel. Låt sedan jäsa i  under bakduk ca 30 minuter. Penslla med mjöl och strö över havregryn.

Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 15 minuter.

Låt svalna under bakduk. Bryt brödet i rutor när det kallnat.

2009-01-20 @ 23:19:16 Sajsa bakar/lagar mat Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0