Kladdkaka i smalvariant

ingredienser
1 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2 msk snabbkaffe
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 st ägg
2,5 dl strösocker
250 g kesella
0,5 tsk bakpulver


Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda ihop de torra ingredienserna mjöl, bakpulver, kakao, kaffepulver, vaniljsocker och salt.

Vispa i en annan bunke socker och ägg riktigt vitt och pösigt med elvisp eller för hand.

Rör ned Kesella och mjölblandningen och blanda allt.


Smöra och ströa en rund form cirka 24 cm i diameter. Häll i smeten försiktigt, så att inte degen tar med sig ströbrödet från ytorna.

Sätt in kakan i ugnen på den näst nedersta falsen och grädda i 20-25 minuter. I just det här fallet vill man ha en kladdkaka, så provnålen som man använder för att kontrollera om kakan är klar skall faktiskt vara lite kladdig. Det vanligaste felet man gör med den här kakan är att man gräddar den för länge!

Pudra florsocker över, enklast genom att skaka en sil med socker över kakan. Till kakan passar valfri (lätt) glass, frukt eller en bärsås.
2009-01-20 @ 14:15:06 Kladdkakor Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0