Kladdkaka med apelsinsmak

12-16 bitar
Tid 45 minuter

Ingredienser:
4 ägg
300 gr socker
400 gr mörk choklad av bättre kvalitet 60-70%
300 gr smör
300 gr vetemjöl
30 gram bakpulver
rivet skal från 2 apelsiner (endast det orange)

Gör såhär:

1. Smält smör och choklad i vattenbad eller microvågsugn.
2. Vispa socker, apelsinskal och ägg poröst.
3. Blanda ned chokladblandningen i äggsmeten, rör sedan i mjöl, bakpulver blanda tills du får en slät smet. Slå upp i en smord och bröad springform med löstagbar botten.
4. Grädda i 175 graders ugn ca 19 minuter, kontrollera med sticka, kladdkakan ska vara kladdig i mitten.

Servera med vaniljglass och njut.

2009-01-20 @ 13:43:25 Kladdkakor Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0