Kladdkaka med apelsintäcke

12 bitar
Tid 40 minuter


Ingredienser:
100 gr smält smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
180 gr vetemjöl
5 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
150 gr apelsinmarmelad
ströbröd

Gör såhär:

1. Smörj och bröa en bakform med löstagbar botten. (ca 22 cm)
2. Rör i hop smör, ägg, socker, sirap och salt.
3. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker sikta sedan ned det i smörblandningen, rör om försiktigt.
4. Slå upp smeten i formen och grädda i 175 graders ugn 10 minuter.
Värm under tiden apelsinmarmeladen försiktigt i en kastrull så den blir lättflytande. Tag ut kladdkakan och fördela marmeladen över hela kakan, grädda sedan ytterligare ca 10 minuter. Kontrollera med sticka, kakan ska vara kladdig i mitten.

Kyl ned kakan och servera med vaniljglass.

2009-01-20 @ 13:36:40 Kladdkakor Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0