kladdkaka med chokladkräm

Ingredienser:
2 ägg

3 dl socker

1 tsk vaniljsocker

4 msk kakao

1 krm salt

1 dl smält smör

1 1/2 dl vetemjöl


Chokladkräm:

150 g mörk, fin choklad

25 g smör

1 dl grädde


Gör så här:

Värm ugnen till 200 grader.

Rör ihop alla ingredienser i en bunke till en smet.

Häll i en smord och bröad form, gärna med löstagbar botten.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten.


Chokladkrämen:

Smält chokladen och smöret ihop med grädden på låg värme i en kastrull. Rör ihop till en blank, slät kräm.

Låt krämen svalna till rumstemperatur och bred den sedan på den kalla kladdkakan.

Låt gärna kakan stå kallt över natten innan du serverar med vispgrädde.

2009-01-20 @ 13:46:58 Kladdkakor Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0