kladdkaka med chokladkräm
Ingredienser:
2 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
1 dl smält smör
1 1/2 dl vetemjöl
Chokladkräm:
150 g mörk, fin choklad
25 g smör
1 dl grädde
Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader.
Rör ihop alla ingredienser i en bunke till en smet.
Häll i en smord och bröad form, gärna med löstagbar botten.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten.
Chokladkrämen:
Smält chokladen och smöret ihop med grädden på låg värme i en kastrull. Rör ihop till en blank, slät kräm.
Låt krämen svalna till rumstemperatur och bred den sedan på den kalla kladdkakan.
Låt gärna kakan stå kallt över natten innan du serverar med vispgrädde.
Kommentarer
Trackback