Kladdkaka med kardemumma och kokos
För 6-8 personer.
Kokos gör kakan en mer fyllig smak och kardemummar gör den lite mildare på ett gott sätt.
2 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
1 tsk kardemumma
2,5 dl kokosflingor
Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda därefter i mjöl, kakao, vaniljsocker , salt, kokos, kardemumma och smör. Blanda alla ingridenser till en smet.
Häll i smeten i formen och grädda i ca10-15 minuter. Ta ut kakan och NJUT!
Kokos gör kakan en mer fyllig smak och kardemummar gör den lite mildare på ett gott sätt.
Ingredienser
2 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
1 tsk kardemumma
2,5 dl kokosflingor
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form er löstagbara kant, ca. 21 cm i diameter. Strö kokos i formen så att kakan inte fastnar vid gräddning.Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda därefter i mjöl, kakao, vaniljsocker , salt, kokos, kardemumma och smör. Blanda alla ingridenser till en smet.
Häll i smeten i formen och grädda i ca10-15 minuter. Ta ut kakan och NJUT!
Kommentarer
Trackback