Kladdkaka med mandelbotten
12 bitar
Tid 45 minuter
Ingredienser:
100 gr smält smör
2 ägg
0,5 dl sirap
2,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Toscasmet
100 gr smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
50 gr flagad eller hackad sötmandel
Tid 45 minuter
Ingredienser:
100 gr smält smör
2 ägg
0,5 dl sirap
2,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Toscasmet
100 gr smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
50 gr flagad eller hackad sötmandel
Toscasmet
Blanda alla ingredienser i en kastrull, koka upp och sjud en minut.
Gör såhär:
1. Smörj och bröa (2/3 ströbröd och 1/3 strösocker) en hög bakform med löstagbar botten på ca 22 cm i diameter.
2. Rör ihop socker, sirap, ägg och det smälta smöret.
3. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och sikta sedan ned det i äggblandningen. Rör om försiktigt.
4. Grädda i 150 graders ugn ca 10 minuter, slå på toscasmeten och grädda ytterligare 15-20 minuter.
Kontrollera med en provsticka kakan ska vara kladdig i mitten.
Kommentarer
Trackback