Kladdkaka med sjunkna mandelflarn

Ingredienser
100 g smält smör

2 ägg

1/2 dl sirap

2 1/2 dl strösocker

2 1/2 dl vetemjöl

4 msk kakao

1 1/2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

Mandelsmeten:

100 g smält smör

1 dl socker

2 msk vetemjöl

2 msk mjölk

50 g flagad sötmandel


Gör så här:

Värm ugnen till 150 grader.

Blanda alla ingredienser till mandelsmeten i en kastrull, koka upp och låt sjuda en minut.

Smörj och mjöla en hög bakform med lös­tagbar botten.

Smält smöret och rör ihop det med socker, sirap och ägg.

Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner det i den andra smeten. Rör försiktigt tills allt är blandat.

Grädda först kakan i cirka 10 minuter. Ta ut den och slå på mandelsmeten och grädda 20 minuter till. Mandelflarnen sjunker genom kakan och hamnar på botten, mums.


Foto: Stefan Mattsson

2009-01-20 @ 13:51:32 Kladdkakor Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0