Kladdkaka med turkiskt yoghurt och grädde
Ingredienser
3 st ägg2 dl socker
2 tsk bakpulver
2.5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
100 g smält smör
1 dl hackad mörk choklad
Gräddblandningen:
3 dl vispad grädde
1.5 dl turkiskyoghurt
1 msk vaniljsocker
rivet apelsinskal eller lime
Gör så här
Rör samman äggen och sockret med en handvisp tills det är lite fluffigt. Blanda bakp,mjöl,vaniljs och kakao,vänd sedan ner detta i äggsmeten. Tillsätt det smälta smöret och den hackade chokladen och rör om. Hälles i en form med löstagbar kant och gräddas i 175 grader i varmluftsugn 150 grader. Servera kakan något ljummen eller kall med gräddblandningen till. Gräddblandningen:3 dl vispad grädde blanda den med
1.5 dl turkiskyoghurt , smaksätt den med vaniljsocker efter smak ca 1 msk och rivet apelsinskal eller lime om så önskas.
Kommentarer
Trackback