kladdkaka under mint- och chokladtäcke

Ingredienser
175 g mjölkfritt margarin

1 msk ljus sirap

3 1/2 dl socker

1 dl kakao

3 dl vetemjöl

1,25 dl sojagrädde



Glasyr:

4 dl florsocker

3 msk vatten

4 droppar pepparmyntsolja

Topping:

50 g riven mörk choklad


Gör så här:

Värm ugnen till 175 grader. Smält margarinet.

Rör i sirapen och sockret.

Låt sockret smälta.

Sikta i kakao och vetemjöl.

Rör i sojagrädden.

Häll i smeten i en smord form med löstagbar botten.

Grädda i ugnen i 20 minuter.

Kakan kommer att se lös ut när du tar ut den ur ugnen men om den får stå ett tag får den den exakt rätta, kladdiga konsistensen.

Blanda florsocker, vatten och pepparmyntsolja.

Bred glasyren över kakan.

Riv chokladen och sikta över.


Foto: Stefan Mattsson
2009-01-20 @ 13:53:57 Kladdkakor Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0