Kladdkakor med kokostäcke
För 15-25 personer.
Man kan inte avstå från dessa läckerbitar!
2 ägg
3 dl socker
1½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1½ dl mjöl
100 g smält smör
Cocostosca:
ca 2 dl cocos
100 g marg / smör
2 dl socker
2 msk vetemjöl
3 msk mjölk
Bred ut smeten på smord och bröad mindre plåt och grädda i 175o i ca 20 min
Gör toscasglasyren under tiden.
Smält marg/smöret (vilket du vill) i en kastrull
Tillsätt övriga ingredienser
Värm blandningen försiktigt under omrörning till den börjar tjockna
Får glasyren koka för mycket kan den lätt sockra sig
Bred glasyren över kakan
Sätt in den lite högre upp i ugnen och grädda tills glasyren fått färg, ca 10 min
Låt kakan svalna
Smält blockchokladen och bred över kakan
Skär kakan i bitar, ca 2½ - 3 cm stora, när den svalnat
Ät och njut! Perfekt till en kopp kaffe efter maten eller som bara godis!
Går alldeles utmärkt att ha i frysen. Är lika goda när de är lite kalla, men annars
tinar de fort.
Man kan inte avstå från dessa läckerbitar!
Ingredienser
Kladdkaka:2 ägg
3 dl socker
1½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1½ dl mjöl
100 g smält smör
Cocostosca:
ca 2 dl cocos
100 g marg / smör
2 dl socker
2 msk vetemjöl
3 msk mjölk
Gör så här
Blanda ingredienserna till kladdkakanBred ut smeten på smord och bröad mindre plåt och grädda i 175o i ca 20 min
Gör toscasglasyren under tiden.
Smält marg/smöret (vilket du vill) i en kastrull
Tillsätt övriga ingredienser
Värm blandningen försiktigt under omrörning till den börjar tjockna
Får glasyren koka för mycket kan den lätt sockra sig
Bred glasyren över kakan
Sätt in den lite högre upp i ugnen och grädda tills glasyren fått färg, ca 10 min
Låt kakan svalna
Smält blockchokladen och bred över kakan
Skär kakan i bitar, ca 2½ - 3 cm stora, när den svalnat
Ät och njut! Perfekt till en kopp kaffe efter maten eller som bara godis!
Går alldeles utmärkt att ha i frysen. Är lika goda när de är lite kalla, men annars
tinar de fort.
Kommentarer
Trackback