Kladdkakor med kokostäcke

För 15-25 personer.

Man kan inte avstå från dessa läckerbitar!


Ingredienser

Kladdkaka:
2 ägg
3 dl socker
1½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1½ dl mjöl
100 g smält smör

Cocostosca:
ca 2 dl cocos
100 g marg / smör
2 dl socker
2 msk vetemjöl
3 msk mjölk

Gör så här

Blanda ingredienserna till kladdkakan
Bred ut smeten på smord och bröad mindre plåt och grädda i 175o i ca 20 min

Gör toscasglasyren under tiden.

Smält marg/smöret (vilket du vill) i en kastrull
Tillsätt övriga ingredienser
Värm blandningen försiktigt under omrörning till den börjar tjockna
Får glasyren koka för mycket kan den lätt sockra sig

Bred glasyren över kakan
Sätt in den lite högre upp i ugnen och grädda tills glasyren fått färg, ca 10 min
Låt kakan svalna

Smält blockchokladen och bred över kakan

Skär kakan i bitar, ca 2½ - 3 cm stora, när den svalnat

Ät och njut! Perfekt till en kopp kaffe efter maten eller som bara godis!
Går alldeles utmärkt att ha i frysen. Är lika goda när de är lite kalla, men annars
tinar de fort.
2009-01-20 @ 14:02:38 Kladdkakor Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0