Rågbullar med Linfrön

sådär ja.. då är bullarna ute ur ugnen och allt är frid och fröjd inför kvällen. Kanske blir något mer sen om jag tröster med :)

Här har ni i alla fall receptet på dem:)


6 dl vatten (ljummet)
25 g jäst
2 dl havregryn
1 dl linfrön
1/2 dl solrosfrön
3 dl rågmjöl
11 dl vetemjöl
2 msk sirap
1 msk honung
1 tsk salt


Gör såhär:

Lös upp jästen i 37 gradigt ljummet vatten. Tillsät därefter havregryn, frön, rågmjölet, sirapen och honungen till en deglikanade kletklump. Tillsätt sedan salt och mjöl. Degen får inte bli för torr så var vaksam på mjölet.
Låt stå och jäsa i 20 minuter.
Därefter dela upp degen i ca 2o stycken bullar och låt jäsa ytterligare mellan 30-60 minuter, de ska bli dubbelt så stora ungefär. Pensla med antingen ägg eller filmjölk/youghurt.
In i ugnen 250 grader i 12 minuter.
Låt svalna.

Vid infrysning så låt dem gärna vara framme en bra stund.




Ni får ursäkta min darriga hand ;) Vart lite skakis sen palles varsel idag "/
2009-01-21 @ 17:28:15 Sajsa bakar/lagar mat Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0