Så lyckas du med kladdkakan


En kladdkaka ska vara kladdig - det hörs ju liksom på namnet. Här är några knep för att få till rätta kletet:

   Vispa eller - ännu hellre - rör smeten försiktigt annars blir den för luftig och vi vill att den ska vara kompakt och kladdig.

   Håll koll på kakan i ugnen. Får den stå för länge blir den torr. Testa med sticka så att kakans mitt fortfarande är kladdig.

   Grädda kakan i en vid form. Då blir den tunnare och enklare att få lite lagom gräddad i kanterna men fortfarande kladdig i mitten.


Fler smarta tips:

   Är du, eller någon annan som ska äta kakan, allergisk mot något som ska vara i kakan? Många av ­ingredienserna går att byta ut. Det finns exempelvis glutenfritt mjöl och mjölkfritt margarin.

   Garnera med frukt och bär av olika slag. Siktat florsocker blir också vackert ovanpå.

   I stället för ströbröd i formen kan du ha mandelflarn, kokosflingor eller mjöl.

2009-01-20 @ 13:56:37 Kladdkakor Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0