Så lyckas du med kladdkakan
En kladdkaka ska vara kladdig - det hörs ju liksom på namnet. Här är några knep för att få till rätta kletet:
Vispa eller - ännu hellre - rör smeten försiktigt annars blir den för luftig och vi vill att den ska vara kompakt och kladdig.
Håll koll på kakan i ugnen. Får den stå för länge blir den torr. Testa med sticka så att kakans mitt fortfarande är kladdig.
Grädda kakan i en vid form. Då blir den tunnare och enklare att få lite lagom gräddad i kanterna men fortfarande kladdig i mitten.
Fler smarta tips:
Är du, eller någon annan som ska äta kakan, allergisk mot något som ska vara i kakan? Många av ingredienserna går att byta ut. Det finns exempelvis glutenfritt mjöl och mjölkfritt margarin.
Garnera med frukt och bär av olika slag. Siktat florsocker blir också vackert ovanpå.
I stället för ströbröd i formen kan du ha mandelflarn, kokosflingor eller mjöl.