Snabba rågbröd
4-6 st, 200°
Ingredienser
2 dl grovt rågmjöl
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk flytande honung
2 msk solrosfrön
lite linfrön
3 dl fil/yoghurt
extra mjöl till utbakningen
Sätt ugnen på 200°. Blanda samman rågmjöl med vetemjöl, bakpulver, salt, linfrön och solrosfrön. Tillsätt /yoghurt/filen och honung och arbeta raskt ihop allt till en deg. Lägg lite vetemjöl på bakbordet och stjälp upp degen. Dela den i 4-6 bitar och forma ovala bullar. Rulla dem i mjölet. Lägg bullarna på bakpappersklädd plåt. Gör några skåror i varje bulle. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills bullarna har fin färg och känns torra. Låt dem kallna på galler under bakduk.
Kommentarer
Trackback