sockerkaka med Apelsin och choklad
150 gr smör
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk kakao
rivet skal och saft av en apelsin
100 g choklad
Gör såhär
vispa socker och smör poröst. tillsätt ett ägg i taget. Därefter resterande.
Hacka chokladen i bitar och lägg ner i smeten. Smöra och bröa en form.
Gräddas i nedre delen av ugnen 50-60 minuter på 175 graders värm.
Låt svalna och servera den därefter. Går även bra att frysa in.
Ett tips är att dela upp den så att man slipper tina hela sen.
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk kakao
rivet skal och saft av en apelsin
100 g choklad
Gör såhär
vispa socker och smör poröst. tillsätt ett ägg i taget. Därefter resterande.
Hacka chokladen i bitar och lägg ner i smeten. Smöra och bröa en form.
Gräddas i nedre delen av ugnen 50-60 minuter på 175 graders värm.
Låt svalna och servera den därefter. Går även bra att frysa in.
Ett tips är att dela upp den så att man slipper tina hela sen.
Kommentarer
Postat av: Conny
Tack för att du dela med dej av ett kanon recept :)
Trackback