Vit chokladkaka med lingonglasyr

En kaka där den vita chokladens honungslena sötma möter citronens syrlighet i en perfekt harmoni. Trots den kompakta konsistensen smälter vaje bit på tungan.


Ingredienser

100g vit choklad
100g smör eller margarin
2dl socker
150 g Kesella lätt
2 1/2 dl vetemjöl
Saft av en halv citron
skal av en halv citron
2tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt

Glasyr
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägggula
2 msk lingonsylt

Dekorera
Små godis som mandeläg


Gör så här

Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Smält chokladen i vattenbad och smöret på svag värme i en kastrull. Rör socker och Kessella till en jämn smet. Tillsätt därefter smör och choklad och blanda noga. Riv citronskalet och pressa därefter ur saftern. Blanda det i smeten. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ner i smeten lite i taget. Häll smeten i formen och grädda 25 minuter i 200 grader.

Lägg smöret i en bunke och sikta ner florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggulan och lingonsylten.

Dekorera kakan med godis.
2009-01-20 @ 14:06:24 Kladdkakor Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0