Middagstips - Pasta Bolognese

I förrgår var det Pasta Bolognese på middagslistan. Något som går smidigt att laga till men som samtidigt är super gott att äta ;)
Tänkte dela med mig av ett underbart recept på en sådan maträtt

Pasta Bolognese

500 g köttfärs nöt
2 msk smör
1 paprika, röd eller gul
½ gul lök
1 morot
1 burk hela champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 msk mjöl
3-5 dl vatten
1 dl chillisås
3 dl ketchup
1 grönsaksbuljong
Ca ½ dl basilikablad som hackas fint
En nypa salt
En liten nypa vitpeppar

Bryn färsen tills den knappt är klar. Hiv i löken och fräs på. Dela champinjonerna på mitten och droppa ner i färsen. Hacka paprikan i mindre bitar och tillsätt den med resterande ingredienser, dock inte vitlöken.
 Låt puttra 5-10 minuter.
Koka upp pastan, hellst färsk pasta tagliatelle.
Pressa ner vitlöksklyftorna strax innan servering.

Serveras med champinjoner och svarta oliver, Gärna något gott vitlöksbröd :)

2009-07-23 @ 12:08:54 Sajsa bakar/lagar mat Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0